|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  431 432 [433] 434 435   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
4.9.2007 19:39:56   
Taja339
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Jaz se nekaj čudno počutim, kot da bi me nekaj fino zdelalo in bi me kaka gripa lovila.....zgleda da mi to vreme ne odgovarja, pa še hladno mi je, da bi skoraj gretje vklopilauser posted image .

jah, mi smo danes že poskusno zakurili, da vidimo ali nam še sploh centralna dela.
da nas kaj ne preseneti, ko pride user posted image  domov.

Pa pravijo - mali otrok - male skrbi, veliki otrok - velike skrbi. Ja Lubi Bog, kaj pa še te bo ... :((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10801
4.9.2007 19:41:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Jaz se nekaj čudno počutim, kot da bi me nekaj fino zdelalo in bi me kaka gripa lovila.....zgleda da mi to vreme ne odgovarja, pa še hladno mi je, da bi skoraj gretje vklopilauser posted image .

Mogoče pa je res sprememba vremena.
Toplo se obleci, dragi naj te stisne in čuvaj se, da res ne zboliš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10802
4.9.2007 20:09:32   
Pikica pokica
user posted image
Jaz sem še vedno z vami. Sem bila v porodnišnici, pa je moje dete očitno le bolj lene sorte. Naredili so mi CTG, zaznali dva kar velika popadka, ampak sem ju čutila čisto malo. Je rekla, da imam očitno visok prag bolečine user posted image user posted image user posted image . Sem 2 cm odprta, pupika ima glavico tako nizko, da je v šali rekla, da bi se lahko že laseki videli in da imam nekaj dela že prihranjenega ( ker je že čisto v porodnem kanalu). Plodovnice je še dovolj, postlica sicer že zrela, ampak še opravlja svojo funkcijo. Rekla je, da še ni za v porodno sobo, me bo pa dala na oddelek, saj me lahko že ponoči doleti. Pa sem ji rekla, da grem raje domov čakat, če lahko, saj se tam bolje počutim kot v bolnici.
Tako sem doma.
Je pa vseeno rekla, da lahko traja tudi še en teden. Več pa ne, ker mi bodo potem sprožili porod.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10803
4.9.2007 20:11:40   
lemavrica
Srček ne želi si da se prehladiš tik pred koncem.- Mene je 14 dni nazaj zagrabilo in še dones kašljam. Če pa slučajno fašeš kako vročino in bo šla čez 38 pa takoj v P. Vsaj meni so rekli da če je vročina se je treba pokazat v P.

Pri meni še nič novega. Zgleda da bomo danes kar doma ostali.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10804
4.9.2007 20:13:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica
Sem 2 cm odprta, pupika ima glavico tako nizko, da je v šali rekla, da bi se lahko že laseki videli in da imam nekaj dela že prihranjenega ( ker je že čisto v porodnem kanalu). Plodovnice je še dovolj, postlica sicer že zrela, ampak še opravlja svojo funkcijo. Rekla je, da še ni za v porodno sobo, me bo pa dala na oddelek, saj me lahko že ponoči doleti.

O, si še med nami. Jaz pa čakam tvoj sms. user posted image
Ti želim, da te že ponoči doleti, da spoznaš svojo princesko. user posted image user posted image user posted image
Kot kaže, je veliko možnosti, da jo boš, če te je želela že dati na oddelek. user posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10805
4.9.2007 20:15:42   
Pikica pokica
Nefretiti, tvoja Nežika je tudi velik cukerček. Pa tista slika, kjer jo ata poljublja, je res nekaj posebnega.

Tianna, smo te že pogrešale, pa si očitno še med nami!!

So pa prej, ko sem bila v p., 3 rojevale. Jaz pa 10m stran. Najprej je ena stokala na ves glas, že čez nekaj trenutkov pa se je zaslišal glasen jok dojenčka. Po CTG ju pa sem čakala še zdravnico in sem spet slišala dve, ki sta se matrali...

