|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
16.8.2007 8:58:38   
Klaudia
Bubi - moje sožalje. user posted image  user posted image

Res ne razumem kako da tega niso odkrili prej. Pri vseh teh preiskavah, ki jih naredijo...
Eno user posted image  zate in tvoje...

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
16.8.2007 8:59:40   
oktoberka
Sam ni mi jasn kako lahko nosecnost prekinejo v 30 tednu. A to sploh loh nrdijo, mislm ce smejo to narest? To je men ful cudn ej! Kako pa da se pol nekateri otroci vseen rodijo s posebnimi potrebami?

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
16.8.2007 9:07:55   
*Lana*
Iskreno sožalje *bubi* user posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
16.8.2007 9:31:07   
soraja
oktoberka,odkar sem to za našo ubogo bubi prebrala se tudi jaz vse to sprašujem,pri vseh pregledih oz. pri pregledih kot so NS,morfologija,res žalostnouser posted image sam to mi gre po glavi me kr panika daje

naša punčkica,komaj te čakava!

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
16.8.2007 9:57:42   
oktoberka
Tole sm nasla pri septembrkah, pa se mi zdi fino napisano. Upam da vam bo kaj pomagalo...

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
16.8.2007 9:57:59   
oktoberka
SEZNAM ZA NOVOROJENČKA 

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina

- BANJICA
- KOŠ ZA PLENICE 

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.

2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE – 5 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir)
- BODI – 3 kom (2x dolgi, 1x kratki rokavi)
- PAJACEK PLIŠ – 2 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)

- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, KALIKO
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom

- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo)
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 2kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- TEL. KARTICA
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 5 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO

- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
16.8.2007 10:36:13   
valči
*bubi*,iskreno sožalje,za tvojega otrokauser posted image user posted image ,sploh ne morem verjet,kako se lahko to zgodi v teh časih,res krutouser posted image .Bodi močna in naj te user posted image čuva.

Kar strah me je postalo,ne vem,kaj si naj mislim.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 2632
16.8.2007 10:40:59   
mišk
*bubu*, iskreno sožalje!user posted image  Do danes sem živela v veri, da smo oktoberke že na varnem glede česa takega! Žal, sem živela v zmoti...user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
16.8.2007 10:47:40   
Klaudia
user posted image       
user posted image  
1 user posted image    1user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), PDP, spol, ime)

27.06. Neža81 ('81), (PDP 14.10) user posted image  Maša user posted image  in user posted image  Maj user posted image   user posted image  user posted image

user posted image
65 user posted image    19 user posted image     12 user posted image       7 user posted image         

največ user posted image  je 30.10. - 5 user posted image

(PDP, nick (letnica rojstva), št. user posted image , kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image   
01.10. bambi ('73), 3n, MB, user posted image
01.10. picola1 ('80), 1n, NM --> Postojna, user posted image

02.10. Pandica ('79), 1n, MB, user posted image  
02.10. MissLady, 1n

03.10. Zoja*** ('76), 1.n, KR, user posted image
04.10. pingi ('79), 1otrok, LJ
04.10. inja2 ('84), LJ
04.10. Solero ('78), 1n, KP, user posted image

05.10. Ursikazala ('70), 1n, LJ, user posted image  (Nika)
05.10. kovanec
05.10. pony ('74), 5n

06.10. mišk ('82), 1n, KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), 1n, LJ
09.10. janja ('73), 3n (2otrok), LJ --> Ljubljana, user posted image
09.10. Tinki_winki ('82), 1n, KP
09.10. sanwebdra ('79), 1n, MB, user posted image  (Julija)

10.10. Klaudia ('86), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Lia)
10.10. tave ('74), user posted image
11.10. Micla ('77), 3n (1otrok), GO, user posted image
11.10. Lillylilly ('79), 3n (2otrok), Jesenice, user posted image (Žan)
11.10. 2ursae ('77), 2n, LJ, user posted image   (Bor)

12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), 1n
13.10. mamica80
14.10. Jasna ('76), 4n (3otrok), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), 2n, CE, user posted image

15.10. bonci ('77), 1n (dvojčki) 
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), 1n, Domžale, (Lana ali Miha)

17.10. prymorka ('84), 1n, KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija

19.10. čohalka ('78), 2n, user posted image
20.10. valči ('79), 3n, Brežice, user posted image
21.10. Daschi ('76), 4n, --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), 2n, --> Ljubljana

21.10. inibini, user posted image
22.10. metkica1 ('80), 2n (1otrok), CE  --> Celje

23.10. Janice
23.10. pikceva ('78), 1n (dvojčki), NG, user posted image in user posted image

24.10. Natasa-6 ('74), 3n, LJ, user posted image
24.10. mala ('83), 3n, LJ

24.10. Panda. , 2n, LJ --> Ljubljana, user posted image
25.10. *Lana* ('78), 1n, user posted image
25.10. pot, 1n, LJ, user posted image

