ninocka
|
Midva sva danes mela RA, preverli so, kako zlaga kocke v stolp (tle je ful štrajku in jih sploh ni hotu zložit), prijemanje rozine in dajenje v kozarček, kako se katera žival oglaša, kaj katera žival dela (mijavka, laja...), potem je mogu dat dojenčku pit in pokazat kje ma rokice, nogice, oči....Zdravnica mu je preverla reflekse (baje ma ful hitre in je zato lahko posledica mal več bušk in modric), pa baje ima desno stran še zmeraj mal bolj "nerazvito" (ne vem, kako naj drugač napišem), ampak je ful neopazno, ona je pač to vidla, ker je ful iskala. Zarad (ne)govora sem mogla izpolnit še en vprašalnik in na podlagi tega se bo odločila, a ga bo poslala k logopedu oz. al ga bodo poslali tja pri 3 letih, če bo to še potrebno. Ponovni pregled v RA ni potreben oz. naj bi pri 3 letih šel na kontrolo k psihologu (seveda, če bo potrebno, to bo pa ocenila takrat njegova P na podlagi sistematike). IZVIRNO SPOROČILO: benika Kaj naj rečem....septembrke smo zakon. se strinjam, jst se tud kr nekak ne najdem s temi novemberkami. Včasih mam sploh filing, kot da se pogovarjam sama s sabo al pa da me majo vse na ignore...Karkoli vprašam, nikol ne dobim odgovora... Ni nas čez septemberke Valla, mi nimamo nobenih problemov z oblačenjem (zaenkrat) oz. vsaj ne v takem obsegu. Mu tud nove stvari niso lih neki ful všeč (seveda ne velja za vse), ampak enkrat ko proba, pol načeloma ni problema. Moja mami mu je kupila une oranzne cokelčke (croxe) in jih sploh ni hotu nosit. Pol sem pa jst Samotu iste kupila( tud oranžne), jih pa ful z veseljem nosi in je ful ponosen, ker mata z očijem iste Nika, vidiš, da bo še vse OK z vrtcem in Niko...sej načeloma otroci ful radi hodijo v vrtec, ker se jim tam tolk dogaja. je pa res pri vas to kr velika sprememba (sploh če je še druga ura vstajanja vmes). No, to je pa pri nas tud zdaj problem - sploh noče vstat, skoz govori, da bi šel rad nazaj v posteljco in se kr obrne na drugo stran, noče se slečt iz pižame, potem se noče oblečt in seveda ful joka in se stiska k men in skoz govori ajat Se mi ful smili, sicer je pol, ko se vsedemo v avto OK, sam pridt do tja... 2ursae kako je blo na pregledu? A je kaj novega? Pia, men je tud ful všeč to, kar si nardila za NIno. Ti maš itak vedno take originalne ideje Evan ma zdej novo igračko - Bu-ja. To je en tak majhen duhec, ki ga je dobil, ko je začel hodit v vrtec, da se ga ne bo bal. Že neki časa vsak večer odpiramo eno omaro in se zaderemo BU (kao not živi), ker mu je to ful smešno. Zdej smo pa našli tega Buja in smo mu povedali, da BU spi v omari in ga zvečer lepo pospravi, zjutraj ga gremo pa iskat in potem laufa z njim po bajti in naju straši (ker Bu je vseeno grozen duhec ). ma, ful je smešen s tem duhcem Danes je mel pa tak napad ihte + trme, da kr verjet nisem mogal. Ko sva šla iz RA, se je mogu tam nehat igrat z eno hiško in pol ni hotu ven iz ordinacije, ni hotu ven iz ZD, ni hotu v avto, v avtu seje ful z nogicami odrival po sedežu, da sem ga komi zapela in še skoz se je dru NE, NE, NE in da bi rad šel nazaj. Pa vsakič, ko sem na semaforju zavila, je blo spet dretje, da naj grem tja (nazaj), da sploh ne govorim, kakšen kraval je delal.... To je blo čist neki neverjetnega, ker tega pr njemu sploh nisem navajena... No, ampak ga moram pa danes pohvalit, ker smo šli v trgovino in sem mu rekla, da si bo lahko izbral kaj za jest in si je izbral salamo in skutice in je potem pojedel dejansko eno rezino salame (poli). Sem bla ful presenečena, glede na to kakšen "hud" jedec je naš. Ko smo že pri tem, Benika, ne sekiri se zarad Benija, ker tud Evan živi od jogurtkov, skutic, občasno frutkov in kruha in pa čokolina ter kakava. Dokler se normalno razvija, sem se nehala sekirat (naglas, potiho se še zmeri ). Jst bi tud rada vidla, da bi kdaj pojedel še kakašen normalen obrok, ampak pri nas so kosila sestavljena večinoma iz pireja + špinače oz. nekega spasiranega sadja (jabolka, hruške...). Se pa tolažim, da zdaj, ko je v vrtcu, vsaj tam (kao) poje kosilo. Za včeri vem, da je bil lačen, ker so mel kalamare v omaki, tko da dvomim, da jih je jedel. Da vam še povem eno "prigodo" z morja, k sem se ful narežala. Un sosedov fantek je mel v eni šprici vodo in je bil Evan čist navdušen nad tem. Pol mu jo je pa ta fantek dal in je hodu Evan okrog, sam sebe šrical v obraz, ker ni znal obrn in govoru Piš, piš In je mel moj kolega en klic in se pogovarja po telefonu in šeta tko gor pa dol, naš tamal pa za njim in ga šprica (v tem priemru sebe v obraz, ker je mel narobe obrnjeno) in se dere piš, piš in se ful reži, ker je mislu, da je šprical tega kolega Mi smo pocrkal zraven... Učeri pa se igra popoldne in naenkrat ustane in ful pukne in se še pokaka zraven (se je prev slišal, da je mel drisko). Pa ga jst pogledam in pravim, Ja, Evan, kaj je blo pa to? Tamal pa ful v smeh. In mu rečem a boš še kakal? On, pa pokima in reče Še. Jst se začnem smejat in rečem, ja pol pa daj, tamal se pa ful napne in še enkrat ful pukne in se pokaka... Jst sem se začela tolk smejat, da do zraka nisem pršla, pol se je pa tamlmu zdel ful smešno in se je začel še on (pol pa oponaša tak odrasel smeh in se smeji HA HA HA) in od vsega navdušenja še enkrat napolni plenico. Prsežem, da sem se smejala 10 min, preden sem ga lahko šla previt Sem hotla vas še vprašat vse tiste, ki ste imele doma necrkljivčke, če so se začeli, kaj več crkljat, pa ste se že vse same pohvalile. Evan se je tud začel in je zdej kr napol prilepljen name. Sej mi paše... Nočko...