Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 21:42:07
|
|
|
|
atena777
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicau IZVIRNO SPOROČILO: atena777 Visnjaaa danes sem zasledila, da kako rizevega mleka ne do 1.leta (forum alergije). Jaz mu dajem Hippovo nacht flasche. Novalac-a ne more videt, pa ga ne morem z ničemer zakamuflirati... Včasih pa dam, kadar kam grem in more drug nahranit, vrečke aptamila... pa-pa A res? Jest sem pa že razmišljala, da bi ji kakšen puding iz riževega mleka kupila, ker ji pač ne morem dat normalnega, nobenega jogurta, nobene skute.... Piše pa na isti temi, da eni pediatri svetujejo po 1.letu, eni pa rečejo, da ni problema če prej. BOgve zakaj. Pomojem, če je alrgičen, drugače ne. Poskusiš pa vidiš..? Samo mogoče je dobro od Lime kupit, da ne reskiraš...
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 21:46:33
|
|
|
|
atena777
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicau IZVIRNO SPOROČILO: visnjaaa Ribicau moj še tud bruha pa kaj pol.....sej bo nehu....nekje do 1 leta ponavadi refluks izgine, tako da nič bat. lp Men se zdi, da bi zdej pa mogl bit že mal boljš...kakšen dan nič ne bruhne, kakšen dan pa jo skoz preoblačim! Včeraj sem ji dala za malico borovnice in hruško....pol je pa spila še dober dcl kompota, v katerem so se kuhale borovnice in hruške....a si predstavljaš njene cunje? Joj smo namakali in prali. K sreči sem vse ven spravla! Kaj pa mleko proti polivanju si že poskusila. Kolegici je fuuul pomagal, pa sta hodila že na pediatrično na gastro preiskave, in ko je to uvedla - vse ok.
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 21:50:49
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: atena777 IZVIRNO SPOROČILO: ribicau IZVIRNO SPOROČILO: visnjaaa Ribicau moj še tud bruha pa kaj pol.....sej bo nehu....nekje do 1 leta ponavadi refluks izgine, tako da nič bat. lp Men se zdi, da bi zdej pa mogl bit že mal boljš...kakšen dan nič ne bruhne, kakšen dan pa jo skoz preoblačim! Včeraj sem ji dala za malico borovnice in hruško....pol je pa spila še dober dcl kompota, v katerem so se kuhale borovnice in hruške....a si predstavljaš njene cunje? Joj smo namakali in prali. K sreči sem vse ven spravla! Kaj pa mleko proti polivanju si že poskusila. Kolegici je fuuul pomagal, pa sta hodila že na pediatrično na gastro preiskave, in ko je to uvedla - vse ok. Nam zaradi alergije samo Pregomin pride v poštev ali Alernova, ki pa sta navadna!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 21:55:54
|
|
|
|
atena777
|
A res? Jest sem pa že razmišljala, da bi ji kakšen puding iz riževega mleka kupila, ker ji pač ne morem dat normalnega, nobenega jogurta, nobene skute.... jaz bi na tvojem mestu svojo pediatrinjo vprašal. Tudi za polivanje. Pri polivanju nekoliko pomaga, če dodaš riževe kosmiče v mleko, sem opazila, da so rižolinotovi bistveno boljši kot od milupe...se bolj zgostijo... sirena..
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 22:00:14
|
|
|
|
DeMer
|
Punce, danes je luna oz jo ni, je mlaj. A na vase kaj vpliva to? Jest grem kr spat, ker nasga kr precej mece to. Lepe sanje in mirno spanje!
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 22:03:45
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: atena777 A res? Jest sem pa že razmišljala, da bi ji kakšen puding iz riževega mleka kupila, ker ji pač ne morem dat normalnega, nobenega jogurta, nobene skute.... jaz bi na tvojem mestu svojo pediatrinjo vprašal. Tudi za polivanje. Pri polivanju nekoliko pomaga, če dodaš riževe kosmiče v mleko, sem opazila, da so rižolinotovi bistveno boljši kot od milupe...se bolj zgostijo... sirena.. Ja drug mesec imava posvetovalnico, pa bom vprašala. Drugač pa jest itak delam kašice ful goste, ker ma take ful rada - žal ne pomaga.
