|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
27.8.2007 13:20:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pot)
  Neposredna povezava do sporočila: 2801
   RE: oktoberke
27.8.2007 13:54:16   
Jenny Anny
A je ta malinov čaj se lahko v lekarni kupi, ali je to kaj posebnega??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
27.8.2007 14:28:11   
valči
Jenny Anny,malinov čaj sem jaz naročila v Sanolaborju,vendar še ga nisem šla iskat,bom šla v kratkem,upam,da mi ga niso prodali!
Dober je baje za lažje odpiranje oz. hitrejše,nisem ga še nikoli pila,upam,da mi pomaga,ker me je tokrat najbolj strah it rodit,pojma nimam zakajuser posted image
Verjetno zato,ker ne vem,ali se je že obrnil iz medenične lege,ker v naši porodnišnici te pošljejo medenično rodit.In če se to meni zgodi,bom znorela od strahu,ker iztis je meni vedno delal težave,pritiskam v glavo namesto doluser posted image .Groza.

No iz tega razloga si bom čaj kuhala in ga pila od 36. tedna user posted image dalje,najprej eno šalčko na dan,po 38. tednu pa dve na dan.Bomo videli.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
27.8.2007 16:13:33   
micla
Evo mene spet povezana s svetom. Mi cel teden ni delal internet in vas nisem mogla niti brat. Joj ta kabelska......skozi kej. No zdej koncno dela.
Sicer sem vas na hitro precekirala.
Vidim, da smo vse v istem loncu - navelicane in nekatere prestrasene. Jst sm kar med obemi variantami. Vse me boli. Stopala mi gorijo, zvecer tudi stopit ne morem na noge. Hrbet me ze zvija od lezanja. Ponoci je pravi kazin pri nas - mogoce spustim dve uri ostale pa vidim prav vse do 9 ko koncno vstanem. Torej wc varianta takoj ko grem spat na 2 uri, po 3 pa kar na eno. KRIZA!!!!!! Sem ko en zombi. Najbolj mi gre na zivce moj, ki se na rahlo smrci zraven in tud ce ga ruknem ni haska.  Se najbolj se odpocijem ko gre moj delat nekje od 7 do 9. Cez dan pa tudi ne spim, mogoce mi rata zakinkat za 20 minut.  

Sitna sem in komaj cakam da bo konc. Najbolj me jezi to, da cisto nic ne morem, premikam se kot kit, ce se je treba kaj sklonit in potem spet vstat bi rabla ze avtodvigalo. Se dobro, da mi je mama prisla generalno spucat kopalnico, ta teden pa se kuhinjo in pol sem fraj.
Edino se cunjice bo treba oprat. Bom ta teden in srcno upam, da bo tudi omara prisla v tem tednu, ceprav sem kar v dvomih  in bom najverjetneje mogla zacasno spravit po mojih omarah.

Z mene pa ze dva dni kar lije pot. Tle v gorici je taka sopara, da znoris.  Tudi jst sm kar v spodnjih hlacah in modrcu. Bog ne daj da kdo nenapovedano pride, ker preden se kit oblece. .....user posted image  trenutno sem na +14kg in obseg 102cm. V zadnjem tednu nisem sla cisto nic gor. Se malo drzim diete, ma ne prou strogo. Vsake tolko me tudi en piskot premami. Sicer pa mi itak sploh nic vec ne gre za jest, ker me pol vse tisci se dve uri, ce pojem konkreten obrok.

Pregled imam v ponedeljek in mislim, da tudi UZ, da vidimo, kako je kej moja velikanka zrasla od zadnjic in ce se res napovedujejo 4 kguser posted image . Kako bom jst to spravla na svet?
CTG pa pri nas delajo od 30 tedna dalje vsakic.

Zadosti sem nacvekala. Pol bom poslikala oblekce za domov in jih bom dala v album. Vam sporocim.

