ninocka
|
Dobro jutro! JSt sem lihkar iz CSD, sva sla z mojim uredit ocetovstvo. Me je pa una tolk razpizdila tam, matr, glavo bi ji odsraufala...Sva lih prsla in vidva, ko gre v pisarno, pa potrkava...nic, se enkrat potrkava...nic. Cakava ene par minut, pol pa odpre vrata in rece Ja naprej pridte, ne (???? - kaj naj ji kr uletim v pisarno al kaj ). Pol pa prjav, ce imava priznanje ocetovstva (ja) in a je to po porodu al prej (???? sem 3 dni nazaj rodila, zdej sem pa ze v 9 mesecu in cakamo novega???). Potem ji dava dokumente, neki tipka, prebere naslov in vprasa kje je to, ce sva bla ze kdaj porocena in ce sva partnerja (ne brat in sestra - verjetno, ce ziviva na istem naslovu, pa ocetovstvo sva prisla priznat ).Potem tam neki tipka, tipka, tipka in na koncu rece imena ne morte dat otroku, to lahko sele po rojstvu in sprinta papirje in jih vrze na mizo, da jih podpiseva. Na papirju pa ene 10 crtic in kam naj se podpisem (da ne omenjam tud, da nimajo niti placa za podpisat in smo tam na kupih enih fasciklov podpisval zapisnik). Moj jo vprasa, kje podpise in mu pokaze, pol pa hocem jst za njim podpisat in preletim zapisnik in je napisan njegov priimek in datum rojstva narobe. Sem ji zavrnla papirje in jih fliknla tja pod nos, pol pa se rece a ni tak priimek - ne ni, pa datum rojtva lahko tud pravilno 2x prepises iz dokumenta, menda pa to znas, zenska??? V glavnem pol tist popravi, jst se enkrat preverim , podpisemo, gremo ven, tud pogleda ne, v avtu pa mal berem zapisnik - mislim, kot da ga je nekdo v OS sestavljal - ful napak, manjkajo vejice, skloni...katastrofa in to je uraden dokument...za posrat... Prvic, ko sva sla priznat, sva sla pa na UE Ljubljana in je blo ful uradno (so naju zapisali v eno knjigo), preverli identiteto, vprasali, ce se moj strinja, da je oce otroka, ki ga bom jst rodila na ta in ta dan, potrem ce se jst strinjam, da je on oce in da prizna ocetovstvo za otroka, ki se bo rodil....Men je blo skor tko, kot da bi se porocila, ne pa da bi sla samo ocetovstvo urejat. Nama je slo ful na smeh in se je pol se un zacel smejat. Naju je vprasu, ce ze veva ime, pa sva rekla, da ne, priimek smo pa vseen vpisali. Pa ful je bil prijazen in se cestital nama je na koncu za otrocka...Pa zapisnik je bil pol tud 2 strani dolg in not nastetih ful enih clenov in zakonov...v glavnem dokument kot se sika. Uh, sej sem cel roman napisala, tolk me je una razjezila sem se mogla mal skasljat Se opravicujem, zdej se grem pa se h G sekirat in zivcirat. Porocam, ko pridem s pregleda