draja
|
Evo nas s pregleda. Hvala punce da ste držale pesti. Naše nove mere pri 6-ih mesecih so: 7110 g, 64,5 cm (jeeee, zrasli za 1,5 cm v enem mesecu), obseg glave 42,5 in obseg trebuščka 42 cm. Denverski test smo bolj tako tako opravljali, ker je imela Živa preveč dela s tem, da se je bala zdravnice in se cmerila , pol ko je pa končno ratala dobre volje, pa se nam je že mudilo. V glavnem rozino prime, ampak ne s pincetnim prijemom, in vse kar prime gre v isti sekundi v usta. Pa na splošno je bil cel pregled bolj v luči njenih trenutnih težav in ne toliko sistematski v pravem pomenu besede. Cepljeni seveda raje nismo bili in bomo šele po testiranju na pediatrični, ki ga imamo 27.10. Imamo manjši problemček, ker Živa vsako sekundo v budnem stanju in na ravni podlagi preživi na trebuh, kar naj ne bi bilo priporočljivo za razvoj. Samo kako jo prepričat da ostane vsaj minuto na hrbtu mi pa tudi ni jasno, saj je takoj jok, če ji ne pustim na trebuh. Jah nič, bo treb askoz zraven bit pa jo animirat in adijo prosti trenutki, ko se je tako lepo sama igrala v dnevni na tleh. Dajadada Nejc ima sigurno samo tako obdobje. Nekje med 6. in 9.mesecem naj bi se namreč otrok začel zavedati, da z mamo nista eno in isto, obenem pa še ne razume, da če mam aizgine za vogal, da ni dejansko izginila in s ebo vrnila. Zato so v tem obdobju lahko zelo nezaupljivi do tujcev in jokajo vsakič, ko mama gre. Tudi Živa ratuje vedno bolj taka, ampak vem da gre le za fazo, ki jo mora dat vsak otrok čez in se zato ne sekiram preveč. Jjasna ti si ista kot jaz -kuhaš in pospravljaš, ko mali spi, namesto da bi takrat tudi sama počivala. A JUre ne zdrži ob tebi ko kuhaš npr. v ležalniku ali vozičku? Živa je zelo rada v svojem ležalniku, samo zadnje čase me mora imeti na vidiku, tko da jaz se bom poskusila disciplinirati in kuhati, ko je budna, da bom med njenim spanjem tudi jaz več počivala. Pikca dobro opravite danes na pregledu. Tinaaja upam, da se prehlad kmalu umiri in da ga Brina ne stakne! Meaa upam, da gresta vseeno malo ven na sončku, saj je res lep dan zunaj.
|