Upam, da se bom zdej kej bolj pogosto javljala, ce seveda spet ne zataji ta tehnika. user posted image

micla

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
27.8.2007 16:44:24   
mišk
Valči, a ti si pol tista!user posted image  Jst sem šla prejšen teden v Brežice v Sanolabor, da bi kupila malinov čaj, pa je prodajalka rekla, da če sem ga naročila!user posted image  Je rekla, da so ga pač dve pri njih naročile in da mi ga ne more prodat, ker je oblubla!
No, sej jst ga mam itak že en paklc doma, ku sem ga v Novem mestu kupla, ampak sem nameravala še en paketek, da bom imela enga pri seb doma, enga pa pri fantu.
Ka ga treba v Sanolaborju vedno naročit?
Danes sem tud šla v bolnico v Brežice se zmenit za epiduralno. Ena skrb manj, čeprav mi tud tle ne morjo čist 100% zagotovit če jo bom dobila...user posted image
Vseen, nardila sem kar je v moji moči!
Bila sem tud v trgovini KIK, pa je bil tak slab zrak in taka gužva pred blagajnama, da sem se kar hitr ven spelala! Ka Baby centra pa nimate več v Brežicah?

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
27.8.2007 17:13:44   
valči
miškuser posted image ,ja jaz še se nisem uspela do Brežic prikotalit in dvignit malinov čaj.Res ne hodim rada naokrog,zato bom naredila velik nakup,ko grem v Brežice,bova verjetno mogla kar z kombijem it z možemuser posted image user posted image Sem dala na temo Kaj potrebujem za novorojenčka?,da vidim,kje se najbolj splača kupit,pa da ne bom kar popadkov dobila med letanjem po trgovinah.Ker hoja in vožnja,to je zame muka,kar krče dobivam in noge otekajo!
Daj mi povej,kaj si mela napotnico,da si se za EA zmenila?Ali si se pri anesteziologu zmenila,ali si kar šla.Ker jaz bi vzela EA,pa možek ni zato,ker ga je strah komplikacij,hromostiuser posted image ,pravi,da bom že rodila,če sem že dvakrat.Samo me vseeno mika,da bi lažje rodila.Babice baje niso navdušene in ne vidijo rade?Ne vem,tako sem slišala.
Moram ginekologa vprašat,pa to?

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
27.8.2007 17:54:27   
mišk
Valči, ne rabiš nobene napotnice. Ti sam greš tam, kjer majo anestezisti svojo ambulanto in poveš da si prišla glede epiduralne. Dajo ti neke liste, da si jih prebereš, potem greš še noter v ambulanto in jih vprašaš kar te pač zanima, pol ti pa rečejo, da imej pač tisto izjavo o strinjanju pri porodu s sabo in da pač takrat poveš, da si se že zmenila.
Meni je anesteziologinja rekla, da tud pri njih ni 100%, ker epiduralno izvajajo samo trije in če je kateri od njih takrat prisoten ni problema, drugač pa...
V glavnem, to greš lahk uštimat čist tko mimgrede-vsaj za boljši občutek!user posted image
Hromosti mi niso nič omenjali. Glede babic in njihovega (ne)odobravanja epiduralne pa ne vem. Jst eno poznam, ki dela v Novem mestu in je rekla da so porodi z epiduralno najlepši porodi!! Mogoče, da mlajše drugače gledajo na to, kot pa kake starejše, ki so še bolj stare šole.
Ja pa še rekla je anesteziologinja, da si z epiduralno sigurno rezan! Sicer pa mislim, da so kar vse prvorodke-to sem že sprejela!user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
28.8.2007 10:09:13   
micla
Ku ku,   kje se skrivate?

Jst sm pa danes izjemno dobro spala. Sem zaspala že ob 10 in sem se prvič zbudila šele ob 1, potem pa naprej na dve uri. user posted image JUHU, sem vsaj malo napolnila baterije.

Zdej se odpravljam do osebnega zdravnika iskat bolniški list za avgust, pol pa hitro domov, ker bom prala cunjice, dokler se kaže lepo vreme za sušenje.