25.10. nana84, 1n

26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, 1n

28.10. mehurčica ('78), 2n, MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), 1n, KP
28.10. noa1 ('75), 1n, MB, user posted image

29.10. zivepo ('86), 1n, CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), 1n, NG

30.10. soraja ('83), 1n, KP, user posted image
30.10. orka**
30.10. lane31 ('76), 1n, MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), 1n, KK

30.10. ditta ('74), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image
31.10. živa ('77), 2n, LJ --> Postojna, user posted image
31.10. Ulaa
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
16.8.2007 11:28:36   
*bubi*
Hvala vsem user posted image

Ne bi vam rada tukaj pisala cele zgodbe. Ne bodite prestrašene in zaskrbljene, to, kar se je zgodilo meni, je precej redko. Prepričana sem, da se bodo oktobra rodili sami zdravi user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
16.8.2007 13:15:22   
oktoberka
Punce, kje se skrivate??? A ste vse se cist dopustnisko razpolozene in se vam ne da pisat?user posted image

lp

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
16.8.2007 13:42:24   
pikceva
Ja, bubi, nimam besed. Verjamem, da ti je zelo hudo. Pa tako pozno so ugotovili. Žalostna zgodba user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2637
16.8.2007 13:48:45   
oktoberka
KLAUDIJA na seznamu je Anab. pod 13.10. Ampak kokr sm js zdele gledala septemberke je ena s takim nickom rodila pred kratkim. A kera kej ve o tem? A spada k nam al pod septemberke?

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
16.8.2007 14:00:49   
Klaudia
tista, ki je zdaj rodila ima nick ana b, med oktoberkami je pa AnaB.

Sem šla tudi sama preverjat user posted image

Susan Savannah

Neposredna povezava do sporočila: 2639
16.8.2007 14:44:58   
skuštrana
Meni se danes res ne da nič pisat, sploh pa po tej grozni novici od bubi user posted image .

Drgač pa sem zjutraj najprej rekla svojemu dragemu, naj grejo k vragu še kile in strije samo da bo vse ok. Pa magari bom marogasta kot močerad in imela na koncu 30 kg viška. Ker ko slišiš kaj vse lahko gre narobe..user posted image user posted image user posted image

Sicer pa grem jaz danes še malo namakat noge v morje - komaj čakam. Nazaj pridem v pon, tako da se vam javim takrat. Imejte se lepo in božajte svoje bušije.

Glede seznama, ki ga je ena nalepila - pri oblekcah sem se jaz ravnala nekako tako, da imam vsakega 7 kom, torej za približno 1 teden ( pajacke, bodije, pižamce,...)

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
16.8.2007 14:55:29   
oktoberka
user posted image user posted image ok klaudija aml sm ga posrackala!user posted image  

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
16.8.2007 23:12:54   
2ursae
Sem bila danes pri G (tudi jaz imam zdaj preglede na 14 dni), z Borom je vse ok, se je pa tud že obrnil. Mi je pa dala napotnico še za pregled v porodnišnici, ker imam posteljico kar nizko ležečo (pri uz skozi trebuh izgleda ok odmaknjena - 4 cm, pri vaginalnem uz se je pa izkazalo, da le dobra 2 cm user posted image  ), pa še eno cisto na jajčniku mi je našla. Sama se ne sekiram, sam da je z malim vse v najlepšem redu user posted image . Bomo videli, kaj bodo rekli v porodnišnici, sam upam, da ne bom dobila unga tečnega Pušenjaka - v 1. nosečnosti me je tud G zaradi sladkorja enkrat poslal k njemu, pa je bil tko v iber tečen in osoren, da res ne vem, kaj punce vidijo na njemu user posted image . Saj vem, najbrž je imel pač slab dan, vsi ga kdaj imamo, ampak vseeno upam, da ga ne bom dobila.

Zdaj pa da še mal spucam za nazaj user posted image :

sobica: pri nas bo mali spal pri nama, zdaj pa delamo sobico za Anžeta. Nič, tko je, če si starejši - zate vse novo, bratca bomo pa vrgli kar v kotek v spalnici user posted image . Košek bi jaz ziher vzela, če bi mi ga kdo imel možnost posodit - men je to tko cortik. Sam kupovala ga pa ne bom. Tko da, če imate možnost izposoje, bi  rekla "go for it!"