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 22:04:38
|
|
|
|
atena777
|
Jest grem kr spat, ker nasga kr precej mece to So pveč resne teme zate, a DeMer? ;) Še neki, koga meče ali tvojga M? Drugič pa direkt povej, da greš pogledat kok je še DUREX škatla kej polna...
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 22:05:27
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: DeMer Punce, danes je luna oz jo ni, je mlaj. A na vase kaj vpliva to? Jest grem kr spat, ker nasga kr precej mece to. Lepe sanje in mirno spanje! Eva je od 20ih ko je zaspala, pa do zdele že 3x jokala, sicer je sama takoj po parih sekundah nazaj zaspala, ampak pomojem je nekaj na tem. Jest grem pa pred TV počakat, da moj pride iz fuzbala, potem pa mal , smo škatlco nafilal ! Lahko noč!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 22:08:37
|
|
|
|
atena777
|
Lahko noč Slovenija!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2007 22:56:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2007 23:30:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2007 23:34:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 10.10.2007 23:58:02
|
|
|
|
Margit
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo aja niti pod razno pa ne odobravam frucverge, topfencreme in ostale svnjarije (Margit in Visnjaa sory)...ker tok k so še slovenski izdelki kvalitetni je mal kater...škoda da se tega premal zavedamo....uf sm se mogla skašlat... Kr mal se skašli. Jest se bom tudi. No frucvergeja ne dajem mojim dvema otrokoma. Na topfencreme in obstgartnu pa je približno isto E-jev in podobnih zadev kot na skuti Ljubljanskih mlekaren. Glede na to da ima tudi skuta Ljubljanskih mlekarn rok uporabe zeloooooooooo dolg, ne bi bila ravno prepričana v čisto nedolžnost. Na žalost. Tudi pripravljene kašice imajo sigurno nekaj notri, da toliko časa zdržijo. Mi smo pridelali ogromno sadja in sem sama naredila kašice za Matica. In kaj se je zgodilo. Če se ni skisala je pa splesnela. Zakja že??? Zato ker je bila brez konzervansov. Itak sem ugotovila da je najbolj bio iz domačega vrta, pa še to takoj pripravljeno. No tko Kolumbo, se že počutim lažje. Je mlaj a ne
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 0:06:57
|
|
|
|
Margit
|
Atena ti si spraševala enkrat v kateri hrani je železo. Ker Davidu primanjkuje železa. No meni ga je tudi, obe nosečnosti. Zdaj pa ga tudi Maticu. Tako da sem mal pregledala knjige in revije. No takole nekako gre: ostrige, divja perutnina, jajca, govedina, teletina, divjačina, konjsko meso, borovnica, banana, anona, kaki,grozdje,grah, leča, špinača, blitva, beluši Ena je spraševala tudi za kremo Materino duščo. Ta krema je proti prehladu, otroka namažemo po prsih, lopatcah in stopalih. Za buške, opekline, odrgnine, .... pa je Tea tree krema.
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 0:12:35
|
|
|
|
Margit
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo morm svoj foh zagovarjat ...zdej grem pa tut jst u mižale čau Pa ne zamert. Sam povedala sem. Saj lahko???? Že dva dni mu dajem za večerjo polento. In potem še Bebe čaj in spi kot pravi dojenčke 12 ur skupaj. Popoldne pa sem mu dala skuto Ljubljanskih mlekarn Kolumbo, tisto, ki smo jo še mi jedli ko smo bili mali. In je spet bruhal, pukal, se zvijal in bil totalno nerazpoložen. Včeraj pa je dobil navadno skuto + banan in je bilo isto. Kaj naj naredim? Kar pa se tiče mleka, poskusite počakat vsaj do 10 meseca pa še takrat začnite postopoma. In definitivno 3,5! Kolumbo. Jest sem pa mislial kako dolgo spiš, k si čist zaroletana vsak juter. Drugič pa mal nakaž, pa se nakakšnem kofiju oglasim ko odpeljem malo v vrtec.
