ČebelicaMaja
|
Ojla... tudi jaz sem čist fuč, z vročino, polnim nosom in rdečim grlom bingljam v službi...saj bi dobila bolniško, pa je ne morem koristiti, ko imamo tako gnečo pred začetkom novega študijskega leta in je potrebno še vse pripravit. Ja, Miaxxx nam je uvajanje kar šlo, smo jo hodili cel prejšnji teden iskat po spanju, potem sem se jaz v čet. vrnila iz MB tako utrujena, da sem zraven naše pikice zaspala in sva spali skupaj do 2h zjutraj, ko se je mož vrnil iz otvoritve enega lokala in je bila tamala odkrita (ker jo jaz nisem dala v vrečo) in mrzla kot led... pa mi je ratal jo prehladit...čeprav mislim,da imajo nekaj zraven spet te trojkice, ki upam, da bodo že enkrat prišle ven... in smo spet doma, s polnim nosom že od petka popoldne, nič ne spimo, dans mi je še kašljat začela, pa ravno smo se fino pocajtal, sem jezna nase ko Sicer pa sem zavila v čet. iz poti v CE, kjer imajo C&A in HM z nosečniškimi oblačili. V C&A sem ji nabavila ful štumfkov, bodije in žabce, sem bila pa prijetno presenečena nad ful dobro izbiro nosečniške garderobe c HMju... ni mi jasno kako to, da tega programa ne dajo tud v Ljubljano?! No, ko bo in če bo ali , jo zagotovo mahnem v CE Pa danes so nam novo plinsko peč montiral, smo dobili drugega izvajalca za celih 600€ cenejšega od prejšnjega, vendar še vedno dragega kot žafran, bomo imeli pa super peč in nas ne bo skrbelo, če je kaj narobe. Aja, smo pa vsi prehlajeni in smo ostali za ta teden brez tople vode in kurjave... hvala bogu za klimo, ki nas tudi greje... upam, da bodo čim prej naredili priklop plina. Glede subvencij je tako, da jo, če ustreza pogoju dobi vsak, sem lani jaz klicala na SSRS, vendar sva presegla cenzus, ki je res nizek... tako, da če ti izračun (imaš ga na spletni strani sklada) pravi, da ustrezate, potem go for it.... Sicer pa jaz še nikoli nisem dobila nobenega vabila in raje vedno kar pokličem in se naročim. Pri 18 m moramo tudi k pedontologu, prvič smo bili pri 10h in je rekla dr. naj pridemo ponovno pri 18m. No naš besednjak je tudi bolj skromen in trma velika... ko ji paše čeblja in govori včasih kar po stavkih... zadnjič je rekla tko je to... sem samo pogledala, potem jo pa osvajam, da bi kako rekla in sprašujem, kaj je to, kje je to in vse živo, se mi pa samo smeji, češ zdej pa ne bom... naša je sploh en tak ovenček... Zdaj mi zaradi trojkic zgrize (beri odgrizne ali pa samo natrga) 2 dudi na dan, prej smo imeli samo Avent, zdaj pa sem posikala kak cenejši kos in sem nabavila ene od NUKa, MAM in Chicco- pa jih prime v roko in zabriše na tla, češ, ta ni taprava,potem pa reče tam in kaže na Aventovo...včasih me tako šola, da se kar bojim, kaj bo, ko bo starejša. Včeraj mi je nagajala in je splezala na podstavek stoječe luči in se gugala, ker bi jo lahko razbila sem se ful razjezila in rekla, da ne sme, da se lahko razbije... ona se smeje in se guga naprej... potem sem bila že ful jezna in ostro rečem, da ne sme... se ustavi, se mi ful očraljivo nasmehne (moja jeza je seveda minila) naredi en krog... kao big deal... in ko nisem več gledala hop, nazaj na luč... ko sem zašibala proti njej se je pa ful naglas smejat začela in se začela lovit z mano po stanovanju. Navihana, da je kaj... je pa tud res, da ji je v stanovanju že pošteno dolgčas, ker jo imam kar notri, ko tako iz noska in očkov teče, pa tudi kašlja. no zdaj sem pa roman napisala, pol me pa spet naslednjih 10 let ne bo tukaj gor... bodite lepo.