|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
30.8.2007 14:44:22   
skuštrana
Hojla...

Ni me bilo par dni, pa ste toliko napisale..No, super. Sicer nisem uspela vse prebrat, sem samo preletela, ampak sem opazila, da je ena spraševala glede dolge vožnje. Jaz sem se danes ponoči vrnila z Lošinja in to preko Umaga ( je moj moral tam nekaj naredit). Z Lošinja smo šli ob 8 zjutraj, V ce pa smo prišli ob polnoči...Je pa bilo na Lošinju super, edino malo sem začela razmišljat kam bom šla rodit, če me kaj prime user posted image Do Rijeke verjetno ne bi prišla. Sem potem opazila, da nisem videla niti ene visoko noseče ženske, razen sebe - optimistkeuser posted image

Drgače sem pa jaz super, edino na vago ne nameravam stat, ker sem sedaj 5 dni tako fino papala. In to vsak dan, pozno zvečer. Sigurno se kje pozna user posted image Bom pa sedaj na dieti. Boli me edino išijas na desni strani in to vsak dan bolj.

Cotke imam pa jaz že vse pripravljene, za prvič sem vse prepeglala, potem pa ne bom več.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
30.8.2007 14:59:53   
2ursae
še moje poročilo:

danes sem bila pri G, Bora je namerila oz. natehtala 2,3 kg in vse oh in sploh v najlepšem redu user posted image  ... pišuka, a sploh še kje kakšna nosečnost poteka normalno brez najmanjšega zapleta user posted image . Kaj če mi bo drug teden v porodnišnici spet zmerila krepko pod 2 kg user posted image . Čist brez veze letam na preglede sem in tja, kot da nimam pametnejšega dela user posted image . Itak vem, da z Borom ni nič narobe user posted image .

Sem bila tud v Leclercu, imajo res fajn stvari za user posted image , pa tud za našega tavelikega sem dobila trenirkice user posted image .

drugače pa se kar mal user posted image  (nič zlobno, ampak mi je tko simpatično), ko vas berem, kako ponoč ne morete spat, ker vas ali lulat, ali vas trebuh moti in pol komaj čakate, da greste rodit in bo vsega konec user posted image . Miškice, pol, ko pride user posted image  je šele konec spanja. No, to seveda ni mus, ene bebice spijo, jedo in kakajo, tko da z njimi ni blazno veliko dela, sam moja izkušnja je čisto drugačna - Anžetu je bilo čisto vseeno, a je noč al dan, on ne bi spal in je trajalo kar nekaj časa, da se je navadil, da je nočka za spat, pa še takrat se je parkrta zbujal za dojit ... in tako do 15. meseca starosti.

micla, v košaro od vozička lahko pozimi daš ovčjo kožo (priporočam), ker lahko v nasprotnem primeru user posted image  od spodaj zebe. Mislim pa tud sicer podložit košaro s kakšno bombažno dekico - imajo v h&m ful luštne, na eni strani je bombaž, na drugi pa flis. Za lupinco so pa itak na začetku še tko mičkani, da jih je fajn podložit, ker sicer ležijo not čist skrivljeni kot prazne vreče.

janja, moj Anže je še premajhen, da bi kaj konkretno razumel, da pride dojenček... saj teorijo pozna, sam kdo ve, kaj si v svoji glavici predstavlja. Saj ve, da ima mami v trebuščku majhnega fantka Bora, sam dvomim, da si kaj pametnega predstavlja.

kasija, za pripravo na porod - ne vem, če si kje zasledila, sam ženske si nekaj tednov pred porodom masirajo presredek, da je pol bolj prožen in je manjša možnost za raztrganino. Jaz sem nekaj poskušala, sam mi ni šlo najbolje, pa se pol nisem nič trudila v tej smeri. Morda ti bo katera druga vedela kaj več povedat ... jaz se spomnim le, da ga masiraš z oljem za novorojenčka, pa maj vlečeš, da se raztegne.

klaudia, za obrazek je res fajn, če vzameš posebno kremo, Wind und wetter od Bubchna ali od Nivee. Dobro, da si me spomnila user posted image .

leo bodte

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
30.8.2007 15:45:05   
suzanamai
Zdravo Klaudia, ne vem zakaj me na tvojem spisku ni, prosim dodaj me
PDP 20.10. SuzanaMai73, 2n, lj, spola ne vem

