Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:24:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Tašča je prišla na prezimovanje. Pri nas bo do , recimo marca. V naši hiši ima svoje gospodinjstvo . Po srcu je dobra ženska, malega ima noro rada. Ker je ves dan doma bi mi rada pomagala. Tu se pa malo zatakne. Vem, da boste verjetno rekle, da naj bom tiho samo, da nekdo naredi. Ampak preko nekaterih stvari ne morem. Primer številka ena. Ker imam sušilca v kurilnici ona vzame perilo ven in ga zlika, vendar ker je njen sin picajzlast seveda srajce niso dobro zlikane. Jaz jih skrivaj še enkrat preperem in čakam pri sušilcu , da jih zlikam. Ali pa ne vidi , da so majčke od malega potiskane in gre z likalnikom čez. Primer številka dva: danes zjutraj pride gor na kavo, jaz rihtam sebe in malega in ona pomiva posodo od zajtrka...s hladno vodo. Meni je to in ziher jo bom še enkrat preprala z vročo vodo in praškom. Samo kako ji to reči, da se ne užali. Ker ona kar dela dela izključno iz dobrega namena. Kaj naj? Sem tiho? Ji rečem?
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:27:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne moreš iz svoje kože, da je narejeno tako kot ti hočeš (vroča voda pri pranju posod, cunje in sušilec...). Kaj pa če bi kakšen kompromis sklenile? Ker očitno si z njo zadovolna.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:28:52
|
|
|
|
purple
|
Kakor koli ji boš rekla, bo verjetno težko zanjo in zate. Težko ti svetujem, ampak jaz bi bila verjetno tiho.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:29:33
|
|
|
|
natasaom
|
jaz bi na lep način povedala ,da pomivamo posodo s toplo vodo.in da ji ni treba šparat z njo.za srajce bi pa pustila da ji sine pove,da niso dobro zlikane.sigurn nebi čakala pri sušilcu,da on ne bo vidu napako njegove mame.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:31:22
|
|
|
|
orhideja75
|
ja to je pa težko. rada bi vam pomagala hkrati pa dela po svoje. jaz raje naredim sama kot, da bi mi delala tašča. po mojem bi vse še enkrat naredila. oziroma bi ji kar rekla, da bom sama. si ne predstavljam, da bi mi tašča skakala po stanovanju. na srečo je 100 km stran od nas in nikoli nisem imela nobene pomoči od nje. ti pa zgleda (po tvojih besedah sodeč) imaš dober odnos s taščo. mogoče bi bil pa sam potreben en lep pogovor.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:33:47
|
|
|
|
*alja*
|
Saj verjetno pa tudi niso tako slabo zlikane da nebi bilo za nosit. Sicer pa niso tvoje in naj ji on pove (mu bo majn zamerila). Za vodo pa ko bo pomivala reči da lahk pomiva z toplo, da je imate zadost. Teško je da bi bil "volk sit in koza cela"
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:34:18
|
|
|
|
caillou
|
Jaz se ne bi preveč obremenjevala. Če bi se mi zdelo da je srajca zalikana, bi jo še enkrat zlikala, če bi na posodi ostali delci hrane, bi jo še enkrat splaknila,....Mislim ne bi komplicirala.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:39:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Primer številka ena. Ker imam sušilca v kurilnici ona vzame perilo ven in ga zlika, vendar ker je njen sin picajzlast seveda srajce niso dobro zlikane. Jaz jih skrivaj še enkrat preperem in čakam pri sušilcu , da jih zlikam. Ali pa ne vidi , da so majčke od malega potiskane in gre z likalnikom čez. Žalostno res. Bogi, bogi sinček, celo 2x se mu srajce likajo. Niti v najhujših sanjah se ne bi sekirala zaradi njegovih zlatih srajc, naj si jih sam začne likat, če mu kaj ne paše. Pa dobro, to sem jaz. Drugi primer? Ne vem no, malo osnevne komunikacije in ne bit tako sramežljiva no. Ne vem kaj bi ti lahko kdo zameril, če mu rečeš da je lepše z toplo vodo prat in da ne rabi šparat?? Ah, hudo ja..saj marec bo hitro
