|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
13.8.2007 16:43:08   
babsy77
Še od mene povikendiški pozdrav.
Pa na kratko še o naju dveh. Spoznala sva se nekje tri leta nazaj v ne tako romantičnem vzdušju, pa je vseeno iskrica preskočla, narazen pa sva 3 leta in 3 mesece in 8 dni. Po horoskopskem znamenju nisva ravno kompatibilna se pa lepo ujameva. On ima že enega sina iz prvega zakona, ki je pravi poprček. Drugo leto gre že v 1. razred. Zelo je vesel, ker bo dobil bratca ali sestrico (nisva mu povedala, da bo sestrica). Čeprav si enkrat želi sestrico, drugič bratca, tretjič pa reče, da tisto kar si midva želiva.user posted image

Plenice! Imela bova tiste za enkratno uporabo. Tu na obali ne poznam nobene mamice, ki bi prakticirala pralne pleničke.

Joj, pri branju vaših zgodbic, se človek kar zamisli. Res ste pogumne punce in ne vem iz kje vam toliko optimizma po vseh teh negativnih izkušnjah. Res kapo dol. user posted image user posted image user posted image

Midva sva uspela v tretjem poskusu, pa tudi do zdaj nosečnost poteka BP.

nayya28 - kako je spat na na novem ležišču? Moja kolegica, se ni mogla navadit nanj cela dva tedna, no potem pa ga je kar pohvalilauser posted image
Sicer pa se čuvaj in zdaj bolniško izkoristi za počivanje.

ninocka - jaz sem v eni reviji prebrala, da si lahko začneš presredek masirat šele 6 tednov pred pričakovanim terminom poroda, če pa izvajaš parno sedežno kopel presredka pa šele od 38. tedna nosečnosti  naprej

pa, pauser posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2951
13.8.2007 16:44:15   
kanarka
Tudi jaz sem danes popila kozarc sladke vode. Bljak. Čeprav mi ga ni bilo treba na tešče. No, verjetno zato, ker sem pregled imela ob 12ih in mi je to G kr v tistem trenutku določila, da bo treba to popit. Še zdej mi tortica niti na misel ne pride. Res mi pa ni bilo nič slabo ipd.
Drugač je blo pa vse ok. Tudi kri in voda, čeprav ne jem mesa. Bebica pravi, da je dovolj živahna in tudi jaz ne presuha (čeprav imam samo eno malo rokometno žogico spredaj in nič več). Vidim, da sem res lahko vesela, da me še nič ne matra (raztezanje ipd.). UZ mi je pa naredila samo za par sekund, da sem samo pikico malo pokukala...joj pa pozabila sem jo vprašati kje ima glavico, nogice itd. A se še vedno obračajo al že majo stalen položaj?

Aja, Ninocka,...s čim ti pa je masiral tvoj dragi presredek? Bi prej mislila, da paše in ne boliuser posted image  

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2952
13.8.2007 16:51:00   
naraščaj
oj, jaz si presredka nisem še nič masirala. Pa bi blo fajn, če bi. Sam ni mi jasn a s kako kremo al oljem? Kolegica si je pa je pol mela sam en okrasn šivček. Mogočpa je kaj na tem. Velik pa je odvisno tud od elastičnosti kože naspoh. Jaz se ful mažem prosti strijam - bomo vidli kak efekt bo pol. So mi ene rekle, da so se jim med porodom od napenjana nardile, prej pa ne. Pustmo se presenetit. Se bremo

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
13.8.2007 16:54:27   
naraščaj
babsy77, kak pa zgleda ta kopel in kaj notrd daš??? Prosim povej kaj več, Jaz o tem nimam pojma. Hvala

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu babsy77)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
13.8.2007 17:20:06   
gruška
Ojla so-user posted image ,

moji trije kosijo travo, pa sem malo skočila na RR.....

Naraščaj - jaz sem zasledila v DM eno posebno olje za masažo presredka. Nisem ga sicer še nikoli uporabljala, ampak za samo masažo sem pa že slišala, da jo priporočajo. Jaz sem bila pri prvem porodu šivana in me je 4 dni bolelo kot user posted image ....... Pri drugem in tretjem porodu pa me je med porodom babca masirala in čuvala presredek, pa nisem bila nič šivana. Sem se v dneh po porodu počutila, kot da ne bi rodila.........  

Nayya - sem te že hotla vprašat, kako to, da sploh delaš, če pa imaš tako
službo in to celo jasli... Moja sestra uči prvčke v O.Š., pa so jo takoj dali zaradi dela v bolniško........Pa sinovo vzgojiteljico v vrtcu (šestletniki) tudi, pa nobena ni imela kakšnih težav, da bi jo zato dali...... Samo zaradi pogojev dela.......

