violinski
|
Purple, če sem prav razumela od Teni stavek in tisto, kar ima zapisano v podpisu bo do tega dogodka šele prišlo. Pri nas še vedno trma trmasta, zgleda, oz. vsaj tako pravi, da danes ni hotela spati v vrtcu - najprej nama je rekla, da sploh nimajo ležalnikov, pri tem da se mi je včeraj pohvalila, da ima nov znak na ležalniku, potem pa sem jo malo spraševala tu in tam in ugotovila, da so vse njene punce (v skupini je malo deklic, trenutno le 4, drugače je razmerje 2:3 za fante) spale, le ona ne. Potem si je še zmišljevala, da je brala knjigo. Pa kaj še, prav gotovo je "najedala" vzgojiteljici, ki jo ima zelo rada. Se pravi Lana vzgojiteljico. Popoldanskih aktivnosti pri nas nimamo, lani je v okviru vrtca in časa v vrtcu hodila h izraznim plesom, na koncu leta so imeli tudi predstavitev, vendar ne vem, če je kaj posebnega odnesla od tam, razen kupa novih pesmic. No, pa tudi to je nekaj. Za letos nisem še nič videla, da bi kaj ponujali, drugo leto pa računam, da bi jo vpisala v glasbeno predpripravnico, ampak do takrat je še veliko časa, tako da bom vsekakor najprej počakala, če bo sploh pokazala zanimanje. Glede na to, da smo vsi malo glasbeno udarjeni v familiji, domnevam, da se ji bo zdelo, da bi, ne bom je pa silila. Če ne bo hotela pa nič. Da ne bo jok, kot je bil spomladi, ko sem jo poskusila dati na plavanje. Tudi to moram pravzaprav spet poskusit letos. Viv, dobro da ni nič hujšega. Jaz se moram vsakodnevno jezit, ker mi zjutraj in zvečer skoči v kopalnici s pručke na tla. Seveda, v kopalnici so ploščice, na teh pa veste, kako lahko zdrsne. In ves čas je kreg zato. No, le danes je zlezla počasi dol in mi še posebej poudarila: "vidiš, mami, sem šla peš, nisem skočila s pručke". Ja, slučajno danes, a ne da. Prejle smo se na avgustovkah 2005 pogovarjale o oblačilih za te dni - jaz sem danes zjutraj obema ukazala spodnje majice, pa tudi sama sem si jo oblekla, je pač postalo strašno hladno zjutraj, pa me zanima, če ste ve tudi tko občutljive na to, in pazite, da otrokom ni mraz? Mene hitro zebe, čeprav imam kile in kile obloge, ampak sem si pred leti, ko sem skoraj zmrznila (ok, pretiravam) prisegla, da me nikoli več ne bo tako zeblo in raje fliknem kako majico več v torbo, kot premalo, otroke pa tut tipam, če se mi ne slučajno prehitro hladijo. No, pol pa še to vprašanje - kako rešite, da nimajo nonstop golega hrbta? Oblečeš, vse fino zatlačiš, pol pa skoči na gugalnico, pa sta že popek in križ zunaj. Kaj pa ponoči? So vaši otroci pokriti? Jaz sem bila malo prej še brez nogavic in me je začelo zebsti in sem seveda šla kontrolirat, če otroke tudi zebe. Mojima otrokoma je namreč pokrivanje z rjuho / deko / koutrom totalen greh. Od malega, odkar sta se lahko sama zbrcala spita striktno odkrita. Zato sem si pa naredila zalogo pajacev s stopalci za vse številke od 56 do 98 (ko je bil Mothercare še v SLO), vendar pri Lani tudi to ne pride več v poštev, ker gre ponoči vsaj enkrat lulat in mi ni do tega, da bi si morala slačit in nazaj oblačit pajaca. Zato ima nekaj parov štumfov namenjenih samo za ponoči, to ima pa rada in je čisto obvezno, da ji jih obujem takoj ko se tako shladi kot se je te dni. Al sem spet naložila.......
|