|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
29.8.2007 14:10:00   
janja
Zdravo!

Jaz sem v ponedeljek tudi uredila porodniško na CSD, naslednjo sredo pa smo zmenjeni še za podpis očetovstva. Vse ostale stvari pa se itak urejajo šele po rojstvu otroka. Ne vem, če je katera omenila, ampak za koriščenje očetovskega dopusta mora oče ob predložitvi prinesti tudi mali pildek iz porodnišnice, kjer piše, da se je otrok rodil.

Drugače sem še kar v redu. Danes je zadnji dan bolniške, potem pa še malo dopusta in porodniška. Meni je kar hitro minilo, sploh ker sem imela čez poletje doma tudi Andraža. Zdaj pa gre v vrtec, ker jaz nisem več sposobna dolgih sprehodov oziroma posedati po igrišču. Doma se bolj prekladam in priložnostno še kaj pospravim. Cunjice imamo pripravljene, tako da mi je ena skrb odpadla. Andraž je pa tudi že nestrpen, kdaj bo prišel dojenček. No, upam, da bo tokrat kaj prej, glede na to, da po velikosti prehiteva 2 tedna. Nikoli pa se ne ve. Bom začela kar piti malinov čaj, ker me bo drugače do PDP-ja razneslo.

Se še beremo.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
29.8.2007 14:29:05   
pony
Hojla!

Kako ste? Pri nas je tako vreme, da tolče pravdol.
Danes sem bila pri ginekologinji je našega dojenčka izmerila in UZ je izračunal težo 2,5kg. Sem pa v 35 tednu. Pred tremi tedni je še sedel na ritki, sedaj se je obrniil na glavouser posted image  in upam, da tako tudi ostane.

Gine. ni hotela nič rečt,če bo kaj prej ampak jaz upam, saj drugače me bo res razneslo.
Ko grem kam ven in me sprašujejo,kdaj bo in ko je moj odgovor, da čez en mesec se vsi čudijo in kar oči dajo na peclje.

Drugače pa se počasi vlečemo.
Imejte se lepo in veliko se smejte!

Pony

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
29.8.2007 15:04:19   
Spark
No moje drage oktoberke, naj se vam še jaz malo javim. Jaz vas večinoma berem, sem pa prelena za pisanje.
Noa1 naj te prvo malo potolažim, da jaz nimam še čisto nič pripravljeno. PDP imam 21.10. tako, da bom cunjice pregledala v začetku septembra in se lotila dela. Res je da imam nekaj oblačil še od prve user posted image , ampak ne veliko, ker sem imela za sam začetek skoraj vse sposojeno. Vem pa da ne bom pretiravala. Kupila bom nekaj malega, potem pa sproti pošiljala možeka ali pa sestro da mi nabavi še kaj, če bom potrebovala. Sestavljena je edino posteljica, ker sva najino prvo user posted image pred enim mesecem navadila na novo normalno posteljo in sva rekla, da se nama je ne splača raztavljat, pa čez 3 mesece ponovno sestavljat.
Glede papirjev na CSD, je tako, da sem v službo odnesla papirje in so rekli, da morajo počakati še avgustovsko plačo, in ker jo dobim, okrog 5. to pomeni, da bom šele takrat dobila vse potrebne dokumente, in jih na brzino nosila. 
Drugače pa je počutje tako, da se mi prav nič ne da. Trebuh imam blazno velik 108cm, sem pa v 32t. Danes na pregledu mi je ginekologinja rekla da je naša user posted image ~2kg težka. Vsako noč se zbudi 3:50 in potem ne morem zaspati kako uro, zjutraj sem pa čisto polomljena. Hvala bogu da sem doma na bolniški, ker drugače sploh ne vem kako bi funkcionirala.
No saj se bomo še brali. Souser posted image se pa lepo imejte in čim bolj uživajte .

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
29.8.2007 15:15:10   
micla
Punce tako dobro joto sem skuhala.  user posted image Se moram prov malo pohvalit. user posted image   Vas vabim na krožnik, ker jo je cel lonc.  Sicer pa upam, da me bo kaj spucala, ker sem že dva dni zaprta in mislim, da me bo kmalu razneslo, če ne gre kaj ven. user posted image   Kako mi je bil simpatičen ta smiley, sem ga prou mogla dat gor.