Hvala

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
30.8.2007 15:54:56   
suzanamai
kar luštno je bilo prebrati zadnja sporočila. Me je pa kar malo zvilo, saj sem se zavedla da se oktober hitro bliža. No drugače imamo že skoraj vse pripravljeno, posteljica stoji, mobile rabi še baterije, oblekice so pripravljene, voziček in ostala oprema tudi. Težava je nastala le pri prostoru, nujno rabimo še eno omaro. Drugače pa smo vsi pripravljeni na novo bebicouser posted image .  Še malo pa se bo že sapet vse postavilo na glavouser posted image .

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
30.8.2007 16:06:07   
mehurčica
O, Janja, to pa je res bauhi!user posted image Meni je pa zdaj v enem tednu poskočil za 3 cm(zdaj imam 103-en cm več, kot sem šla prvič rodit) in mislim, da se mi jenaredilo nekaj strij. Eh, kaj čem...samo da bi bilo vse ok.

Micla, jaz sem pri prvem podlagala vsaj z brisačo voziček. Se mi tak čudno zdi, da bi kr na tisti podlagi ležal..ne vem zakaj.user posted image Pod glavico obvezno tetra pleničko-prav tako v lupinico in posteljico. Zdaj bom delala enako.

Skuštrana, jaz sem tudi opazila, da je na morju res malo nosečk.

2ursae, tudi moj malecki se je zbujal kar dosti ponoči. Sploh po 6.mesecu starosti. Ampak mi je bilo kar v olajšanje, da nisem rabila vse te teže nosit s sabo in bolečega križa.user posted image Da sem se lahko vlegla brez podlaganja pouštrv iz vseh strani.

David mi vsake toliko reče:"Zdaj bi pa že lahko prišla dojenčica ven, ha?"user posted image In pol mu rečem, da more bit še vsaj malo v trebuščku, da še malo zraste. Najbolj se smeji, ko da rokico gor in ga malecka zbrca.user posted image Malo je edino bil žalosten, ko sem mu rekla, da ne bo mogla spat z njim v njegovi postelji, vsaj na začetku še ne. No, zdaj se je sprijaznil.

Morem it...papa

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
30.8.2007 19:36:20   
lillylilly
ojla pozdravljene.
Ja, res prav prisrčno je brati te posteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drugače pa se kar mal (nič zlobno, ampak mi je tko simpatično), ko vas berem, kako ponoč ne morete spat, ker vas ali lulat, ali vas trebuh moti in pol komaj čakate, da greste rodit in bo vsega konec . Miškice, pol, ko pride je šele konec spanja. No, to seveda ni mus, ene bebice spijo, jedo in kakajo, tko da z njimi ni blazno veliko dela, sam moja izkušnja je čisto drugačna - Anžetu je bilo čisto vseeno, a je noč al dan, on ne bi spal in je trajalo kar nekaj časa, da se je navadil, da je nočka za spat, pa še takrat se je parkrta zbujal za dojit ... in tako do 15. meseca starosti.
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Pri meni je bilo podobno. Sem na začetku mislila, da je s porodom najhuje mimouser posted image user posted image ,..potem pa so se začele neprespane noči...do 8. meseca sploh nisem vedela, kaj je to spanje user posted image user posted image user posted image

Sedaj vem, kaj moram pričakovati, pa bo verjetno stres manjšiuser posted image user posted image user posted image

Steznik: Meni se nikakor ne zdi pametno uporabljati dolgo tak steznik. Sicer ne poznam učinka na krčenje maternice-na to naj bi imelo baje največji vpliv dojenje. Mišic pa steznik definitivno ne krepi, lahko  celo poslabša stanje, ker omogoča podporo pri vzdževanju pokončnega položaja, pri tem pa mišice počivajo in s tem se zmanjšuje tudi njihova mišična moč. Če se to opraviči na račun krčenja materniceuser posted image pa ne vem. V naši porodnišnici nikoli ne dajemo tovrstnih nasvetov, bolj pomembno je nosečnico naučiti pravilnih vaj za krepitev muskulature, predvsem trebušne, saj se med nosečnostjo m.rectus abdominis pomakne na stran, oslabijo pa tudi druge mišice....joj ne znam se tako prijazno izrazitiuser posted image , čeprav je mišljeno zelo dobronamerno....

