|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
29.8.2007 10:59:11   
Tanayya29
punce,sorry k sprašujem..ampak midva sva poročena...to pomeni,da ni treba nič popisovat o očetovstvu al kako?
No,sj na CSD mi je povedala kako in kaj samo jaz sem tok zmedena...more zraven samo za tist očetovski dopust??
ve mate več izkušenj....
aha,a gre katera v Šiško v torek v materinsko šolo?

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
29.8.2007 12:20:38   
pikapikica
Hojla Nayya, če sta poročena ne, edino za potem za dopust za nego in varstvo otroka se morata dogovorit kdo bo to koristil... oz. potpisati mora dogovor, da se strinja, da boš to ti... nekaj v tem stilu... te obrazce pa dobiš vse na internetu...

za porodniško: http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Porodniska
za nego in varstvo otroka: http://www.csd-mb.si/sl/page/view/NegaInVarstvoOtroka

obrazci so pa na vsaki strani desno, tam kjer piše povezave... tam si sprintaš... nekatere neseš v službo potrdit - predvsem kar se plače tiče in potem neseš na center za socialno delo...

Upam, da nisem kaj pozabila...
cau cau

aja joj... mislim, da lahko tudi za očetovski dopust vse sama urediš... sprintaš dokumentacijo
http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Ocetje
mislim, da mora tudi on nesti v službo potrdit in potem mislim, da lahko vse sama tja neseš in urediš...

no,če sem sličajno kaj pozabila naj me ostale popravijo... hmmm

< Sporočilo je popravil pikapikica -- 29.8.2007 12:21:14 >

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
29.8.2007 12:27:31   
murencek
Živjo!
TANTRA, res čestitke! Samo da si v redu. Pa ne bom ponavljala besed kolegic: POČIVAJ!!!
Sicer sem pa pri sebi opazila, da sem bolj naspidirana. Zdej sploh več popoldan ne kinknem za kakšno uro - sem cel dan budna, čeprav ponoči obožujem WC user posted image .

Drugače je pa fino brati naš forum, ko izvem veliko, pa še nasmejim se.
Špelka: "Me pa samo še nekaj zanima: ali se te plenice potem nikakor ne morejo sušit v pralno-sušilnem stroju, ker na tem se ne da vklopit funkcije hladno sušenje?"
Mislim, da, če sušiš v sušilcu, se vse hitreje znuca (no, prekrivne hlačke vsaj suši zunaj). Ne vem. Dej še ti kej napiš, mamuška. Jst se bom tudi še kej poglobila - če grem zdej brat, mi bo skenslalo, kar pišem user posted image user posted image .

potepinka, ja sej Streptokoka lohk fašeš že zdej, lohk ne, lohk pa med porodom. Meni je G rekel, da mi bo test naredil čim pozneje, da ne bo lufta do poroda. Rezultati pa itak trajajo 1t. Ja, pa ni fajn, če jo imaš.
Aja, pregled pa je v PO okol 8 EUR al ceneje. ne vem - v glavnem vedno imejte kovančke s sabo, ker je samoplačniško.

Tudi jst sem bila dons na CSD. Sem se šla pozanimat, katere papirje rabim oddati čez cca 2t. Papirje sem zdej že v glavnem rešila. Svetujem pa vsem ostalim, da greste tudi ve. Ker prve papirje je treba oddati 2 meseca pred PDP. Pa še za izračun STARŠEVSKEGA NADOMESTILA rabite rešen list PODATKI O PLAČI OZ. OSNOVI, OD KATERE SO BILI OBRAČUNANI PRISPEVKI ZA STARŠEVSKO VARSTVO. No, jst moram jutri ta list poslati na šolo, kjer se mi je pred kratkim iztekla pogodba. Ampak važno je, da jo bom lohk pravočasno oddala na CSD.

ajtak, tud meni se je ideja o darilu zdela fajn. Se pa strinjam z babsy - jst prisegam na unikat darila - še bolje, če boš sama porisala, popisala predpasnik. Slavljenec bo še bolj vesel user posted image .

