Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:03:00
|
|
|
|
Anonimen
|
zanima me, kakšna je navada pri vas glede tega. Mene ful razkuri, ker se od mojega moža oče in njegova žena nikoli ne sezujeta, ko prideta v stanovanje. Res, da nimam tipi topi spucano, vseeno pa imam leto dni starega otroka, ki se igra na tleh. Včeraj mi je kr zavrelo, ko sem prišla domov in videla, da sta obuta na tepihu, na katerem se igra otrok. Jaz se pri njiju vedno sezujem in prav tako vsi drugi gosti, ki prideju k njima, tudi onadva v njunem stanovanju nista obuta, samo pri nama... Nisem upala nič rečt, sem pa rekla možu, ki je rekel samo, da moram jaz to njima rečt, čeprav sem hotla, da bi jima on to omenil. Njega nič ne moti, ker itak nič ne pospravlja... Samo tolko, da se izkašljam...
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:07:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas se vsi sezuvajo, so se navadl. K pridejo jim dam copate in to je to. P Če pa pride nekdo, recmo njegova teta enkrat na 10 let pa itak ne bom rekla naj se sezuje, če se sama ne bo. Pa starejšim ljudem tud ni šans da rečem, starejšim je ful napor obuvanje in sezuvanje. Se pa brat nikol ne sezuje in ga zmeri nazjam. Pomaga pa itak nič . Ne vem no...kaj pa če bi ko prideta, jima ponudlia copate in rekla da si jih prav za njiju kupila. Pri meni imajo določeni ljudje prav določene copate in si jih že kar sami vzamejo iz omare.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:09:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, moj foter se tudi nima navade na obiskih sezuvat in to je meni zelo grdo. Neolikano, gdo do gostiteljev.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:10:16
|
|
|
|
Felicity
|
Pa zakaj si ne upaš nič rečt? Zares ne razumem. Jaz sem tašči prav lepo povedala, da tam kjer se otrok igra, se ne hodi s čevlji (na penastih puzlih), ko je 1x stopila gor obuta. In sem ji ponudila copate. Drugače me ne moti, če so v stanovanju obuti. Samo da ne stopajo po igralni površini od otroka. Povej ji, kar pogumno. Srečno!
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:11:29
|
|
|
|
Anonimen
|
... Nisem upala nič rečt, sem pa rekla možu, ki je rekel samo, da moram jaz to njima rečt, čeprav sem hotla, da bi jima on to omenil. Njega nič ne moti, ker itak nič ne pospravlja... Samo tolko, da se izkašljam... Če se boš losala takega pizdeka, se boš tudi teh problemov
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:17:12
|
|
|
|
lelaval
|
Ni slabo, kot je napisala Karin - poskusi na lep način s copati posebej zanju. Če pa to ne zaleže, pa le poskusi ubrat drugo taktiko - povej, da sama čistiš in ti ne paše, da gosti (vključno z njima) hodijo not obuti.
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:21:44
|
|
|
|
jagoda77
|
jaz vedno pripravim copate, mi tud na misel ne pride, da bi se folk obut sprehajal po stanovanju. samo če ljudje obuti hodijo po obiskih, pa to počnejo tudi pozimi, ko je sneg in iz čevljev kaplja in curlja se mi zdi, da je to kultura ljudi, jaz se vedno pri vsakem sezujem
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:35:45
|
|
|
|
Lunca1
|
Pri nama se večina sezuva, jim že takoj ob prihodu k nogam dam copate, pa bi že težko rekli, da jih ne rabijo. Se pa najde vsake toliko časa kakšen, sploh kakšni agenti, pa patronažna. Mi je pojasnila, da se oni ne sezuvajo. Ja sorry, ampak v našem stanovanju se pa.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:38:03
|
|
|
|
Stefka
|
Pri nas se ne sezuvamo. Ne pri tašči, ne doma se ne sezuvajo naši obiski, razen če želijo. Je pa res, da če gremo mi kam na obisk, upoštevamo njihova pravila. Če se sezuvajo, se mi tudi, če ne pa ne. Nimamo s tem nikoli problemov.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:44:57
|
|
|
|
SašaR
|
Pri meni se pa nobeden ne sezuje, ker se meni to ne zdi lepo. Pač potem lepo počistimo, če pride do umazanije. Tudi meni ni všeč če se moram drugje sezuti, ker .... Ampak vedno v vsako stanovanje ko pridem vprašam če se je potrebno sezuti in če rečejo da ja, ali če mi ponudijo copate potem se preobujem, nikoli pa ne grem kar v čevljih naprej. Vedno vprašam kakšno navado imajo.
