|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
7.9.2007 21:45:02   
ninocka
Midva sva danes mela RA, preverli so, kako zlaga kocke v stolp (tle je ful štrajku in jih sploh ni hotu zložit), prijemanje rozine in dajenje v kozarček, kako se katera žival oglaša, kaj katera žival dela (mijavka, laja...), potem je mogu dat dojenčku pit in pokazat kje ma rokice, nogice, oči....Zdravnica mu je preverla reflekse (baje ma ful hitre in je zato lahko posledica mal več bušk in modric), pa baje ima desno stran še zmeraj mal bolj "nerazvito" (ne vem, kako naj drugač napišem), ampak je ful neopazno, ona je pač to vidla, ker je ful iskala. Zarad (ne)govora sem mogla izpolnit še en vprašalnik in na podlagi tega se bo odločila, a ga bo poslala k logopedu oz. al ga bodo poslali tja pri  3 letih, če bo to še potrebno. Ponovni pregled v RA ni potreben oz. naj bi pri 3 letih šel  na kontrolo k psihologu (seveda, če bo potrebno, to bo pa ocenila takrat njegova P na podlagi sistematike).

IZVIRNO SPOROČILO: benika
Kaj naj rečem....septembrke smo zakon.

se strinjam, jst se tud kr nekak ne najdem s temi novemberkami. Včasih mam sploh filing, kot da se pogovarjam sama s sabo al pa da me majo vse na ignore...Karkoli vprašam, nikol ne dobim odgovora...user posted image
Ni nas čez septemberke user posted image user posted image user posted image

Valla, mi nimamo nobenih problemov z oblačenjem  (zaenkrat) oz. vsaj ne v takem obsegu. Mu tud nove stvari niso lih neki ful všeč (seveda ne velja za vse), ampak enkrat ko proba, pol načeloma ni problema. Moja mami mu je kupila une oranzne cokelčke (croxe) in jih sploh ni hotu nosit. Pol sem pa jst Samotu iste kupila( tud oranžne), jih pa ful z veseljem  nosi in je ful ponosen, ker mata z očijem iste user posted image user posted image

Nika, vidiš, da bo še vse OK z vrtcem in Niko...sej načeloma otroci ful radi hodijo v vrtec, ker se jim tam tolk dogaja. je pa res pri vas to kr velika sprememba (sploh če je še druga ura vstajanja vmes). No, to je pa pri nas tud zdaj problem - sploh noče vstat, skoz govori, da bi šel rad nazaj v posteljco in se kr obrne na drugo stran, noče se slečt iz pižame, potem se noče oblečt in seveda ful  joka in se stiska k men in skoz govori ajat user posted image user posted image user posted image Se mi ful smili, sicer je pol, ko se vsedemo v avto OK, sam pridt do tja...

2ursae kako je blo na pregledu? A je kaj novega?

Pia, men je tud ful všeč to, kar si nardila za NIno. Ti maš itak vedno take originalne  ideje user posted image user posted image user posted image

Evan ma zdej novo igračko - Bu-ja. To je en tak majhen duhec, ki ga je dobil, ko je začel hodit v vrtec, da se ga ne bo bal.  Že neki časa vsak večer odpiramo eno omaro in se zaderemo BU (kao not živi), ker mu je to ful smešno. Zdej smo pa našli tega Buja in smo mu povedali, da BU spi v omari in ga zvečer lepo pospravi, zjutraj ga gremo pa iskat in potem laufa z njim po bajti in naju straši (ker Bu je vseeno grozen duhec user posted image user posted image user posted image ). ma, ful je smešen s tem duhcem user posted image user posted image user posted image

Danes je mel pa tak napad ihte + trme, da kr verjet nisem mogal. Ko sva šla iz RA, se je mogu tam nehat igrat z eno hiško in pol ni hotu ven iz ordinacije, ni hotu ven iz ZD, ni hotu v avto, v avtu seje ful z nogicami odrival po sedežu, da sem ga komi zapela in še skoz se je dru NE, NE, NE in da bi rad šel nazaj. Pa vsakič, ko sem na semaforju zavila, je blo spet dretje, da naj grem tja (nazaj), da sploh ne govorim, kakšen kraval je delal....user posted image user posted image user posted image To je blo čist neki neverjetnega, ker tega pr njemu sploh nisem navajena...

