|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  434 435 [436] 437 438   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
5.9.2007 11:54:34   
lemavrica
Moj G mi je tud rekel da ta teden me ima še on, naslednji teden pa me prevzame P. No sej jest tud nimam daleč od G di porodnišnice, glede na to da je od Metelkove do Šlajmerjeve čist malo. Sem že ta pon upala da me bo kar tja poslal.
Pri nas je pa tko čudno vreme, ful dol tišči, sem popolnoma švoh. Al nej bo hladno pa oblačno al pa toplo in sončno, ne pa da je nekaj vmes oz. nekako čudno soparno.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu LEVASI)
Neposredna povezava do sporočila: 10876
5.9.2007 12:04:59   
guppy
duskamb, Pikica Pokica, PBJ, hvala za lepe besede in tolažbo. Na srečo sva res hitro odreagirala, tako da se v dojkah še niso naredile zatrdline, samo koža je postala rdeča. Danes pa se že toliko bolje počutim - tale antibiotik je res hitro prijel, rekli so mi pa, da ju lahko hranim naprej z mlekom. Mislim pa, da se ne bom več ubadala z dojenjem, ker v teh dveh dneh nisem niti enkrat videla nasmeška pri tamalih in to me je čisto potrlo. Počutila sem se tko za-en-drek-mama, da ne morem nahranit, osrečit, ... svoja otroka. Grozen občutek user posted image

cumika, si se šla pokazat???

BODOČA, iskrene čestitke ob rojstvu sinka Matjaža!!!!
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10877
5.9.2007 12:08:01   
Anonimen
Duska - jaz sem že več kot mesec dni na istih kilah. Pa vsak teden pri G in ni nihče nič rekel, da bi bilo kaj narobe. Mislim, da je vse OK. Meni se samo obseg trebuha veča. Ko že mislim, da ne gre več, je čez en teden spet 2 cm večji...

Včerajšnje vreme je mene totalno zamorilo - samo spala bi. Danes sem pa spet na 100 obratih. Saj sploh ne morem verjeti, da imam čez 2 dni PDPuser posted image  Hitro je minilo 9 mesecev... Vsaj meni...

Guppy - ne tako mislit, ker veš, da to ni res... Drži seuser posted image user posted image

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10878
5.9.2007 12:14:46   
Pikica pokica
Joj Guppy.. čeprav sem zagovornica dojenja, se mi v takih primerih zdi bolje nehati ( sploh pri dvojčkih). To, da si očitaš, da si zato slaba mama ali kaj podobnega, pa je čisti absurd. Le pogumno, samo da se bosta tvoja sončka dobro počutila, pa naj si bo to ob tvojem mleku ali pa umetnem.
Se mi pa smilijo otročki tistih mamic, ki se niti potruditi z dojenjem nočejo in so že v naprej odločene, da ne bodo dojile, saj bodo imele potem povešene joške ali pa imajo izgovore, da je to tako nepraktično, ker je lažje flašo s seboj jemati... in da tako lahko kam grejo same, saj lahko oče nahrani otroka med njeno odsotnostjo... Ja, pa poznam še eno, ki se ni trudila z dojenjem zato, da lahko spet kadi...

Tako da si tega NIKAR ne očitaj več. Vsaj trudila si se, sploh pa po CR večina mamic prej neha dojiti, saj otroka že v p. navadijo na dodatek.

Pa Marka še dajejo krčki?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 10879
5.9.2007 12:15:24   
Anonimen
Guppy - jaz sem mojo Žano (roj. januarja 99 ) dojila samo cca. 3 tedne. Zgrizla mi je bradavice, da sem imela kraste in gnojno. Prvo sem si mleko poskusila črpat ampak je bolelo kot hudič. Pristali smo na Aptamilu, kasneje na Hippu. Prav tako sem imela težave sama s seboj, da sem slaba mama in da ne morem dojit otroka.
Danes ne razmišljam več tako. Žana je zelo hitro prešla na normalno hrano. Pri 4,5 mesecih je začela zavračat mleko in vse mlečno. Zrastla je dobesedno na golažu. Danes je stara skoraj 9 let. Je vse kaj dobi na mizo in zelo rada je. Nikoli ni bila nič bolana, razen kakšnih viroz in nima nobenih alergij. Za svojo starost je zelo velika 145 cm in ima cca 33 kg. Prava punca.
Jure (roj. avgusta 00) je nadoknadil z dojenjem to kar sem pri Žani zamudila. Izključno dojen 7 mesecev, nato pa do mojega mastitisa pri cca 18. mesecih. Danes ne je NIČ! Govejo juho, testenine z belo, rdečo in zeleno omako - brez mesa, palačinke, pire krompir, mogoče ribje palčke, pico, kaj več pa ne. Kot majhen je bil ves čas bolan in na antibiotikih in ima en kup alergij. Pri 7 letih smo ga uspeli zredit na 21 kg.