Zdaj pa hitro skočim na večerjico. Lepo se imejte

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2856
30.8.2007 19:37:31   
Klaudia
user posted image       
user posted image  
1 user posted image    1user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), PDP, spol, ime)

27.06. Neža81 ('81), (PDP 14.10) user posted image  Maša user posted image  in user posted image  Maj user posted image   user posted image  user posted image

user posted image
66 user posted image    19 user posted image     12 user posted image        8 user posted image         

največ user posted image  je 30.10. - 5 user posted image

(PDP, nick (letnica rojstva), št. user posted image , kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image   
01.10. bambi ('73), 3n, MB, user posted image
01.10. picola1 ('80), 1n, NM --> Postojna, user posted image (Doris)

02.10. Pandica ('79), 1n, MB, user posted image  
02.10. MissLady, 1n

03.10. Zoja*** ('76), 1.n, KR, user posted image
04.10. pingi ('79), 1otrok, LJ
04.10. inja2 ('84), LJ
04.10. Solero ('78), 1n, KP, user posted image

05.10. Ursikazala ('70), 1n, LJ, user posted image  (Nika)
05.10. kovanec
05.10. pony ('74), 5n

06.10. mišk ('82), 1n, KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), 1n, LJ
09.10. janja ('73), 3n (2otrok), LJ --> Ljubljana, user posted image (Urban)
09.10. Tinki_winkica ('82), 1n, KP, user posted image
09.10. sanwebdra ('79), 1n, MB, user posted image  (Julija)

10.10. Klaudia ('86), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Lia)
10.10. tave ('74), user posted image
11.10. Micla ('77), 3n (1otrok), GO, user posted image
11.10. Lillylilly ('79), 3n (2otrok), Jesenice, user posted image (Žan)
11.10. 2ursae ('77), 2n, LJ, user posted image   (Bor)

12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), 1n
13.10. mamica80
14.10. Jasna ('76), 4n (3otrok), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), 2n, CE, user posted image

15.10. bonci ('77), 1n (dvojčki) 
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), 1n, Domžale, (Lana ali Miha)

17.10. prymorka ('84), 1n, KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija

19.10. čohalka ('78), 2n, user posted image
20.10. valči ('79), 3n, Brežice, user posted image
20.10. suzanamai ('73), 2n, Ljubljana
21.10. Daschi ('76), 4n, --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), 2n, --> Ljubljana

21.10. inibini, user posted image
22.10. metkica1 ('80), 2n (1otrok), CE  --> Celje

23.10. Janice
23.10. pikceva ('78), 1n (dvojčki), NG, user posted image in user posted image

24.10. Natasa-6 ('74), 3n, LJ, user posted image
24.10. mala ('83), 3n, LJ

24.10. Panda. , 2n, LJ --> Ljubljana, user posted image
25.10. *Lana* ('78), 1n, user posted image
25.10. pot, 1n, LJ, user posted image

25.10. nana84, 1n

26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, 1n

28.10. mehurčica ('78), 2n, MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), 1n, KP
28.10. noa1 ('75), 1n, MB, user posted image

29.10. zivepo ('86), 1n, CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), 1n, NG

30.10. soraja ('83), 1n, KP, user posted image
30.10. orka**
30.10. lane31 ('76), 1n, MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), 1n, KK

30.10. ditta ('74), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image
31.10. živa ('77), 2n, LJ --> Postojna, user posted image
31.10. Ulaa
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
30.8.2007 19:38:38   
lillylilly
ojoj
kako sem tole zamučkala z objavouser posted image user posted image user posted image

Citat je samo prvi del od 2ursae.  2ursae oprosti, sem tako nevešča pisanja, še citata ne znam iz konteksta potegnit user posted image user posted image

Papa

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
   [Brisano sporočilo]
30.8.2007 21:16:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lillylilly)
  Neposredna povezava do sporočila: 2859
30.8.2007 21:48:59   
Klaudia
Kasija78 - čaj že pijem, ker ga je treba začet pit 6tednov pred PDP. Če katero zanima recept.
Ta recept je napisal avstrijski zeliščar. Jst sm nesla spisek v lekarno in so mi ga namešali.