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 0:13:45
|
|
|
|
Margit
|
Grem spat, ker se itak zgovarjam sama s sabo. Mogoče bo jutri kaj več časa. Lepo in mirno noč vsem skupaj.
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 8:30:58
|
|
|
|
metuljčica27
|
Ribicau vidim da je imate vi tudi alergijo. Naša Žana je elergična na jajčni beljak. Smo pa najprej mislili, da je prav tako na mleko. Pa sem ji kupila Allernovo, kateraa mi je tudi ostala. Torej če jo želiš- je cela-ti jo pošljem. Imam pa tudi sojino mleko, katerega mi je ati prineso iz nemčije, saj dokler še nismo bili na testiranju sem se morala strogo držati diete- brez jajčnih in mlečnih izdelkov. Torej ča ga želiš. Javi! Mislim, da ga je 5 litrov, nevem, moram pogledat! Moj nečak je imel tudi alergijo na jace in mleko . Sedaj je star 8 let pa je že boljše, sedaj je samo na kakav. Tako da... Jaz še bom tudi pačakala z mlekom se nam nikamor ne mudi!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 9:24:36
|
|
|
|
atena777
|
Aha izobražujemo se,izobražujemo...FINO! Midva laufava na telovadbo,potem se vidimo! Ej drugi teden v ponedeljek, Zbilje, kaj pravte. Midva imava nenormalno zgodnjo uro za cepljenje (7.30 na Vrazovem) in tako bova POTEM morala na en močen kofe... pa-pa
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 9:33:29
|
|
|
|
visnjaaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Margit Že dva dni mu dajem za večerjo polento. In potem še Bebe čaj in spi kot pravi dojenčke 12 ur skupaj. Margit jaz bom tud probala danes za večerjo mu dat polento....a mu še kej daš zraven? A nardiš bolj tekočo polento? Dej nasvet, ker bom znorela....danes je bla spet katastrofalna noč. Kolumbo kuga ti mene neki ****aš? A? Sej mu tud jaz ne devam frucverge...samo 1x sem poskusla in mu ni bilo dobro.....sej drgač je pa itak vse samo sranje v teh pudingih in jogutrih...itd...pa kaj nam pa drugega preostane? lp
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 9:46:06
|
|
|
|
visnjaaa
|
Atena777 vidim, da si gor.....hvala za odgovore.... Jaz sem mislila, da se samo midva ponoči dojima, pa vidim da je pri vas tud veselo. Včeraj sem bila na orientalskem - trebušnem plesu in je blo full fajn....pol pa smo šle še na eno pivo...uuuu kok se je prilegu. Ko sem prišla pa domov, je pa moj bil na robu živčnega zloma.....vsi trije otroc so mu nagajal in ker ni navajen tega in ne zna nardit reda, so mu vajeti ušle iz rok. Pol pa so leteli očitki vse povrek...kje si pa bla...a si mogla it na pir.....otroc so pa vsi zaspani.....bla bla bla bla bla....... Ja spat jih dej...****....koga pa čakaš?...mene? Sej se mi je mal ****l za vse skup....sem mu lepo povedala welcome to real life prjatu....**** mu ****..... A jaz sem pa lahko cele dneve sama in vse sama nardim, otroke vozim v vrtec in šolo in pol grem po njih , zraven pa mam še Nejca, vse operem, zlikam, pospravljam, kuham, rože in vrt rihtam, hodim v trgovino po fasngo, se ponoči 10x vstanem, pa še vsi firmski posli...itd itd..... on pa ne more bit 2 uri na teden sam z otroci. Sej to ne more biti res..nimam besed....menda je res luna u luftu. Sej bo boljš....aja pa še to .....jaz rabim en odklop....katera gre z mano u lajf? Eva1 mogoče ti? Gremo se mal odklopit? lp
