katee
|
Dobro jutro ! Jaz sem imela včeraj pregled pri svoji G, pa sem bila po pregledu cel dan toook slabe volje, da se nisem hotela nič oglasiti. Najprej sem videla, da je prišla neka nova sestra. Sploh se mi ni zdela prijazna. Ko sem se stehtala (od prejšnjega pregleda sem se zredila 2.5 kg, vse skupaj 7,5 kg) je rekla, da če bi bila še kakšna kila več, da to bi bilo pa že preveč. Kaj ima ona meni govorit, kok se lohk zredim in kok ne. Že tako sem ful občutljiva glede teže (celo življenje se ukvarjam s športom, vem, kdaj si pretežak, kako ohranjat težo,...), pol me pa že takoj na začetku zamori s tem. Mi je ful pritisk zrastel. Ko je še pritisk merila (imela sem 125/80, kar je čist normalno), je rekla, da mi malo raste. Pol je bila še zaradi tega ful pametna, ...mah kr neki. G mi zaradi teže ni nič težila, sploh je ni omenila. Tko da sem bila zarad tega malo pomirjena. Pol sem jo vprašala, če lahko zaradi dela, ki ga opravljam (v telovadnici, kjer se skoz dela z žogami in je res ful nevarno, da mi kakšna žoga prileti v trebuh) dobim bolniško, ker me je res strah, da ne bi bilo zdaj na koncu kaj narobe. Pa je rekla, da zarad takega dela res ne morem dobiti bolniške. Halo??? A naj reskiram svojo nosečnost zaradi tega? Pol sem ji pa rekla, da mi ful trebuh otrdeva in me včasih tud ful boli, pa da me križ ful boli in medenica, pa je rekla, naj samo počivam. Kako naj počivam, če opravljam tako delo, ki ga opravljam, v bolniško me pa noče dati. No, potem je pa rekla, da mi lahko napiše bolniško zarad otrdevanja trebuha in bolečin v križu...hvala bogu!!! Tako da bom delala res samo še do počitnic, še 12 delovnih dni, potem pa počivat doma. Za križ mi je dala tudi napotnico na fizioterapije. Vprašala sem jo tudi, če mi bo še kak UZ delala, pa je rekla, da ne, ker ti zavarovalnica plača samo 2 UZ, če je vse OK. Samo če grem na samoplačniški UZ, da to pa ni panike. Potem sem se pa s kolegico pogovarjala, ki ima PDP par dni za mano, pa je ona rekla, da njej G dela na vsakem pregledu UZ. Saj ne moreš verjeti, kako smo pacienti različno obravnavani pri različnih zdravnikih! Za znoret. No, pa še nekj lepega da povem. Sem poslušala srčka našega pikca, in mu je nabijal med 127 - 135 ud/ min. Vsaj neki dobrega včeraj. Da vam napišem še moje mere trebuha; sem si ga ravnokar zmerila in obseg je 95 cm. Zdaj grem pa v službo. Lep dan želim vsem !
|