Je pa kar komplicirana priprava. V 2dcl mrzle vode daš eno žličko čaja in kuhaš do vretja. Pustiš da se ohladi do mlačnega. Medtem pretlačiš eno žličko lanenega semena (toliko da popokajo). Lan preliješ s precejenim čajem in pustiš stati 12ur. (zjutraj pripraviš za zvečer in obratno) Spiti je potrebno dve skodelici na dan. Zadnje 2tedna pa se spodnji del trebuha še mažeš z ognjičevo kremo.

Čaj pripomore k hitrejšemu odpiranju in hitrejšemu krčenju maternice po porodu, ker naj bi nekako zmehčal mišice (al kaj jst vem točno). Vem samo, da ga je 3leta nazaj pila moja sestra in je enga fejst fanta rodila v 4urah. user posted image  Probat ni greh.
Pa še recept: user posted image

Čaj za porodno pomoč – Sterilnost
Od zelišč osnovne mešanice enake dele, od prve zeli v receptu isto količino, od zadnje pa manj.

Osnovna mešanica:
Kopriva
Listi breze
Preslica (njivska)
Šentjanževa roža
Rman
Ovsena slama

Ostalo:
Korenina velikega omana, (Rad. enulae)
Korenina baldrijana, (Rad. valerianae)
Korenina strašnice, (Rad. sanguisorb.sanguisorb.)
Celo zelišče klasaste mete, (Hb. menthae crisp.)
Celo zelišče potočarke, (Hb. nasturtii)
Celo zelišče krčne trave, (Hb. anserinae)
Celo zelišče hribovske rese, (Hb. alchemill alp.)

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
30.8.2007 22:22:25   
Jenny Anny
Klaudia  v kateri lekarni pa so ti to namešali in kolko stane?

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
31.8.2007 9:11:58   
Klaudia
Meni je nesla mami v zasebno lekarno na Škofljici. Plačala je pa ona, tako da ne vem povedat koliko je bilo. Bom jo vprašala, ko pride nazaj z morja.

Susan Savannah

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
31.8.2007 9:18:38   
valči
Dobro jutro,kako ste pridneuser posted image

Klaudia,to je pa umetnost,ta čaj kuhat,zakomplicirano.Jaz,oz. mož mi ga je včeraj kupil v Sanolaborju in ga bom začela pit,ko dopolnim 36. tednovuser posted image

Micla,jaz sem vse podlagala z pleničkami,voziček,jajčko,posteljico,sedežno,ko sem dojila,v glavnem plenice povsod.Moram še paket potiskanih kupit,so mi zelo všeč.

Janja,nisi pretiravala v velikosti trebuha,boš sigurno prej rodila.

Glede ostalega:
Včeraj sem končno šla po nakupih in imam skoraj vse,razen nekaj malenkosti.
Sem v Kiku kupila krasen kompletek za iz porodnišnice v bež,modro zeleni barvi,bolj sicer na fanta vleče,samo je zelo lep.So pliš hlače,majčka,jopica in v istem stilu kombenizin,taki mehki rjavo,notri pa svetlo modra.Pa oba otroka sem oblekla z bundami,hlačami,majčami,zokni in sem v Kiku pustila 150 eurov,kar se mi ne zdi veliko,glede na količino cot.
V Arielu pa sem kupila komplet postelnjine v bež barvi z odejo vred,enih slabih 70 eurov je stala.Jogi pa bom preko sončka kupila in mi ga bodo pripeljali na dom.Pa še spodnje žabe in plajšek sem tam vzela,tako da je user posted image oblečenauser posted image

Morem it,se še javim.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 2863
31.8.2007 9:30:39   
micla
Dobro jutro,

user posted image sem nas kar iskala - nas je že vrglo na drugo stran.

Juhu, danes sem pa lepo spala, razen seveda mravljincev v levi roki in nogi. Zdej si lepo razgibavam roko s tipkanjem po pc-ju.
Tle pri nas je sonček, ampak s prijetno hladnim vetričem, tko da se končno ne potim že na vse zgodi zjutraj.

Še pol urce in se začne čistilna akcija. Pol pa grem iskat košek in ga namestim v spalnico. user posted image  Danes sem 34t+1 in mislim, da zdej pa že počasi gre zares.  Torbe pa še nimam pripravljene, ampak bo treba tudi to poštimat.

