|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
5.9.2007 17:51:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

nikol mi ni blo jasno....namreč tale smajliuser posted image kose ono roza pokaže, preden se začne smejat, kaj je touser posted image

user posted image

kje se kaj roza pokaže?

aja... mater, zdaj mi je potegnilo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1626
5.9.2007 17:56:46   
Anonimen
Punce...

Zdaj pa resno...

Našemu fantu je bilo treba začet dodajat. Samo dojenje mu ne zadostuje, saj je mleka očitno premalo.

Tako je danes dopodlne pojedel 60 ml dodatka, zdaj popoldne je pojedel 60 ml in ponavadi povečerja 120 ml. Domnevam, da bi mu trebalo začet dodajat še drugo tekočino, torej nekaj za pit.

Kaj dajate vašim otrokom za pit? Jaz sem zdaj poskusila s prekuhano vodo, pa mi jo je nazaj spljuval.

Kdaj mu naj ponudim za pit?

Koliko bi moral dnevno spit?

Aja, pa tiste, ki izključno hranite z dodatkom. Na koliko časa jejo in koliko pripravka jim ponujate?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1627
5.9.2007 18:03:49   
majrim
zvesta...nisi edina,ki imaš dan od ku....mene so danes klicali od G ker imam slabe izvide brisa - do sedaj najslabše...in tako grem jutri takoj zjutraj v bolnico...in seveda moram vzet s sabo Nežouser posted image ....bogi otrok, kaj mora prestajat zaradi mene...ampak upam,da bom dobila svojo sobouser posted image
...ulla80...je tudi meni pediatrinja dala tablete - fluor za zobe je to...jaz jih kar jemljem...škodit ti ne more nič, prej koristiuser posted image
..grem zdaj pod tuš in se opedenat za jutri v bolnicouser posted image
..kako pa je s sesalcemuser posted image user posted image user posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
5.9.2007 18:04:55   
majrim
zvesta...jaz ji že kar nekaj časa dajem za pit..ponavadi je to čaj ali pa kamilca...kmalu potem, ko smo prišli iz bolnice...ko je bila tista vročina...zdej pa kar išče sama..

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
5.9.2007 18:09:51   
Anonimen
joj, majrim....

držim pesti, da bo vse v redu... Neži pa s tabo ne bo hudega... bi ji bilo brez tebe bolj...

aja, hvala za sesalec... ampak se ga je moje pišče ustrašilo... naš doma ima bolj nežen zvok...

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 1630
5.9.2007 18:10:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: majrim

zvesta...jaz ji že kar nekaj časa dajem za pit..ponavadi je to čaj ali pa kamilca...kmalu potem, ko smo prišli iz bolnice...ko je bila tista vročina...zdej pa kar išče sama..

kakšen čaj?

in kdaj ji ga ponudiš? ko se naje? med obrokoma...

ne vem kako naj ločim med lakoto in žejo...

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 1631
5.9.2007 18:27:44   
Anonimen
sam to pa ne zastopim, če ji morš dodajat ker je premalo mleka, kako vezo ima čaj s temuser posted image a ni tko da je pa lačen, če ni mlekauser posted image pa kak veš da ni dovolj mleka, sej lepo raste, tud redi seuser posted image mogoč čudno sprašujem, sam....ne zastopim.....

no, jaz ji tudi v oni vročini nisem nič dodajala, samo zizo, če je bla žejna je tak vsake pol ure parkrat potegnila in to je blo touser posted image sem ji pa probala po žlički dat malo onega čajčka (kumina, janež, koper) pa je vse ven spljuvala, po flaši pa tak noče.....in nimam pojma kolk sploh poje, nočem sploh preverjat in stiskat in vagat, ker pol se samo komplicirauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1632
5.9.2007 18:29:09   
Anonimen
aja pa od velikih sem že čula da kamilce bohnedaj dojenčkomuser posted image ker da je preagresivna, tudi pri bolečinah v želodcu samo poslabša stanje itd...user posted image precenjena, včasih so vse kar kamelce šopali....ma ne vemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1633
5.9.2007 18:29:50   
baja*
Ojej Majrim... boga... Držim pesti, da bo vse v redu!!! user posted image user posted image  user posted image  user posted image
Pa razumem, da ti je hudo za Nežo, da mora v bolnico, ampak dosti bolje je tako, kot pa da bi bile ločene. user posted image  

zvesta pa tak lepo ste bili danes pohvaljeni.user posted image  Saj bo, to vreme je tak depresivno, da je prav težko bit dobre volje. Jaz sem čisto brez energije, mali pa glih dans noče spat in bi se samo cartal... Glede čajev vem, da se kupijo neki instant bebe čaji, ampak jaz mojemu še nisem nič tega dala za pit, tako da ne vem koliko in kdaj dati. Vem pa, da je treba dojenčkom, ki niso izključno dojeni, obvezno dati za pit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
5.9.2007 18:32:38   
baja*

pa kak veš da ni dovolj mleka, sej lepo raste, tud redi seuser posted image mogoč čudno sprašujem, sam....ne zastopim.....