Ja, jst si pa vsak dan rečem, da si moram pripraviti torbo za v porodnišnico (če kej pride). Pa še kr odlašam. Upam, da mi jo bo do konca tedna uspelo pripraviti - bom bolj mirna. Ja, pa za user posted image  bo tudi treba pripraviti. Tudi moj fant bo gotovo čisto izgubljen, če bo moral sam pripravljati stvari za user posted image , potem ko bo prišel po naju.

Fino bodte!

Neposredna povezava do sporočila: 3453
29.8.2007 12:32:37   
murencek
pikapikica, res si bla pridna z linki:
jst prilagam link direkt z Ministrstva za delo, družino in soc. zadeve:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/starsevsko_varstvo_in_druzinski_prejemki/

Gor imate zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih; vse o nadomestilih... V glavnem, so tudi linki za sprintat obrazce.
Aja, otroški dodatek (sicer ga oddamo 3 mesece po rojstvu najkasneje) si tud lohk sprintate od tam - tu so vedno novosti. K v knjigarni ga je treba kupiti, to pa spet stane user posted image .

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
29.8.2007 13:14:37   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: murencek

Tudi jst sem bila dons na CSD. Sem se šla pozanimat, katere papirje rabim oddati čez cca 2t. Papirje sem zdej že v glavnem rešila. Svetujem pa vsem ostalim, da greste tudi ve. Ker prve papirje je treba oddati 2 meseca pred PDP. Pa še za izračun STARŠEVSKEGA NADOMESTILA rabite rešen list PODATKI O PLAČI OZ. OSNOVI, OD KATERE SO BILI OBRAČUNANI PRISPEVKI ZA STARŠEVSKO VARSTVO. No, jst moram jutri ta list poslati na šolo, kjer se mi je pred kratkim iztekla pogodba. Ampak važno je, da jo bom lohk pravočasno oddala na CSD.

MURENČEK Mi lahko zaupaš, če si se za ta čas ko boš kao brezposelna (pred nastopom porodniške) prijavila na zavodu za zaposlovanje?

Ima mogoče še katera kakšno informacijo o podpisu izjave o očetovstvu pred dejanskim rojstvom otroka. Slišala sem namreč, da na nekaterih CSD-jih se da uredit pred porodom in da ti ni treba potem takoj iz porodnišnice na CSD laufat, ker lahka na podlagi te izjave oče vse sam urediuser posted image

ZA VSAKO INFORMACIJO VAM BOM FUL HVALEŽNA!!! 

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
29.8.2007 13:25:00   
scubadiver
Ojla punce, Sej vem da ni treba, ampak vseeno bi vas lepo prosila da danes popoldne držite pestke. Imamo namreč 3D ultrazvok pa ne bi rada doživela kakšnih šokov. Tako da prosim da mislite na nas user posted image
Se javim ko pridem domov..

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
29.8.2007 13:40:24   
Tanayya29
full hvala pikapikica...murenček

scubadiver
držim pesti zate..vse bo okej!!!!

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
29.8.2007 13:53:53   
pikapikica
joj punce... NUJNO!!!

sem ravno klicala na center v MB, če so njihovi obrazci pravi, pa so mi svetovali naj se raje obrnem na spletno stran Centra za socialno delo Ljubljana Šiška.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/prejemki.asp

ma sem hotela dobro, pa vidim, da sem vas skoraj zavedla...
uf!!!

Murencek - ti si bila bolj modra...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3458
29.8.2007 14:40:22   
murencek
ilije, ja, na uradu za delo sem se prijavila kot brezposelna.
Ker sem bila prej več kot 3 mesece v bolniški, mi je najprej ZZZS plačalo nadomestilo in zavarovanje, od avgusta naprej pa zavod. Ja, hvala bogu, da sem prej delala, da nimam najnižje podpore (tko kot lani poleti user posted image ). Ja, šolstvo je res sucks!!!

Kar se očetovstva tiče... Midva bova to urejala 60 dni pred PDP (natančneje 52 dni prej, ker imam takrat morfologijo, pa mi bo G še potrdil datum poroda, ki ga RABIM NUJNO na CSD). Tko da potlej po porodu ne bova letala okol k zmešana.
Tko da se da to urediti pred PDP.
LP

(odgovor članu pikapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
29.8.2007 15:30:13   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: murencek
Kar se očetovstva tiče... Midva bova to urejala 60 dni pred PDP (natančneje 52 dni prej, ker imam takrat morfologijo, pa mi bo G še potrdil datum poroda, ki ga RABIM NUJNO na CSD). Tko da potlej po porodu ne bova letala okol k zmešana.