Pa spet moram prat cotike. user posted image  Moj me že postrani gleda, če sem slučajno ubrisana in že kar čiste stvari ponovno perem.

Včeraj sva se pogovarjala o porodu in to in moram rečt, da sem jst bistveno bolj prestrašena kot on. Sej bolečin se sploh ne bojim, bolj tega, da bi se kaj zakompliciralo. user posted image

Nič, grem pripravit vilede in čistila. Akcija se začenja.  user posted image

se beremo,

micla

Neposredna povezava do sporočila: 2864
31.8.2007 9:58:42   
kasija78
Pozdravljene user posted image !

Danes zjutraj me je prešinilo, da imam samo še mesec dni do pdp user posted image ! Me kar oblegajo misli o porodu in življenjem z user posted image , ko ne bo več brcal od znotraj. Večino stvari že imam, manjkajo mi le malenkosti. Prejšnji teden me je lažje dihanje in s tem moje sklepanje, da se je user posted image  spustil, pognalo v akcijo nabave in urejanja vsega. user posted image Kolikor pokukam k septemberkam, sklepam, da se bo tudi pri nas vsak čas začelo odhajanje v porodnišnice in vsaj vse polno lažnih alarmov user posted image .

V društvu naravni začetki bodo imeli naslednji teden - začetek v ponedeljek - delavnico o porodu, nosečnosti in poporodnem obdobju. Razmišljam, da bi šla. Cena za 4 delavnice je 20 evrov. Ali je katera bila na čem takem?

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
31.8.2007 10:13:47   
skuštrana
Dobro jutro!

Ej, 2ursae,naša Liza je bila pa zelo priden dojenček, je od rojstva spala ponoči. Sva šli spat ob 9 uvečer pa do 9 zjutraj ( z vmesnimi dojenji, cca2 krat, ampak to je bilo tako, da je pojedla na 1 2 3 in zaspala nazaj). Zjutraj sva pa tudi spali do 9, 10 ure..Res aleluja...Joj, da bi drugi bil vsaj polovico takšen. user posted image

Jaz steznika ne bom uporabljala, ga nisem niti prvič. Je pa res full čudno po porodu, jaz sem imela na trebuhu tak žakeljček kot kengeruuser posted image Trebuh mi je pa že v porodnišnici šel lepo nazaj, samo koža...Koža je pa ostala in naredila ta žakeljuser posted image

Glede  nezaposlenih - jaz sem imala zadnji obisk pri svetovalki nekje pred poletjem in takrat mi je rekla, da itak nima smisla, da stalno prihajam, ker službe verjetno ne bom iskala oz. me ne bo nihče zaposlil. Rekla je samo, da ne smeme pozabit dvignit knjižico, ampak, da imam časa 8 dni po rojstvu otroka. Sem jo pa prvič pozabila dvignit user posted image in je ostala tam celo leto, pa je bilo tudi ok. So jo imeli tam shranjenouser posted image

Micla - te daje sindrom gnezdenja, a? Lepo, lepo...Ko bi še meneuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
31.8.2007 10:32:59   
2ursae
kukuc,

joj, pa kaj je s tem vremenom ... saj je fino, ni prevroče, ampak jaz ful težko diham, še posebej notri v hiši, kljub temu, da orng zračim. Pa sem si nos že zelo dobro spucala user posted image , pa kljub temu ne dobim dovolj zraka.

Eto, sem prišla s CSD, tko da je to za mano user posted image . Zdaj na veliko perem (soooonček, kje siiiiii?) še zadnje stvari - zimski pajac, jesenska vreča ... pol bom pa počasi že pripravljena. Še v BC in Muller moram v akcijo po drobnarijah, pa bo. Jaz tud kar težko verjamem, da je že konec avgusta in da bo počasi šlo zares. Sam upam, da ne bom rodila 11.9. (ta enajsti september ima tak tragičen prizvok) ali 15.9., ko ima že Anže rojstni dan.