Je pa pasja sopara tle pri nas.
user posted image Z mene kar teče. Mislim, da bom šla kar pod tuš in malo v horizontalo eno kitico odremat. user posted image  
user posted image  Pišite kaj,  se beremo kasneje.

micla

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
29.8.2007 15:23:41   
mišk
Micla, ti si faca s temi smiley-i!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
29.8.2007 15:31:54   
tave
Micla se takoj prilončkam na joto. Samo škoda da si tako dalečuser posted image . Pri nas se je glih ulilo ( ful nevihta ). Rajši vidim da je takle, kot pa da je pasja vročina in da mi vse dol teče. Jaz sem tudi glihkar pokosilala, zdaj pa malo v horizontalo.

se tipkamo
tave

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
29.8.2007 15:40:10   
soraja
čao,souser posted image .Jaz sem na csd vse že uredila,samo morem še poklicat za se zmenit kdaj prideva z user posted image   podpisat očetovstvo.Morem pa še na zavod,30.9,dvignit knjižico,ker sem tudi jaz brez poselna.Drugače počutje se mi je malo izboljšalo,vsaj tako tečna nisem večuser posted image .Sem pa še vedno zaskrbljenauser posted image ,ker nisva še dobila nobenega najema za stanovanje,ljudje so grozniuser posted image  mi prav živci pokajouser posted image ,ko naju zavrnejo zaradi tega,ker pričakujeva user posted image ,namesto,da bi nas še prej vzeli.Upam,da do konec septebra neki najdeva,držite pesti.Naša user posted image  pa vse manj brca,bolj jo čutim,ko se premika pa naslanja,včasih se tako močno nasloni na trebušno steno,da prav čutim nogico al pa rokico,tako da se mi zdi kot da jo imam v rokahuser posted image .Uživajte kolikor se dauser posted image

naša punčkica,komaj te čakava!

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
29.8.2007 17:46:23   
Pandica
user posted image

Da se vam še jaz malo javim po dolgem času...
Danes sem imela pregled, vse je ok user posted image  in zdaj dokler ne rodim nimam več nobenega pregleda. Upsss, kako je res že blizu porod. Jaz sem namreč že v 36t. Imam pa naslednji teden v torek že CTG in verjetno še bom deležna kakšnega uz pred porodom mi je danes omenil G.

Blak, jote pa jaz niti slučajno nimam rada. Jo vedno dela moja teta, ki je iz Primorske in je nikoli je jem, ko sem tam pri njih.

Vidim, da že vse pridno pripravljate za prihod naših user posted image  . Jaz sem še prejšnji teden pobarvala na novo celo stanovanje, seveda s pomočjo moje mami in sestre. Sem pa si zmislila, da imam zdaj stanovanje pobarvano v svetlo modri in oranžni kombinaciji, navpične črte in je full dobro izpadlo. Mi je zelo všeč user posted image

Drugače pa sem full prehlajena. Kašljam, kiham, šmrkam... Mi je sicer danes G rekel, da lahko vzamem kakšen Lekadol, samo jaz nebom raje. Če do zdaj v celi nosečnosti nisem vzela niti ene tablete še bom pa zdaj probala vzdržati do konca. Aja, pa napotnico za rodit, za v porodnišnico sem že tudi danes dobila user posted image

Soraja jaz sem tudi brezposelna pa mi je rekla na borzi, da pridem komaj ko rodim po delovno knjižico in si pol grem urejat vse potrebno. Mi pa je rekla, da imam časa 30 dni, se pravi do konec oktobra. Tako, da zdaj pa res več ne vem user posted image   Pa prejšnji teden, ko sem si šla urejat za paket oz. denar, ki ti ga dajo iz CSD ob rojstvu novorojenčka mi je tut rekla, da pridem v roku 30 dni po rojstvu si urejat za starševski dodatek tako, da... naj še katera napiše svoje izkušnje, ker zgleda dobimo vse drugačne informacije.

Joj, septemberke pa že res pridno rojevajo, madona... me kr stisne pri srcu, ko vem, da kmalu smo pa me na vrsti.

No, zaenkrat bom končala, da nebom preveč nakloftala user posted image

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
29.8.2007 20:27:18   
micla
Pa je šel ta soparni dan h koncu. Upam, da bo noč kej bolj hladna, ker se bom sicer stopila.  Sem pa zaspala za urco in pol popoldan in so me zbudile težke in zaspane roke. Jih nisem mogla "prebudit" še pol ure potem ko sem se zbudila. Že vidim, da bo kriza danes ponoči. Se moram hitro kaj spomnit za počet, da se še malo utrudim. Mogoče user posted image  ali pa kar user posted image . Upam, da bo kaj pametnega za gledat.