Tako v poduk vsem, ki se boste mučile z dojenjem. Ni vse tako kot rečejo pediatri in ne se sekirat, če ne gre!!!

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10880
5.9.2007 12:17:08   
Pikica pokica
Duska, kg so se tudi pri meni ustavili user posted image . Pa tudi obseg trebuščka, ker se mi je že TAKO zelo spustil. Razdalja S/F pa se mi je zmanjšala za 3 cm. 

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 10881
5.9.2007 12:19:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica

Duska, kg so se tudi pri meni ustavili user posted image . Pa tudi obseg trebuščka, ker se mi je že TAKO zelo spustil. Razdalja S/F pa se mi je zmanjšala za 3 cm. 

Torej ni panike - obseg trebuha pa je 113 cm. Moram pogledat na seznamček koliko sem imela pri zadnjem javljanju podatkov.

Neposredna povezava do sporočila: 10882
5.9.2007 12:26:59   
taja83
sej vem, da je bila to že sto krat načeta tema ampak vseeno: da se bom odprla moram pit čaj malinovih listov in tri tedne pred porodom masirati tisto točko na nogi (katero žeuser posted image )?

malce me je strah, ko nisem še nič odprta, pa če se sploh bom oz. koliko se sploh bom

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10883
5.9.2007 12:27:50   
taja83
bodoča iskrene čestitke ob rojstvu sinčka!user posted image user posted image user posted image . Želim vam lepo cartanje, in čim manj težav

(odgovor članu taja83)
Neposredna povezava do sporočila: 10884
5.9.2007 12:28:13   
Anonimen
Posijalo je sonceuser posted image user posted image user posted image .
Grem hitro ven, preden si vreme spet premisli.

Pridno čvekajte, vas bom prebrala zvečer ko pridem domov. (danes imata oba otroka trening)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10885
5.9.2007 12:37:07   
lemavrica
Kg so se tud pri meni že pred tedni ustavili, edino obseg trebuha se je malo povečal. Moj G. nič ne komentira tako pda predvievam da ni nič narobe okoli kilaže, sama se pa tud nič ne pritožujem user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 10886
5.9.2007 12:37:30   
Anonimen

nick        tedni     pridobljeni kg     pridobljeni cm    obseg

Lemavrica          40t1d      +8kg                            (105cm)

Žabonka               40t       +12kg          +38cm      (110cm)

aljab                 39t5d      +15kg          +25cm      (101cm)

Pikica pokica    40t2d        +14,5kg     +34cm      (103cm)

Srček                  39t          +14kg        +19cm       (137cm)

Carmy                  39t        +10kg                             (98cm)

Duskamb           38t7d     +15kg                             (110cm)

Cuma                 38t5d       +13kg                           (111cm)

nena80             38t5d     +20/21kg                      (114cm)

_mala_             38t4d     +14,5kg                          (104cm)

Zoja27              38t2d       +15kg                         (102cm)

Taja339           38t2d      +8kg                              (113cm)

dorotea            38t1d      +11kg         +31cm       (100cm)

Jst86                  38t        +20kg                             (121cm)

Mateja82           38t           +15kg                          (107cm)

Ribica23            38t           +9kg                           (100cm)

Lumpa6             37t1d      +7kg,                             (140cm)

nalLa                36t5d      +12kg                             (106cm)

sevenka           36t3d         +8kg        +13cm          (98cm)

Lina31             36t1d       +11.5kg       +30cm       (104cm)

tianna              36t1d        +16kg                            (101cm)

Tanja Lina       35t6d        +6kg                                (97cm)