Joj, sem se žežela kar obrniti in zbežati. Spet so se mi obudili spomini od prvega poroda in SPET ME JE STRAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 10806
4.9.2007 20:16:04   
Anonimen
Lemavrica, ta drugi ticker ti ne dela prav. Piše, da imaš še 8 dni do konca. user posted image  
Al si si tako naštimala??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10807
4.9.2007 20:17:47   
Anonimen

Joj, sem se žežela kar obrniti in zbežati. Spet so se mi obudili spomini od prvega poroda in SPET ME JE STRAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naj te ne bo strah! Pravijo, da gre v drugo lažje. user posted image
Pa še vezo za EA imaš. user posted image user posted image user posted image   In še nekaj dela imaš torej prihranjenega, tako da... Kar pogumno.

Neposredna povezava do sporočila: 10808
4.9.2007 20:21:14   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Pa še vezo za EA imaš. user posted image user posted image user posted image   In še nekaj dela imaš torej prihranjenega, tako da... Kar pogumno.

Ja, ampak strah me je pa vseeno. Ah, bo že. Sam po mojem ponoči tak ne bo nič... Se pa tolažim, da bom vsaj v roku enega tedna spoznala svojo princesko.
Aja, pa namerila jo je med 3100 in 3200 g. Ne bo prav velika punca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10809
4.9.2007 20:24:52   
Anonimen

Ja, ampak strah me je pa vseeno. Ah, bo že. Sam po mojem ponoči tak ne bo nič... Se pa tolažim, da bom vsaj v roku enega tedna spoznala svojo princesko.
Aja, pa namerila jo je med 3100 in 3200 g. Ne bo prav velika punca.

Saj katero pa ni strah?! Tudi mene je, ampak nekaj strahu je pozitivno. user posted image
Jaz bi tudiii toliko gramčkov pri mojemu user posted image .  Samo upam, da ne bo imel 4kg al več. user posted image
Boš lažje rodila. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10810
4.9.2007 20:29:40   
lemavrica

Lemavrica, ta drugi ticker ti ne dela prav. Piše, da imaš še 8 dni do konca. user posted image  
Al si si tako naštimala??

Če grem jaz čez mi pokaže da ima še 1 dan do konca. Zgleda da v minus pol tko čudno šteje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10811
4.9.2007 20:48:40   
Mokka1
Tako, upam, da me ponoči kaj zagrabi (glede na to, da sem že dan čez rok. Sem bila sedaj na kolenih, sem kopalnico sčistila, sedaj grem še malo likat, potem pa vroč tuš in čakat, če bo kaj novega. Drugače pa jutri na CTG.
Mi je včeraj CTG kazal popadke, pa sem babico spraševala do kje morajo segat (po skali) pravi popadki, pa je rekla, da narisano je že tako kot da so pravi, samo da sem jaz ob popadkih še čisto preveč dobre volje, da bi šlo zares. Upam, da bo jutri akcija (ali pa že danes ponoči).

Pikica pokica tudi tebi user posted image user posted image , da te že ponoči doleti. Še eno vprašanje zate: a boš ti rodila v CE?

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 10812
4.9.2007 20:49:43   
Pikica pokica
Lahko noč.
Možek je že tečen, da sem preveč za računalnikom... user posted image . Gremo se zdaj vsi trije, pardon štirje, malo cartat v posteljo user posted image  user posted image  user posted image .

Joj, potem, ko bomo zares 4, bo pa že gneča user posted image .

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 10813
4.9.2007 20:50:55   
Pikica pokica
Mokka, ja, rodila bom v Celju. Ti tudi? Mogoče se pa srečava user posted image  user posted image  user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 10814
4.9.2007 20:59:37   
guppy
Punce, kaj je zdaj to? September se je že pošteno začel ve pa nekaj štrajkate. Avgusta smo pa kar kapljale user posted image

Od nas nekaj novičk: v soboto sem se odločila, da ju bom izključno dojila. Doma je bila K-A-T-A-S-T-R-O-F-A. Sicer sta lepo sesala 20 minutk vsak, ampak kaj ko se nista nič najedla. Potem pa jok in krik, komaj sva jih umirila z dudikama (pred tem nismo vedeli, kaj je jok in kaj so dude), poleg tega mi je tamala popolnoma uničila bradavici, ker naredi tako močen "vakuum", da je šlo vse k vragu... sledile so bolečine po celih dojkah, odpor do vsega...

nakar ...

ponoči z nedelje na ponedeljek me je začela tresti huda mrzlica. Kaj hudiča je to? Pokrila sem se z dvema kovtroma, pa ni zaleglo. Možek se je spomnil, da bi lahko bila vročina in glej ga zlomka - 38. Potem se mi je pa posvetilo: vročina + bolečina v dojkah = m a s t i t i s.