Pandica, soraja - žal vam ne morem nič povedat kako je z urejanjem papirjev če si brezposeln. Sem pa tudi jst danes klicala na csd, ker sem v zadnjih 12 mesecih imela dve različni službi in 3 mesece sem bla na zavodu z nadomestilom. Pa mi je rekla, da moram za vsako firmo prinest svojo prilogo o izplačanih plačah. Tko da se moram počasi spravit , ker bo kar nekaj laufanja, user posted image jst pa nisem več v kondiciji.

Pandica - upam, da se kmalu pozdraviš  user posted image  in user posted image  More bit res zoprno še to povrh vsega.

Soraja - to je pa naravnost grozljivo s temi najemniškimi stanovanji. Kaj se folk boji, da bo nebogljeni dojenček uničil njihovo imovino al kaj? Mislim, eni so pa res čudni. Upam, da uspeta kaj najt.
user posted image

Evo zdej sem se spet malo poigrala s smiley-ji, zdej pa skočim še enkrat pod tuš user posted image  (upam, da zadnjič danes) in vam želim mirno spanje. user posted image

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
29.8.2007 21:56:38   
picola1
Ojla!

Evo še mene po dolgem času...Berem redno, sam pisat...(čeprav kdaj pa kdaj kej napišem v drugi temi)
Hm...jaz nekih blaznih težav nimam...morda občasno zgaga pa boleče noge, težko dihanje...V glavnem nič posebnega.
Cunjice so že vse oprane in pripravljene za v porodnišnico...(prelikala sem samo tiste, ki bodo v stiku s kožo)...edin kar me matra tukej je to, da me je trgovka v baby centru nasrala, da naj kupim kompletek 62 št. Zdej pa tukej berem, da je novorojenčkom še 56 prevelika...Sicer pa ne bom rodila in šla čez pol ure domov, tako da je itak še tiste tri dni čas, da se kupi drugi kompletek...Razmišljam pa tudi tako, da tisto uro, ko se bomo vozili domov, ne bo nič narobe, če bo v prevelikih cunjicah...
Trenutno nabavljamo drugo kuhinjo, kako omarico za v kopalnico in dnevno sobo...Jutri dobimo še nov sušilec, tako da denarčki kar bežijo...user posted image
Jaz bom uporabljala pralne plenice in sicer po vsej verjetnosti tiste od Štorklje, neke nove iz bambusa, ki so za 60% bolj vpojne kot pa ostale pralne plenice (racmanke)...Sem jih dala trenutno testirat eni prijateljici, da mi pove, kako se sploh obnesejo (ene tri različne vrste)...
Mi je danes povedala kolegica, da je njena kolegica rodila, in sicer 3 tedne prej...in me je kar stisnilo (pri meni je tri tedne prej že čez en teden!)...Skos imam občutek, da bom rodila prej pa ne vem, zakaj...Mogoče si samo tolk želim...Grem pa v Kranj, na ultivo, če je katera kaj brala o tem tukaj na RR. Baje fantastična zadeva, malo manj sicer omili bolečine kot EA, vendar te ne rabijo špikat v hrbet, ampak ti nastavijo obični kanalček v žilo, potem si pa sam lahko daješ dozo na 5 minut (sicer pa teče konstantno, to na 5 minut je še dodatek)...
Končno sva z možem tudi izbrala ime, in sicer bo naša punčka Doris. Končno eno ime, ki je všeč obema...
Hm...še kaj moram napisat? Aja...zredila sem se tam okrog 15 kg, upam, da ne bo šlo še ful gor zdej zadnji mesec.
Strah me pa nekej ni preveč...(zaenkrat) Mogoče pa še bo, kaj pa jst vem...Občasno sicer me stisne, ko si predstavljam, da bomo res končno dobili dojenčka, da bomo sedaj trije in da zdej pa gre zares...Pa da bom morala it resnično rodit...in to jst osebno...user posted image Sam to je res občasno, drugače sem večinoma dobre volje, o tečnobi nikjer ne duha ne sluha, kar mi je sicer blazno čudno, saj sem prej, ko sem imela pms, znala imet kar težke dneve...(pa tut brez pms-ja je blo občasno tako...)

Nič...imejte se lepo pa čuvajte se in bodite v pripravljenosti...user posted image

P.S.:Bubi, tudi v mojem imenu iskreno sožalje!

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
29.8.2007 23:08:32   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: kasija78

2ursae (ali če katera tudi ve) ali lahko še enkrat napišeš svoje mnenje in izkušnje o dudah, predvsem v zvezi z materiali (silikon, lateks, kavčuk). Pa zanima me, kako ti gre iskanje plenic za zamenjavo pampersk. Jaz sem sicer kupila že paketek newborn pampersk, bi pa kasneje zamenjala za bolj ekološke in celo boljše pleničke, ampak za racmanke mi pa manjka prostora.