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 10:51:30
|
|
|
|
rija
|
absolutno hočem, da se moji gostje sezujejo in jaz se sezujem kamorkoli pridem. to se mi zdi stvar osebne kulture....
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:03:20
|
|
|
|
la-na
|
Se strinjam z rijo. Če mi pričakujemo goste, ponavadi že prej pripravimo copate, tako da nimajo izbire. Tudi mi se vedno sezujemo, ko kam gremo, razen če nam izrecno ne prepovejo
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:05:42
|
|
|
|
total
|
Ko pridejo jim sam vrž copate pod noge pa bojo skapirali.
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:06:24
|
|
|
|
polona2
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija absolutno hočem, da se moji gostje sezujejo in jaz se sezujem kamorkoli pridem. to se mi zdi stvar osebne kulture.... Se podpišem.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:11:19
|
|
|
|
blue sky
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija absolutno hočem, da se moji gostje sezujejo in jaz se sezujem kamorkoli pridem. to se mi zdi stvar osebne kulture.... Pri nas je enako.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:12:49
|
|
|
|
Ze pequeno
|
Meni je tudi kulturno sezuti čevlje, ko pridem k nekomu na obisk, in enako pričakujem od obiskov. Glede domačih to sploh ni problem, drugače pa mi domačim ni sram dejati naj se sezujejo. Če sam pridem k nekomu na obisk in mi ne ponudi copat, sam vprašam če se moram sezuti. Moram pa tudi priznati, da mi včasih tisti copati, ki jih nekateri imajo ne delujejo čisti in mi je kar nerodno obuti tuje copate.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:14:49
|
|
|
|
Nika v službi
|
Hja, v principu se pri nas večinoma vsi sezuvajo (kadar je dež, sneg in podobne zopnije sploh), občasno pa sama pač rečem, da se ni potrebe sezuvat in gredo lepo noter obuti. No, nekateri se kljub temu želijo sezuti. Jim ne branim. Mi se na obiskih vedno sezujemo, mi to nekako res bolj sede in se mi zdi nekako kulturno. Smo pa Slovenčki spet malce posebni pri teh zadevah, marsikje po Evropi je to čisto čudno (recimo Belgija, še copatov nikjer ne moreš kupit).
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:26:23
|
|
|
|
m76
|
Mi je kar , ko pomislim na sezuvanje. Jaz imam pa druačen problem. Me ne moti če so obiski obuti, pravzaprav mi je celo bolj všeč in če se zamaže počistim, pa je. Bolj me motijo prešvicane noge, copatov pa itak noče noben obut- v smislu..ne, ne ne rabim copat, si bom mal prste premigal, ali nekaj v tem smislu. In te prešvicane noge fino potopi v moj tepih, ki potem takoooooo fiiiiino vpije in posrka ves smrad in švic z nog. Ne rečem da so vsi obiski taki, ampak pozimi so vse noge v takih čevljih, da hočeš, nočeš noga mal zašvica. Jaz imam povrh vsega še nekakšno fobijo pred nogami ( stopali) in trpim poleti peklenske muke, ko imajo večinoma vsi obute natikače in opanke in jim prsti gledajo ven..brrrrr. Sploh če so neurejeni. Tko pri meni je zaželeno, da se NE sezuva. Matr sem čudna..
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:31:31
|
|
|
|
cukerček
|
meni ni všeč če mi kdo po stanovanju hodi obut, zato imam takoj pri vhodnih vratih omarco z copati in ko opazim da se kdo noče sezut samo račem joj takoj ti dam copate ponavadi deluje če pa mi kdo odvrne da jih ne rabi pa rečem zeblo te bo v noge ker imam przel pod...do sedaj so se vsi lepo sezuli...