No, ampak ga moram pa danes pohvalit, ker smo šli v trgovino in sem mu rekla, da si bo lahko izbral kaj za jest in si je izbral salamo user posted image in skutice in je potem pojedel dejansko eno rezino salame (poli). Sem bla ful presenečena, glede na to kakšen "hud" jedec je naš. Ko smo že pri tem, Benika, ne sekiri se zarad Benija, ker tud Evan živi od jogurtkov, skutic, občasno frutkov in kruha in pa čokolina ter kakava. Dokler se normalno razvija, sem se nehala sekirat (naglas, potiho se še zmeri user posted image ). Jst bi tud rada vidla, da bi kdaj pojedel še kakašen normalen obrok, ampak pri nas so kosila sestavljena večinoma iz pireja + špinače oz. nekega spasiranega sadja (jabolka, hruške...). Se pa tolažim, da zdaj, ko je v vrtcu, vsaj tam (kao) poje kosilo. Za včeri vem, da je bil lačen, ker so mel kalamare v omaki, tko da dvomim, da jih je jedel.

Da vam še povem eno "prigodo" z morja, k sem se ful narežala. Un sosedov fantek je mel v eni šprici vodo in je bil Evan čist navdušen nad tem. Pol mu jo je pa ta fantek dal in je hodu Evan okrog, sam sebe šrical v obraz, ker ni znal obrn in govoru Piš, piš user posted image In je mel moj kolega en klic in se pogovarja po telefonu in šeta tko gor pa dol, naš tamal pa za njim in ga šprica (v tem priemru sebe v obraz, ker je mel narobe obrnjeno) in se dere piš, piš in se ful reži, ker je mislu, da je šprical tega kolega user posted image user posted image user posted image Mi smo pocrkal zraven...

Učeri pa se igra popoldne in naenkrat ustane in ful pukne in se še pokaka zraven (se je prev slišal, da je mel drisko). Pa ga jst pogledam in pravim, Ja, Evan, kaj je blo pa to? Tamal pa ful v smeh. In mu rečem a boš še kakal? On, pa pokima in reče Še. Jst se začnem smejat in rečem, ja pol pa daj, tamal se pa ful napne in še enkrat ful pukne in se pokaka... Jst sem se začela tolk smejat, da do zraka nisem pršla, pol se je pa tamlmu zdel ful smešno in se je začel še on (pol pa oponaša tak odrasel smeh in se smeji HA HA HA) in od vsega navdušenja še enkrat napolni plenico. Prsežem, da sem se smejala 10 min, preden sem ga lahko šla previt user posted image user posted image

Sem hotla vas še vprašat vse tiste, ki ste imele doma necrkljivčke, če so se začeli, kaj več crkljat, pa ste se že vse same pohvalile. Evan se je tud začel in je zdej kr napol prilepljen name. Sej mi paše...user posted image

Nočko...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
8.9.2007 12:38:12   
2ursae
uf, evo, sem nazaj s pregleda v porodnišnici, ampak first things first:

NINA VSE NAJBOLJŠE ZA TE user posted image user posted image

vem, da sem mal pozna, sam včeraj sploh nisem prišla do računalnika, tko da user posted image

Z Borom je vse ok, tud težek je primerno (itak), je pa mal podrobneje ogledala uno cisto in je ugotovila, da je ful velika (dolga tam nekje 7 cm, pa 4 široka), mehka in na peclju user posted image , kar bi mi znalo ovirat porod user posted image . Moram prit spet 1.10., da se odločijo, kako naprej. Ker je na peclju, se zadeva premika in morajo videt, kam se bo tik pred porodom postavila. Mislim ej, kje sem to fasala ... pa glih zdaj, ko sem user posted image . Halo - na peclju user posted image  - česa tazga pa res še nisem slišala (sej bi dala enga smejočega smajlija user posted image , sam mi nekek ni preveč smešno, ker res ne bi šla na CR).

Včeraj sva šla pol z mojim, ki si je vzel kar dopust, še mal naokoli in sva KONČNO kupila pomivalca user posted image user posted image . Rada bi si omislila še klimo, pa ne vem, če bova prišla skozi ... pa bi ful rada to zrihtala pred porodom, da mi ne bodo tam po hiši vrtal pa šraufal, jaz pa z malo štručko.

držte se, moram it mal počivat, da bom popoldne na poroki lahk malo bolj poskočna user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
8.9.2007 15:52:21   
doroteja23

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image NINA VSE NAJBOLJŠE!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čeprav z malo zamudo, ampka iz srca!user posted image

Alina in Doroteja

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
8.9.2007 16:50:56   
Nika v službi
Oj!

V telegrafskem slogu:

Nina, vse najboljše. Čestitke tudi mamici.

Ninočka, simpatično tole z BU-jem.user posted image

2ursae, user posted image , Bor in 2xuser posted image  za cisto na pecljuuser posted image

Valla, Mercator center Šiška (samo hipermarket, ne cel center) se odpre 15.09., cel center pa v začetku decembra.