Taja83            35t5d        +13,5kg      +30cm        (104cm)

PBJ                   35t5d      +10,5kg                         (104cm)

mony79           35t1d       +10.5kg       +30cm       (105cm)

Aldina               35t1d      +13kg                             (119cm)

tajda                35t           +10kg                             (128cm)

Bodoča            34t6d       + 7kg            +30cm       (128cm)

Andreja32        34t          +6kg                                (121cm)

Dajmo punce z merami na planouser posted image . Saj ne morete trdit da se sedaj v zadnjem krogu nič ne rediteuser posted image . A vas je tehtnice in metra strah?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10887
5.9.2007 12:40:04   
Anonimen
Cuma, kaj je novega? Imaš že Tinkaro v naročju?

Bodoča, čestitke ob rojstvuuser posted image . Dobrodošel matjažuser posted image .

Taja, čaj iz malinovih listov mehča maternični vrat in ne ga ne odpira. Naj bi tudi pomagal da bi bile manj raztrgane oz. posledično šivane.
Točka pa je 4 prste nad gležnjem na notranji strani noge, tam masiraš.

Neposredna povezava do sporočila: 10888
5.9.2007 12:40:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taja83

sej vem, da je bila to že sto krat načeta tema ampak vseeno: da se bom odprla moram pit čaj malinovih listov in tri tedne pred porodom masirati tisto točko na nogi (katero žeuser posted image )?

Ja malinov čaj naj bi zmehčal maternični vrat in s tem naj bi se posledično hitrejše odpirala in tako naj bi ti olajšal porod. Koliko to drži v praksi pa ne vem.
Za to točko pa ti ne znam svetovati.

(odgovor članu taja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 10889
5.9.2007 12:50:42   
taja83
punci (srček, tianna) hvala za odgovor, očitno ne bom pila malinovega čaja, ker maternični vrat mam pa že zmehčan. bom pa masirala

duskamb ti predlagam, da se toplo oblečeš ko greš ven, ker je kljub soncu ful mrzlo, ali pa vsaj mene tko zebe, je pa res, da sem pri bolj zmznjenih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10890
5.9.2007 12:55:44   
Anonimen
user posted image Mene pa zanima naslednje......kakšna je pri vas navada po porodu? Moj mož mi namreč že par dni živce krajša s tem, da mi kar naprej razlaga o fešti ki jo bo imel ko jaz rodim, da vsi njegovi kolegi non stop sprašujejo če sem že rodila, da bo to neka velika fešta, ogromno ljudi....seveda naj to moj mož plača (sva pa čisto brez evro), pa kako so enemu drugemu 500 evrov kolegi zbrali (čisto druga družba in ljudje drugega "sloja" in starosti). Dejansko se gre za to, da naj JAZ čim prej rodim, JAZ moram biti 9 mesecev noseča, JAZ moram rodit, MENE bo bolelo, ležala bom v porodnišnici in razmišljala o temu kako ima moj mož s svojimi kolegi veliko fešto, denarja se bo zapravilo da me zdaj že glava peče......in ko ga vprašam kje pa sem jaz pri vsemu temu, glede na to da sem jaz naredila 99% vsega dela on pa je na začetku samo seksal in se mu sedaj zdi da je on upravičen do fešte, je rekel da jaz bom pa pač v bolniciuser posted image user posted image user posted image
Naj povem, da on sploh alkohola ne prenaša, zato tudi NIKOLI ne pije, v 9 letih sem ga vidla 2x pijanega in to za abrahama od njegove mame in na njegovi fantovščini. In naj povem, da je bila na fantovščini takšna štala, da je bila poroka skoraj odpovedana, jaz sem bila tista ki sem iz svoje dekliščine šla zadeve reševatuser posted image . Ampak rojstvo otroka je pa treba pošteno zalit........
Potem pa še začne razlagat da bo njegova mama naredila fešto ker bo dobila vnuka, jaz ga gledam in sprašujem kdo pa bo prišel na to fešto in kje bom spet jaz? Pa mi reče, ja ti boš pač v porodnišnici.....
Torej moram jaz čim prej rodit, da bodo vsi okoli imeli fešte, jaz pa bom ležala v P in se spraševala kaj mi je tega blo sploh treba.........
Ni mi treba posebaj razlagat da sem celo večer user posted image , v solzah sem zaspala, njega sem prvič odkar sva skupaj kar na kavču pustila in sram mi je priznat, ampak prvič odkar sem noseča se niti malo ne veselim poroda, pa ne zaradi poroda samega, ampak zato ker je moj mož očitno največji cepec pod soncem, niti za sekundo ni pomislil kako je pri vsemu temu meni in kako se počutim.....In tako naj ležim v P in se sprašujem kako pizduser posted image bo spet naredil če bo pil, jaz pa tokrat ne morem niti reševat zadeve......Da ne govorimo o temu koliko denarja bo porabil.....
In preklemanske gate, kje pa je MOJA fešta, madona, saj sem vse jaz naredila, kdo bo meni nazdravljaluser posted image