skuštrana, Anže je imel t.i. ekstenzijski vzorec, kar pomeni, da je imel švohcane trebušne mišice in zategnjen ramenski obroč, zaradi česar se je preveč rad usločeval nazaj. Racmanke so mu prej škodile kot ne, ker so tako velike, da pri ležanju na hrbtu povzročajo to usločenost, saj je ritka precej v luftu ... upam, da si predstavljaš. To ni nastalo kot posledica plenice, ne, plenice so pri otročku brez razvojnih težav čisto neškodljive, sam za Anžeta pač niso bile primerne. Imamo pa v družini nekaj problemov s hrbtenico (čeprav je težko ocenit, a je boleč hrbet posledica dolgega šolanja in načina življenja, al je to res kaj dednega), tko da mislim, da je bil Anže k temu pač nagnjen. Upam, da bomo pri Boru to s handlingom to preprečili ...
Pa tri prekrivne hlačke so čisto dovolj user posted image

modrčki za dojenje: sem si jih nabavila kar vnaprej, pa mal različne. V Mullerju so bili poceni, pa sem jih vzela kar nekaj ... niso ravno nekam ugledni, za domaču uporabo pa so. Jaz bi kar priporočala, da imaš ene par mal slabših, ki ti niso ravno kot uliti - v prvih tednih sem jih ful hitro umazala, ker mi je mleko teklo kot za stavo, mi pa tud ni bilo, da bi hodila po štacunah in iskala modrce ...

Kinderpet: imaš 120x60 cm ali 140x70 cm. Mi smo vzeli 120x60, ker sva vedela, da bova kmelu imela drugega otročka in bova Anžeta itak selila v večjo. Zdaj sva ga dala v 140x70, Bor bo pa v tamali.

flaške, dude, cuclji: pri nas smo Nukovci. Rabiš max 2 flaški, itak naj bi izključno dojila prve pol leta, nič čajčkov in sokcov ... definitivno kavčuk dude in cuclji - je bolj naravno, pa sploh se ne obrabijo tako hitro, kot se govori user posted image . Cuclje je pa itak fajn pogosteje menjat, ker se prej ali slej tako umažejo, da jih ni več ravno higienično uporabljat. Dudic pa tud priporočam, da imaš ene par, ne le eno. pa ti pade v trgovini na tla, pa jo kje založiš ... če jih imaš več, imaš eno vedno pri roki.

še nekaj o plenicah: če se ne moreš odločit za Racmane, pa poskusi s plenicami Moltex: za enkratno uporabo, so pa nebeljene in hitreje razgradljive. Dobi se jih v Mullerju, so pa malo dražje, sam za naše okolje se splača ... moje skromno mnenje user posted image . Če pa se že odločaš, katero firmo bi vzela, pa raje ne jemat Pampers, ker jih izdeluje zloglasni Procter&Gamble, ki delajo nedovoljene poskuse na živalih. Društva za zaščito živali pozovajo ljudi, naj bojkotirajo izdelke te firme user posted image .

to je nekako to od mene ... lepo se mejte, se jutri še kaj beremo user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 2642
17.8.2007 9:58:36   
valči
Punce moje,jaz sem tako žalostna zaradi Bubi,da sem čisto paf,skoz mislim na njo in kaj se ji je to zgodilo.Kako to,da tako pozno?Ali niso nič sumili?Bubi,če boš kdaj pripravljena,prosim,vsaj delček zgodbe napiši,nisi čutila otroka,ali je vse ok. potekalo?user posted image zate,da boš pregurala lažje to nedopustno žalost,v kateri si se žal znašlauser posted image

Ker meni se zdi,da nisem dosti pozorna nase in bi se mogla bolj čuvat,ker sedaj pa me je res strahuser posted image Ginekolog mi je dal list za štetje gibov,a ga ima katera?Kako štejete,vsak gib,ali nize gibov,ki sledijo?Ker če so nizi,pol jih jaz nimam dovolj.Če pa vsak gib,pa ja.Samo so zelo nežni,niso konkretne brce,da bi bolelo,bolj tako,zaspano.
Imate vse razgrajače,ali še ima katera takega mirnega,kot jaz?

Pa še nekaj.Je še katera tako nerodna,da se zaleti v vsako stvar,ki malo štrli in se spotika?Namreč zelo sem začela bit nerodna.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
17.8.2007 10:23:46   
oktoberka
Meni je Bubi pisala na zs in je rekla da se bo za neki časa umaknila od oktoberk, tko da mislm da je najboljš da jo pustimo pri miru. To kar se je zgodilo njej se zgodi zelo redko, tako da se ne preveč sekirat!! To ni dobro za naše pikice, ker vse to čutijo! Zdej je treba bit pozitivno naravnan da bojo user posted image čimdlje notr ostale!