Mi smo bili včeraj doma, ker je Nika fasala eno virozo - celo noč s četrtka na petek je bruhala, zjutraj se je umirilo, vendar je sitna, nerazpoložena. Včeraj smo imeli torej dopust. Hitro smo začeli štrajkat, ni kaj. Sem se pa ponoči ustrašila, da je spet rota virus, ker je bilo prejšnjič enako - bruhanje celo noč, potem pa driska. No, sedaj driske ni, tako da izgleda, da gre za virozo. Če ne bo vročine, gremo v ponedeljek spet v vrtec.

Eko, sedaj pa šibam dol, princeska čaka.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
10.9.2007 9:29:28   
Pia67
Tudi jaz v telegrafskem slogu user posted image

Hvala za vse čestitke! user posted image  No, pa se je začel september in z njim rojstni dnevi.
Z Evijem smo začeli in ...

Ninin RD je bil zelo živ, folk je prihajal v etapah, kar je bilo čist fajn, da so se eni najedli, drugi prišli. Jo bilo kot v menzi. dolenjčki, saj veste, mizice se nam morajo šibit od dobrot. Torta OK, popapal vso, še dobro, da sem količinsko mal pretiravala in na kocu so še vi 3 ježki s sadjem vred dušo spustili (torta sočna, čokoladna+dekoracija 3 ježev in nekaj sadja). No, le peclji, ki so bili original, so ostal.
Ninina 2. babica se je crkljala z Nino. In jaz sem še danes vsa nasmejana, ko se spomnim domislic otrok, klepetanja staršev, sorodstva in veselja Nine nad igračkami in družbo.
Fotke po izboru in obdelavi naknadno sledijo...

Vrtec: BP, bi lahko zapisala. Kot bi odrezal, vse OK, vse sama poštimala(slačenje, sezuvanje, obuvanje copatk). Moje zagotovilo, da pridem po kosilu (v petek je hotela tudi kar v vrtcu prespat) in sem šla. V 5 minutah vse user posted image

2ursae: cista pa je res konkretna, ponavadi so tudi priraščene s peclji. Če ne bi bila user posted image , bi se dalo vse poštimat laparoskopsko, zdaj pa user posted image  . Sranje, upam, da se ti ne zasuče tako, da bi ovirala porod. Morda se bo tudi sama od sebe predrla (ena moja se je, sam je bila palčkasta). Držim pesti, da ti ne bo treba na CR. Sem se kar malo zamislila nad vsem.

Doroteja, sem prav presenečena, ker si se oglasila user posted image  Zadnjič je tetabeta omenila, da ste se dobile in je Alina pravi cuker. Škoda, da si zadržana 6.10. No, saj ni še nič čisto dokončnega. je pa res, da je do LJ dolga pot za vaju.

Ninocka, kašne zanimive zgodbice. sem se prav nasmejala. Zdravnicaal terapevtka (ne vem kdo je v RA)user posted image  v RA se je pa res potrudila. Pri nas se je kar premaknilo v govoru, tako opazno, da so opazili celo sosedje, ki nimajo dosti veze z nama. No, počasi bo šlo. To  z Bu-jem, pa je res prisrčno. user posted image

Nika, kako sta vi2? Upam, da je le viroza (ne spominjaj me na rota virus user posted image ), ker kar nekaj otrok manjka v vrtcu.

Šibam,

Damjana

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
10.9.2007 10:49:37   
teta beta
Nina, še enkrat čestitke!

Pri nas je prvi teden vrtca minil v redu, zdanji dan sploh super. Domov smo prinesli celo Dašin prvi izdelek - verižico iz slamic, ki jo je menda čisto sama naredila in bila ful vztrajna, so jo vzgojiteljice zelo pohvalile. No, danes zjutraj pa je bil jok in ni hotela v vrtec. Upam, da je to samo zaradi vikenda in bo jutri bolje. Danes bodo ziher šli ven na sprehod in na igrišče in tobogan in upam, da bo.

Sem obljubila prijateljici, da pridem na obisk in moram zdaj že pohitet. Lp, se najkasneje v sredo javim bolj izčrpno. Uživajte v sončku!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
10.9.2007 10:53:59   
Nika v službi
Samo da vam povem, da JE rota virus.user posted image  Smo spet popadali vsi po vrsti - najprej Nika v petek, potem jaz v soboto zvečer, včeraj se mi je pridružila mami, sedaj čakamo, da še oba desca posekauser posted image  Kaj pa mi preostane drugega, kot malo humorja. Čeprav sem crknjena kot povožena poljska miš.

Nika je pravzprav čisto o.k., sem jo danes peljala v vrtec, ob 12:00 jo grem iskat.

Vikend je bil tako prelep - postelja, skret, TV, postelja. Sem po dolgem času pogledala celo F1, pa nekaj filmov, dnevnik.... Ej, sem na tekočem za cel mesec nazaj in naprej. Black humor, ni kaj.

