|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  353 354 [355] 356 357   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
22.8.2007 11:24:54   
Anonimen
Nora: dieto zaradi gestacijskega diabetesa imam. To pomeni, da moram imeti 6 (ja prav ste prebrale 6) obrokov, in sicer zajtrk, dop. malico, kosilo, pop. malico, večerjo in povečerjek. Tako da so se med. sestre, ki so svetovale, da zvečer pijte samo vodo, svetovale narobe. Nosečnica namreč več kot 12 ur (torej recimo tam preko noči) ne sme biti tešča in mora jesti. Problem so zajtrki, ker je sladkor v krvi po njem zelo visok, imam pa zdaj bistveno manjši obrok ob zajtrku, pa je čisto v redu, ker imam potem kmalu dop. malico. Obroki so nekoliko manjši, jem lahko skoraj vse, razen jedi iz bele moke, belega sladkorja, nekatere vrste sadja (npr. lubenica, banane, hruške, skratka izrazito sladko sadje),... Mlečni izdelki so vsi dovoljeni, le da morajo biti pusti z 1.6% mlečne maščobe (in ne 0.5%, je zmota, da je ta zdrav!), zelenjava v neomejenih količinah, oreški,... Sadni jogurti niso priporočljivi (si narediš jogurt tako, da daš recimo lešnike ali kokosovo moko v navadni jogurt in je ful dobro), nikar si ne stiskajte soka iz sadja (npr. pomaranč). Sladico tu pa tam pojem. Velikokrat si sama naredim puding s ful malo cukra, ali pa si namesto tortice in peciva raje privoščim ledeno kavo ali sladoled brez smetane. V bistvu ni nobena znanost, le običajna zdrava prehrana, tako da je priporočljiva za vse nosečke, ne samo za tiste z diabetesom. Tako da punce ne hujšajte in ne izpuščajte obroke. Jesti morate skoraj kot dojenčki, vendar v omejenih količinah in po pameti. Upam, da sem kateri pomagala.

T.

(odgovor članu nora)
  Neposredna povezava do sporočila: 8851
22.8.2007 11:38:57   
žarnica
sem še cela. Ni me gledal vaginalno,saj je rekel,da ni pomena,da tudi,če se zdaj otrok rodi,bo vse vredu. Sem pa naročena spet na CTG drug teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8852
22.8.2007 11:57:36   
nana 27
Jaz imam pa danes popoldne pregled..bi raje dopoldne, ker zdajle sme ravno po kosilu in bo tehtnica pokazala user posted image  Komaj čakam na pregled, da vidim, kaj se dogaja z menoj in z user posted image . Tianna, hvala za lepe želje!  Mateja82, ja na trenutke tudi mene dajejo te skrbi. Predvčerajšnjim sem bila vsa zamorjena glede tega. Tudi naš Miha gre s septembrom v vrtec. Hodil je že od lanskega septembra do maja, nato smo dobili prostor v vrtcu, ki je blizu doma in smo ga izpisali. Veliko sprememb za tako majhnega človečka. Se tudi sama sprašujem, kako bo tole - uvajanje, bolezni, dojenček...pa si zmeraj rečem, da ko bo težava tu, jo bomo pa reševali. Brez veze, da se nekaj vnaprej sekiram. Vem pa, da tole z boleznimi ni nič fajn. Od septembra do maja je bil več časa doma kot v vrtcu. Tri dneve vrtca, bolezen in dva tedna doma. Pa mu do prvega leta ni bilo nič. Upam, da bova po porodih lahko tu kakšno rekle, če bova sploh prišli do računalnikov user posted image  Saj veš, kaj pojejo v risanki Mojster Miha? BOMO ZMOGLI? BOMO JAAAAAAAAAAAAA! user posted image user posted image user posted image   

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8853
22.8.2007 11:57:50   
Anonimen
Evo vam mene že spetuser posted image .

