BAMBINA_
|
Ura 10.45, Griša pa še kar pančka . Zaspal je včeraj ob devetih, se ob treh in osmih podojil... zdaj pa spi, kot dojenček. Je pa prejšnji teden imel divje noči, v bolnici, ko bi moral spati, ker snemajo dihanje med spanjem, on se je pa non-stop zbujal. No, pa mi je rekla sestra, da vsi otroci na oddelku nemirno spijo, tako, da izgleda, da je nekaj v zraku zadnje čase. Zdaj, hvala bogecu že tri noči spi, tako kot je treba. Včeraj smo po pričakovanju po viziti lahko odšli domov. Stvari gredo na bolje. Še vedno periodično diha, vendar ni več tako hudo, zato bomo teofilin začeli postopno zniževati, čez kakšen mesec pa povsem ukinili. Ampak ni bojazni, da bi ostali brez zdravil. pH metrija je namreč pokazala precejšnje izločanje želodčne kisline, zaradi česar bo 2x/dan prejemal Ranital. No, se mu vsaj ne bo več tako spahovalo, ko sem včasih prav vohala po kislem, in seveda je zato tudi več jokal, ker je imel neprijeten okus po ustih. Kontrolo za vse skupaj (dihanje, refluks in jetrne encime) imamo v novembru. Do takrat zaradi še vedno malo povišanih jetrnih encimov ne bo cepljen. Ampak... zdravnica nam je zelo toplo priporočila, da zaradi refluksa takoj po dopolnjenem četrtem mesecu pričnemo z uvajanjem GH. Punce, meni je tako čudno, da bo Griša čez dva tedna že cvetačo jedel Res mi je nedojemljivo, kako hitro je minil čas. Naši otroci so stari že 4 mesecev!!! Kaj je še kaj novega? Griša se že povsem usede, če ga primem za rokice. Čisto gor se dvigne. Bulek mali. Pa kako rad se lubčka. Vedno ful na široko odpre usta, ko vidi, da ga bom poljubila. Pa zdaj je vse na relaciji roke - usta, cufa moje lase, me vleče za nos... Felicia si spraševala, če je samo tvoj Uroš tako jokav. No, seveda se noben otrok 24 ur ne smeji in spi. Nekatere pač morda malce preveč pravljično pripovedujejo, negativno pa zamolčijo. No, vsaj meni je povsem realno, da je ni variante, da dojenček ne bi tu in tam sitnaril, težko zaspal, se jokal.... Tako, da kar brez skrbi. Še zdaleč nisi edina z jokavim dojenčkom. Je pa res, da eni jokajo več, drugi manj. Ančka glede zvijanja. Poskusi Tevža založiti, da bo spal na boku. Moj se v takem polažaju mnogo manj zvija. No, pa tudi zdaj, ko redno kaka, je dosti, dosti bolje. Zdaj, ko bo jemal še Ranital, pa pričakujem, da se bo to čisto nehalo. Petrazg se spomniš, ko sem ti rekla, da je pediater rekel, naj Griši ne dam več kot 150 ml. No, v Lj so mi zdaj rekli, naj nikar ne omejujem količine hrane in pustim, da poje kolikor hoče. Tako sedaj poje tudi 180 ml, kot tvoj Anže, zato pa je tudi na 4 ure, ne več na tri. Juhuhu. Btw, Mareta je tvoj Anže čisto očaral, je še moji mamici pripovedoval, kakšen lep otroček je. Putka, Tejč uživajte na morju!!
|