Zdaj letim na en sestanek, potem pa po Niko. Da vidim, kako je preživela prvi dan po 3- dnevni odsotnosti.

Čau!

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
10.9.2007 12:09:07   
pety78
Živijo,

Najprej Nini vse najboljše za drugo svečko!user posted image

Nika, Vid je tudi zelo smrkav, v soboto popoldan je bruhal, vročine sicer ni imel, čeprav se je občasno kar fajn spotil. Danes ponoči pa je zelo kašljal. Sem ga vseeno peljala v vrtec, ker je že minilo 24 ur od bruhanja. Drugače pa je bilo njegovo razpoloženje za vikend odlično. Čisto miren in priden v nasprotju prejšnjega tedna, ko je imel doma vsak dan 1x na dan histeričen napad joka, besa, jeze, ..., ki je trajal cca 20 minut do pol ure. Jaz sploh nisem vedela, kako mu naj pomagam. Verjetno je jezen name zaradi vrtca.
Aja, pa mislim, da mu zopet zobki rastejo, ker se slini, pa jamra, da ga zobki bubajo, pa sredi noči govori, da mu jih moram umiti, pa vse dude zgrize, ... Vse se je nakopičlo.

Nika, čimprej se pozdravte!

Danes zjutraj je bila scena z vrtcem...user posted image Je vstal, bil dobre volje, ga oblačim in ga vprašam, kam gre Vid danes, pa za trenutek počaka in mi prestrašeno reče: v vrtec. Jaz pa ja, pa kako bo fajn, da se bodo igrali, da ga otroci in vzgojiteljice že čakajo, mali pa v jok, začel je bežat, govorit, da greva v trgovino, pa da gre ajat, .... komaj smo ga prepričali, da je šel v avto, v bistvu sem ga skor lovila, ker je bežal pred mano in mi govoril, da moram v službo in kar mahal papa. user posted image Tak se mi je zasmili. No, potem ga je pa dedi nesel v avto, jaz ga zavoham...nazaj gor, previt, ...pa zopet v avto in je bil čisto miren in povedal, da gre v vrteca. Malo je pred vrtcem sicer zajokal, vendar sem mu obljubila, da mi bo pomahal, pa da pride dedi ponj in ne moreš verjet....ni kričal, ko sem ga dala Andreji. user posted image Celo rokice je iztegnil k njej, sicer je bil malo žalosten, potem pa sta šla na okno in mi pomahala. user posted image Skratka, sem čisto vesela, ker ni kričal in jokal in ker ga nisem rabla dati na silo v vrtec. Ampak opažam, da se da z njim vse lepo zmenit, če si res vzamemo čas in mu razložimo, ne pa da ga kar na silo nesemo v avto.
Kako pa je bil v vrtcu, mi bo pa v kratkem povedal dedi, ki je šel sedaj ponj. Jaz res upam, da se bo čimprej navadil, ker je tak mali občutljivček. Pa tako plašen je postal. user posted image

Se mi pa ti otročki tako smilijo, ko jokajo. Srčki mali. Je eden tako jokal, ko sem odprla vrata in dala Vida, da sem avtomatko stegnila rokico in jo je on tudi, da sem ga na hitrco prijela. On pa z dudico in solznimi učkami klical mamico. user posted image Sem tako čustvena in mi gre kar na jok, ko jih vidim, čeprav vem, da bo minilo.

Tažana, pridne ste, res in dobre, ker imate zelo težko delo. Sploh sedaj na začetku.

Se beremo,
papa!

Neposredna povezava do sporočila: 4033
10.9.2007 13:16:47   
Nika v službi
Pety, lepo je slišati novice od tebe in Vida. Da gre le na bolje z vrtcem....

Mi smo tudi že nazaj, pravkar sem se vrnila v službo. Nika je imela takoj zjutraj, ko sem šla, hudo krizo, se je strašno drla (vzg. Zdenka je rekla: Saj veste, kako zna biti glasna), ampak samo do trenutka, dokler še zadnji 2 mamici, ki sta bili tam, nista odšli. Ko so bili sami, je bilo o.k. Očitno sta jo spomnili na to, da njene mamice pa ni več, da je že šla v službo...user posted image  

Ko sem prišla, je lepo sedela za mizo in jedla kosilo. Sicer je pojedla le nekaj žlic, ampak že to je napredek, ker do sedaj ji kosilo ni teknilo (ker še ni navajena na nov urnik). Potem se je stisnila k meni, malo sva se poigrali, potem pa pomahali v slovo. Doma začenja nastajat problem, ker noče k babici. Samo "mami, mami", nič babi. Vem, da je babi žalostna, čeprav ne pokaže. In potem moram najprej jaz zraven na gugalnice, potem pa lahko še babi pride. Danes se mi sploh ni hotela spustit po ta velikem toboganu, ki ga ima sicer zelo rada. Splezala je gor, spustiti se pa ni hotela. Sploh ne vem, kaj jo je pičilo. Očitno tudi ena od občutljivostnih reakcij na vrtec, kaj pa vem. Je zelo občutljiva postala in hitro zajoka, je užaljena. Saj so me opozorili na vsa ta dogajanja, ampak vseeno mi je hudo, ko takole opazujem mojo malo bučko, ki se je kar nekako spremenila v teh dveh tednih.