....in nimam pojma kolk sploh poje, nočem sploh preverjat in stiskat in vagat, ker pol se samo komplicirauser posted image

se strinjamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
5.9.2007 18:43:57   
Anonimen
aja zvesta je verjetno to milila, da ker mu bo dodajala, kolk še čaja zravenuser posted image ker tist pa more bit ja....jaz vosu babji sem pa mislila da samo za čaj sprašujeuser posted image

user posted image

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1636
5.9.2007 18:50:44   
Anonimen

sam to pa ne zastopim, če ji morš dodajat ker je premalo mleka, kako vezo ima čaj s temuser posted image a ni tko da je pa lačen, če ni mlekauser posted image pa kak veš da ni dovolj mleka, sej lepo raste, tud redi seuser posted image mogoč čudno sprašujem, sam....ne zastopim.....

Otročki se pri dojenju na začetku odžejajo, pri kasnejšem mleku pa nejejo. Pri dodatku pa je samo kalorična krana, nimajo se pa s čim odžejat.

Kako vem, da ni dovolj mleka? Ker se mi otrok doji pol ure, pa še vedno joka, ko se odstavi? Ali pa se želi čez pol ure spet pristaviti. Ker otrok vleče, vleče, vleče... pogolte na vsakič 10ič in pol od utrujenosti na zizi zaspi, ko mu zizo vzamem pa spet huronski lačen jok...

baja* tistega bebe čaja instant nočem dajat, ker je sladek....

glede dodajanja pa mi je danes pediatrinja p'o opisanih prigodah zabičala, da moram... da ga ne smem cel popoldan matrat, tako kot sem ga že cel teden jaz...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1637
5.9.2007 18:55:22   
Anonimen
zvesta sej sem poštudirala pol jauser posted image sem šlampasto prebralauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1638
5.9.2007 19:08:46   
Kristina_1
Majrim boga si, še dobro da niste šli na Krk. Zakaj pa moreš v bolnico a so ti kej rekli, a ti bodo preiskave delal? Upam da boš čimprej doma in da bo vse o.k.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
5.9.2007 19:10:44   
majrim
zvesta...jaz ji dajem čaj od HIPPA - čaj iz komarčka...je instant čaj,tako da ji sproti delam...dajem pa ji ga tako med obroki...če kaj positnari, pa ji dam flašo in je zadovoljna...moja ima tak močen sesalni nagon, da sesa vse,kar ji daš...na žličko pa sem ji dala takoj,ko smo prišle iz bolniceuser posted image ...čeprav mi je patronažna rekla,da ne rabi tekočine,če dojiš...pol pri zdravnici pa je je blo obratno - naj ji kar dodam čaj je rekla...tako,da ji že kar dolgo dajem in je veselauser posted image
baja...havala,samo da mine jutrišnji dan...pol še kak teden čakanja na izvide,pa bo...sem že skoraj navajena, ker sem že bla 2x...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
5.9.2007 19:12:49   
majrim
kristina-1...v takem primeru ti odvzamejo spodaj košček tkiva in gre nna preiskave v lj...in pol zveš...pri raku mateerničnega vratu ni heca...tega je zdej tolkouser posted image ...je pa sranje,ker se meni to kar pogosto ponavlja in sem sita bolnice...saj naredijo vse v enem dnevu,vsaj to

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
5.9.2007 19:23:12   
Freycha
joj majrim res upam, da bo vse ok! Bom držala pesti, pa javi kaj, ok? Je pa boljše, da je Neža s tabo kot pa, da bi bile narazenuser posted image user posted image user posted image user posted image

Zvesta, meni je mamina prijateljica, ki je pediatrinja v pokoju rekla, da Hippa ona sicer ne mara, da pa vseeno priporoča instant čaj, ki pa ni slab user posted image probaj tega......

majrim jaz grem po sistemu, da levinja tudi svojim mladičem ne da za pit čaja. Seveda pa to velja samo, če so otroci dojeni. Če pa dodajaš, pa je pomoje res potrebno tudi čaj dodajati, da se napije...

joj, Dita danes spet tečka.... kako user posted image  vreme, da je tako tečna........ jaz sem pa celo uspela spati eno uro in se prav boljše počutim.

Nič, se grem malo z njo cartat, ker se mi zdi, da to rabiuser posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
5.9.2007 19:36:29   
Freycha
Zvesta, a si kdaj probala dodatek?
Ker ko sem ga probala, je deloval zelo voden in vprašanje kolko je treba res dodajat tekočine. Po moje pa najboljše, da vprašaš na forumu Dojenje in dodajanje.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
5.9.2007 19:49:26   
Anonimen
Ja, Freycha... sem že postavla tam tudi vprašanje. Zdaj čakam na odziv....