Cuma, pa kaj si ti šla ob 7h v laboratorijuser posted image . Vsaka čast, jaz sem takrat še spala. Prišla sem tja ob 7.55 in se prerinila čez celo vrsto in pol sedela tam še celo preklemansko uro da so mi vzeli kri po tisti nagraužni sladkobi že spet. Fuj in bljak.
Sem pa imela takoj po tem pregled, tako da za kavico nebi bilo časa, razen če bi jo tam iz avtomata piliuser posted image .
Veš kaj mi je Rožičeva povedala....da sploh ni res da je v Izoli EA VEDNO dosegljiva, da še vedno velja kot prej, da jo dobiš pod pogojem da si zgodaj zjutraj v porodni, da je dopoldan toliko operacij da še tistega ne folgajo, kaj šele se ubadat z nosečkami, da dela samo eden, da popoldan sploh ni mogoče ker noben ne bo prišel od doma, ponoči pa lahko samo sanjamo o EA. Pa jo pisano gledam, da sem bila prejšnji teden na predvanju in je rekla da je 24/7 dosegljiva, naj ob sprejemu povemo da se anesteziologa kliče in da pride v pol ure. Je rekla da prvič sliši, pa je ona ena od porodničark v Izoli in bi že vedelauser posted image user posted image user posted image . Jaz sem se ji lepo zahvalila za info, jasno mi več ni nič, sem pa sedaj še bolj odločena da grem v Postojno, ker za tam mi je pa rekla da se 100% dobi dan in noč.
Tudi jaz imam naslednji pregled spet 29.8. ob 13.15. Imaš vsaj približno isto uro?

Drugače sem pa imela danes tudi pregled, dala me je na CTG in ni nič pokazal, razen da je zelo živahen otrok. To sem pa že prej vedelauser posted image .
Beljakovine imam v urinu, moram več pit, kar je tudi res, ker odkar sem toliko hodla ponoči na WC sem kar podzavestno zmanjšala pitje in res premalo pijem.
Pa Hg je bil 112 in mi je predpisala Retafer in pripomnila, da zadeva zapira. Hja, kaj mi je sedaj še tega treba, že tako sem vsa čudna v trebuh, zdaj mi pa še to rabi...user posted image .
Drugače pa je vse ok, tokrat mi ni naredila UZ, je rekla da je ctg dovolj da se vidi da je z user posted image vse v redu.
Kolk me pa še vedno neznosno boli, nogo kar vlečem za seboj. Zoprno do skrajnostiuser posted image .

In zaradi vse te zoprnije bom sedaj šla hladilnik praznituser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8854
22.8.2007 12:15:03   
Anonimen
Pozdravljene souser posted image !

user posted image user posted image user posted image  vsem za uspešne preglede! Joj, jaz bi šla tudiiiii... Pa ga imam šele naslednji torek. user posted image

Grem še enkrat nazaj brati kaj ste napisale, da kaj pokomentiram. Vedno, si rečem to pa to, potem pa pozabim. user posted image
Aja, jedilnik od Tanje Line je pa res super! Ampak ne vem, če bi zmogla celih 9 mesecev tako. No, če bi morala, potem sigurno bi. Sem pa brala pri Pušenjaku, da je takšen jedilnik priporočljiv za vse nosečke in nenosečke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8855
22.8.2007 12:16:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

p://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170512

Sandra, ta tvoj link ne dela. Spet. user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 8856
22.8.2007 12:18:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nora

Meni ni nikoli G zmeril dolzino MV. Zadnjič me je prvič po dooolgem času pregledal vaginalno, da vidi, če sem odprta in je rekel, da bo do konca vsakič preverjal.

Meni ni tudi nikoli izmeril MV. Me je pa čisto na vskem pregledu vaginalno pregleda. user posted image

(odgovor članu nora)
  Neposredna povezava do sporočila: 8857
22.8.2007 12:50:24   
guppy
Ojla,

žal vas ne utegnem več brati, ker po forumu brskam za drugimi informacijami (pediatri, hranjenje...), ampak bm vsake toliko malo pokukala kaj se dogaja, kaj vprašala izkušene mamice in napisala, kaj se dogaja pri nas.