Pikčeva - upam, da si OK. In če te jutri zadržijo noter, naj ti čas čim hitreje mine. Pa naj tvoje dve princeske še malo počakajo. A boš rodila v Šempetru? Sej najbrž boš kar carski imela - a ni to praksa za dvojčke? Drži se. Jst mam APRN v pondelk, tko da se najbrž ner bova vidle, če maš ti ob sredah.

Se beremo kasneje,

micla

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
28.8.2007 14:09:15   
lillylilly
Pozdravljene!

Da se še jaz malo javim...Se moram kar malo pohvaliti, ker to zadnje obdobje še kar dobro prenašam in se mi na razpoloženju prav nič ne pozna. Nekako sem notranje popolnoma mirna. Vesela sem da je zaenkrat vse ok, in po svoje si prav želim, da bi bil tudi ta otrok rojen blizu roka.

Malinovega čaja ne bom nič pila, se bom raje prepustila naravi user posted image user posted image user posted image

zivepo: Ko sem bila na CSD-ju, mi je rekla, da oče ureja vse po rojstvu otroka. Pozabila sem vprašati, kako to on najavi v službi, ali je dovolj ustno?user posted image No saj bom mogoče jutri nesla za izračun porodniške, pa bom povprašala še to.

Koliko vas bo rodilo z epiduralno?
Jaz sem bila v prvi nosečnosti naročena na epiduralno, pa se je vse odvijalo tako hitro,....pa še v soboto zvečer sem rodila....Za tokrat pa ne vem. Verjetno se bom naročila, koristila jo pa verjetno ne bomuser posted image

Imate imena že dokončno izbrana?
Pri nas bomo verjetno imeli Žan-a, čeprav sem na začetku mislila, da bo Matevž. Ime je našemu user posted image izbrala kar hčerka in verjetno bo pri tem tudi ostalo. Se mi tako lepo zdi, ko je tako vesela, da bo dobila bratca in je kar prav, da mu ona izbere ime. Ati ni ravno najbolj navdušen, pa se bo že moral navaditi user posted image user posted image

Lepo se imejte

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
28.8.2007 14:26:17   
Jenny Anny
Pozdravljene!

Zdajle sem mal čekirala po netu in sem šla mal septemberke pogledat, majo že 13user posted image !!!
Rojevat so začele pa že v juliju, torej statistično gledano, je lahko vsak dan že na vrsti katera izmed nas!!

Kar malo zastrašujoče, ali ne??

No upam da me ne prehiti, ker imam še ogromno dela in planov, kaj bi še rada postorila, preden grem v Rim.

A vas tud že kaj daje panika??

Meni moj že kakšen teden teži, da bo počasi potrebno začet pakirat, pa ga v šali skoz zafrkavam, če me bo vrgel ven iz stanovanjauser posted image .

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
28.8.2007 14:36:20   
pony
No končno malo časa in malo moči, da se vam oglasim.

Moje počutje je bolj tako. Že kakšen teden mi je zjutraj slabo in sedaj sem poskusila že razne varjante zajtrka: od kruha z marmelado, sadje, piškoti, samo kruh in nič ne pomaga. Najboljše je kadar, do kosila ne jem nič in pijem samo vodo. In za kosilo pojem eno malo porcijo, ker je moj želodec tako skrčen, ker nima prostora, saj imam trebuh veeeeeliiik in zelo visoko. Popoldne še uspem pojesti kakšno sadje ali jogurt in večerja ja ponavadi mini ali pa samo mleko in dva piškota, ker, če ne me vse tišči. Povrh vsega me pa še zgaga cel dan matra, tako, da si pomagam z rupurutom.
Spanje ponoči je spet druga zgodba. Ponavadi grem spat okrog 22.30 in, če takrat lahko zaspim se zbudim okrog 2h in potem traja, da še kaj podremam do jutra.
Joj, zadosti mojega jamranja. Seveda pa je logično,da kondicuja pri peti nosečnosti ne more biti ista kot v prvi.

Drugače pa cunjice sem že pripravila in ppčenice tudi, razen povijalne moram še zlikati.
Potovalka zame za v porodnišnico se tudi polni.

