Azzurra
|
No, pogovor je za nami. Ne vem kaj točno rečt. Po eni strani mi je lažje, po drugi strani pa... Moj ginekolog (cca 65 let) mi je danes povedal, da sem njegov prvi primer s pozitivno rh skupino in pozitivnim coombsovim testom. Nikoli si nisem mislila, da sem lahko primer študije. Sicer pa je tako. Prej me je skrbelo "samo" kromosomsko stanje otroka, ki ga nosim. Zdaj pa se je pridružila še ta skrb. Kaj to pomeni? pri rh negativnih ženskah pri takem stanju, torej pozitivnih protitelesih, pomagajo z injekcijo v 28. tednu. pri rh pozitivnih, kot sem jaz, pa te injekcije ne obstajajo in lahko samo spremljajo plod in njegov razvoj. to pomeni, da bodo kri kontrolirali pogosteje, da bodo lahko spremljali padec ali porast protiteles. če bi protitelesa rastla, lahko pride do resnejših stanj pred in po rojstvu. možno je, da moja protitelesa tako ogrozijo otrokov krvni obtok, da ta postane tako slabokrven, da potrebuje transfuzijo. to lahko naredijo ko je še v maternici ali po porodu. če protitelesa rastejo in napadajo, se lahko odločijo zaključiti nosečnost takoj, ko je to mogoče (torej nekje okoli 32. do 34 tedna), da otroka čimprej vzamejo iz okolja, kjer so protitelesa (to pomeni, da se mora rodit), torej iz maternice. v glavnem, možno je vse živo. tudi to, da protitelesa padajo in da je z otrokom vse v najlepšem redu, v kar jaz močno upam. težko pa bo to spremljat naslednjih 5 mesecev. počutim se strašno, počutim se kot da delam tudi Liamu krivico. seveda sem žalostna, slabe volje, prestrašena, utrujena, ne spim, sem zadirčna...in vsega tega Liam ne rabi, a kljub temu, da zavestno poskušam osredotočiti se nanj in uživati, je težko. pri srcu mi je težko, ker vem, da on vse to vidi in tudi razume, da je mama žalostna. ponoči ne spim in temu primerno se počutim. sicer mi je ginekolog predpisal apaurine, vendar ne vem, če imam jajca jih vzet. nisem preveč za tablete. mislim, da si bom v kratkem vzela malo dopusta, sicer pa ne vem, kaj mi bo to pomagalo, ker ko imam več časa, še bolj razmišljam, sicer pa tudi v službi nisem ravno stoprocentno pri stvari. sem se pa odločila, da bom pozitivno gledala naprej in da bom naredila vse kar je v moji moči, da to nosečnost preživimo čimlepše in čimbolj mirno. ravnokar poslušam kako v zgornjem nadstropju copotajo nogice enega fantička, ki se je zdaj fino lepo naspal in ki mu bo nona zdaj dala eno fajn kosilo, jaz pa sem sicer vsa crknjena, ampak se moram odpravit v službo (danes delam od 14.30 do 18.30, saj delam tudi jutri od 8. do 12., tako so nam zmontirali urnik, da v bistvu v petek in soboto naredim skupaj 8 ur...ostale dneve pa od 10.30 do 18.30. ni lahko). vam želim lep sončen vikend. že ko ste se pogovarjale o srečanju, pri nas na obali je še toplo in sončno, tako da...če ste kje okoli, potrkajte!
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|