Kako je pa z uporabo različne kozmetike? V ŠS nam je rekla, da potrebujemo vodo, milo in mandljevo ali olivno olje.

V čem dojenčki spijo? V pižamici in pokriti z deko ali v spalni vreči? Kaj imajo v tem primeru oblečeno pod spalno vrečo?

dudice - o tem se da veliko povedat user posted image , od tega, a dudo Da ali NE in o materialu ... men so rekli, da če duda že mora bit (kakšne 2 meseca sem vztrajala brez, pol sem jo pa začela uporabljat), naj bo raje iz kavčuka (oz. lateksa, to je eno in isto) kot iz silikona, ker je ta bolj naraven in podoben mamini bradavici. Da se je menda že zgodilo, da so user posted image  s silikonskimi dudami že začeli odklanjati dojenje. Morda je silikonska res bolj vzdržljiva, ampak jaz sem jih itak kupila več (tam nekje 5 - pa rabiš za v avto, pa za na sprehod, pa mu kakšna pade, pa za spat ...) in se ob sorazmerni uporabi niso prav nič uničile, dokler nisem itak morala kupit številko večjih. S cuclji od flaške je isto: vzela sem kavčukovega, itak ga nisem rabila skoraj nič, pa tud bolj higienično je cucelj večkrta zamenjat. OK, saj ga prekuhavaš in s tem razkužuješ, sam s tem tud nekako izgubi prvotno obliko.
Plenice: še nisem nič pogledala user posted image , imam namen it jutri, najbrž kar v Mullerja, da vidim, kako je z Moltexkami (ta bolj naravne plenice) ali pa morda najdem kakšne druge ... saj ni mus, da so ravno Newborn, komot lahko štartaš z navadnimi za dojenčke. Mislim, da je vic v Newbornih le v tem, da imajo luknjico za popek, kontakt s popkom pa lahko preprečiš tudi s tem, da pleničko mal spodvihaš.

kozmetika: v SŠ je rekla, da trdega mila 1. mesec itak ne, sam mandljevo ali olivno olje za v kopel (čeprav ti zna patronažna rečt, da tega pa nikakor ne). Men je trdo milo itak zakon, šampon smo šele zdajle počasi začeli uporabljati, pa ima že skoraj 2 leti user posted image .

Spanje: jaz sem bebico kar pokrila s kovtrčkom, se itak nič ne zbrca ... je pa vreča res fina s tega vidika, ker ko se ponoči doji, ga lepo v topli vreči daš nazaj v posteljico, sicer se pa posteljica kar ohladi, med tem, ko ga imaš zunaj ... mi smo kupili kar električno grelno blazino, sem jo prižgala, ko sem user posted image  vzela ven za dojit in se je potem lepo vrnil na toplo user posted image . Takole blazinco res priporočam - sicer je to še en dodatni strošek, sam mu lahko pogreješ ležišče zvečer, preden gre not, kar je še posebej fino, če ga najprej skopaš, pol se v tvojem naročju med dojenjem pogreje, pol pa hop v toplo posteljico user posted image . Mi ni bilo nikoli žal, da smo jo kupili.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
30.8.2007 8:03:40   
tinki_winkica
micla imaš pa res zabavne smeškote (kje jih pa dobiš če ni skrivnost?)

zdaj ko berem koliko vse nabavljate se mi zdi, da imam kar prazno omaro.

picola1 Doris je pa res lepo ime, čestitam za izbiro. No midva glede imena še oklevava, imava zbranih nekaj variant, kaj bo obstalo pa nevem.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
30.8.2007 9:22:13   
Klaudia
user posted image       
user posted image  
1 user posted image    1user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), PDP, spol, ime)

27.06. Neža81 ('81), (PDP 14.10) user posted image  Maša user posted image  in user posted image  Maj user posted image   user posted image  user posted image

user posted image
65 user posted image    19 user posted image     12 user posted image        8 user posted image         

največ user posted image  je 30.10. - 5 user posted image

(PDP, nick (letnica rojstva), št. user posted image , kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image   
01.10. bambi ('73), 3n, MB, user posted image
01.10. picola1 ('80), 1n, NM --> Postojna, user posted image (Doris)

02.10. Pandica ('79), 1n, MB, user posted image  
02.10. MissLady, 1n

03.10. Zoja*** ('76), 1.n, KR, user posted image
04.10. pingi ('79), 1otrok, LJ
04.10. inja2 ('84), LJ
04.10. Solero ('78), 1n, KP, user posted image