Upam, da bom rodila kakšen teden prej. Ker sem zadnji dve obe 10 oz.14 dni ped rokom se zanašam na to, da bom nekje okrog 25. 9. Sem naveličana tega da sem tako slabo mobilna, da ne morem dolgo stati, ne sedet.

No ja se mi zdi, da smo jamram.
Upam, da nisem preveč zatežila.

Bodite v cvetju.

Aja, Daschi kdaj imaš rok in od kje si. Sem videla, da greš tudi ti v Postojno roditi. Mogoče se vidimo.

Lep pozdrav Pony

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
28.8.2007 15:32:13   
valči
Ja,jaz tudi grem včasih čekirat septemberke,pa jih je res že šlo dosti rodit.Jaz sem tako vesela,da se avgust končuje,ker to pomeni,da se končuje in da bo tu sepetmber,oktobra pa se čakanje začne,pa smo tam.Meni se zdi,da je tako hitro konec.

Ena danes je omenjala epiduralno,o kateri resno razmišljam zadnje čase in bom verjetno šla septembra na posvet z anesteziologom v Brežice,pa bom videla,kaj mi bodo povedali.Enkrat bi pa si zaslužila porod brez hudih muk,ne?
Pa tolaži me misel,da jo je mož preživel,ko je imel februarja operacijo kolena.

Javite se še kaj.

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
28.8.2007 16:41:48   
Daschi
pony, rok imam 21. 10.

Epiduralna, že imam doma papirjeuser posted image . Juhu!
Sem že imela epiduralno in vam lahko rečem le, da vam nikoli in nikdar ne bo žal. preden sem jo dobila, sem bila pa veeeelika zagovornica, da je epiduralna brez veze. Sedaj pa si ne predstavljam, kako bi bilo, če je ne bi bilouser posted image
Jaz grem definitivno na EA, če se bo pravilno obrnil. če pa ne, pa bom itak zahtevala CR.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
28.8.2007 16:59:11   
Ulaa
Oj kok ste ze napisale, sem kar nekaj casa rabila, da sem vas prebrala. Danes sem bila na pregledu, in je user posted image velik toliko kot za 31t mora bit user posted image . Sem bila zelo vesela. Je pa v medenicni vstavi, in ker je tako ze kar nekaj casa, mislim da bo tako tudi ostal (je bil ze prvi otrok tak user posted image ). Mi je pa g. omenil, da bi me poslal na zunanji obrat v Kranj user posted image , ceprav mi je Lj blizje. Ali ima katera izkusnjo z ZO? Sploh s Kranjem. Jaz naceloma nisem navdusena, sploh ker sem si malo brala, da lahko pride do prezgodnjega poroda, in mi Kranj ne sede. A lahko odklonim ZO?

Neposredna povezava do sporočila: 2814
28.8.2007 17:00:18   
mehurčica
Hej punce! Vas pridno vsak dan vse preberem a za pisanje sem prelena.user posted image

Križ me tako boli, da sem danes klicala prijateljico(ženo od gin.), da naj ga vpraša, kaj lahko vzamem, ker enostavno več ne zdržim. Boli me cela leva noga. Sicer hodim, ampak bolečine so že skoraj neznosne.user posted image Včeraj ene 3 ure nisem mogla zaspat, ker mi na hrbtu postane slabo, prav tako na D strani čez čas, na L pa me boli križ, noga in kolk. Aja pa še gor mi dviguje naplošno v ležečem položaju, čeprav sem si podložila še en majhen poušter. Kriza v glavnem...
Prav tako tudi jaz ne morem več jest normalnih količin hrane-mi je potem še par ur slabo, ker mi vse stiska.

Septemberke tudi jaz kdaj pogledam in jih je res že kar dosti rodilo. Jaz imam kar občutek, da ne bom na koncu oktobra rodila, ampak na začetku. Pa še bebica je težja po izračunih.

