Majchi
|
O Eca! Si se pa res razpisala. Mah tale vreme je res eno sranje navadno. Jaz sem že pred nekaj leti ugotovila, da je na dopust vedno treba iti v juliju. V poštev pride morda še prvi teden v avgustu, potem se pa ohladi, pa skoz en dež in vsako leto dobim potrditev glede tega. Vsaj zadnja leta opažam, da je tko. Tiste nesreče pa ne bi rada videla . je blo že po TV grozn slišat in videt. Smola, da ste bli glih takrat tam. Aja Eca, kaj pa je papasan ? Sorry, mogoče glupo vprašanje, ampak sanja se mi ne . Mogoče kakšen tak stol, fotelj? Raje ne bom ugibala, da se mi ne bo kdo smejal . Gosta hrana - jaz bom probala Lano samo dojit čim dlje. Upam, da nam rata vse tja do 5. ali 6. meseca. Zdele smo pregural tale preskok v rasti in upam, da bo šlo sedaj lepo naprej do GH. Uspavanje - Felicia, Lana čez dan zaspi na joški, s tem, da jo namerno dojim na postelji, da se samo izmaknem in da mi je ni treba prestavljat, če ne je vse zastonj. Spanec traja od 10 min pa tud do 1 ure. Včasih, če je ful zaspana, pa zaspi v igralnici, ampak na trebuščku. To je tud najboljša varianta, ker zaspi ziher za 2,5 ure. Sicer se vmes prebuja in dviguje glavo, ampak ker nič in nikogar ne vidi, zaspi nazaj. Tretja varianta je pa jasno voziček. Ampak ta odpade, če je ful vroče ali če dežuje. Včeraj npr. ko sem fuuul hodila, je bila ona v vozičku in je spala kot . Zobki - jaz sem danes Lani mal dlesni pregledala, ampak ni še čisto nič videt. Slini se pa tud nenormalno. Danes je imela slinček čisto premočen. Kar prjela ga je in celega v usta tlačila. Skoraj na minuto sem jo brisala okrog ust. Dvigovanje - Kok pa dvignete svoje vozičke? Naša se tud hoče skoz dvigovat, ampak se voziček preveč dvigne. Prva naslednja stopnja je ziher več kot 45 stopinj. Sicer imamo takšno debelo peno za ležišče (že od začetka, ker nimamo košare) in ta pena ublaži tisti kot, kjer je rita. No, ampak vseen sem jo tko vozila samo enih 200 m, potem pa nazaj dol. Putka, kakšno zdravilo pa bo to? Kdaj pa mislijo, da bo na tržišču? A pomaga samo v zgodnji fazi bolezni ali tudi kasneje? Naš star ata je precej bogi. Ne more več hodit, sedaj ima tudi plenice in hranijo ga drugi. Sicer zelo rad je, ampak sam nima več nobene volje. Mi ga redno obiskujemo. Mami in teta (sestri oz. njegovi hčerki) hodita vsaka po 1x tedensko (npr. moja mami vsak torek), potem pa še stara mama (njegova žena) 2-3krat na teden. Tako da so zapolnjeni skoraj vsi dnevi. Mi, vnuki gremo cca. 1x mesečno. Na srečo ga imamo blizu. Je pa res, da je težko, ker nimaš kaj tam počet. Včasih sploh ne govori in potem sam neki bluziš tam, da ni tišine (ampak hitro zmanjka materiala), včasih te prepozna, včasih ne. Včasih pa odgovarja, ampak vse narobe. Ga npr. vprašaš, kaj so imeli danes za kosilo, pa pravi, da makarone. Potem pa na jedilniku na tabli prebereš, da je bila danes riba . Vedno ga peljemo v njihov lokalček (znotraj doma) in spije kavo ali pa ga pitamo z lučko (zmečkano v šalčki). Ima tud svojo denarnico in notri vedno par evrčkov, da gre lahko sam na kavo, ampak itak ne gre. Ko ga človek tako gleda, ugotovi, da je spet v fazi dojenčka. Star, nebogljen, ne kontrolira svojih funkcij in je popolnoma odvisen od drugih. Le da se pri dojenčkih počasi prižigajo sposobnost za sposobnostjo, medtem ko stari ljudje ugašajo . Nisem hotla zamorit, ampak takšno je pač življenje. Petrazg, katero smer (magisterij) si pa ti naredila? Putka, ti si verjetno kakšno biokemijo, a ne?
|