Sem se zjutraj pogovarjala na skypu s teto beto in sem ji povedala, da sem kar malce v dilemi glede vrtca. Hudo mi je predvsem zaradi tega, ker se mi zdi prav greh, da Niko zapiram med 4 stene, ji kradem tisto svobodo, ki jo je imela z babi, nenazadnje jemljem ljubljeno vnukinjo babici in dediju.... zakaj je pravzaprav res tega treba, ko pa ima drugo opcijo?! Res ne vem, če sem se prav odločila....

Kakor koli že, malo bomo še vztrajali, vmes pa bom preverila opcijo polovičnega varstva oz. še enkrat zadevo predebatirala doma, potem pa bomo videli.

Ajd, se še pišemo.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
10.9.2007 15:12:56   
2ursae
eh, sem jezna na to user posted image  vreme (po mojem sem edina user posted image ). Ful je sonček, jaz sem pa mislila, da bo dež. Mam namreč že za oprat voziček in bi zihr mojga čez vikend naterala, da ga sleče in bi se danes lepo posušil. A ne, kakšne hude probleme imam user posted image .

Ani je šele zdajle zaspal, se je danes zbudil šele malo pred deseto (saj nič ne reče - blagor mami, k je lahko pančkala), pol je pa cel dan mal zamaknjen. Smo imeli do zdaj navado, da smo kosili po tem, ko je vstal, zdaj ga bom pa navadila, da poje kosilo pred spanjem. Se nam je namreč dostikrat zgodilo (tudi včeraj), da je zaspal ob dveh, spal do pol petih, tko da smo pojedli kosilo ob pol sedmih user posted image  - še par mesecev in takrat bo že noč. Tko da, Nika, mi se tud navajamo na nov red, kar se tega tiče in mi je tud danes pojedel bolj malo, ampak nekaj je. Mu bom še popoldne ponudila mal tistega, kar je ostalo. Je pa tole z oblikovano zelenjavo res ful dobro, če še katera omahuje in se ne more odločit - danes sva imela rižoto in riža sploh pogledal ni, je takoj navalil na zvezdice (korenje) in grmičke (cvetačo). Na poroki v soboto mi sploh ni hotel juhe jest, k not ni bilo zelenjave. Šokantno, ni kaj user posted image .

kaj je danes rekel moj otrok - sva obujala spomine na morje in se ful dobro spomni marsikaterih detajlov. Je rekel "Ando reku čekič, Ani reku divo" = Andro (njegov hvarski bratranček) je rekel "čekič", Ani je rekel "kladivo" user posted image . Se pravi, da se mu že počasi sanja, da različni ljudje govorimo različne jezike user posted image .

user posted image user posted image  za vse, ki vam gre v vrtcu že bolje user posted image . Nika, men se zdi ideja s kombiniranjem vrtec-babi super user posted image . Mi bomo drugo leto tud uvedli nekaj takega, Ani bo šel v vrtec v bližini babi in ga bo ta po spanju prišla iskat, da ne bo predolgo visel tam. Ona bo pa itak imela posla z Borom, tko da ga glih opoldne še ne bo mogla it iskat, ampak čim prej, ko bo lahko ... tam okoli treh, ali kdaj se že zbudijo... ta vrtec rutina mi še ni znana.

Pia, a da so vse ciste na peclju ... tega sploh nisem vedela. A vidiš, kako potem, ko se ti nekaj novega pripeti, izveš, da si bil prej na tem področju čisto nerazgledan user posted image .
Super, da ste fajn speljali Ninin RD, nas to čaka ta vikend. Mu že mal razlagam, kaj bo in se mu zdi ful dobro. Sem mu rekla, da bo imel rojstni dan in je takoj oznanil, da bo "Ani zrastu" user posted image . Namreč velikokrat pove, da bo zrastu in bo takrat lahko nosil tavelikega vrtalnika z eno roko user posted image  ... od kje mu je to tolk pomembno user posted image .

