violinski
|
AAAAaaaaa, VIV! Zavidam! Privoščim, ampak total zavidam. Da bi z enim nekam šla, ta drugega pa doma pustila - to bi bil totalen luksuz, ampak popolnoma neizvedljivo. Razen tega, da ga itak ne bi imeli komu pustiti - običajna paženja babic se omejujejo na skupne večere/noči, na skupne popoldneve, .... Vse kar počneta, počneta skupaj. Tamau misli, da je enako star kot Lana, Lana pa tut misli, da je on enako star kot ona in se temu primerno z njim tudi obnaša. Včasih mi gresta pač malo preko glave. Uf. Jok, da. Biti v vsem prva, tudi. Ampak zaenkrat se omejujemo na 'prva pri vratih, prva v liftu, prva si zobe umivam, prva prva prva prva prva.....Ah, preseda. Soba - no, pri nas je pa tko, da gre v sobo šele ko kej zakuha, jo potem namreč pošljem na ohlajanje. Ali pa celo 'vsakega v svojo sobo', pri čemer to pomeni, da mora Lana v mojo spalnico, kjer pa je za popi***it dolgčas, ker ni nobene igrače pa tut nobenega prostora za norenje. Aja, razen na zakonski postelji. Danes je pa tudi Lana vsa vesela - je v novi skupini, ima svoje stare otroke in nekaj novih in ima svojo staro pomočnico vzgojiteljice pa novo vzgojiteljico, ki pa jo dobro pozna, saj so se velikokrat videli že v prejšnjih letih, pa tudi poleti jih je kak teden že čuvala. Zdej pa že jaz komaj čakam roditeljski sestanek, da malo vidim, kakšna je 'ta nova' Katera je spraševala, če bi pustila 4-letnika na bicikl pa z mano na cesto? Ne bi. Ravno včeraj smo kolesarili okrog Vrhnike in mi je bilo neprijetno že samo ob misli, da bi jaz šla na bolj prometno cesto - Lana je namreč sedela na mojem kolesu v sedežu za otroke. Ona se ni pritoževala (le ene dvakrat ali trikrat mi je povedala, da lahko gremo še naprej, da ona ni zelo utrujena ). Sama sicer zna vozit kolo, s koleščki, ampak na cesto ni šans. Tudi na dvorišče je ne bi spustila brez 'odraslega očesa' ampak pri nas itak ni te možnosti, smo v sedmem nadstropju in od tu je nikakor ne bi mogla nadzirat , pa tudi ko smo pri babicah, ki živijo v hišah, ni nikoli sama zunaj; ne glede na to, da je itak Aljoša vedno z njo, gre nekdo od nas tut zraven. Sem že stokrat začela to pisat, pa pol pozabila - meni gre v vsem skupaj mimo trme in jokcanja za vsako figo najbolj na živce to, da nonstop govori. Neprestano nekaj žebrnja. Ok, ne žebrnja, dobesedno NAJEDA. Če bi bilo samo govorjenje, ok, ampak v tem NAJEDANJU obstajata samo dve možnosti: ali tamalemu ukazuje, kaj mora narediti, zato da se bosta 'fino skupaj' igrala, ali pa meni nekaj razlaga in se vsak stavek začenja z "Mami!", "Mami!" in tko dalje.... A kateri od vaših zna biti več kot dve sekundi tiho ?
|