Kako pa???
...se pravi da morva oba tja...a morva met kaj sabo???
a je vseeno na kero socialo greva? al kako??? jaz pojma nimam o tem...
Hvala vam za vse podatke...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
29.8.2007 15:31:39   
sonchek
Tantra...sam da se je vse uštimalo...sedaj se pa merkaj...

Scubadiver...seveda držim pesti...ti pa poročaj, pa kakšno slikco pripopaj...pa srečno...

..pr nas se je pa uscal kot iz škafa..no zdej se je že malo umirilo...upam, da ne bo kakšne toče...

Lep dan...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
29.8.2007 16:40:59   
naraščaj
En zaspan popoldanski pozdrav.

Danes sem pa večji del dneva bila pri sestri in mamci. Moj je namreč v Lj na sestanku in sem se kar na kosilo k mami najavla, ker moj gre potem še k svojim domov.

Drugače pa je pri nas včeraj pozno popldni bila ful toča. Ponoč (okol 3) je pa še zagorelo in je moj že galamil po stanovanu,saj je šel gasit. Končni rezultat - zidanca pogorela do tal.
Je pa user posted image zvečer ko sem šla spat bil tak živahen, da sem se prav nasmejala, pol sem se drla , da sem priklicala user posted image , da je še mal njega nabrcal. Men je tok fajn, ko binca, čeprav je včasih kr konkretno.

Skratka danes sem lena ko ****s. Ko ste govorile o darilih. Tut jaz rabim idejo za 30.rd. Praznuje od svakinje fant in morva v soboto na koroško.
Pol pa rabim še sredi oktobra darilo za user posted image  - praznuje tut 30. Sicer zanj mam okvirno že naštudirano, vendar ideje dobrodošle.

scubadiver , držim za uspešen 3D, naj se ti lepo nastaviuser posted image , da boš mela lepe slikce.

Jaz grem tut drug teden na CSD. Bom šla pa najverjetneje v ponedeljek še v službo, da mi porihtajo kar rabim od njih.  men se tut začne drug teden materinska v konjicah.

No se beremo.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
29.8.2007 17:14:56   
babsy77
Živijo!
Danes pa je en težek dan, soparen in kar spala bi, ponoči pa gledam kot sova. Prav narobe svet.
No, jaz sem zjutraj bila na pregledu, srček tiktaka tako kot mora, ta mala pa še vedno sedi. Je rekla G, da ima čas do 36T. Jaz sem jutri 29T. Sem pa pridelala +9 kg. V petek me čaka v laboratoriju sladka radost. Upam da bom preživela. Po pregledu pa sem imela prvi dan materinske šole. Pa celi dve uri smo sedele v predavalnici, je pa patronažna tako lepo predavala, da je čas res hitro minil. Pokazala nam je tudi točko za masiranje, ki ti baje pomaga pred odpiranjem. Si pa začneš masirat 1T pred PDP, če te pa prehiti pa kar v bolnici. Ta točka naj bi bila na notranji strani obeh nog, tri prste od gležnja (oz. tiste kosti, ki ven štrli kot bunka) gor za kostjo. Pri njej baje da je pomagalo.user posted image  Bomo probali. Pa Keglove vaje je treba delat od 100 do 300. Jaz se ne bom preveč hvalila, ker sem daleč od normeuser posted image . V petek pa mora že moj zraven. Imamo pa 3x na teden v dopoldanskem času.

Zdaj pa grem delat palačinkeuser posted image .