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:40:03
|
|
|
|
Anonimen
|
si ne predstavljam, da bi mi tašča skakala po stanovanju. ne, ne skaka po stanovanju. V pritličju ima svoje stanovanje, zraven je tudi pralnica. Prihaja pa vsako jutro na kavo, ker jo povabim. Ker si želim, da smo skupaj.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:42:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Žalostno res. Bogi, bogi sinček, celo 2x se mu srajce likajo. Niti v najhujših sanjah se ne bi sekirala zaradi njegovih zlatih srajc, naj si jih sam začne likat, če mu kaj ne paše. Pa dobro, to sem jaz. IZVIRNO SPOROČILO: nivess pa saj on si jo, če je zlikana bolj tako. Samo se mi zdi škoda, da se jo mora v vsakem primeru 2 x likat. Ne bi pa rada izpadla razvajena snaha, ki ji ni nič prav.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:55:11
|
|
|
|
piščanc
|
če mene vprašaš preveč kompliciraš. srajce pusti take kot so, krožniki pa tudi vseeno, če so samo splahnjeni - če so gor delci hrane, potem jih preplakni, ostalo pusti. ona je še živa, tako da zgelda to nitako grozno, tvoj mož je pa ob taki vzgoji gor zrasel.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:57:25
|
|
|
|
Anonimen
|
pa saj on si jo, če je zlikana bolj tako. Samo se mi zdi škoda, da se jo mora v vsakem primeru 2 x likat. Zakaj bi pa mogla bit v vsakem primeru 2x zlikana? Saj praviš da si jo on zlika če jetreba kaj porihtat do konca..a od začetka pa ne zna?? Nima časa??
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 8:59:30
|
|
|
|
MAŠKA
|
Glede srajc mogoče mal preveč kompliciraš, če jo zlika že tašča, mu je jaz niti slučajno ne bi še enkrat, če pa je tako picajzlast, naj pa zadevo vzame sam v svoje roke. Glede posode: če se ti ne zdi vredu umita, jo pač še enkrat umiješ. Mastne stvari sigurno ne more umit kar z mrzlo vodo, če pa splakne kavine skodelice z mrzlo vodo pa tudi zato noben ne bo umrl. Mislim pa, da je problem drugje. Tako kot jaz, imaš najbrž tudi ti predobro in preveč ustrežljivo taščo in poznam ta občutek. Priznam, da mi že gre včasih malo na živce z ustrežljivostjo, ker določene stvari pa človek rad porihta sam, niti se ne počutim dobro, da mi nekdo podpira lenobo. Imam pa to srečo, da ne živimo skupaj. Jaz se poskušam obvladovat in ji rajši nič ne rečem... kaj veš kako bo potem, če se ji zameriš. Se mi zdi, da so to zelo občutljive relacije. Pa tudi v tvojem primeru se mi problem ne zdi tako velik, da bi se splačalo komu zamerit, ... pač posodo pomiješ še enkrat, ko ona gre ali pa tud ne, če ni potrebno.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:02:37
|
|
|
|
Enolla
|
Mogoče pa bi se morale vsesti in določiti plan dela. Npr. naj ne dela ona toliko, ker te bo preveč razvadila npr. In ji povej, da pač pralni stroj in cunje so tvoje, pri posodi pa zamiži na eno oko. Kompromis v bistvu. Pa še nekaj glede srajc: zakaj pa ne počasi začneš možu za RD podarjat srajc, ki se ne likajo? To ti je ena krasna iznajdba za katero predlagam nobelovo nagrado tistemu, ki si je izmislil zadevo.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:04:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj bi pa mogla bit v vsakem primeru 2x zlikana? Saj praviš da si jo on zlika če jetreba kaj porihtat do konca..a od začetka pa ne zna?? Nima časa?? zna, zna od začetka. Samo tašča je doma ves dan, čim sušilec zacvili, hop, pobaše perilo in zlika. Midva pa prideva domov ob cca.16, ko so srajce že zlikane in zložene. Ja, zložene.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:06:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Največ je vredno to, da se razumete in prenašate.Klinc gleda posodo in srajce, važen je odnos, ki ga imate.Ne boš zaradi takih malenkosti pokvarila tisto, kar je veliko vredno.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:12:05