Ime imamo mi dokončno izbrano. Že David bi bil Eni, če bi bi punčka. Bomo pa v četrtek na UZ še vprašali, če je še vedno lulika.user posted image

Jaz z epiduralno ne smem rodit, ker sem imela v prvo CR. Drugače bi pa ziher.

Malinovega čaja ne bom pila. Se mi ne ljubi. Kak bo pa bo.

WC ponoči: že ene 4 dni je kar ok in grem samo enkrat ali dvakrat.user posted image

Očetovski dopust se ureja po porodu. (če sem si jaz pozabljivka prav zapomnila)

Oblekice sem vse oprala, danes pa začnem z likanjem. Zlikala bom vse na notranji strani. Enako sem delala pri prvem. Ampak potem ne mislim več tak komplicirat. Prvi prvem sem vedno vse likala in še zdaj tako delam. Ampak zdaj so njegova oblačila večja in se vidi, če ni zlikano, pri tako majhnem pa se mi verjetno zdaj ne bo dalo čisto vsega. Samo kar bo res zmečkano.

Kupila sem tako lepe hlače v Planetu Tuš v eni trgovinici! Sicer so se mi že tam zdele velike, ampak sem jih vseeno vzela. Potem sem pa videla doma, da so enako velike kot ena pižamica, ki je za 2-4mesece. Tako da bom kupila drug pajac za odhod iz porodnišnice. Te so pa tako lepe zelene-bom jih dala v album. Jih kar gledam ves čas. Tak se mi lušta nakupovat, ker bo punčka, ampak kaj, ko skoraj vse že imamo.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
28.8.2007 19:15:29   
mama06
Pozdravljene,

moram vam povedati, da sem od danes naprej na dopustu, nato nastopim porodniško in tako sem opravila s službo za dobro leto dniuser posted image . V drugem tednu še imam sicer neke obveznosti, ki me še malo morijo, potem pa se v celoti posvetim pripravam na prihajajočega user posted image . No v petek 7.9. imam pregled in pred pregledom UZ, nato pa čez teden dni za en teden še na morjeuser posted image

Komaj čakam!!!!!

Lp vsem!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2816
28.8.2007 20:01:52   
mehurčica
Sem dala novo sliko trebuščka v album in hlače, ki sem jih mislila vzet v porodnišnico. Sicer so štev.56, ampak že zdaj vidim, da bodo prevelike. Bom raje nekaj drugega izbrala, da ne bo kot en revež zgledala.

No, sem pa od mojega ginekologa zvedela, da ne smem nobenih tablet, razen Lekadola. Tudi pri Pušenjaku sem videla, da nič ne smem.user posted image Tudi z Voltaren gelom se ne smem mazat-sem se zdaj 2x, ker ne zdržim več. Že vidim, da bom na koncu spet kot Herr Flick iz Alo Alo.user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
28.8.2007 20:34:32   
mišk
Uf, dans sem pa tako leenaaa! Samo nažiram se in poležavam!user posted image
Zdej bom dala pa prvi stroj cunjic prat. Morem pazit, da ne bom kej zašuštrala, ku sem že ceu dan tak čudna.user posted image
Ve tud že kej težko dihate? Pa ponoč grem dva do trikrat na wc. Pa "Jedrtka" me tko brca, da me kar zbudi!user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2818
29.8.2007 8:36:50   
LINA31
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

kdaj, kaj in kako se pa ureja očetovski dopust?

lepo se imejte!!

Živjo user posted image oktobrke,

glede očetovskega dopusta je tako, da na CSD dobiš obrazce. Mož nese v službo in tam mu potrdijo zadnjih 12 plač. kar pa se tiče tistega dela obrazca, ki zaheva datume koriščenja očetovskega dopusta, pa nese izpolnit, ko ve kdaj bo koristil očetovski dopust (ponavadi je to na dan rojstva ali pa kakšen dan kasneje). Vse te obrazce se potem vrne na CSD in prejme uradno odločbo. Če nisi poročena, gresta pred porodom na CSD uredit še očetovstvo. AJA pa rojstni list se še priloži.

Upam, da sem pomagala.

Septembrkauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2819
29.8.2007 9:18:27   
tinki_winkica
za očetovski dopust je verjetno tako, da se vse uredi in priloži na CSD po rojstvu, enako velja tudi za drugi del porodniškega dopusta (250 dni) - mislim da se imenuje za nego in vrstvo otroka,

porodniški dopust (105 dni) pa je potrebno še pred porodom oz. takoj ob rostvu v primeru prezgodnjega poroda.

mehurčica (hlačke iz albuma so res zelo lepe, vendar so absolutno prevelike), malo še poglej naokoli, sigurno boš našla kaj kar ti je všeč. Pa lepo nakupovanje.

kjse ste pa kaj ostale oktoberke. Na seznamu nas je čez 60, le malokatere pa se oglašate. Smo kar malo lene za pisanje. Le korajžno.user posted image

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
29.8.2007 9:53:57   
micla
Ejla zaspanke,  user posted image   danes je pa prav zaspano vreme - vsaj tle pri nas. Najboljš da častim kavico za vse...... 
user posted image     Danes pa nisem več tako dobro spala, začenja me spet hrbet bolet in roke mi spijo, da to ni res. Ko se zbudim za wc moram najprerj zbudit levo roko, ker je cela mravljinčasta in težka ko svinec. Pa če sem na boku mi zaspi tudi spodnja noga, na hrbtu mi pa dela slabo že po eni minuti. Skratka bo treba uvest spanje sede, user posted image ker trenutno noben položaj ne ustreza.  Le kaj še bo? Včeraj sem si sprintala vse obrazce za CSD ampak bom šele drugi teden urejala, ko dobim potrdilo o PDP v pondelk na pregledu.   Mehurčica - hlačke so zelo lepe. Je pa res da s temi številkami znoriš.user posted image Sploh ni neke unifikacije za te otroške oblekce. Jst sm skor ošpice dobila preden sem pogruntala kako je s temi številkami v Italiji. Tam je najmanjša številka 44. No pol sem končno kupla za iz porodnišnice pajcka št. 50 - piše da je za 1 mesec in ko sem doma pomerla z drugimi pajacki ugotovim, da je enake velikosti kot naša 56, le rokavčki so malo krajši na italijanski oblekci. ma dost mam tega. Zdej je kupleno in upam, da bo vsaj kolikor tolko prav. Sej spodej bom itak dala body in žabice in upam, pa na široko povito in upam, da bo to napolnilo prazen prostor. Sicer pa dvomim, saj se nam napoveduje velikanka. Me prav zanima kolko bo težka drug teden.   Kje ste vse punce? Al ste že vse v nizkem štartu za v Rim? Dejte se kej oglasit, je taka žalost tle na naših straneh. user posted image   Grem kuhat joto, pa se še kaj oglasim.  
user posted image PA PA,  

micla

(odgovor članu tinki_winkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
29.8.2007 10:35:26   
kasija78
Jaz sem se tudi naštimala ob user posted image  da vas malo preberem, pa zgleda preredno spremljam in ni nič novega. Hmmm, to je najbrž znak, da moram sama kaj napisat user posted image .

Glede očetovskega dopusta dodajam še to, da ga očka lahko koristi od dneva, ko pride user posted image  domov, saj je namenjen skrbi za mamico in dojenčka. Informacijo imam sicer od enega očka, ki je hotel dopust koristiti kar prvi dan ob rojstvu ter tako urediti še nekaj stvari doma in so ga tako poučili - seveda pa se splača preverit. A bodo vaši user posted image  vsi koristili dopust?

Sem dobila domov reklamo iz Leclerca, kjer imajo zopet akcijo stvari za dojenčka - vozičke, posteljico, potovalno posteljico, jogi, pajacke... da naštejem vsaj del ponudbe. Midva greva danes pogledat in morda kaj kupit. Predvsem me mika jogi za posteljico.