2ursae če se morš naročit v porodnišnico loh poveš h komu hočes na pregled. Vsaj js sm klicala in rekla d hočm k Cerarju in so me k njemu naročili. Tko da če ti Pušenjak ne odgovarja, poskusi tako.
Ali pa samo reči da naj te k njemu ne naročijo. Js mam pa v pon pregled v porodnišnici. Upam da bo vse ok. Ah, seveda da bo!!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
17.8.2007 12:56:11   
mišk
Bom jst tud nabavla v Mullerju en poskusni modrček za dojenje. Sploh če so tak pocen se pol tok ne sekiraš,če ga mal pobiksaš s številko. Ve katera, če kje prodajajo kake bolj lepe, recimo pisane in bolj živahnih barv?
V torek imam spet pregled. Malo me je strah vage, pa zdi se mi,da je že dva dni user posted image  v prečni legi?!
Danes sem šla še na socialno podpisat vse papirje, tak da sem se tega rešla. Razen z lubijem morma enkrat še nest nazaj tiste pole o priznanju očetovstva. Čeprav zadnje cajte nekaj študirava, da bi se prav na tiho eno sredo samo civilno poročila, drugo leto, kje maja, junija pa še cerkveno z veliko fešto za vse! Kaj pravte?

Neposredna povezava do sporočila: 2645
17.8.2007 13:04:00   
oktoberka
Js sm lih dons kupla revijo novorojenček in sm zravn dubla katalog od neckermanna Naš dojenček in so notr ful luštni modrci za dojenje. Tko da loh mal tm pogledaš.
Drgač za poroko pa ful dobr!! Sicer morta sama vedat kaj in kako, sam men je ful fino bit poročena. Pa še mislm da maš manj komlikacij pol k maš otroka. Ne vem nouser posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
17.8.2007 13:10:29   
mišk
Ja, sej. Midva vidva v tem, da si poročen dost prednosti. Sploh to, da imamo vsi isti priimek se mi zdi v redi. Sploh, ker ne misliva uveljavljat nekega samohranilstva se nama zdi kar fajn, da se čimprej poročiva, tako za črno na belem, kasneje pa še mal tiste pravljice, o kateri sanjamo večina vseh punc.user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 2647
17.8.2007 13:13:06   
sanwebdra
*bubi* ISKRENO SOŽALJE . . . user posted image

Izgleda, da oktoberkam letos ni vse namenjeno kot smo mislile - res se je treba paziti. Zato počivajte - mislim, da se bom jaz morala prva tega nasveta držati user posted image !!

se tipkamo ...

Neposredna povezava do sporočila: 2648
17.8.2007 13:13:08   
janja
*bubi* hudo mi je ob tvoji novici, vendar kljub temu ostanita pozitivna. Vprašanje kakšen revež bi bil otrok in njegova bližnja okolica, oz. če bi preživel porod. Mogoče je bolje tako. Zdaj imate user posted image , ki bo pazil na vas.

pot - upam, da se dobro spopadaš s krči. Mene dajejo le takrat, če pretiravam, tako da sem morala vse daljše vožnje iz mesta odpovedati. Je pa mučno, ker ko me dajejo krči, tudi otrok grozno brca, tako da je situacija še slabša.

oktoberka - če še nisi kupila podlog za na posteljo, ti priporočam, da greš v Leclerc. Tam so najcenejše in imajo več dimenzij. Pa še ta teden imajo akcijske cene. Mi imamo na Andraževi postelji tako že 1 leto - če se polula, lepo slečeš jogi in vržeš v pralni stroj. So kot jogi rjuhe (čez daš še navadno rjuho). Jaz tudi razmišljam o dodatnem nakupu teh jogi rjuh za otroško posteljico in za najino posteljo. Včasih me je malo strah, če bi mi mehur počil, ko spim. Glede na to, da imam veliko plodovnice, bi bila luža kar velika.

Meni je še vedno grozno vroče, sploh ponoči. No, za soboto predvidevajo manjšo ohladitev, pa upam, da bo malo bolje.

flaške - jaz sem kupila 2 Aventovi. Smo jih imeli že pri Andražu, pa so se kar obnesle. No, naš sicer ni imel krčev, tako, da ne vem koliko so flaške k temu pripomogle. Smo se pa hranili po flaški 2 meseca (z mojim mlekom), ker sva imela težave z dojenjem.

modrci - jaz sem si že nabavila 2 kom za dojenje, ki ju bom vzela tudi v porodnišnico. Velikost mojih jošk namreč ne more brez modrca. Sem ju pa naročila v Neckermannu in sta 100% bombažna.

lepo se imejte user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

Neposredna povezava do sporočila: 2649
17.8.2007 13:17:19   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Čeprav zadnje cajte nekaj študirava, da bi se prav na tiho eno sredo samo civilno poročila, drugo leto, kje maja, junija pa še cerkveno z veliko fešto za vse! Kaj pravte?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  super idejauser posted image user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
VIDEO: Zakaj je pomembno spremljati otroko...
video
Brce v trebuščku so dokaza, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.