Torto bo delal moj, seveda bo Ani pomagal. Bo pa v obliki mucka user posted image , čokoladna in pomarančna. Me prav zanima, kaj bo spackal user posted image .

vprašanje za danes user posted image : če bi vaš malček za rd dobil €, a bi jih ponucale za kaj, kar rabite (npr za klimo) ali je to pač njegov denarček in pika? Razmišljam tko, ker bo od moje none dobil denar, pa ne vem, kaj naj z njim: do igrač mu ni, obleke mu itak kupimo (se mi ne zdijo primerno darilo), kakšnega varčevalnega računa pa nimamo ... z mojim sva nekaj razmišljala, da bi si, dokler še ne šteka, da je dobil denar, pisala, koliko je kdaj dobil in mu potem to vrnila, ko bo sam začel uporabljat denar... tko, da naju malo kreditira user posted image

lepo se mejte, valla, upam, da vam vreme štima user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 4035
10.9.2007 15:23:16   
Nika v službi
Uf, 2ursae, ti pa imaš težave z vremenomuser posted image

In težko vprašanje si zastavila. Do sedaj je Nika dobila denar v obliki bona edinole od ene tete in to smo pač zapravili v BC. Sicer denarja res ne dobiva, ker tudi sama nisem pristaš podarjanja denarja.

Je pa težka dilema, kaj res narediti.

Denar je načeloma Anžetov, čeprav vidva upravljata z njim do njegove polnoletnosti. Torej, legitimno odločata, kaj in kako.
Če bosta denar porabila za nakup klime, bo to tudi delno za dobrobit Anžeta in Bora.

Jaz bi pač malce širše razmislila in preverila, če je podarjanje denarja dosti običajna zadeva pri vas v sorodstvu in če kaže, da bo to vsaj občasna praksa. Če je temu tako, bi jaz potem vendarle odprla nek varčevalni račun in ga pač porabljala po presoji, striktno za Anžetov namen.

Če pa je to bolj osamljen primer, bi ga pač porabila npr. za klimo ali kaj drugega.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
10.9.2007 15:50:39   
2ursae
ja, Nika, to imaš prav ... ko bo Ani večji, bo zihr že bolj vedel, katere igrače hoče in bom lahko med žlahto potalala naročila, kaj naj mu kateri prinese user posted image , tko da denarja zihr ne bo več dobival. Tko da kakšnega specialnega računa mi ni treba odpirat, sploh, ker tud ni fajn dnarja tko valat, da leži na banki. Po mojem bomo to, kar bo dobil, ponucali pač kasneje za kakšno kolo ali sanke.

Neposredna povezava do sporočila: 4037
11.9.2007 9:12:28   
pety78
SEZNAM:

- Vanja, Tomaž, Nika
- Urša, Uroš, Anže
- teta beta, Bernard, Daša
- Benika, Beni
- Pia, vikend očka (?), Nina
- valla, Nik
- Pety, Vid, Matjaž, torta...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
11.9.2007 10:43:18   
ninocka
Najprej srecanje, ker drugac vedno pozabim - jst, Evan in Unzen*; Samota ne bo

*Unzen - Bevanu smo koncno nasli ime (zaenkrat bo se skrivnost), ampak Evanova verzija izgovorjave je Unzen user posted image user posted image user posted image user posted image - no, ce kera ugane kero ime je, vam ga pa povem user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Pia67

Pri nas se je kar premaknilo v govoru, tako opazno, da so opazili celo sosedje, ki nimajo dosti veze z nama. No, počasi bo šlo.

Jeej, pa bosta celo najvecji "tihi masi" zacela govort... user posted image user posted image user posted image ziher bosta zdej najvecja blebletaca in bosta prekosila vse ostale spetembercke user posted image

No, tud pri nam se je zacelo premikat. Zdaj ze lepo ponavlja besede (izgovorjave sicer ne komentiram), ampak se potrudi. Ce mu kaj reces, naj ponovi, vsaj to naredi, pa zapomne si kaksno besedo. Sej pri nam bo tud pocasi slo, bom pa videla, kaj mi bo zdravnica iz RA napisala v izvid...njeni so vedno mal kruti, glede na to, da ti tam govori, da je vse OK, na izvidih pa pol tko pise, kot da je...user posted image

Jst pa odstevam dneve do dopusta in porodniske. Se 4x grem v sluzbo, pol sem pa "frej". Naslednji teden bom potem pocasi zacela urejat papirje na CSD in prat in prebirat cotice. Upam, da bom Samota nazicala, da greva se v Ikeo. Sem se kr nekak odlocila, da Evanu kupmo uno mamut sobico (ze ene 2 leti), ko bo pa Uncen star 2 leti, bomo pa kupil tiste pograde in to. Ce bo pa takrat slucajno na poti ta tretja pupa, pol bo pa tud Unzen dubu mamuta...al je malamut user posted image
Nas mali je ratal nor se na dinozavre, moji so mu kupli enga plasticnega in se je pol uceri pr njih cel dan podil in ko sem prsla, me je ta dino napadel in se drl RAAAA RAAA in me grickal po rokici (njam, njam...)...user posted image user posted image Evanu se je zdelo ful smesno in se je zraven tolk smejal....