No, pa sem se vam skašljala, ampak komu drugemu pa se sploh še lahko.......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10891
5.9.2007 13:05:29   
jst86
srček res ne vem kaj pametnega ti napisat user posted image .  počakaj da rodiš,jst mislim da sploh ne bo take panike in tolko fešt pa vsega.sicer ne vem za tvoje ampak ponavadi ljudje malo pretiravajo pa ni pol nič iz tega. moj je rekel da bo zapil,neki razmišlja da bo nekje en prostor najel...ostali se ful veselijo Leončka pa itak še pijanice zdraven. veš kaj si jst mislim-vi ga kar žurajte,jst bom pa zdraven mojga sinčka,mislim da bo lepš meni.  pa še naslednji dan me ne bo glava bolelauser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10892
5.9.2007 13:08:06   
jst86
pa še moje mere: 39t0d  +21kg   121cm

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 10893
5.9.2007 13:09:08   
lemavrica
Srček tudi sama se obremenjujem s tole fešto. Fantovščine in dekliščine midva nisva imela in to iz enega samega razloga, ker njegovemu bratu enostavno ni bilo za zaupat da ne bo naredil kake neumnosti ( križ, druga ženska-ta bi bla za njegovga brata sploh zanimiva fora,.... ). Tko da sama sem letos že dala čez eno tako zadevo in zdaj mi gre orenk na živce ideja da se ga bo moj neke nažiral,medtem ko bom jest ležala v P. sicer moj pravi da se ga ne bo napil in delal bedarij ampak vseeno sem malo nervozna.
Pri meni je še nekaj drugega, moj stric je začel govort blazne bedarije in vsakič ko pride k nama govori kako bo mož bogi k se bo otrok jokal in da lahko komot se pride k nam domov spočit, da ima tam sobo na voljo,...v glavnem ko da je otrok samo moj možu bo pa v breme. Ti povem da mi gre kar na jok ko se na to spomnim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10894
5.9.2007 13:09:39   
Anonimen
Srček - midva sva se zmenila, da bo moj dragi povabil najbližje prijatelje na pijačo med tem, ko bova midve še v P. Kakšne velike fešte ne bo. Ne pri naju, ne pri sorodnikih...

Verjetno bova enkrat decembra povabila sorodnike - pogledat našo user posted image  in nazdravit novemu letu. Drugače se bomo pa mi trije ckrljali...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10895
5.9.2007 13:11:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

user posted image Mene pa zanima naslednje......kakšna je pri vas navada po porodu? Moj mož mi namreč že par dni živce krajša s tem, da mi kar naprej razlaga o fešti ki jo bo imel ko jaz rodim, da vsi njegovi kolegi non stop sprašujejo če sem že rodila, da bo to neka velika fešta, ogromno ljudi....seveda naj to moj mož plača (sva pa čisto brez evro), pa kako so enemu drugemu 500 evrov kolegi zbrali (čisto druga družba in ljudje drugega "sloja" in starosti). Dejansko se gre za to, da naj JAZ čim prej rodim, JAZ moram biti 9 mesecev noseča, JAZ moram rodit, MENE bo bolelo, ležala bom v porodnišnici in razmišljala o temu kako ima moj mož s svojimi kolegi veliko fešto, denarja se bo zapravilo da me zdaj že glava peče......in ko ga vprašam kje pa sem jaz pri vsemu temu, glede na to da sem jaz naredila 99% vsega dela on pa je na začetku samo seksal in se mu sedaj zdi da je on upravičen do fešte, je rekel da jaz bom pa pač v bolniciuser posted image user posted image user posted image