05.10. Ursikazala ('70), 1n, LJ, user posted image  (Nika)
05.10. kovanec
05.10. pony ('74), 5n

06.10. mišk ('82), 1n, KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), 1n, LJ
09.10. janja ('73), 3n (2otrok), LJ --> Ljubljana, user posted image
09.10. Tinki_winkica ('82), 1n, KP, user posted image
09.10. sanwebdra ('79), 1n, MB, user posted image  (Julija)

10.10. Klaudia ('86), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Lia)
10.10. tave ('74), user posted image
11.10. Micla ('77), 3n (1otrok), GO, user posted image
11.10. Lillylilly ('79), 3n (2otrok), Jesenice, user posted image (Žan)
11.10. 2ursae ('77), 2n, LJ, user posted image   (Bor)

12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), 1n
13.10. mamica80
14.10. Jasna ('76), 4n (3otrok), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), 2n, CE, user posted image

15.10. bonci ('77), 1n (dvojčki) 
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), 1n, Domžale, (Lana ali Miha)

17.10. prymorka ('84), 1n, KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija

19.10. čohalka ('78), 2n, user posted image
20.10. valči ('79), 3n, Brežice, user posted image
21.10. Daschi ('76), 4n, --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), 2n, --> Ljubljana

21.10. inibini, user posted image
22.10. metkica1 ('80), 2n (1otrok), CE  --> Celje

23.10. Janice
23.10. pikceva ('78), 1n (dvojčki), NG, user posted image in user posted image

24.10. Natasa-6 ('74), 3n, LJ, user posted image
24.10. mala ('83), 3n, LJ

24.10. Panda. , 2n, LJ --> Ljubljana, user posted image
25.10. *Lana* ('78), 1n, user posted image
25.10. pot, 1n, LJ, user posted image

25.10. nana84, 1n

26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, 1n

28.10. mehurčica ('78), 2n, MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), 1n, KP
28.10. noa1 ('75), 1n, MB, user posted image

29.10. zivepo ('86), 1n, CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), 1n, NG

30.10. soraja ('83), 1n, KP, user posted image
30.10. orka**
30.10. lane31 ('76), 1n, MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), 1n, KK

30.10. ditta ('74), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image
31.10. živa ('77), 2n, LJ --> Postojna, user posted image
31.10. Ulaa
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
30.8.2007 9:32:30   
Klaudia
Dobro jutro...

da se vam še jst malo javim po dolgem času. Me vse tako boli in nič se mi ne da, da RR samo na hitro preletim in grem raje malo poležavat. Komaj že čakam da bo oktober in da bo konec tega. Hrbet me ubija, WC je itak stalnica, o tem da ne vem kako bi se vlegla da bi lahko zaspala pa raje nebi... user posted image  vroče je itak tolk, da se tuširam po večkrat na dan, pa še bi se...

Sem pa vesela, ker je za našo princesko že vse pripravljeno. Zdej res samo še popadke čakamo user posted image

Bi pa tiste ki ste že mamice vprašala, s čim ste namazale user posted image  obrazek pozimi? Sem samo na hitro preletela v trgovini na otroškem oddelku pa mi ni nič padlo v oči. A bi bla navadna nivea vredu?

Sva pa bila včeraj v Lecleru. Imajo spet akcijo za dojenčke.
Celoten katalog v PDF obliki (19,61 MB) . Otroške stvari se začnejo na 14strani.

In kar nisem mogla it mimo enih tako cortkanih copatkov... jih bom probala slikat in dat notri slikice. Je Piglet iz Medvedka Puja gor... user posted image

zdj grem pa lepo zajtrk pojest. Ta čas se bo pa mogoče še katera zbudila...

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
30.8.2007 9:51:51   
Klaudia
Evo jih copatki... user posted image

user posted image

Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
30.8.2007 10:02:03   
micla
Dobro jutro,

mi smo pokonci že od 7,30. Kar neki ne morem več pospat zjutraj in pol raje vstanem, ker mi itak poležavanje ne paše, saj me vse tišči.
Spet se napoveduje kuhalca tle pri nas in bo zgleda, da bom spet stalni obiskovalec tuša.
Danes sem bila zmenjena z mamo, da bova generalno kuhinjo čistle, ma sva morale preložit na jutri, tko da imam danes kao fraj dan. Ne vem še kaj bom počela, če drugo ne, bom pa tle na RR visela.

Klaudia - jst sm kupla uno kremco od niveje-wind&wetter. V bistvu sem dobila za darilo od mojega nečakca, ki mi je prinesel tisti nahrbtnik od niveje.