Kako se lahko lačen otrok joka, potem pa čez par minut veselo igra? In natpo čez deset minut spet gineva od lakote in od joka?

Meni ni nič več jasno...

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1644
5.9.2007 19:55:00   
Anonimen
Nič, grem zdaj kopat, ker moj že poačsi takole zgleda
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1645
5.9.2007 20:32:45   
GabiW
Zivjo,

evo se glas od mene po doooolgem času. Kaj se pri nas dogaja?! Hmmm, lahko rečem, da skoraj nimamo težav. Naša neža je zelo pridna, spat gre okrog 8ih, se zbudi med 2. in 3. uro potem pa spet spi do 7ih ali 8ih. Čez dan je tudi zelo pridna, če je budna se rada crtla, ni rada sama in rabi veliko pozornosti. Takrat je veliko na rokah, se pogovarjava, pleševa, pojeva,... Če pa sva zunaj pridno spi v vozičku. S krči nimamo velikih tezav. Ko vidim da jo začne matrat ji dam Koroške vetrovne kapljice in ji pomagajo, da se spokca.
No en problem pa res imamo, ne paše se ji več kopat. Od začetka je ful uzivala, zdaj pa samo še kriči. Jutri grem kupit čebriček in bom probala če ji bo notri bolj ustrezalo. Mal me skrbi, da se je začela bati vode. Pa mislim da bomo tudi ta strah premagali.

Glede dodajanja, pa je bilo meni rečeno tako, da je potrebno dodati toliko, da vedno v flaški nekaj ostane. Se pravi, da mora biti otrok sit in nekaj pusti v flaški.

Želim vam mirno in prespano noč.

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
5.9.2007 21:19:23   
Anonimen
GabiW... le nabavi čebriček.

Naš je v banici tudi kar nekajkrat jokal. Odkar imamo čebriček pa je v njem pravi veselko. user posted image še lakota in utrujenost ga ne motita.

(odgovor članu GabiW)
  Neposredna povezava do sporočila: 1647
5.9.2007 22:21:00   
rumba
zvesta, kaj se ti po dveh, treh dneh nenehnega pristavljanja ne naredi več mleka? Tudi jaz imam danes prazne joške, ta mala nonstop ziza, a vem, da bo jutri že bolje... vsaj vedno je bilo tako. Sem jo kar nonstop pristavljala, med enim obrokom pogosto menjavala strani, pa se je drugi dan takoj naredilo več mleka. Pa saj si rekla, da sta bili danes pohvaljeni in da se lepo redi.
Jaz Juliji ne dajem noben tekočine. Se samo doji. Je Freycha dala super primerjavo z levčki.user posted image  Samo za opozorilo, s Hano sva dosti preživeli na gastro in tam so zdravniki ZELO proti instant čajem, saj menda zelo zasvajajo in jih otroci kasneje občutno preveč popijejo. Je bilo na oddelku kar nekaj malčkov, ki so imeli prenapihnjene trebuščke (pa razni testi na alergije, celiakijo, intolerance... niso nič pokazale), pa so zdravniki mnenja, da so krivi ravno tile čaji! Priporočajo izključno navadno vodo!
ulla80, mi nismo nikoli jedli fluorovih tabletk. Naša pediatrinja jih sploh ne priporoča (mnenja med zdravniki so ločena), pa jih nisem dajala. Ko smo začeli umivati zobke, pa daš na ščetko kanček paste in že s tem dobijo zadosti fluoro, saj še ne znajo pravilno izpluniti. AD3 prav tako niso šle, saj sta oba imela po njih hude krče, zato smo jih zamenjali z D3. Sedaj sem avtomatsko rekla za D3, a jih še nisem začela dajati. Bom počakala, da se krči malo umirijo.
majrim, držim pesti, da bo vse v redu!user posted image  In res je bolje, da gre Neža s teboj.
GabiW, tebe sem pa že orng pogrešala. Super da si se oglasila in da vam gre tako dobro!user posted image  Se moramo kaj dobiti in počvekati! Kam pa kaj hodita na sprehode? Z veseljem se vama kak dan pridruživa.user posted image
Julija tudi uživa v čebričku.user posted image
user posted image
zvesta, kako luštni so tvoji posti s temi slikicami. Supel link.

Nič grem malo user posted image , pol pa spat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
5.9.2007 23:44:55   
Freycha
evo, Dita je omagala. Spraznila eno joško, pa še dobrih 120 ml dodatka in sem jo komaj prepričala, da ima dovolj in da naj zaspi user posted image user posted image  Sedaj pa upam, da bo vsaj ene 4. ure spala, da se malo naspim......

lahko noč babikeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
6.9.2007 7:06:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

zvesta, kaj se ti po dveh, treh dneh nenehnega pristavljanja ne naredi več mleka?

Ne, če pa mulc ne vleče... samo spi na joški...ko pa dol pade, pa sestradano drenje...

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.