Se mi zdi, da ima preskok v rasti - zdej hoce vsak vecer spit 2 flaski cokolina, s tem da kaksne 1/2 urce prej poje se skledcko cokolinota. Moram mu it kupit par trenirkic, so mu vse ze prekratke (kr naenkrat), bom sla zdej mal v H&M pogledat, ce je kaj pametnega...

Pa opazila sem, da se je zacel igrat s figuricami - pr rozah imam ene keramicne zabe in se z unimi zabami igra in skace z njimi in se kao pogovarjata... Mu moram it kupit en paket unih igrack, k so not zivalce (kravice, konjicki...), da ne bo samo avtovckov in bagijev poznal user posted image .

Sem dobila uno knjigico iz DM in moram rect, da je ful dobr izpadla. Verjetno bom nardila zdaj se Evanovo 2 leto. So mi jo pa zaracunali in jim moram se pritozbo napisat user posted image .

2ursae - glede varcevalnega racuna - jst bom pomoje odprla v Sparkase, sva bla uceri tam in majo zdej na novo ta otroski varcevalni racun. PA se mi zdi, da so letne obrestne mere tud kar OK, sicer se pa se nisem pozanimala pri drugih bankah. Mela sem pa prej namen papija odpret, glede na to, da sva midva komitenta.
Pri nas Evan kar dostikrat dobi denar, ampak ga jst potem zapravim za kaksne take stvari, ki jih rabi (oblekice al pa igracke). Sva si pa tud midva od njega sposoidla enkrat cca. 400 EUR pa sem rekla, da mu bom to vrnila. Drugac mu pa placujeva se fondpolico (50EUR vsak mesec).

Joj, hudo za cisto user posted image user posted image user posted image . Sej bo vse OK, a res mislis, da bos mogla na CR zarad tega? Upam, da ne (sicer men ni blo nic hudega). Ja, pa jst sem se odlocila definitivno za CR, spinalni, predvsem zaradi strahu, da mi kaj ne poci...

Nika, a vi pa kr spet rota virus...ste pa res boscki...Upam, da se cimprej vsi spravte v red. Evan je prisel vceraj iz vrtca ves pikast (ko sem ga dala v vrtec je imel 2 pika na lickih), nazaj pride pa  z enimi 5 na obrazu, cist pikaste rokice in se za useski... Sem se ful ustrasla, da niso kaksne norice, ampak ge je ocitno komar tolk popapal, pa se zjutri se ni vidlo. Uceri sem tistga grdega komarja nasla in ga ubila (dobesedno spricnu je od evanove krvi), tko da je bil danes moj misek kar OK oz. brez  novih pikic. Jst sem pa mislila, da je ze konc komarjev, ker je tak mraz ratal, pa da so pocrkali...user posted image

Evanov BU - zdej ze spi z njim in ga vsak vecer lepo polozi na povstercek zraven njega. Cez dan pa pociva v omari. Edini nacin, da ga zjutraj spravim iz postelje je, da mu recem, da mora it BU  v omaro ajat in pol me neki casa se strasi z njim in se dere NE BU,  NE BU!!!! (tko sva se midva drla, ker sva se "bala" BUja), pol pa se nekak oblecemo.

Nasa najljubsa fraza oz. stavek - Kam je sel... kogarkoli zgubi iz vidnega polja takoj sprasuje  kje je.

Pa vceraj sva spoznala novo znamko avtomobila - IPŠ (jeep, ampak sej vem, da ste razumele user posted image )

Benika, sem vidla da ste izbrali ime. Ful lepo, men je bil tud skoz vsec user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej pa sibam mal v soping, pa mackoma dam se neki za jest, da ne bost crknla od lakote (vsaj obnasata se tko user posted image user posted image , ceprav hrane masta dost)

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
11.9.2007 11:28:39   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

*Unzen - Bevanu smo koncno nasli ime (zaenkrat bo se skrivnost), ampak Evanova verzija izgovorjave je Unzen user posted image user posted image user posted image user posted image - no, ce kera ugane kero ime je, vam ga pa povem user posted image user posted image

men to sumljivo liči na "Anže" user posted image , sam to skori zihr ni user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
11.9.2007 11:36:41   
pety78
Pa Ninoooooooooooooooooooočka, joj, ko te bom. Moja slaba lastnost....zdaj mi pa ne bo dalo mira, ker hočem ugotovit, pa pika! Eh, si me zaj***. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Boš mogla pomagati s prvo črko....Daj noooooooooooooooooooooooooo.....user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
11.9.2007 12:11:01   
benika
Ja sam res Ninočka, midva že pol ure študirava kaj naj bi to za eno ime bilo. Pa dej, sam namigni nam malouser posted image  

Jaz knjigice iz DM-a nisem dobila in sem jim poslala en strupen mail, pa sem dobila odgovor, da se opravičujejo, ampak da mojega naročila ni več v računalniku, ker so kao vse zbrisali in da naj ponovno pošljem naročilo. Jest sem pa 5 knjigic naročila!!!!!Kreteni.