V ponedeljek juriš v porodnišnico in seveda diagnoza pravilna. Dobila sem antibiotike in se z zdravnico in možem odločila, da je bolje, da se vrnemo na naš stari način, to je črpanje mleka in hranjenje po steklenički. Vam povem, da je to odlično za nas, otročka se končno spet smehljata in hihitata in spita po 3 ure, mleka imam pa toliko, da Aptamil dodajava kvečjemu 1x na dan.

O, kaj vse nas doleti........

IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti
Drugače pa sem jaz danes poslala moža k dohtarci in je rekla, da mi lahko samo na priporočilo G (češ da imam kilo) napiše pas za kilo. Pa da kolikor ima ona izkušnje ni nevem kako vredu.

Jaz brez pasu nisem mogla... Najprej sem nosila en stari steznik, ki ga imam od leta 1999, pa je razpadel in sem hotela nabavit novega. Trebuh mi je po porodu še pošteno visel čez in to mi je res pomagalo, ko sem se gibala, da nisem čutila pritiska navzdol in "trganja rane". Patronažna je rekla, da je zelo priporočljivo nosit pas, ker pomaga mišicam, da se vrnejo nazaj... da telovadit po CR pa še ne smem user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti
Kako se pa s prebavo boriš,.....meni je kar za jokat, ko moram iti na WC.

Te prve dni (beri: 14 dni) je res obup. Take bolečine, kot jih preživljaš ob kakanju... to niti ob najhujši driski nikoli ni bilo tako. Ne vem, kaj naj ti rečem... s časom je bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10815
4.9.2007 21:01:55   
Mokka1

Mokka, ja, rodila bom v Celju. Ti tudi? Mogoče se pa srečava user posted image  user posted image  user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image jaz tudi, ja

Neposredna povezava do sporočila: 10816
4.9.2007 21:23:38   
Anonimen
Punce,
grem tudi jaz... Še malo pred TV, pa v posteljo.
Gledala bom dr.House. user posted image  Kot, da nimam že dovolj zdravnikov. user posted image

Lahko noč.
Punce, če gre katera to noč v Rim, pa srečno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mokka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10817
4.9.2007 22:16:45   
PBJ
Guppy, mastitis pa res ni prijeten. mene je doletel 2x, ampak na srečo ne takoj na začetku, temveč ko je bil mali star že skoraj leto. Prvi znak je mrzlica- vročina...trde dojke. Dojke si je fino hladit pod tušem in zraven masirati. Pa ko otrok pije pri prsih si poleg masiraš, da gre hitreje nazaj.
Ja prsi so se navadile enega ritma, dojenje+črpanje,...in ko set prešli samo na dojenje sta otročička premalo popila in je prišlo do zastoja mleka.
Ko boste želeli preiti na samo dojenje, poskusi to bolj postopoma, ne kar naenkrat uvesti samo dojenje.
Sicer pa je zelo lepo, da se tako trudite. Jaz  nisem dojila dveh, ampak so bile v začetku tudi težave,....

Jaz se danes bolj slabo počutim. user posted image Skozi mi je rahlo slabo - mogoče tudi vreme vpliva na počutje.

Kaj zdaj, katera bo jutri rodila, datum je lep, vroče ne bo,...user posted image

Nefretiti, lepo da ste doma. Nežika pa je seveda prava lepotička. user posted image

Duska, jaz nimam težav pri pisanju sporočil; sem jih pa imela pred letom, ko sem imela računalnik ful zabasan, pa je vse štekalo in ko sem hotela poslati napisano sporočilo je vse nekam šlo...

< Sporočilo je popravil PBJ -- 4.9.2007 22:20:22 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10818
4.9.2007 22:41:45   
cuma
A se lahko malo potožim? user posted image

Že od 13ih imam rahle neredne popadke ... pa sem si celo popoldna govorila, kako to ne more biti nič, saj sem zaprta, pa zjutraj je bil ctg kot avtocesta .... Potem okoli 19ih so se zsčeli malo močnejši in bolj na gosto - 10 minut, zdaj so že od kar je končal dr. House na 5 minut ... je pa bila vmes med enim in drugim Tinkara čisto podivjana, zdaj pa ne miga več. Jaz bi se šla pokazat a ne vem, če so to dovolj močni popadki ... user posted image . Sigurno ni samo otrdevanje, ker po njem, nikoli nisem čutila takega olajšanja. Najbolj zoprno bi mi bilo it gor in potem jutri spet v enem kosu domov .... zato bom še čakala, da vidim, kaj bo. Ko me bo tako bolelo, da ne bom več v dvomih, bom šla.
Saj imam samo par minut do P.