Torbo za porodnišnico bom pripravila čez kakih 14 dni, ko bom dopolnila 36t. Še nekaj za nas, ki bomo rodile v LJ: omarica, ki jo dobiš v sobi, je ful ozka in visoka (vsaj pred 2 leti je bila - pa najbrž niso nič renovirali), tko da poskusite vzet bolj ozko potovalko, da vem je ne bo treba vsakič not tlačit ... sem imela kar probleme s tem.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
31.8.2007 10:59:38   
valči
Spet jaz nazaj,sem prej možeku pripravila zajtrk in kapučino sva skupaj spila in sveže kekse mlela,ki sem jih včeraj popoldan pekla.Posledica-boleč križ in noge kot bunke,tako sem jih imela otečene.Res ne morem bit dolgo pokonci.Se pa je splačalo,imam dve polni škatli,eno za nas,eno za taščo,ker vedno,ko pečem kekse,še za staro hišo dam eno škatlo.Tako sem navajena.Nammreč midva živiva zase v novi hiši,par metrov strabn je stara hiša,v kateri so tast,tašča,stara mama,možev brat.Kosila imamo skupna,tako,da jaz kmalu šibam tja pomagat in kaj pospravit,pol pa,ko prideta otroka,pa smo pri meni.Za lažje razumevanjeuser posted image

Pišete o spanju novorojenčka:
Ko se je rodil Mihael,sva rekla nobenega več,ker mali je bil zahteven dojenček za tri.Zbujal se je skozi,jokal,ko sem dojila,nič..En večer sva imelabudnico;od polnoči,do petih ni spal.Pa sva šla čaj kuhat,mož mi je skuhal hrenovke in sem mogla ob dveh zjutraj jest hrenovke in kruh,ker je mislil,da imam premalo mleka in,da mi ga bo povečal s temuser posted image user posted image Nikoli še nisem tako težko jedla,sred nočiuser posted image
No,on je imel do 2.5 let probleme s spanjem,še sedaj pri 4. mora lučka v kuhinji goret,drugače ne spi.
Lara pa zelo priden novorojenček.Spi že od enega meseca vso noč,brez prebujanjauser posted image ,mislila sva,da se nama je čudež zgodil,take lepe noči imamo z njo,sploh ne vemo za njo,še sedajuser posted image .
Upam,da bo bebica vsaj pol tako pridna,kot Lara.

Torba za v porodnišnico še je lepo v omari,po 36-37. tednu bom pripravila.Saj tisto je hitro,samo,da je roba doma.

Kako je kaj s pikčevo?Ve katera?Pa pot  pogrešam.Pa še kako,sedaj,ko smo proti koncu,se bolj javljamouser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
31.8.2007 11:07:33   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: valči
Pa še kako,sedaj,ko smo proti koncu,se bolj javljamouser posted image

ja, nujno, ker tista, ki se par dni ne bo javila, bo takoj osumljena, da je šla v Rim user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
31.8.2007 12:01:00   
pot
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

ker tista, ki se par dni ne bo javila, bo takoj osumljena, da je šla v Rim user posted image

Da ne bom česa osumljena, ko sem danes ravno spet malo za računalnik sedla, pa se vam javljam...
Še vedno sem v enem kosu. user posted image
Včeraj sem dobila sporočilo ene prijateljice, ki je imela prav tako (sredi) oktobra rok, da je včeraj zjutraj rodila. user posted image user posted image user posted image Upam, da bosta s punčko šli kmalu domov, ker je že skoraj celo nosečnost po bolnicah, ker je imela ....previo. Nevem kako se točno že napiše.
Ja, punce, kmalu bo šlo zares. Kar pripravite si počasi torbo, da ne boste potem panično še to pripravljale, za vsak slučaj. Jaz sem si zaenkrat samo nekaj stvari skupaj dala (rojstni list, zokne, robčke, copate, 2 varnostni sponki, majčko za dojit, če bi jo potrebovala), ostalo me pa še čaka. Bi bila pa zelo vesela, da ne bi po nepotrebnem jemala s sabo stvari, če bi katera napisala kaj točno rabiš s sabo. Ker so seznami zelo različni, pa tudi na forumu punce različno govorijo. Nekje piše da rabiš spalno srajco s sabo, nekje, da jo dobiš v porodnišnici. Nekje, da je dobro vložke imet s sabo, ker jih lahko zmanjka... Vse, ki ste že rodile v Lj, kaj dejansko potrebuješ s sabo, po vaših izkušnjah, poleg dokumentov seveda?