Tko je zlati moj nečak. Decembra bo imel 4 leta in je ves navdušen, nad dojenčkom. Stalno me sprašuje, kdaj bo že prišel ven ta dojenček in če ga bom kaj posodla, da ga bo peljal z vozičkom. Res je simpatičen. Pa vedno kadar gre z mamico v mercator se spomne, da bi kaj kupil za dojenčka - ponavadi reče, da bi kar kako igračko in ko ga vpraša kakšno, reče da kamion - seveda, da bi se kar on z njim igral. user posted image

Grem obesit cunje user posted image - me je prijelo neki čudnega - kar vse po vrsti perem - povštre, prevleke od kavča, pa dekce za pokrit.... skratka, najraj bi stlačla celo stanovanje v pralni stroj če bi sedalo.user posted image Kar neka hiper čistoča razsaja tle pri nas.

Aja.... tinki_winkica.....uni smiley-ji so na http://www.cosgan.de/smilie.php

Lep pozdrav, se beremo kasneje.

micla

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
30.8.2007 10:23:02   
kasija78
Pozdravljene souser posted image !

Vidim, da nam v večini že nagaja počutje - nespečnost, izrazite neprijetne sanje, utrujenost, brezvoljnost...so moji sindromi, da jih naštejem par. Po eni strani si že želim roditi, po drugi pa se poroda bojim. Med septemberkami je ena zelo lepo in pomirjujoče opisala svojo izkušnjo, če katero zanima.

Oblekce so oprane in zložene user posted image ! Zdaj se moram spravit še zložit vse v kovčke, pa se mi kar nekako še ne da. Kot da bom s tem dokončno priznala, da se bliža dan poroda.

2ursae - Hvala za odgovore! Si mi olajšala izbor dude.

Soraja - Naju so ob iskanju stanovanja pred leti venomer sporaševali o namenih z otroci.  Najemodajalci nočejo parov z otroci, ker jim zakon potem prepoveduje vreči vas na cesto z user posted image . S tem seveda nočem reči, da bi ti pomislila na to, da se nekomu kar vseliš v stanovanje, ampak tisti na drugi strani se te bojijo - teoretično jim lahko kar nehaš plačevat in te ne morejo ali pa imajo velike težave te ven spravit. Pomaga, če jim omeniš, da si iščeta začasno stanovanje medtem, ko iščeta tako za kupit ali zidata hišo. Ali da imata tudi prostore pri staših, kjer sta bila do zdaj. Poskusi. Povprašaj naokoli, če oddaja kdo, ki ga poznaš ali ga pozna kdo od tvojih. Ali pa naj gre tvoj user posted image  sam. Želim vama, da čimprej najdeta!

Picola1 - Meni v zvezi s št. 62 ni všeč to, da bi se rada fotografirala z user posted image , ko bomo šli iz porodnišnice. Tisto fotko bom najbrž poslala tudi sorodnikom v tujino - reprezentančna fotka, saj razumete user posted image . V glavnem, ne skrbi me pot v avtu domov, ampak koliko bo lep na prvih fotkah. Saj to je rahlo user posted image , ampak si ne morem in ne želim pomagati.

Klaudia, a si že na malinovem čajuuser posted image ? Jaz se še kar premišljujem, ampak se nagibam, da bi poskusila.
Kaj še pomaga kot priprava na porod?

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
30.8.2007 10:42:13   
soraja
Punce hvala za lepe želje glede stanovanja.Kasija78 to pa nisem vedela,da te ne morejo vržt ven,pa še posebno,če ne plačuješ,kaj takega si ne bi nikoli dovolila!Ampak verjamem tudi,da ljudi je vseh sort in da tudi,če imajo otroke so lahko neodgovorni in pokvarjeni-na žalost. No,čez pol ure greva na en ogled,upam,da bova izpadla dovolj resna in zaupliva,da se lastnik odloči za naju....se grem počasi oblečt,vam javim kasnaje kako je šlo..čau

naša punčkica,komaj te čakava!

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
30.8.2007 10:54:49   
mama06
Pozdravljene,

no tiste, ki jamrate, kako je soparno, pri nas se je tako ohladilo, da imamo samo še 15 stopinj, ki mi trenutno super odgovarjajo in pa dež, ki se bo sigurno spet ulil, ki pa mi ne odgovarjauser posted image .

Počutje je trenutno OK, se nimam kaj pritoževat, samo kupčke podiram (po domače rigam) kot en sezonski delavecuser posted image . Pa modrc me tišči na desni strani, ampak to je nepomembno. Moram povedat, da je danes bila prva noč, ko ponoči nisem rabila it na WCuser posted image , samo zjutraj sem pa komaj prišla do njegauser posted image .