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:39:28
|
|
|
|
slovenka
|
Pri nas doma se ne sezuvamo oz. smo v copatih ker so komot in ne toliko zaradi čiščenja, gostom pa rečemo, da se naj ne sezuvajo. Če pa mi kam gremo, pa bolj pričakujemo, da se sezuvajo in se sami običajno kar sezujemo, res ni primerno, da bi nam moral gost reči sezuj se. razen če reče obratno. No, sedaj ko se bova z mojim selila na svoje, pa bova imela sezuvanje v predprostoru, bo hiša drugače opremljena kot je pri nas doma in bi kakšni umazani čevlji naredili preveč škode, sedaj sem pa od vas prebrala, da je problem tudi, ker so otročički na tleh, te pa tudi midva načrtujeva... a da patronažna se pa ne sezuva?? Hm. No, če te pride policija aretirat bi še razumela, za patronažno pa ne. za anonimno pa mislim, da res ni lepo od tasta in tašče, da se doma sezuvata, pri vama pa ne, ker to izpade, kot da pri vama ni kaj umazati... jaz jima sama tudi ne bi nič rekla, ampak bi to moral moj narediti - v bistvu mojemu niti ne bi rabla tega naročit... čeprav mislim, da moja tast in tašča ne bi niti dobila ideje o tem, da bi šla obuta v hišo.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 11:45:26
|
|
|
|
ElaM
|
V našem stanovanju se obiski sezuvajo in tudi mi, ko kam gremo se sezujemo. Se pa najdejo tudi taki, recimo moj oče, ki pa nikakor ne pusti, da bi se obiski sezuli, pravi, da se sezuva v džamiji in ne pri njemu.
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 12:03:13
|
|
|
|
jade1
|
Jaz se na obisku skoraj vedno sezujem razan pri tistih, ki ti še preden pozvoniš vpijejo, da se ne sezuvaj, pa ti malo manj kot nazaj ne obujejo čevlje. Pri nas doma pa se večinoma vsi sezujejo, jim kar nastavim copate. Če se pa ne sezujejo pa tudi pra, ker itak nimamo nikjer nobenega tepiha, ker sovražim tepihe pol pa že popucam za njimi. Sicer pa imamo tako poredko obiske, da mi je čist vseeno a se sezujejo al ne.
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 12:08:37
|
|
|
|
Boni3
|
Pri nas se vsi sezuvajo,pa tudi noben ne komplicira zaradi tega. Me pa zanima,kako je drugje,kot je nika napisala,da je določenim narodom ta navada neznana in čudna,pa da se ne da copat kupit,a pol so vsi cel dan v čevljih al kaj? Jest bi umrla,pa ne nosim visokih pet in ozkih čevljev
|
|
|
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 12:18:14
|
|
|
|
klepetka
|
jaz ne zahtevam in me niti ne moti ,če se obiski ne sezujejo.Razen takrat ,k oje mokro ,sme ,dež in blato.Takrat pa se že itak sami sezujejo.Jaz pa se sezujem vedno ,ko kam grem
|
RE: Obiski in sezuvanje čevljev 10.10.2007 12:21:16
|
|
|
|
Bejba
|
Jaz tudi pričakujem, da se obiski pri meni sezujejo. Imamo dva majhna otročka, ki sta kar naprej na tleh, jima po tleh padajo razne palčke ali druge stvari in jih potem neseta v usta in podobno. En stric od mojga se nikoli ni sezul. Mojmu je blo ful nerodno mu karkoli rečt in potem sem jaz naslednjič, ko je prišel rekla, evo tukaj so copati in se je malo nejevoljno preobul, ampak me je čist brigalo, že itak tega strica ne ljubim kaj preveč. Za starejše imava pa tiste natikače, ki se nataknejo čez čevlje, če je res kakšen tak k se težko preobuje. Drugače imajo oboski pri nas kar navado, da se sezuvajo. In tudi mi se vedno sezujemo, če pridemo kam drugam na obisk. Tudi za otročke vedno s seboj vzamemo njihove copatke. LP; B
|
IUI zanositevbitZanima me v katerem postopku IUI ste zanosile?prvi (
30%)
drugi (
2%)
tretji (
3%)
četrti (
3%)
več (
3%)
nisem (
59%)
Število vseh glasov: 172Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!