No, kar se tiče csd, ker sem še študentka in mi status konec septembra poteče, sem nova v tem in res nimam dosti pojma kaj morem sploh vse uredit za tisti slab mesec pred rokom. Domnevam, da je potrebno uredit dodatno zavarovanje, ostalo pa bom najbrž še na zavodu izvedela. Sem pa nekje prebrala, da je potrebno za to leto materinstva napisat neko prošnjo, da ti država plačuje tudi za pokojnino ali nekaj podobnega. Čeprav naj bi to naredili avtomatsko. No, ti dve nasprotji mi nista čisto jasni, zakaj pisat prošnjo, če to naredijo avtomatsko? Pa delovno knjižico moram dvignit, sem nekje prebrala. In potem jo hraniš doma? No, ogromno vprašanj, če katera karkoli ve več o tem kaj vse je potrebno urediti za ta mesec brez statusa pred porodom, pa prosim naj napiše. Nekaj vaših izjav sem že prebrala, ampak očitno ni nobene študentke med vami, ki bi ji zdaj status potekel.

Lepo se imejte in naj se vam nikar ne mudi preveč v porodnišnico, za dobro otrok. user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
31.8.2007 12:25:27   
mišk
Pot, jst sem letos prvo leto absolventka in me je ful strah, da mi slučajno ne bi podaljšali statusa, ki mi poteče 30.9.2007. Rok poroda imam 6.10.2007, zato bi mi kar pasalo, da bi rodila en teden prehitro, pa ne bi bilo nobenih komplikacij in vprašanj glede statusa. Prošnjo za podaljšanje sem sicer že pred enim mesecem odnesla na faks, zdej pa lahko samo čakam. Za nardit mam še dva izpita. Enga bom probala it delat zdej septembra, ampak dvomim, da mi bo zneslo! Ful sem lena za učit!!!user posted image
Na CSD-ju sem izpolnila že vse papirje, za otroški dodatek, za paket in za porodniško oziroma štarševski dodatek. Očetovstvo se pa da podpisat tudi pred rojstvom, čeprav sva midva z mojim še vedno na tem, da se bva v septembru enkrat na hitrco sam civilno poročila. Sej bi si že rezervirala datum, pa ima user posted image  trenutno same nadure na šihtu, pa nikakor ne morva na en uraden dan skupi na občino!

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
31.8.2007 13:52:25   
Jenny Anny
Mišk, svetujem ti, da če si ti le da, da že sedaj narediš kakšen izpit, ker potem boš rabila vsaj 3 mesece, da prideš na tir.

Jaz sem pa danes zadnji dan na šihtu, še pol urce in grem.
Že komaj čakam, ampak res komaj.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
31.8.2007 14:51:17   
Pandica
Pozdravljene user posted image

Vidim, da zadnje čase res bolj veliko pišete in res je, če se katera nebo javila nekaj časa boste - bomo že mislile, da je šla v Rim user posted image  Zato se vam tudi danes javljam.
Sem spet bila pridna, user posted image  celo stanovanje, zdaj pa malo pause user posted image

Skuštrana zdaj pa mi res več nič ni jasno. Meni pa je rekla svetovalka na borzi, da naj pridem v roku 30 dni po rojstvu otroka urejat vse potrebno dokumentacijo oz. po delovno knjižico tako, da zdaj pa res več ne vem...user posted image

user posted image   Punce kako pa se bomo zmenile glede tega, ko bomo res začele rojevat? Ena bi se mogla javiti, da bi nam dala svojo tel. št. in bi ji lahko pol preko sms-ja javile nove podatke za seznam ali kako bi naredile?

Ja, kaj si naj pripravimo za v torbo za v porodnišnico? Jaz tut nimam pojma kaj naj dam vanjo user posted image  Ali je mogoče tukaj katera, ki je pred kratkim rodila v Mb porodnišnici, da bi povedala kako je tam z vsemi potrebščinami?