Sicer se ubadam z likanjem gore perila in še otroških stvari. Na srečo imam že kupljeno in postavljeno previjalno, tako da bom lahko stvari zložila na zanje pripravljeno čisto mesto. Zmeraj bolj sem  prestrašena pred porodom in ponoči imam nemirne sanje.  Bolj se približuje pdp, bolj razmišljam o sredstvih za lajšanje bolečine. Saj to ti jih v porodnišnici itak dajo, a ne?  

2ursae (ali če katera tudi ve) ali lahko še enkrat napišeš svoje mnenje in izkušnje o dudah, predvsem v zvezi z materiali (silikon, lateks, kavčuk). Pa zanima me, kako ti gre iskanje plenic za zamenjavo pampersk. Jaz sem sicer kupila že paketek newborn pampersk, bi pa kasneje zamenjala za bolj ekološke in celo boljše pleničke, ampak za racmanke mi pa manjka prostora.

Kako je pa z uporabo različne kozmetike? V ŠS nam je rekla, da potrebujemo vodo, milo in mandljevo ali olivno olje.

V čem dojenčki spijo? V pižamici in pokriti z deko ali v spalni vreči? Kaj imajo v tem primeru oblečeno pod spalno vrečo?

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
29.8.2007 11:17:51   
Daschi
Oj!

Meni se danes popolnoma nič ne ljubiuser posted image .  pa imam polno dela, pa goro cunj za zlikat, pa ene stvari za pospravit.
Pa kar odlašam....

Očetovski dopust bo moj mož koristil, ko pridem iz porodnišnice, vse skuapj, torej 14 dni. pa še svojega bo nekaj vzel, tako da računava, da bomo kar do novega leta vsi skupajuser posted image . No, kakšen dan bo najbrž moral vmes v službo skočit pogledat.

Za nego kože bom jaz imela hladilno mazilo iz lekarne, je super. drugače pa krpice, toplo vodo, zelo prav pridejo tudi kamilice. torej kamilična kopel za ritko ali za vso kožo. pa mandljevo olje imam že tako doma za našega 3.user posted image
V bistvu bosta imela kar skupni predal za kozmetikouser posted image .

Se še kaj javim!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
   [Brisano sporočilo]
29.8.2007 12:37:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Daschi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2824
29.8.2007 13:22:32   
noa1
Hojla souser posted image !

Sem prišla od G, pa se še malo javim. Saj ne, da vas ne bi brala, samo za pisanje sem bolj lena. Danes mi je G dala bolniško do konca septembra, tako, da mi ni treba več v službouser posted image .
Drugače pa je naša user posted image user posted image  težka 1,9kg, jaz pa sem težja za celih 15kguser posted image . Pa ni panike, bomo pa pol te kile dol spravljali. G mi je povedala še, da se naša user posted image  še zmeraj ni obrnila na glavo, sedaj je z ritko navzdol in če se ne bo obrnila me čaka CR. Jaz pa sem se komaj sprijaznila z naravnim porodom. Do katerega tedna se ponavadi user posted image  obrnejo oz. bi se naj obrnili?
Na CSD še nisem šla, ker čakam še na avgustovsko plačo, pol pa bo treba počasi urediti tudi te stvari. Ko vas berem me kar malo panika grabi, ko imate že večina vse urejeno, pa nakupljeno in oprano ter zlikano. Nekaj stvari sva midva že nabavila, vendar imam namen začeti prati enkrat septembra (se mi še ne da) in potem še dokupiti vse kar manjka.
Tudi mene drugače dajejo člisto tipične tegobe, nespečnost, pogosto lulanje, zatekanje, pa tudi trebuh mi občasno otrdeva (mi je G danes rekla, da moram začeti jemati magnezijeve tablete), drugače pa me je do sedaj krč ponoči le nekajkrat zgrabil in upam da bo tako ostalo, ker me potem noga še par dni boli.
Lepo se imejteuser posted image in božajte svojeuser posted image .
Glede na vremenske napovedi, pa nam tudi vročina nekaj dni ne bo delala težav.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
VIDEO: Zakaj je pomembno spremljati otroko...
video
Brce v trebuščku so dokaza, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.