mamuška
|
Hojla, ženske! Jaz sama sebe ne dohajam več, čas mi kar zbeži med prsti, nekaj zahteva naš veliki lumpi, nekaj gospodinjstvo, poleg tega mi ful časa vzame moja pozabljivost, ko se kaj spravim iskat, pa na pol poti pozabim, po kaj sploh grem, pa grem pol nazaj, pa še 1 x nazaj, grrrr. Danes semmislim da po 3 tednih pošteno pospravila vsaj bivalni del in kuhinjo, za pomit po tleh moram pa možička nahecat. Dneva je konec, preden se sploh okoli obrnem Izvidi včeraj so bili za mišjo dlako boljši kot v četrtek, tako da so me četrtkove kontrole oprostili pod pogojem, da se bo otroček konstantno in pridno gibal. V nasprotnem primeru se moram TAKOJ pojavit dol. Izdatno sem bila nakurjena, ker menda veliko premalo počivam (res je, se posipam s pepelom, ampak kaj KO MI NE PAŠE!!), posledica tega je, da se je začela pretirano raztegovat brazgotina od CR, kar nemarno boli in če (menda!) ne bom bolj počivala in bolj pazila, lahko brazgotina tudi popusti - pa o tem RES ne bi zdaj razmišljala. Isto se mi je spet začel raztezat predel okoli presnete popkovne kile, kar prav tako neznansko boli in mi ta teden res bolj ko ne greni gibanje. Tako hočeš-nočeš res MORAM več počivat, pa moram rečt, da mi niti malo ne paše, ker ko poležavam naokoli, me pol boli še križ, pa noge mi otekajo, ko se nič ne zmigam pa to - isto sem povedala tudi Premru: če migam, imam idelaen pritisk 60/100, sploh če upoštevam svojo ulala kilažo, nožice imam ko balerina, nobenega otekanja, nič - čim se uležem, je pritiska pol preveč, tace mi pa tečejo ko medvedu Pol sva se zdilali, da mal migat, mal ležat (LEŽAT?!?!??! - ja, LEŽAT!!!) mal migat, mal ležat - šit no, jaz ne bi, pa kaj čem. Boljš tkole po malem doma, kot kje drugje. Titri so eni padli, drugi zrasli, kaj zdaj kaj pomeni, pojma nimam, ker sem izvide dobila šele po pregledu. Bom jutri kar na transfuzijo zatežila, pa mi bodo razložili. A vi bi obseg mojega trebuha?? Ma ne vem, če je za javnost, no Moj velikanski trebuh meri okol in okol 132 cm , pri kilaži pa imam +/- 0,5 kg (pol kile gor, če ni kakanja, in pol dol, kadar je, 95% časa pa sem na svoji teži izpred nosečih časov, hurrraaa!!! itak je 3-mesta, to pa ni hura ) Sem pa včeraj nabasala na Cerarja na sprejemu, ker so mi delali test zaradi odtekanja plodovnice (ful se mi pojavljajo mokri madeži!), ki je bil k sreči negativen in se Cerar vame vtakne, pa v moje dokumente. Pa me gleda in bevskne,"a se nisva midva že enkrat vidla?" Pravim "ja, sva se 5 let nazaj". Pa on: "Ja se spomnm, zele pa to, a ne??" Joj, kar vroče mi je ratalo, v prejšnji nosečnosti sem namreč prigrmela na urgenco s totalno trdim trebuhom, ker sem se ko krava prenažrla surovega kislega zelja (krvavic nisem upala niti omenit!) in me je tako napihnilo, da sem od tega popadke dobila. Na urgenci pa Cerar - moram rečt, da je bil čist fer, lepo me je pregledal in mi dal neko odvajalo in "prijateljski nasvet", da "nosečnce se ne nažirajo s surovim kislim zeljem!" Zdaj me pa gleda pa pravi "Midva nisva glih "švoh", gospa, a ne, kolk ste se pa vi zredila??" Pa pravim prav ponosno "Jest nč, kolk pa vi od februarja do dons?" Cela ambulanta se je režala, Cerar sam tud, kar solzen je bil. "Kako nič?" "Ja nič, a ne! Gor ne sme, dol pa noče!" Pa pravi Cerar "dejte mi razložit tist princip "gor ne sme!" Ker men tud ne sme gor, kilaža mislim, pa me nekako ne uboga, kar leze gor." Pa ga prav nedolžno pogledam in pravim "jaz vam predlagam, da si omislite enega "notranjega parazitka", pa bo lažje!" In so spet režali vsi, od babc, stažista, Cerarja, do ene reve, ki je CTG-ju popadke predihavala. No, na koncu me je ful pohvalil kot "Živ dokaz, kaj se da, če se hoče", je imel ravno eno damo v obdelavi, ki se je na 115 kg podlage zredila za PETINDVAJSET kil, kar pomeni, da jih ima v 30. tednu 140 in noben UZ ne potegne več skozi ves ta špeh, niti otroka ne ujamejo s CTG-jem, ženska pa ima v povprečju nad 110 in 160 pritiska- pa se še kar reži, v pol ure pa je v čakalnici zmazala en sendvič in en pol kilski sirov zavitek,zarven pa joka, kako od zraka živi. Pol, ko je videl, s čim se še ubadam, senzibilizacija pa to, je pa sploh bil ves navdušen, in oh in sploh - "temu jest pravm ornk ženska - ne baba, ŽENSKA" - Tolk za intermezzo! Naslednjo kontrolo imam v torek, pol pa v četrtek spet. Tolk na brzino za zdaj, grem pa še brat malo za nazaj, dokler me spanec ne odnese.
|