Danes smo dobili pediatrinjo in sicer dr. Ivo Kalinšek iz ZD Moste, za kar sem hvaležna predvsem nani, ker mi je včeraj prilepila tiste linke, kjer sem prebrala, da je to odlična zdravnica. Sprejemajo le še bolj "z rezervo" in komaj smo dobili datum za prvi sistematski pregled.

Vidim tudi, da ste se nekaj pogovarjale o kilogramih. Vam povem, da se je v zvezi s tem res nepotrebno obremenjevat. Jaz sem začela s 83, shujšala na 80 v prvih mesecih, potem se pa (na dan pred porodom) zredila na 99. Ko smo prišli domov iz porodnišnice, sem jih imela 82,5. Vse je šlo dol.

Pozdravček vsem in čim več pozitivne energije!!!!
guppy & user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8858
22.8.2007 12:52:11   
Anonimen
Guppy, user posted image  tebi in user posted image user posted image !

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8859
22.8.2007 13:42:07   
zvezda71
user posted image  počasi pakiram za porodnišnico pa me zanima duda moram kupit? Kako priporočate jaz res nimam pojma o teh rečeh prjatlca ki je pred kratkim rodile je pa na morju. Kaj pa flaške a naj kupim kar tisti komplet od avent ali priporočate kaj drugega? Dajte pomagat ker mene že počasi panika grabi pa ne bi rada vse user posted image prepustila, ker se bojim da bi pol BC domov prvlekuuser posted image . Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8860
22.8.2007 13:48:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zvezda71

Kaj pa flaške a naj kupim kar tisti komplet od avent ali priporočate kaj drugega?

Jaz sem ta kompletek dobila za darilo in se mi zdi super. Avent je itak ok firma. Če bodo že v začetku prišle prav pa ne vem, kasneje pa zagotovo bodo.

(odgovor članu zvezda71)
  Neposredna povezava do sporočila: 8861
22.8.2007 13:59:06   
Anonimen
Jaz sem kupila od Aventa parni sterilizator (pride v poštev če imaš mikrovalovno) in je v paketu že ena majhna steklenička z 1 luknjo in ena malo večja z 2 luknjama in najmanjša duda. In mislim da stane vse skupaj starih 7000sit.
Sem gledala stekleničke in dude od Aventa posebaj in mislim da se je kar dobro splačal nakup.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8862
22.8.2007 14:30:04   
Anonimen
Jaz sem kupila flaško od Tomee Tipee, ker se mi je zdela res taka luštna. Samo eno in upam, da še te ne bom kaj dosti uporabljala.
Dudo sem tudi kupila in imam dilemo ali jo naj spakiram za v porodnišnico ali ne. Zaenkrat sem na ne. Drugega pa nisem kupovala. Če bo tamala kaj po moji nečakinji ne bo pila iz flaške niti dude ne bo marala.

Punce.......po moje je PikicaPokica spakirala in se že sprehaja po Rimu. Držim pesti zanjo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8863
22.8.2007 14:32:45   
Pikica pokica
Glede dudik - meni se Nukove zdijo boljše od Aventovih, ker so bolje oblikovane. Je pa za začetek treba kupiti silikonsko, kasneje ko dobiva zobke, pa iz lateksa.

Flaško sem pri sinu imela le eno - Aventovo z eno luknjo, ampak je skoraj nismo uporabljali, ker se je le dojil. Kasneje smo prešaltali na Aventov magični lonček, iz katerega se ne poliva in ne teče ven. Še zdaj ga uporablja ponoči ( če je slučajno žejen).  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8864
22.8.2007 14:35:18   
Anonimen
Še jaz s pregleda. CTG je pokazal, da je naše user posted image  živahno user posted image , popadkov pa nobenih. Urin je OK. Vzel mi je bris za tisto bakterijo, s katero se lahko user posted image  okuži med porodom. Naročena sem čez 1 teden. Takrat bodo tudi izvidi brisa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8865
22.8.2007 14:35:51   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Punce.......po moje je PikicaPokica spakirala in se že sprehaja po Rimu. Držim pesti zanjo!