Pa pa

Ko sem jaz klicala na CSD, mi je rekla, da da oče izjavo na zapisnik po porodu na UE. Zdaj mi pa nič več ni jasno. Grem pa jutri še po papirje za očetovski dopust (upam, da jih dom, ker niso uradni dneviuser posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 3463
29.8.2007 18:46:59   
ajtak
user posted image
Lepo pozdravljene,
Te ohladitve sem izkoristila za obisk mojih v LJ. Tako sem sla tudi do svojega tiskarja, ki mi je (po mojih skicah) na rac. naredil krasen napis MOJSTER ZA ŽAR zraven pa tako krasno vilico s kotletom user posted image . To sva natisnila na rdeco majico (napis je bel) in izgleda fenomenalno!! Dala sem 10Eur.
Seveda sem mogla se v Leclerc, ker se je danes zacela akcija "Vse za vasega malcka". Kupila sem ene zabice, ene zokencke, tisto zascito za posteljico in posteljnino, pa sal in rokavicke in se ene copatke...
Skratka me ni za v trgovino spustit...

Tiste iz LJ, ce je bila katera v Leclercu (ce niste ble pejte, ker imajo ogromno stvari) kaksen se vam zdi stolcek za hranjenje un lesen za cca 70Eur ??? A mislite, da je full slabsi kot trip-trap, ker cenovno ni primerjave, mi je pa ta skor lepsi...

En lep dan!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu babsy77)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
29.8.2007 20:06:13   
scubadiver
Evo punce, sem nazaj iz 3D.
Vse je ok, končno vem malo več o otročičku. Nosim user posted image in sedaj to po zmedi počasi verjamem user posted image
Težka je 1083g velika 25,86 cm  in se pravilno razvija. Vse meritve so točno na povprečju. Sem prav pomirjena in zelo zelo vesela. Hvala vam ker ste držale pestke.
Sonchek z veseljm bi prilimala kakšno slikco, pa mi je posnela samo filmčke tako da ne morem in tud po mailu ne morem nobenemu poslati. SEm kar mal žalostna. Amapak važno da je dete zdravo user posted image

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
29.8.2007 20:13:48   
Tanayya29
scubadiveruser posted image user posted image ...
samo da je vse okej!!
kako misliš po zmedi?

Neposredna povezava do sporočila: 3466
29.8.2007 20:20:29   
scubadiver
Nayya28 na nuhalni so rekli da je fantek, na morfologiji pa da je punčka. To sem mislila z zmedo user posted image In sedaj imamo odgovor da je res punčka. 

Neposredna povezava do sporočila: 3467
29.8.2007 20:21:40   
scubadiver
Nayya28 na nuhalni so mi rekli da je fantek, na morfologiji pa da je punčka. To sem mislila z zmedo user posted image In sedaj imamo odgovor da imamo punčko user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3468
29.8.2007 20:22:31   
scubadiver
Joj se opravičujem... sem mislila da mi prvič ni objavilo... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3469
29.8.2007 20:26:13   
potepinka
scubadiveruser posted image user posted image user posted image za 3D in da je vse ok

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

Neposredna povezava do sporočila: 3470
29.8.2007 20:40:08   
Ilije
Pozdravljene čvekice!

Me veseli scubadiver, da je tvoja user posted image user posted image  v redu. A ni super na 3D-ju. Sem pa malce pokukala v barikin album, kjer veselo razkazuje njihovega Martina. Tako da sem še sama naredila prvi album in vanj pripopala dve slikce naše Zale Ajde.
Joj ajtak ti si mi pa ful lušte naredila z Leclercom. Sicer se v LJ spravlja že verjetno več kot dva meseca in verjetno bom še kakšen teden počakala... Si ne upam prej nakupovat novih oblekc, dokler starih ne spravim v red. Upam, da me naša user posted image  ne prehiti!!!

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
29.8.2007 22:07:56   
kanarka
Pozdravljene vse skupaj.

Ker sem v totalni gužvi in sploh nimam časa biti na forumu, se samo na hitro oglasim, da vam povem, da sem v ponedeljek še 1x vprašala glede Magnesola svojo G (po 32. tednu) in mi je ponovno potrdila, da se odsvetuje. Ko sem jo vprašala zakaj, mi je samo odgovorila, da je to splošna praksa in da ga vsi odsvetujejouser posted image  Kakšen odgovor! Ampak nisem več silila v njo, ker sva imele druge stvari za razčistit. Sem Rh- in me je zanimalo kako je s tem. Tudi injekcijo so mi že dali.

