Nika v službi
|
Najprej vam moram dati poročilo iz vrtca, ker sem čisto hepi. Nika je brez večjih problemov danes preživela brez mamice od 9:00 - 11:30. Je Zdenka (vzgojiteljica) rekla, da je sicer malo jokala, ampak da se je dala kar lepo potolažiti. Itak sem naročila, da ji morajo reči, da je mamica v službi, ker to Nika že zelo dobro obvlada. Pustila sem ji tudi enega medvedka, ki ga ima rada, pa je šlo presenetljivo dobro. Ko sem prišla, je bila tišina v igralnici, 3 mamice pa so že čakale v garderobi. Pa smo kar čakale, ko je bila taka lepa tišina. Ravno so si roke umivali, ker je na hodniku že čakal voziček s kosilom. Nika je bila zelo vesela, ampak ni "visela" na meni, kot sem nekako pričakovala. Prav nasprotno - začela je peti "Muca nadaja, tuža priteče, vse pomeče" (naša verzija Ringaraje) in mi hiteti vse pokazat. Sem bila kar ganjena - moja velika punca Pia67, to si pa res lepo naredila za Nino, album mislim in uro. Krasna ideja! Sicer pa tudi Nika hoče biti povsod ta glavna, prav na roko ji gre, ker je najstarejša, in to pridno izkorišča. Ampak predvidevam, da se bo stvar unesla sčasoma.... Praznovanje: kot izgleda, bo treba stopiti do Koširja in si zadevo v živo ogledati. Za začetek bom kar poklicala, da sploh preverim opcije. Za uro bi jaz rekla, da bi se mogoče dobili tam okoli 10. ure, da se otroci malce poigrajo, potem kosilo okoli 13. ure, torta in popoldanski počitek, mi pa kakšno kavico zvrnemo. Taka bolj kot ne celodnevna varianta, potem pa pač kakor kdo more. Povejte še ostale svoje mnenje. Po moje je dobro, če na spisek dodam še Pety in Vida (tudi Matjaž?), pa Nino in Evija (tudi Samo?) ter Tažano, Katko in ?? (kako že?). Recimo tam okoli 15, 16 odraslih + 9 otrok... Valla, za Nika in njegovo pridnost v vrtcu ter seveda za crkljanje. Tudi Nika se zdaj že zna stisniti k mamici in reči "moja, moja mami". Odkar hodiva skupaj v vrtec je precej navezana name. 2ursae, dobro se imej na poroki in fino plešita z Borom! Benika, uživaj na srečanju januark, itak da nas septembrk ne more nihče prekositi . Pa kar veselo na morje, Valla in Benika, saj se bo izboljšalo. Vikend bo že lep! Grejemo pri nas še ne, niti plina niti klime, ampak se zna zgodit, da bomo danes popoldan (če že niso) malce prižgali klimo, da temperira prostor. Spimo pri odprtih oknih, lepo pokriti in je prav fino. Če pa katero mika - v Avstriji je zapadel sneg, ponekod tudi več kot 30 cm. Katero mikajo snežne radosti?
|