|
|
|
|
Anonimen
|
kind lady to si lepo napisala, saj tudi jaz razmišljam, da bi bila pač tiho. Samo ne vem , če bom lahko
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.10.2007 9:18:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:18:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko boš. Samo spomni se kaj vse pišejo snahe na forumu o odnosih s taščo, pa ti bo prišlo, da bi jo še objela ker redkost je, da se snaha in tašča razumejo. Pa še to.Praviš, da je v vaši hiši, zato mislim, da se čuti dolžna, da nekaj stori in pomaga. Morda ne naredi najbolje, vendar že to, da se trudi je nekaj.Pusti ji veselje.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:22:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Lahko boš. Samo spomni se kaj vse pišejo snahe na forumu o odnosih s taščo, pa ti bo prišlo, da bi jo še objela ker redkost je, da se snaha in tašča razumejo. Pa še to.Praviš, da je v vaši hiši, zato mislim, da se čuti dolžna, da nekaj stori in pomaga. Morda ne naredi najbolje, vendar že to, da se trudi je nekaj.Pusti ji veselje. On se čuti dolžna, naredi pa (za moje pojme ) več kot preveč. Nahrani mačko, psa, ga pelje na sprehod, pomete dvorišče, malemu dela žgance...ona pravi zase, da mora nekaj brkljat. Jaz pa se počutim LENA, čeprav je dela zame in zanjo dovolj
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:25:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa bodi malo lena in izkoristi njeno pomoč. Saj to ni nič slabega, da se kdaj pustiš crkljat. Dokler so meje do kam gre lahko, se nimaš kaj bati.Uživajte skupaj in čimmanj se sekiraj, ker marec je še daleč.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:46:34
|
|
|
|
jade1
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Zakaj bi pa mogla bit v vsakem primeru 2x zlikana? Saj praviš da si jo on zlika če jetreba kaj porihtat do konca..a od začetka pa ne zna?? Nima časa?? zna, zna od začetka. Samo tašča je doma ves dan, čim sušilec zacvili, hop, pobaše perilo in zlika. Midva pa prideva domov ob cca.16, ko so srajce že zlikane in zložene. Ja, zložene. Ja pa daj cunje sušit takrat, ko si doma. Če prav razumem daš cunje sušit in greš v službo, če praviš, da je ob 16h že vse zlikano, ko prideš. Sicer pa, če se sušijo v sušilcu ti sploh ni treba likat, samo takj moraš vzet ven iz sušilca in zložit. Srajce pa tudi, če smo malo bolj kvalitetne sploh likst ni treba samo takj ven in na obešalnik. Če pomije posodo, ki ni mastna z mrzlo vodo ni nič narobe, sploh od kave. Drugače pa imam univerzalno rešitev - nabaviš si pomivalni stroj pa naj on pomiva.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:47:45
|
|
|
|
sneguljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Največ je vredno to, da se razumete in prenašate.Klinc gleda posodo in srajce, važen je odnos, ki ga imate.Ne boš zaradi takih malenkosti pokvarila tisto, kar je veliko vredno. se strinjam
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 9:51:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Drugače pa imam univerzalno rešitev - nabaviš si pomivalni stroj pa naj on pomiva. imam pomivalni stroj. Fora je v tem, pa saj ne vem kako napisat...pojemo zajtrk, spijemo kavico...in že vstane , hitro, hitro pomiva, briše... Jaz bi posodo dala v lijak ali direkt v pomivalca. Tisto o srajcah se pač ne strinjam, zame mora biti zlikano vse (razen nogavic) Čudakinja pač.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 10:07:42
|
|
|
|
jakaracman
|
Svašta da bi srajce na skrivaj parala še enkrat in likala, kar naj ji sinko pobalinko pove kaj ga moti pri njenem likanju, za posodo bi ji pa povedala da gre direk v pomivalca.Jaz se držim tega bolje prva zamera kot zadnja.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?