Nič, grem kuhat kosilo. Goveja juha je že na štedilniku, za posladek pa bom verjetno naredila palačinke s toplim sadjem, sladoledom, sladko smetamo in malce čokolade. Joj, se mi že sline cedijo.....user posted image . Sredino med juho in sladico si pa moram še izmislit!

LP vsem

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
30.8.2007 11:39:03   
Daschi
Čav, punce!

pri nas se tudi goveja juhca kuha! Jo imajo otroci tako radi.

Super je, ker se je malo shladilo. še včeraj zvečer sem si namakala noge v mrzli vodi, danes je pa prav fino, me skoraj zebe v nogeuser posted image .

Tudi jaz bi kar naprej nekaj pospravljala in preurejala. včeraj sem presortirala vse otroške čevlje, pa poletne skup v škatle, pa pregledala vse zimske... no, jaz sem bolj sedela, moževa sestra, ki mi je pomagala, je pa škatle prestavljala in sopihalauser posted image . ampak je že navajenauser posted image .

sobica za našega 3.user posted image  je že pripravljena. in mu je všeč, se je danes že igral v njej. sedaj bomo še malo počakali, da se jo navadi, potem pa bomo prestavili še njegovo posteljo, ki je sedaj v najini spalnici. imamo še čas.

naslednji teden se začne šola za moja starejša dva, za najmlajšega pa vrtec. potem pa se bom počasi spravila prat oblekice in vse pripravit za prihod našega nocega članauser posted image .

Krema za obraz, fina je kakšna otroška, jaz jo kupujem kar v Mullerju za vse moje otroke. je pa fino včasih tudi kar z ribjo mastjo namazati. če vam je vonj všeč, sevedauser posted image . Meni je.

A še katera komaj čaka, da bo spet lahko spala na trebuhu????
To bodo izpolnjene sanjeuser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
30.8.2007 12:52:54   
mehurčica
Danes sva z maleckim doma in je bogi. Je zbruhal cel zajtrk, sedaj pa spi. Nisem navajena, da je bolan-mu nikoli nič ni, niti prehlad ga ne dobi. In se mi tako smili. Sva se šla skupaj vležt in je začel bruhat-po celi postelji, po steni,...user posted image

Ponoči mi je bila kriza-sem celo noč sanjala(tudi z vmesnimi zbujanji) kako krvavim in doživljam splav. Sem včeraj namreč zvedela, da se še ena marčevka poslavlja in sicer moja prijateljica(bo sama javila, ko pride iz bolnice). Danes je morala it na abrazijo.user posted image

In prvič v tej nosečnosti me je ponoči zagrabil močan krč. Pa ne v meča, ampak pod kolenom-mi je kar nogo skupaj vleklo. Sem spala na hrbtu s skrčenimi nogami in naenkrat.. aaauuu!!! Sem spremenila položaj in je komaj spustil, hudič. Me še zdaj malo boli. Do zdaj sem vedno uspela preprečit krč, ker sem potegnila stopala hitro k sebi, ampak ta me je pa zgrabil na drugem mestu in nisem vedla kak naj se ga rešim.

Pol sem pa še zvedela, da mi danes odpade UZ, ker si je moj ginekolog menjal dežurstvo.user posted image In tako pol nanese, če imaš poznanstvo... Zdaj če se grem naročit samoplačniško, me pa verjetno ne bodo mogli iz danes na jutri sprejet. Sem jezna!!!

Kasija, naš je bil najprej pokrit samo z dekico, ker se tak majhni še ponavadi ne premikajo kaj dosti v posteljici. Pri kakih 3 mesecih pa sem mu dala že spalno vrečo.

Pandica, jaz sem dobila enaka navodila iz CSD-da prinesem izpolnjene papirje nazaj v roku 30 dni od poroda. Edino za delovno knjižico nič ne vem-imam še sestanek s svetovalko konec septembra in bom videla kaj bo rekla.
Pa čimprej se pozdravi!

Dudice smo mi imeli in bomo imeli iz kavčuka iz enakega razloga, kot ga je napisala 2ursae. Flaško pa s silikonskim cucljem-ker upam, da je ne bomo uporabljali za mleko, ampak samo za vodo ali čaj.

