guppy
|
Punce, kaj je zdaj to? September se je že pošteno začel ve pa nekaj štrajkate. Avgusta smo pa kar kapljale Od nas nekaj novičk: v soboto sem se odločila, da ju bom izključno dojila. Doma je bila K-A-T-A-S-T-R-O-F-A. Sicer sta lepo sesala 20 minutk vsak, ampak kaj ko se nista nič najedla. Potem pa jok in krik, komaj sva jih umirila z dudikama (pred tem nismo vedeli, kaj je jok in kaj so dude), poleg tega mi je tamala popolnoma uničila bradavici, ker naredi tako močen "vakuum", da je šlo vse k vragu... sledile so bolečine po celih dojkah, odpor do vsega... nakar ... ponoči z nedelje na ponedeljek me je začela tresti huda mrzlica. Kaj hudiča je to? Pokrila sem se z dvema kovtroma, pa ni zaleglo. Možek se je spomnil, da bi lahko bila vročina in glej ga zlomka - 38. Potem se mi je pa posvetilo: vročina + bolečina v dojkah = m a s t i t i s. V ponedeljek juriš v porodnišnico in seveda diagnoza pravilna. Dobila sem antibiotike in se z zdravnico in možem odločila, da je bolje, da se vrnemo na naš stari način, to je črpanje mleka in hranjenje po steklenički. Vam povem, da je to odlično za nas, otročka se končno spet smehljata in hihitata in spita po 3 ure, mleka imam pa toliko, da Aptamil dodajava kvečjemu 1x na dan. O, kaj vse nas doleti........ IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti Drugače pa sem jaz danes poslala moža k dohtarci in je rekla, da mi lahko samo na priporočilo G (češ da imam kilo) napiše pas za kilo. Pa da kolikor ima ona izkušnje ni nevem kako vredu. Jaz brez pasu nisem mogla... Najprej sem nosila en stari steznik, ki ga imam od leta 1999, pa je razpadel in sem hotela nabavit novega. Trebuh mi je po porodu še pošteno visel čez in to mi je res pomagalo, ko sem se gibala, da nisem čutila pritiska navzdol in "trganja rane". Patronažna je rekla, da je zelo priporočljivo nosit pas, ker pomaga mišicam, da se vrnejo nazaj... da telovadit po CR pa še ne smem IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti Kako se pa s prebavo boriš,.....meni je kar za jokat, ko moram iti na WC. Te prve dni (beri: 14 dni) je res obup. Take bolečine, kot jih preživljaš ob kakanju... to niti ob najhujši driski nikoli ni bilo tako. Ne vem, kaj naj ti rečem... s časom je bolje.
|