Ajtak če bi prej prebrala tvoj post, bi ti lahko pomagala. Namreč v Portorožu na ploščadi dela moj prijatelj, ki ima točno to, kar si ti iskala. Na licu mesta ti odtisne napis kakršen želiš na karkoli želiš. Od majic, do podlog za miško, šalčk ali puzzle. Ti bom za vsak slučaj na ZS poslala njegovo številko in če še vedno to iščeš ti bo verjetno tudi poslal po pošti. Ne vem pa, od kod si. Mogoče lahko kar sama skočiš do tja, saj to naredi na licu mesta. Cene so pa tudi zelooo solidne in to sploh ni drago.

Toliko zaenkrat na kratko od mene.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
29.8.2007 22:15:52   
kanarka
Ajtak Ah, šele zdej sem videla, da si že uredila. Super! Tako hitro preletim forum, da mi par stvari res uide.

Nekaj me še samo zanima. Pisale ste, da lahko dobite denar oz. paketek že septembra? Mogoče ste že napisale, zato mi ne zamerit, če bom duplirala vprašanje. Jaz sem mislila, da ko oddaš papirje za porodniško, 40 dni pred nastopom, potem tam avtomatično obkrožiš kaj bi in šele nato dobiš kar izbereš. Torej nič prej kot recimo mesec dni pred PDP-jem. Se motim?

LP

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
29.8.2007 22:25:53   
mamuška
Matr, kwa ste pridneuser posted image !

Jaz sem čist izmozgana, spet so me imeli več kot 2 uri namizi in ustanavljali "Klub začudenih" ob meni, pravzaprav noben ni točno vedu, kwa bi pravzaprav počel z mano, tako da sem na koncu samo zbrala izvide in iz njih sama razbrala, da ravno idelano ni, amapak paniek ne pustim zganjat. Se je vsem oddahnilo, ena dr. je pa pripomnila "da že itak vse vem". Jebela, saj se vsak teden tam valjam in poslušam dohtarje (z redkimi izjemami), kako ugibajouser posted image user posted image Kontrola naslednji teden, pa dokler se n pojavi navidiku ali Premru ali pa Geršak, ne grem prav nikamor, Lumpek je težak okoli 1. 400 gr, koliko je dolg nisem izvedela, obseg glave, trebuha je za 30 T in 4 dni (jaz sem 27 T in 4 dni), femur pa "prehiteva" le za kak teden. Se je pa izvolil obrnit na bučko in me veselo brca v rebra in želodec.

SUšilc pa to: za vse tkanine velja, da sušilc ni blagodejen zanje.  Jaz osebno BG in prekrivnih hlačk nikakor ne bom sušila v sušilcu, bambuzle pa morda kdaj, če se bodo "natur" predolgo sušili. Štorklje sem zelo redko sušila v sušilcu, zato so še kot nove.  Odsvetujem vsem, da prekrivne hlačke perete z močno centrifugo in sušite v sušilcu, res.

Več pa danes nisem sposobna, grem samo še - spaaaaat! Tantra, žirafa - bravo!!! Čuvajta se!

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
29.8.2007 22:43:23   
Dajica
No, pa da se se jaz oglasim danes. Spet je en naporen dan za mano, se jutri, v petek bo pa ze bolje.
Sem se odlocila, da grem v materinsko solo v ponedeljek v Lj v porodnisnico, ker bo tja hodila tudi moja sodelavka. Ce mi ne bo vsec, pa se vseeno lahko grem v Domzale, kjer se zacne sele cez 3 tedne.

Moja pikica me pa danes brca cisto spodaj, dalec spodaj pod popkom.Pa se mi zdi, da se ji je prej kolcalo, ker je kar nekaj casa utripalo spodaj. :) Se dobra dva tedna, pa jo bom spet videla . Juhu!

Lepo nocko zelim vsem user posted image !

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Nakupovanje prek spleta
Splet.Ka

Kaj za dojenčke in malčke bi najraje kupovali preko spleta?

igrače (56%)

oblačila (18%)

plenice + vse za previjanje (19%)

ostalo kozmetiko (6%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!