Ja, pri nas je glede imena sedaj v igri Jakob. Če prepričam še mojega dragega, ki je pristojen za dokončno izbiro imena, pol bo to obveljalo. Drugače bomo pa v porodni sobi izbirali ime.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
11.9.2007 15:01:47   
Nika v službi
Oj, nekako mi ne laufa RR te dni, ker sem v službi brez laptopa.... Tako da vsepovsod malce štukam...

Evo, tudi meni Unzen vleče na Anže. Druge asociacije nimam. Saj to nam zaupaj, ali je ime "slovensko" ali je bolj tuja skovanka.... Res si nam pošteno dala vetra s to uganko!

Mi smo kar o.k., hrana sicer še ne diši tako kot bi morala, ampak pri mojem višku kilogramov ne bi imela nič proti, če bi mi "smrdela" še nadaljnjega pol leta.user posted image

Nika gre normalno v vrtec, se pa nikakor ne morem pripraviti, da bi jo tam pustila zaspati. Mogoče jutri..... Resno razmišljam zgolj o polovičnem varstvu, ker se mi zdi vseeno dan za Niko veliko bolj izkoriščen, če po kosilu pride domov, se še malce pocrklja z babi in poigra na igrišču, potem pa spanje zunaj na svežem zraku.

In še ena informacija za konec (mogoče ste sicer post zasledile kje drugje na RR-ju): v OKAIDI-ju v CP imajo znižane majčke z dolgimi rokavi, cene od 5,90€ do 8,90€ in navzgor. So ful luštkane, jaz sem jih danes nabrala kar nekaj. So pa relativno majhne številke, zato sem Niki kupila za 3 leta. Nasproti Okaidija je pa še ena francoska trgovina, kjer imajo prav tako pregrešno lepe cunjice po primerno visokih cenah. Ampak takole za dušo - pejte pogledat, ne moreš se upreti, vam rečem. Jaz sem v obeh trgovinicah danes zapravila kar nekaj evrčkov, ampak kaj hočemo....

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
11.9.2007 16:36:51   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Sej sem narobe napisala - ime je Uncen, sploh ne vem zakaj sem z not napisala user posted image user posted image

Pa nč ne povem, kr ugibite, drugač boste pa itak čez slaba 2 meseca zvedle user posted image user posted image user posted image
OK, Anže ni, pa šumnikov oz. č,ž,š ne bo v imenu

Benika, ti kr povej tvojmu, da te vse podpiramo pri Jakobu al pa ga začni klicat tko, do poroda se bo že navadu in bo itak butnu to ime ven, če ga bo kdo vprašal user posted image
Mi je pa danes podnajemnica rekla, da je bla na janurskem srečanju RRjevk. To je una, ki ima dvojčke user posted image  

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
11.9.2007 16:40:13   
pety78
Cene?   user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
11.9.2007 16:41:49   
pety78
Urban? 

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
11.9.2007 16:43:46   
pety78
Amerigo?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4047
11.9.2007 16:46:01   
pety78
Ok, jaz pa vem, katero ime bi najbolj pasalo Evanu....pa ti tudi ne povem...user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evan in Enej

Evan in Anej

Samo, kam naj c vtaknem....hmmmmmmmmmmmmmm....

Mah, grem domov. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
11.9.2007 16:50:26   
pety78
Evooooooooooooooooo, sem ugotovila, oziroma je ugotovil moj dragi.

A je..................

Vincenc?

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
11.9.2007 18:34:15   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: pety78
Cene?   user posted image

Nope

Urban? 

Nope

Amerigo?

could be...user posted image user posted image

Vincenc?
user posted image user posted image user posted image

Nope

Ok, jaz pa vem, katero ime bi najbolj pasalo Evanu....pa ti tudi ne povem...user posted image user posted image user posted image

Evan in Enej

Men je bla tud ta kombinacija fuuuul všeč, pa Samotiu ni. Tko da ni, je bil pa pri meni v ožjem izboru...

Pa Cja tud ni v imenu. Evanova izgovorjava sploh nima neke podobnosti z imenom...user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.