Nič, zdaj pa grem do konca pripravit za user posted image  , ker sem lačna že ko pes user posted image  

Lepo bodite in lp vsem

Neposredna povezava do sporočila: 2873
31.8.2007 15:10:29   
Klaudia
Pandica - najbolje da se javim jst, da bom spotoma še seznam urejala naprej user posted image . Tista, ki bi rojstvo otroka rada sporočila čimprej (iz P), naj mi piše na ZS, pa ji bom poslala svojo mobitel številko.

valči - sej res zgleda zakompliciran, samo sploh ni. Ko si delam zajtrk (ali večerjo) spotoma pristavim še čaj. user posted image  medtem pretlači lan. Ko popijem čaj od prejšnjega dne, pa samo v isto skodelico naredim novo mešanico. Vse skupaj mi vzame kakih 5minut.

torba za v porodnišnico - jst sm si pripravila tole;
- pripomočki za osebno nego (zobna krtačka in pasta, krtača za lase in elastika, kremo nivea za obraz, deodorant, vazelin, intimno milo za stuširat)
- modrček za dojenje + blazinice
- bepanten roza
- nogavice zame in user posted image  (oba naj bi namreč zeblo v noge user posted image )
- copati z gumijastim podplatom (npr. crocks)
- mobitel in polnilec
- en paketek vložkov vir 80 (če mi nebi odgovarjali tisti v P)
- en paketek piškotov in plastenka vode za polnočni prigrizek user posted image
- pa olje s katerim se že sedaj mažem proti strijam, samo da bo potem za dojke
- dokumenti (2 napotnici: za rešilca in za P, original izvidi, materinsko knjižico, zdravstveno in osebno kartico, potrdilo za user posted image  , dokazilo o očetovstvu (ali poročni list))

to naj bi bilo to. Dejte mi tiste, ki ste že rodile, povedat a je to vredu? Al kaj manjka ali je odveč?

Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
31.8.2007 15:13:57   
micla
Ojla,

Pikceva pa se res ni oglasila. V zadnje je sporočila, da ima to sredo pregled in da jo bojo najbrž zadržali noter, ker baje more strogo počivat. Tko da, ali je v bolnici, ali pa je mogoče doma vendar zaradi strogega ležanja ne more nič sporočit.  Upam samo, da so njene princeske še vedno pridno pri njej in naj tam še malo počakajo.

Jst mam v pondelk pregled v bolnici, pa če jo slučajno kje srečam, vam poročam.

Sem pa jezna ko user posted image . Sem šla prej samo na zavod za zaposlovanje prosit, če mi potrdi za porodniško, ker sem v zadnjem letu bila tri mesece na zavodu z nadomestilom, pa me je ta gospa, ki to dela malo ne nadrla in me lepo na kratko odslovila, da mi tega pa res ne more naredit, ker je glih sredi nekega dela in da naj ji vse tam pustim in naj pokličem v ponedeljek, če bo uspela narest. HALO?????? Meni je kar para skoz uha šla.  user posted image Samo za prepisat iz njihovega potrdila, ki sem ga že zdavnaj zahtevala in požigosat in podpisat??????? Bi razumela, če bi mogla iskat podatke po evidenci, ma jst sm imela njihovo potrdilo o izplačanih nadomestilih ki so mi ga poslali po pošti in bi bilo samo za prepisat, ma za uslužbenko naše javne uprave je najbrž to extra pretežko.  Bom nehala, da ne dobim še popadkov.

Pandica - super ideja, sem tudi jst že razmišljala, kako bomo v kontaktu, ker zdej se bo pa kmalu začelo zares. Danes mi je ena v trgovini rekla, da se mi je kar spustil trebuh in da bo ziher prej. Jst še vedno optimistično vztrajam, da je še več kot en mesec, ma bomo vidli. Bom pa danes za vsak slučaj spokala torbo. Bom dala noter samo osnovno - kozmetiko za osebno hig (zobna pasta, ščetka, za tuširanje, krema za obraz, telo), sponko za lase, spodnje perilo, nogavice, vložke vir 80, robčke. Pol če bo treba še kej, bo pa moj prinesel. Une zadeve za dojenje pa bom kar počakala, da vidim, kako sploh bo. Po mojem za prvo silo mi bojo pa že v porodnišnici dali kej, če bo prou nuja.

Tko, vas pozdravljam,  in grem še končat čistilno akcijo. Še malo pa bom čisto crknjena.

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Komentar na anketo

Bi naredili anketo z največ komentarji pod njo?

da, že odgovarjam (62%)

da, zakaj pa ne (38%)

Število vseh glasov: 281

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!