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 10:12:18
|
|
|
|
Darca_k
|
Vidim, da imate ve pravo fešto zvečer . Se bom morala nocoj potruditi in si priboriti računalnik, saj ga ponavadi moj zasede, ko se jaz ukvarjam z malčkom... Višnjaaa te prav razumem, moj se včasih tudi drži kot...., ko si sama privoščim kakšen odklop.... Pa saj jih je potrebno razumeti, so pač moški, ki ponavadi lahko delajo le eno stvar naenkrat, če pa imaš celo tri korenjake...je to trojni 'problem'... Ženske pa že po naravi lahko delamo več stvari naenkrat in obvladamo... (no malce nas moram pohvaliti, ne). Svaka vam čas tistim, ki svojim malim spravite toliko hrane v trebušček. Moj namreč zvečer na žlico ne poje več kot cirka 60ml in nato še po flaši 210ml. Pol pa ob 2h zjutraj PAAAANIIIIKAAA lačeeen! in poje še dodatnih 210ml, ter spi do 6h, ko se zadeva ponovi (210ml) in zdrži max do 8:00. A ima katera recept kako se rešiti teh ponočnih akcij? Ker sem videla da vam kar pridno spijo? Ker jaz imam občutek da mi podnevi premalo poje in potem kompenzira ponoči. Sem ga že poskusila s čajem prelisičiti, pa ni šan - se je ful začel dreti... Glede mleka sem tudi jaz nekje brala, da je najbolj priporočljivo 3,5. Ja, Hipp in Allete imata kašice za Good night. Obe sta modre barve (Allete ima z vanilijevim okusom, Hipp pa čokoladnega). Mojemu sem ponudila obe, vendar je največ pojel kar mojega domačega grisa (sem ga kar z mlekom in vodo (1/2) naredila in nato še malo razredčila z Aptamilom. Kar se tiče skutic ima naš najraje LM tisto skuto, ki ima spodaj sadje (dam mu samo zgornji del - brez sadnja - to poje ati), z malo kruheca ali pa zmiksanega sadnja (mu kar na žlički kombiniram). In ful je, pa nič problemov do sedaj... atena777 - kaj te veš, mogoče se pa res kdaj srečamo kolumbo - hvala za pozdravčke sedaj pa še hitro izkuristim minute tišine ( počiva), za prvo jutranjo kavo. UŽIVAJTE in lep dan!
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 12:00:10
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica27 Ribicau vidim da je imate vi tudi alergijo. Naša Žana je elergična na jajčni beljak. Smo pa najprej mislili, da je prav tako na mleko. Pa sem ji kupila Allernovo, kateraa mi je tudi ostala. Torej če jo želiš- je cela-ti jo pošljem. Imam pa tudi sojino mleko, katerega mi je ati prineso iz nemčije, saj dokler še nismo bili na testiranju sem se morala strogo držati diete- brez jajčnih in mlečnih izdelkov. Torej ča ga želiš. Javi! Mislim, da ga je 5 litrov, nevem, moram pogledat! Moj nečak je imel tudi alergijo na jace in mleko . Sedaj je star 8 let pa je že boljše, sedaj je samo na kakav. Tako da... Jaz še bom tudi pačakala z mlekom se nam nikamor ne mudi! Eh, hvala za ponudbo. Smo dobili Pregonim na recept, jaz pa jo že dva dni več ne dojim in ne rabim riževega mleka. Res hvala.