HA HA!! Tako hitro pa ne grem!!
ploh pa ne danes, ker sem sama - mož je, kot sem že pisala, spet na Bledu - ledvični kamni, sina je pa mama vzela do jutri, če bo splučajno treba v p. letet user posted image user posted image user posted image .
Je rekel mož, da naj ga kar pokličem, če se bo kaj začelo dogajati, pa se bo hitro iz Bleda pripeljal. Če bo tako kot pri prvemu, bo imel časa več kot dovolj. Če bo šlo pa tokrat hitreje, bom pač lahko srečna, da sem tako hitro sama rodila user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8866
22.8.2007 14:41:05   
Pikica pokica
Nefretiti, škoda, da ne moreš v petek... Jaz se sama do Šempetra ne bi več vozila; sploh pa zdaj ne, ker me že malo "grabi". Se bomo pa dobile kasneje z vozički, pa bo tudi super, da kakšno rečemo o naših lepotcih in da se spoznajo med seboj user posted image .

Aljab, če boš zato, lahko medve vseeno greva, ampak zdaj bi lahko malo prej - lahko tudi jutri, ko imam pregled in bom dopoldne v mestu.  Mi pa moraš sporočiti svojo gsm št., da te obvestim, če prej pobegnem user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 8867
22.8.2007 14:45:04   
Rožica*
Živjo!

Tudi jaz vam ne uspem slediti.
vas pa seveda ob vsaki priliki preberem.

Glede dude in flaške. Jaz imam tisti komplet Aventovih dudic in dveh flašk in črpalko.
Dude v porodnišnici nismo potrebovali, bi pa flaško vendar so nam jo dali tam NUKOVO, tako da sem se kar sekirala če bo sploh želel piti iz Aventovih. Zaenkrat tudi Aventovo potegne.
Dudo pa zdaj doma prakticiramo za tolažbo mogoče nekaj minut, potem ji sam izpljune.

Kilogrami, jaz sem pridobila 17 kg iz porodnišnice sem prišla z -7kg, kako stojimo zdaj pa nevem. Se ne tehtam, ker se trenutno bolj koncentriramo na hrano in pijačo, skušam čimveč počivat in se ne sekirat, da bi bilo malo več mleka. Seveda še vedno črpamo, da bi spodbudili nastajanje le tega, ker naš malček še vedno ne vleče dovolj.

Nevem če ste že opazile sem na temi DOJENČEK  odprla novo temo Septemberke 2007 in komaj čakam, da bomo pričele tam klepetat.
Moram pa priznat da spremljam Avgustovke in opažam, da nas kar vse pestijo bolj ali manj eneke težave, dvomi,.....
Tisti seznamček je tam bolj informativno bomo kasneje uredile svojega, ko se bodo članice opredelile, kam spadajo.
Jaz vas vsekakor ne mislim zapustiti.

Guppy kako pa tvoja dva?
Dobro jesta, zata sesati, v kolikem tednu sta bila rojena?
Sta si že izoblikovala ritem, koliko spite ponoči?
Skratka zanima me vse.user posted image
Mogoče rečeve katero na temi Dojenček.

LP. Rožica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8868
22.8.2007 15:03:06   
LINA31

user posted image  počasi pakiram za porodnišnico pa me zanima duda moram kupit? Kako priporočate jaz res nimam pojma o teh rečeh prjatlca ki je pred kratkim rodile je pa na morju. Kaj pa flaške a naj kupim kar tisti komplet od avent ali priporočate kaj drugega? Dajte pomagat ker mene že počasi panika grabi pa ne bi rada vse user posted image prepustila, ker se bojim da bi pol BC domov prvlekuuser posted image . Hvala

Hojla,
jaz imam celoten komplet od Nuka. Nekak so mi mlade mamice bolj priporočale kot Aventa, zlasti za tiste user posted image  naj bi bilo boljše, ki se rodijo predčasno oziroma so leni in ne znajo povlečt. Kolegica je ravnokar prešaltala na Nuk iz Aventa, ker ji je iz Aventa vse mimo ust teklo. Po mojem je treba probat pri, vsakem user posted image  je drugaače.

user posted image Imam pa jaz drugo vprašanje....ali je potrebno vse dude pred uporabo prekuhat?

