Nika v službi
|
Oj, Pety! Ja, tudi nas je bilo veliko včeraj, 14, 15 odraslih + 6 otrok. Slikice bom prilepila, vendar jih moram najprej zloudat s fotoaparata na računalnik, to zna malce trajati... Nikoli ni pravega časa, doma res težko pridem do računalnika.... Jaz sem bila do sedaj s KM zelo zadovoljna - Nika je za 1. RD dobila pikapolonico, potem smo mojim staršem za 35-letnico poroke naročili torto v obliki vrta - polovica zelenjavni vrt, polovica cvetlični in je bila res krasna. Tudi tale ni bila od muh, konjička sta bila zelo lepa. Je bila pa ta torta tokrat največja doslej, 30 kosov = 104€. A se nisi nič pritožila zaradi neokusnih višenj?! Jaz vem, da bi se. Ker za tak denar in tak imidž, kot ga imajo, mora biti zadeva popolna. Mi smo naročili NIki polovico čokoladne in polovico borovničeve. Težko rečem, katera je bila boljša - mljask. Ej, ful fino, da je Vid tako lepo sprejel vrtec. Hja, pri hranjenju tudi Nika še precej poliva, sploh tekoče zadeve (juha, kakšna bolj redka kašica pri zajtrku, ipd.), tudi iz skodelice še ne zna optimalno piti, včasih preveč sunkovito nagne, pa teče po njej. Ampak si praviloma ne pusti niti pokazat, ampak želi vse sama. V vrtcu tako večinoma je sama, občasno ji malce pomagajo oz. ji z rezervno žlico nesejo v usta. Doma prakticiramo isto - ona ima svojo žlico oz. vilice, mi pa svojo in kombiniramo. Imamo pa tudi mi zadnje čase silovite probleme s hrano. V vrtcu poje zajtrk dosti normalno, tudi nekaj sadja pri malici in kak piškot, kosila pa noče. Doma isto poje zajtrk, vendar občutno manj kot včasih. Recimo čokolina poje samo polovično porcijo, torej cca. 100 ml. Sadje za malico poje, to ji gre še najbolje od rok - hruške, jabolka, nektarine ima še posebno rada. Kosilo je pa problem, ob dvanajstih sploh noče ničesar pojesti, potem, ko imamo pa mi ostali kosilo (okoli 15:30) pa tudi poje izredno malo, nekaj žlic juhice in žlico ali dve pireja recimo. Včeraj je sploh pojedla zelo malo. Zjutraj malo gresa, potem dva krhlja jabolka, okoli 15.00 je zmogla le nekaj žlic juhice in točno 3 žličke pireja in nekaj grižljajev piščančjega zrezka (pa še to je bila huda borba), eno žlico čokoladne torte, pa žogico iz marcipana je dvakrat obliznila, zvečer pa je pojedla malo hrenovke (še polovičko polovičke ne). Brez kruha, zraven je spila malo kakava. Če gledam njeno sestrično, ki je 2 meseca mlajša in mnogo lažja kot Nika, je kar težko verjeti, koliko več poje. Ta mala je pojedla dve kosili, popila ful mleka, pojedla en občuten kos torte, pa kar nekaj piškotov, meso, paradižnik, juho, pire, ves čas nekaj melje. Pri Niki pa zadnje čase ena sama borba za vsak grižljaj. "Dosti", reče in "Nika sita", potem pa ne spravimo več hrane vanjo. Ne vem, ali je to kakšno obdobje, pa ne potrebujejo več toliko ali je tudi to ena od reakcij na vrtec ali kaj?!
|