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 12:09:07
|
|
|
|
ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: visnjaaa IZVIRNO SPOROČILO: Margit Že dva dni mu dajem za večerjo polento. In potem še Bebe čaj in spi kot pravi dojenčke 12 ur skupaj. Margit jaz bom tud probala danes za večerjo mu dat polento....a mu še kej daš zraven? A nardiš bolj tekočo polento? Dej nasvet, ker bom znorela....danes je bla spet katastrofalna noč. Kolumbo kuga ti mene neki ****aš? A? Sej mu tud jaz ne devam frucverge...samo 1x sem poskusla in mu ni bilo dobro.....sej drgač je pa itak vse samo sranje v teh pudingih in jogutrih...itd...pa kaj nam pa drugega preostane? lp Visnjaaa brez zamere, ampak nekaj ti pa moram napisat. Napisala si, da je čez dan tud po 5x na joški itd, da ima joško tud samo za pridobit tekočino.....pomojem mu lahko za večerjo nardiš 10x polento, pa nevemkakšno kalorično kašico.....dokler mu boš ponoči jošk tolerirala boš imela katastrofalno noč. Nejc se je navadu na jošk in crkljanje, tko da ti nobena nevemkakšna večerja ne pomaga. Pomojem tvoj Nejc ni lačen ponoči....oz. je lačen crkljanja! Zdej me lahko napadeš kokr hoč, ampak to je samo moje mnenje. Pri nas je blo pri 6 mesecih enako. 5x na noč bi bla ona na joški. Pol smo pa naredil STOP z jošk ponoči in kr naenkrat ni bla več lačna pa noč je prespala ! Sej vem, da si ti pristašica dojenja (tud jest sem, ne me narobe razumet), ampak boš mogla nardit stop ponoči. Se pa spomnim ene par mesecev nazaj ko sem jest napisala, da naša Eva samo v vozičku spi in da rabim nasvet, kako naj zaspi in spi v posteljici....pa si mi napisala, da jo matram itd, da se moram otrok spočit, pa ne tko v vozičku, da jo morm naučit spat v posteljci, čeprav se bo malo drla,...zdej pa jest s tvojim nasvetom tebi pametujem !
|
|
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 12:31:16
|
|
|
|
Bubilu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Darca_k Višnjaaa te prav razumem, moj se včasih tudi drži kot...., ko si sama privoščim kakšen odklop.... Pa saj jih je potrebno razumeti, so pač moški, ki ponavadi lahko delajo le eno stvar naenkrat, če pa imaš celo tri korenjake...je to trojni 'problem'... Ženske pa že po naravi lahko delamo več stvari naenkrat in obvladamo... (no malce nas moram pohvaliti, ne). Nč razumet. Ti naši "moški" so razvajeni ko sto . Včasih bi ga kr... Že prej ko nisma mela Maja sm prišla iz službe, skuhala, kej pospravla, Kaj pa on?! Dol je padu. Me je kr groza kak bo ko bom šla nazaj u službo. Moja frendica ma leto pa pol staro punčko, pa ma kr razumevajočega možeka k ji dost pomaga, pa ženska pregoreva. Ajajajaj. Raje ne mislim tolk daleč. Kar se pa mlekca tiče, jst osebno sm na kravjem mleku gor zrastla, k mami ni mogla dojit, pa takrat še ni blo adaptiranega mleka, ampak glej ga šmenta jst se mojemu tud še ne upam tega dajat. Tu pa tam dobi mal kisle smetane, skute Lj. mlekarn in tu se počas ustavi. Se pa zgleda čez dan dovolj naje, ker mi zvečer spije 240 mleka z rižolinotom in je do 6ih zjutri mir, kar se hrane tiče. Drgač pa ni mir. Dudo hočem... celo noč. Pa včeri je res blo kej na luni, ker se je full premetaval mali. Sej ne vem zakaj zdej tu gor visim, namest da bi šla mal mižat dokler mali spi . Grem. Nč ne grem. Skuhat morm.
|
|
RE: Februarčki in Februarčice 2007 11.10.2007 12:45:33
|
|
|
|
ribicau
|
uuuuuuuu porodniška je bla nakazana, sem jo že fejst težko čakala in greva z Evo zdele na banko. Morm plačat stari mami en mesečni obrok za hišo (stare mame so zakon, tam so brezobrestni krediti, pa kakšen mesečni obrok se zgubi), pol mata dva kolega v soboto roj. dan, pa mal je treba hladilnik nafilat....bo pa ostala tretjina porodniške. Matr, pa še frizerja mam u pondelk , pa prazn tank u avtu, passat ma tank kot cisterno! Konc mesca ma pa še dragi roj. dan....ja kva nej rečem, da že komej čakam naslednjo porodniško !
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.