Kako ste ostale? A že spite?

Evo ga spet user posted image  ....

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10819
4.9.2007 22:44:05   
lemavrica
Midva sva ravnokar pogledala en film ( Mr.Brooks ), sem mislila da bo ok glede na to da bo čez en mesec v kinu ampak sem bila kar razočarana.
Zdej pa počasi spat z upanjem da se ponoči kaj premakne. Me pa počasi spet prijemlje strah pred porodom in bolečino, ker imam zelo nizek prag bolečine. MAlo pred rokom sem se že nekako psihično pripravla, zdej pa je strah spet nazaj. Sploh ne vem kako bom šla čez porod.user posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10820
4.9.2007 22:51:23   
PBJ
Cuma, idi se pokazat. Lahko da boš že kmalu rešena.user posted image

Pa bomo pesti držale zate.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 10821
4.9.2007 22:57:12   
cuma
Oj PBJ user posted image  ... ma sej ne vem, kaj bi. Če še pol ure ne nehajo, grem v P, pa bo kar bo.  A je možno, da se popadki redno gostijo, jakost pa ne narašča tako naglo?

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10822
4.9.2007 23:15:03   
PBJ
Cuma, po moje je možno. Verjetno v začetku še ne boli tako zelo. Jaz ti težko kaj rečem, ker sem rodila s CR.

Sicer pa mene tudi že dve uri nekaj obiskuje pa ne vem, kaj naj si mislim. Zvije mi čisto spodaj in potem se bolečina preseli nazaj v hrbtenicouser posted image  nima pa nekega ritma, bom sedaj začela na uro gledati.

Kako dolgo pa te drži en tak popadek?

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 10823
5.9.2007 7:09:26   
Pikica pokica
Cuma, upam, da je to bilo to in da že imaš svojo Tinkaro v naročju. user posted image user posted image user posted image

PBJ, tudi tebe je nekaj matralo. Če si že v p., upam, da čim hitreje mine in da tudi ti kmalui dobiš v roke svoj zakladek. user posted image user posted image user posted image

Mokka, Lemavrica - je kaj novega? Vse smo že čez rok, pa naši malčki nekaj štrajkajouser posted image .Pri  nas je bila presenetljivo mirna noč. Zdaj je pa mož spet pobegnil na Bled - ledvični kamni, ampak bo rekel, da je žena že čez rok, tako da se bo še danes vrnil. Upam, da me prej ne zagrabi, sicer pa tako ne gre tako hitro.

Guppy, revica, če si staknila mastitis. Jaz ga na srečo nisem imela, ga je pa moja sestrična in je zatradi tega morala prenehati z dojenjem. Verjetno sta se dojki res navadili na nek ritem, pa si na enkrat prešaltala na drug način. Ampak dobre ste vseeno mamice dvojčkov. Meni se je zdelo na začetku, da imam sina skos priklopljenega, tako da si ne predstavljam, da bi imela dva user posted image .

Naše druge mamice se pa nič več ne javijo - mislim na Cukrček in  Rožico user posted image .

No, še vedno čakamo na uradno prvo septembrko. Le kaj nam je res. Avgusta ste pa kar odhajale user posted image ?

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10824
5.9.2007 7:30:22   
lemavrica
Jutro,

pri meni nič novega. Mali še kar noče ven. Vam povem da je to zato ker se je ohladilo in si mislijo da v tak mraz pa že ne gredo, če je notri lepo toplo user posted image .
Mojga moža tud že v službi šef ves nestrpen sprašuje kdaj bo, pa da bo ja sporočil,...
Ja Avgusta so Septemberke letale v P kot za stavo zdej se je pa kar ustavlo.

Cuma upam da si ti tista ki ima prvo Septemberko in da že veselo cartaš user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  431 432 [433] 434 435   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  431 432 [433] 434 435   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?