murencek
|
Živjo! ĆE BI BLA Z VAMI, BI NASTAVILE RITI IN BI VAS KAR PO NAGI RITI! (se hecam) KR STAVITE! NO SEJ, SAM D JE NEKI VESELGA. Da povem, kako sem. Še zmeri isto. Že od pon jemljem tablete za pritisk in za spanje. Sm kr zadeta in skoz bi neki spala. Zjutri sm imela dons 90/140 pritiska. Po kosilu 95/150. zdej zvećer pa 100/165. Ja, kr ne pade! Se mi zdi, da bolj ko žrem tablete, slabi je (naj bi zdej že prijele, pa kr ne). Zjutri mi je vizita rekla, da je to pač davek na preeklampsijo in da se moram naspati za nazaj (ja, zadnje tedne sem spala ponoči slabo - sem bolj dežurala od 23h do 6h; ćez dan pa kot ćuk). Pa je kazalo na izboljšanje - da će bodo tablete primile, bi lohk šla kej domov - v ssanjah drug teden. Po kosilu, ko mi je sestra zmerila pritisk, sem jih slišala, da so rekle: Kaj ćmo narediti s to pacientko (kao sprožit al jo še matrat)? Pa je vizita rekla, naj veliko pijem, ker dam jutri spet urin in bodo videli. Vmes me je še moj G ustavil, pogledal noge (dons so najhujše - vse zatečno, od narta, prstov ... sem še bolj otećena od kolegice, ki je ćez rok in so ji noge le malce zatekle; ja zdej imam še žilce po nogah...), potrepljal po rami in dejal, da bo naročil še en test (ćist ekstra - se ne spomnim, katerega). Zvećer po tem pritisku, ko se je sestra spet prijela za glavo, pa sem ji rekla, da nobenemu več ne verjamem, k se dežurni itak menjajo. In pol bi me en dal rodit, drugi bi počakal, tretji... Tko da sem nehala paničariti - kar bo, pa bo. Ja, tle je še kr gužva. Skoz neki rojevajo - dobr da sem tu, da že vem, da ni tko hudo. Se pa pozna, da prihajajo porodnice od vsepovsod (2 Italijanki, iz NM, Krškega, MB...) Pol se pa pritožujejo nad postrežbo - da jih ne postrežejo od spredi in od zadi. Kako le, će imajo pa tolk dela. K dohtarji dežurajo po 24h. Nć, tolk zaenkrat. Zdej grem gledat predsedniške kandidate, pa malo na sprehod, pol pa na WC (se mi je vse zabilo k je hrana sucks (samo bel kruh...)). Zdej ko lohk vse jem, sm pretihotapila mleko, pa polnozrnate žemljice, pa sadje, jogurte... No, upam, da me bo to nagnalo! Fino bodte in se jutr slišmo - bom poklicala NARAŠĆAJ, će bo kej novega tle oz. tudi pri vas! Držim pesti tudi za druge, da bi vse fino potekalo. LP
|