Danes sem bila na dekompresiji. Je bilo fajn, čeprav me je vsakič znova kar groza, ker je zadnjič ena skupaj padla...tako se ji je pritisk znižal. Je pa fajn, ker full migauser posted image . Danes je babica še enkrat potrdila, da dekompresija izredno koristi prekrvavitvi posteljice, zato se moram pač potrudit.

Pa pa

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 8869
22.8.2007 15:11:41   
zvezda71
Punce hvalauser posted image jaz bom tudi verjetno kupla kar komplet od aventa čeprav mi je tudi tista od Tomee Tipee, ki bi naj preprečevala kolike tudi ful dobra. Itak pa UPAM da bom dojila brez problema in da bo dete bolj ali manj z mojim zizilendom zadovoljenouser posted image . Dudo bom pa eno za vsak slučaj kupla silikonsko kot svetuje Pikica pokica.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 8870
22.8.2007 15:33:00   
Anonimen

Punce hvalauser posted image jaz bom tudi verjetno kupla kar komplet od aventa čeprav mi je tudi tista od Tomee Tipee, ki bi naj preprečevala kolike tudi ful dobra. Itak pa UPAM da bom dojila brez problema in da bo dete bolj ali manj z mojim zizilendom zadovoljenouser posted image . Dudo bom pa eno za vsak slučaj kupla silikonsko kot svetuje Pikica pokica.

V tistem kompletu, ki sem ga jaz dobila - mislim, da se imenuje prav "Začetni komplet za novorojenčka" od Aventa, dobiš 2x stekleničko 125ml, 2x stekleničko 250ml, 4x cucelj za novorojenčka, ščetka za čiščenje stekleničk in silikonsko dudo.

(odgovor članu zvezda71)
  Neposredna povezava do sporočila: 8871
22.8.2007 15:36:45   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: LINA31

user posted image Imam pa jaz drugo vprašanje....ali je potrebno vse dude pred uporabo prekuhat?

Ja. Tudi na vsaki embalaži to piše. Sicer jih ene še sterilizirajo..., ampak jaz tega nisem nikdar počela.
Dajo se v mrzlo vodo, počaka,  da zavre in nato naj vreje 5 min. To je to.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 8872
22.8.2007 15:36:52   
Anonimen
Zvezda71, evo:

user posted image

24 € pa nekaj drobiža

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8873
22.8.2007 16:09:30   
aljab
Pozdravljene!
No Celjanke se bomo pa potem s princeskami dobile (oz. če bo tvoj princ Nefretiti toliko boljeuser posted image user posted image ...). Pikica Pokica ti se kar v miru spočij, ker se mi zdi, da boš kmalu potiskala. user posted image No pa upam, da se ti bom čimprej pridružla!! (Čeprav se moji princeski očitno še preveč fajn godi. Glede na njeno rekreacijo.....)

Punce se spomnite, da sem vam govorila o podarjeni lupinici od tašče in tasta, ki mi sploh ni bla všeč...no sem mojemu še nekaj po nosečniško travmirala o tem in včeraj ga je  razjezilo in jo je šel brez moje vednosti zamenjat v BC. Sedaj mi je všeč, sam kako naj to tašči in tastu pojasnim, glede na to, da sem jim ob zahvaljevanju sveto zatrjevala, da mi je njuna izbira všeč.... jao meni. Res mi je naredu lepo godljo ta moj user posted image . No pa saj sem si sama kriva k si zmišljujemuser posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8874
22.8.2007 16:11:32   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: srček

In zaradi vse te zoprnije bom sedaj šla hladilnik praznituser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ta je dobra user posted image user posted image user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  353 354 [355] 356 357   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  353 354 [355] 356 357   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?