mamuška
|
Ojla! Danes sem pa jaz koma, ampak sem to kar pričakovala, ker me je zdaj 2 dni kar razganjalo pod energije. Tudi je danes nekam čudno na miru, se sicer malo stegne, vendar je zelo "uvideven" do svoje matere, glede na to, da običajno roke in noge kar ven iz trebuha letijo. Ugotovila sem, da sem postala čist odvisna od nosečniškega pasu , ki mu pomaga nosit breme trebuha ter mi razbremeni ravno predel okoli popka, da mi še dodatno ne ratzeguje kile. V glavnem, zlomka sem včeraj oprala in zjutraj še ni bil suh, pa sva šla s sinom kar tako, brez pasu na sprehod in v knjižnico. Podn! Čez 1 km sem trebuh skor z rokami nesla, tko mi je se dol tiščal ! Še dobr da imamo lokalce (buse), da sva do knjižnice nato z busom pridrajsala - priznam, da me je kar strah ratal! S pasom pa lahko še vedno b.p. prehodim po 5, 6 km - nobene panike. Kar zamislila sem se! Ker se je kljub obetom vremenkotov, ki so spet enkrat brcnili povsem mimo, naredilo krasno sonce, sem oprala ovčko za v voziček in se sedaj cedi v senci na balkonu. Aja, vozički - sicer smo že o tem, pri nas bo kar Centro Completo od PP z zimsko vrečo oz. nosilno torbo, vse ostalo za moj piki-avto odpade. Voziček bom puščala v garaži pred blokom, torbo z pa odnesla gor v stanovanje, torba bo uporabna tudi še na terasi, ker je ful sončna - isti sistem sem imela pri prvorojencu in se mi je ful ful obneslo. Ena sprašuje za bolečine okoli popka - jaz imam ves čas, ker so se mi mišice na sredini trebuha razmaknile na prvem porodu in imam zdaj popkovno kilo. Pritisk otroka stanje samo še poslabša. A je katera že rodila s CR in jo boli brazgotina? Mene zadnje 2-3 tedne obupno, sploh ponoči, ko se uležem na bok. Podn - kot da mi bo zdaj-zdaj počila Mat. šola - mi2 sa se odločila, da ne greva še enkrat tja sedet. Zdaj moram samopreverit, kako je zaradi poroda, da ne bi kdo kaj kompliciral. A ima katera kako dobro izkušnjo z mlečnimi črpalkami? Jaz sem imela prvič izposojeno AVentovo, s katero nisem dobila ven niti kaplje, nato sem si v porodnišnici vzela tisti "molzni stroj", zdaj bi si pa rada kupila "nekaj vmes" - ne tolk agresivno, kot ta iz P., pa po možnosti električno. Se kateri kaj sanja? NIč, zdajle čakam sestrično, da mi dostavi košek, družinsko dediščino, ki uspešno kroži v familiji 3. generacijo. Potem imam za pospravit kuhinjo, da naredim prostor za flaške&co, pa kopalnic, da bo prostor za previjalne pritikalije - ma dela, kokr češ. Glede na to, da so mi že prejšnji teden grozili z "obdržanjem", si rajši malo vnaprej pripravljam. Vmes pa držimo pesti za Tantro in Lukca! Vse ta nove - wellcome!
|