Žirafa - jaz sem imela vse nosečnosti (tudi zdaj) ful bolečine v kolkih... Sina sem povijala dva meseca, pa so na UZ potem rekli, da je vse o.k. in naj se samo ponoči povijava široko. Pri hčerki mi je pa takoj, ko sem ji povedala, da sem jaz imela težave, rekla, da bo verjetno imela tudi hčerka. In UZ res ni bil uredu, sva čez dva meseca morali na ponovni UZ..... Takrat so mi rekli, da je posebej pri punčkah lahko dedno..... Upam, da so izjeme in da nama zdaj ne bo treba toliko časa povijat...........

Grem še jaz na sonček....................!!!!

LP

(odgovor članu babsy77)
Neposredna povezava do sporočila: 2955
13.8.2007 17:51:49   
Ilije
Zdravo!

Tudi mene zanima ta masaža presredka, sploh če je vroča kopel zraven. Vem da sem pred leti zasledila eno spletno stran o tem, a je sedaj nikjer ne najdem. Dobrodošla bo seveda vsakršna informacija od vas, zato kar z besedo na danuser posted image !

Lepo pozdravljene, I.

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
13.8.2007 17:55:13   
Tanayya29
Živjo..
Babsy zaenkrat se še privajam na dormeo...malo sem še polomljena,ampak počasi se bom navadilauser posted image

Gruška jojj sej ne vem kaj sem se silila! Prej niti nisem občutla kakšnih raznih težav..sedaj v 28 t. mi je blo pa res že preveč vseskupaj,tako da sedaj ostajam na bolniški..

Ninočka luškan sinčekuser posted image sem si pogledala tvoj albumček..koliko je sedaj star?

Punce Ljubljančanke res bi se lahko dobile kje na kakšni kavici?
No,sporočite,če ste katere za...

se tipkamo..pa pa

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
13.8.2007 18:29:26   
nicolina
Ojla,
tudi jaz sem zasledila, da se začne presredek mazat kakšne 6 tednov prej in sem tudi že videla olje za masažo presredka v DM-u. Koliko pa kaj veste o čaju iz malinovih listov, ki naj bi se tudi začel piti šele 4 tedne pred porodom in baje pomaga pri lažjem porodu, kaj pravite user posted image

Nayya poskrbi najprej za sebe in za user posted image ,le da bo vse dobro user posted image user posted image user posted image . Tudi jaz ne vem, kako bo 1. septembra v šoli, poskusila bom, pol bomo pa vidli.

Če bi se v LJ zmenile za srečanje, bi morda tudi jaz prišla, odvisno od dneva in ure user posted image user posted image

Moj jok pa še kar ne pojenja... vsake toliko časa se mi stoži, da me že učke pečejo, ah bo že bolje... PA PA

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
13.8.2007 19:08:16   
Tanayya29
nicolina tudi jaz mam kdaj tak dan,ko full razmišljam...
poizkusi se zamotit s kakšno knjigo,ali pa kakšnim dobrim filmom...saj bo že jutri bolje,boš videla...

verjetno je pa danes tak dan, pa še 13. je povrhu...

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
13.8.2007 19:21:42   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj

Ojla, zanima me ali si bo katera nabvala oz. že ima sterilizator (Mikrovalovni Parni Sterilizator Express II - Avent ) ali pa katerega drugega. Saj to lahk uporabiš tud za dude pa tiste za dlesni -gumice al kak se jim reče

Zanima me vaše mnenje. Nimam pa pomivalnega stroja.
+

Jap, jaz ga imam - ena najboljših investicij ever. Res, flaše niso bele, nobene packarije in svinjarije, nobenega preklinjanja, ko se ves popariš s tisto preklemano vročo vodo, nobenega kamna, pa v 8 min je vsega konec.  Posoda je ultra praktična, not nabašeš 4 flaše, pa še kakšno dudo, "griziko" kasneje in še kaj, kar je občasno le treba malo "očedit".  Jaz sem na začetku tudi na štedilniku prekuhavala - podn! Vse polno kamna, nerodno, flaše itak po vrhu plavajouser posted image , pa jih not tunkaš, pa špricne, si ves poparjen  - user posted image user posted image user posted image Po kakih 2 tednih sem šla po ta streilizator in stavr je ZAKON.