Oblačilca za iz porodnišnice
: sem se odločila, da bomo imeli enako, kot je imel prvi. Tradicija-kot je rekla Skuštrana.user posted image   Pa še ne da se mi več o tem razmišljat. Ene hlače sem že prevelike kupila...user posted image

Otroška sobica se počasi ureja. Včeraj sva jo prinsela iz garaže, jo umila, potem pa se je akcija ustavila, ker nismo našli šraufekov. Tako da jih gremo danes kupit. Smo zgleda med lansko selitvijo založili. In potem je začel naš David od sile kar jokat, dokler mu nisva razložila, da ne najdemo šraufekov.

Daschi, jaz komaj čakam na vrnitev spanja na trebuhu! Ampak najprej se more še dojenje ustalit, preden bo to mogoče. Se spomnim, kako je bolelo, ko sem se vlegla na polne zizike.user posted image

Zaenkrat toliko in se še beremo...papa

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
30.8.2007 13:53:26   
janja
No, pa mi je končno uspelo dati slikci mojega trebuha v album (da ne boste rekle, da samo pretiravam z velikostjo).

Daschi tudi jaz si želim čimprej spati na trebuhu, vendar vem, da zaradi mojih balonov to še ne bo tako hitro. Ko sem rodila Andraža, še nekaj časa nisem mogla spati na trebuhu, ker me je tako tiščalo, potem mi je pa še mleko uhajalo. Je bilo pa priporočljivo, ker se baje tako tudi maternica (zaradi pritiska) hitreje krči. Jaz pa sem imela ravno problem, ker se mi nikakor ni hotela krčiti, tako da sem takoj ko sem prišla domov oblekla "steznik", potem pa je bilo v redu. Tako, da ga imam tokrat že pripravljenega za v porodnišnico.

Vidim, da nas vse daje velika pralna in čistilna mrzlica. Jaz bi celo omare premikala, če bi lahko. Kot sem že napisala imam oblačilca že vsa pripravljena, na vrsti so le še večje stvari. Potrebno bo narediti prostor za posteljico v spalnici (orbitrek gre v dnevno sobo). Pa prenosno posteljico moram še oprati. Ima mogoče katera predlog kako naj to izvedem, ker se blago ne da sneti (razen zgornji del za novorojenčka).

Vidim, da se kar dobro držimo kljub vsem tegobam, ki nas pestijo.

Klaudija - meni lahko napišeš zraven ime Urban. Nama je všeč, pa tudi Andraž se je že navadil na to ime in se dostikrat pogovarja z njim. Tiste, ki  že imate otroke - vaši otroci tudi že nestrpno pričakujejo prihod novega člana, vam božajo trebušček in se pogovarjajo z user posted image ?

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2847
30.8.2007 14:06:07   
kasija78
Dajte kaj več napisat o tem stezniku - za kaj je dober, kje se ga dobi, ga priporočate... Jaz sem ga večkrat zasledila omenjenega, sicer pa prav nič ne vem o njem.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
30.8.2007 14:15:30   
janja
Kasija78 - steznik -jaz sem si kupila kar tistega elastičnega iz Neckermanna. Moja sestra pa je imela celo takega, kjer se da regulirati 2 širini. Baje ji je fizioterapevtka v porodnišnici rekla, da je to zelo dobro za tiste,  ki imajo bolj slabe mišice, ker pospešuje proces krčenja maternice. Jaz ga bom definitivno vzela že v porodnišnico (že zaradi tega, ker je ful grozen občutek, ko rodiš in je vse ohlapno). Pa še težave s krčenjem maternice sem imela.
user posted image

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
30.8.2007 14:29:19   
micla
Oh, spanje na trebuhu......kaj je že to?  Jst prou trpim, ker sicer vedno spim na trebuhu. Zato sem do 8 meseca prakticirala položaj nezavestnega, podložen s povštrom. Vsaj proti jutru, da sem si malo naglihala hrbet. Zdej pa niti to ni več mogoče. Ma še malo in bojo druge težave, o katerih bomo spet jamrale.

Imam eno vprašanje.....a boste dale kakšno rjuhco, pleničko ali kaj drugega primernega recimo v ta globoko košaro od vozička, ali v lupinco in pol dale otroka noter, al kakoMogoče kompliciram in ni treba nič? Sori če je butasto vprašanje.

Janja....mogoče bi lahko probala z unim strojčkom za pranje na paro. (mislim uno napravco, k okol hiše očistiš, ali pa avto opereš....). Predvidevam, da je posteljica iz pralnih materialov in se lahko komot šprica s tem.

micla

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Koliko časa po HSG ste zanosile
Nefretiti

1 mesec (48%)

2 meseca (12%)

6 mesecev (12%)

12 mesecev (7%)

več kot 12 (20%)

Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!