Srček, pri nas bo isto. user posted image  Oziroma pri njemu, jaz bom v porodnišnici. On pa se že tako veseli te fešte... Ampak bova že. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10896
5.9.2007 13:12:24   
Anonimen
Saj stvar nebi bila tako problematična, že od nekdaj je tako da ženska rodi in naredi vso delo, čestita se pa decu in on mora vsem po vrsti častit....Problem je ta, da sva čisto brez denarja, že celo user posted image nama starši pomagajo in moj mož alkohola NE prenese. Tega se zaveda in zato nikoli ne pije, mogoče enega banditosa, po dveh je že kot avijon....ampak obstajajo trenutki v življenju, ki jih je treba zalit. Moti me to, da njegovi kolegi skoz sprašujejo kdaj že mislim rodit, da bo fešta....on se ga bo nasekal in takrat se mu čisto svet obrne, jaz ga sploh ne spoznam takrat, še dobro da sem bila vedno zraven, ker sem še edina ki jo takrat koliko toliko posluša. Pa ne da nasilen rata, sploh ne....ampak kot kura brez glave, vozit hoče, z denarjem razsipuje, ni mu videt konca........In ker jaz dobro vem kako to pri njemu zgleda, me je že sedaj groza kako bom jaz v P ležala in se cel dan spraševala kaj moj butasto mož počne, namesto da bi uživala....user posted image user posted image

(odgovor članu jst86)
  Neposredna povezava do sporočila: 10897
5.9.2007 13:15:55   
lemavrica
Lahko ti svetujem samo to, da se probaš z njim razumsko pogovort in mu pojasnit kaj te tako skrbi. Pri nama je vsaj moj malo bolj na denar navezan in ga ne bo trošil kar tko,no vsaj upam, ker tudi midva bolj težko greva čez mesec samo z eno plačo in sedaj mojo bogo porodniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10898
5.9.2007 13:24:02   
Anonimen
No, vsaj vidim da nisem sama s to skrbjo, sem se že bala da me ne boste razumele...jaz že spet jočem, včeraj sem jokala.....skregala sva se in spet sem jaz najbolj grda in nič ne razumem.........
Ja, seveda ne razumem! Kaj za user posted image je on naredil pri vsej zadevi, da mora ON imeti velike fešte medtem ko jaz ležim v Puser posted image .
Jaz sem tudi mislila da bo par kolegov povabil na pijačo, pol kak mesec kasneje pa bova naredila doma kak piknik za najbližje in da proslavimo.
Ampak ne, oni bodo imeli doma fešti medtem ko bom jaz v P, pa me nihče niti vprašal ni kaj si o temu mislim....madona, pa saj bova MIDVA starša, MI trije bomo družina, ne pa on sam!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10899
5.9.2007 13:26:17   
taja83
srček sej mogoče mu je pa danes kaj preklopilo, pa bo drugače govoril, ko bo prišel iz službe. daj prosim, ne se sekirat preveč, sej mogoče pa sploh ne bo te "velike" fešte. je pa res, da moški to čist drugač razumejo in sploh se ne zavedajo, da smo me tiste, ki smo devet mesecev nosile bitjece, nam je bilo slabo, nas je skoz neki zvijalo in na koncu smo me trpele, da smo to bitje spravile iz sebe. oni so pa pri vsemu temu samo uživali. sej tud moj včasih kakšno takšno izjavi, ampak se mu k sreči da kr hitro dopovedat. drugače pa je pri nas takšna navada, da pač ko rodiš, partner da za pijačo, ampak pač to je nekaj kolegov, ne pa ne vem kakšna fešta. pač gredo v gostilno kjer pač nekaj spijejo (eni bolj, drugi manj). pa kozarce razbijajo, pa mislim, da nekaj denarja zberejo. jst sem mojmu bolj v smehu rekla, da pač tok naj gleda, da nau pozabu po naju pridituser posted image user posted image user posted image , sam vem, da ne bi ker je ful odgovoren.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  434 435 [436] 437 438   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  434 435 [436] 437 438   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?