Masaža presredka: tkole vam povem: jaz sem si po 32. tednu komaj še (oprostite-povedano po domače) rit obrisala, tako da je bila kaka masaža presredka čista utopija. Niti pod razno nisem dosegla do tja! S kakimi olji pa jaz v bližini nožnice nikako rne bi šarila, masaža gor ali dol.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
13.8.2007 19:43:01   
potepinka
nicolina-čaj malinovih listov,ja sem nekaj brala jaz ga bom pila,saj škodit ne more.Sem se pri 1.porodu ful slabo odpirala.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
13.8.2007 20:42:54   
zirafa76
pozdrav se od nas..user posted image

Mi smo tavali malo po mestu, koncno so se stvari zacele odpirat, jutri greva( no upam) po avto, touran WV, skoraj sva se koncno zadenila, da bova vplacala aro za novo stanovanje, ki ga se gradijo, ampak bo veliko in ga rabiva itak sele drugo leto, tako da super..je ob jezeru, v centru mesta, z ogromnim igriscem za otroke, vse okoli, ravno..skratka, moja izbira ze na zacetku..ime je tako pravo Eden Parkuser posted image user posted image

Torej malo boljse...
Mi smo dobro, brcatauser posted image user posted image  moje princeske, sta pa se kar nekaj casa v istem polozaju, tako da mislim, da se kaj ne bo spremenilo...in baje dvojcki ostanejo po 24 tednu naceloma enako..

Glede sterilizatorja..jaz sem ga dobila v paketu z steklenickami v Toys"r"us in ga mislim aktivno uporabljat, pa se cena je bila super, ker je vse skupaj bilo okrog 50-60eur...z flaskami razlicnih stopenj, vse x2, dudami ter sterilizator..flaska imam dost do puberteteuser posted image

Presredek, glede tega sem jaz brala enako, da je dobro masirat..no jaz tega ne rabim, ker bo CR...se pa strinjam z Mamusko, da je tezje in tezje proti koncu, ker meni ze sedaj moj user posted image oblaci nogavice,pa cevlje za zavezat, pa take stvari..no, res, da me vcasih tusira, pa brije, ampak to je ze za druge straniuser posted image user posted image user posted image user posted image , ampak mislim, da presredek masirat..no ja, zakaj pa ne....malo romantikeuser posted image user posted image

komaj cakamo malo dopusta, vikend paket v Portorozuuser posted image user posted image ..kdo bi si misli..pa 7 let sem zivela tam....faks pa po njemuuser posted image user posted image
sladkor, jaz sem po testu bila tako zaspana, da sem mogla zalegnat..ni mi bilo slabo, ampak zaspaaana...upam, da to ni slabo.....ceprav sem slisala obratno, da ravno slabost, velika zeja ter zaspanost so indici za diabetes....

No, pa saj smo pozitivni..user posted image user posted image

pozdrav od nas..pa srecno.................

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
13.8.2007 20:45:45   
zirafa76
Eno vprasanje...
Ali katera ve kaj o odstranjevanju maternih znamenj med nosecnostjo????
Jaz imam enega velikega, debelejsega(sicer ga imamo vsi v druzini), ki pa se veca kot se razteza koza spredaj..in ne vem....ali je to normalna operacija ali????

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
13.8.2007 21:26:36   
mamuška
Načeloma odstranitev poteka v splošni lokalni anastazeiji, brez narkoze, ampak zdravniki nekako niso najbolj navdušeni nad takimi posego v N, razen če je res življenjsko nujno. Jaz imam enega nagravžnega na trebuhu, pa bo kar počakalo.

Sem že parkrat hotela napisat, pa zmer pozabila: gruška, seveda je Geršak "naša", od vseh nas, ki nam pomaga in nas vodi skozi naše včasih lepe, včasih hudimano težke trenutke. Raje si ne predstavljam, kaj si ti prestajala in še to tako, na obroke, najprej en otrok, na koncu še drugi user posted image user posted image user posted image . Vsa čast, da zmoreš še enkrat, res.

ZDaj grem pa spat. Danes sem tako utrujena in tamali se meče ko riba na suhem in kot da jena 6 vogalov narejenuser posted image , dopoldan je kolegica prišla sinu steno pobarvat do konca, je fatastično narisala Frančka, Mojstra Miho in Pu-ja, res mega, jaz sem se malo ubadala z njenim dojenčkom, pa kosilo sem naredila, potem je mali rogovilež domov prišel - ej, to je tu mač zame, ne  zmorem!! Grem po dolgem. LEpo bodite!

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
14.8.2007 7:25:44   
DEBELUŠKA30
DOBRO JUTRO IN PRIJETNO user posted image ,
meni se je danes prvič naredlo, da me je zbudil (ob 5.30 uri) mojuser posted image od prevračanja, brcanja in kaj vem še česa!
A mislite da je kaj narobe???
Res sem imela včeraj fulllll naporen dan v službi, da sem sam dol padla, ko sem prišla domov. Bolelo me je fullll čisto pri sramni kosti, kar težko sem šla na vodo, tak občutek sem imela, da bo šlo vse kar "ven", povrh vsega sem pa še prehlajena!?
A bi mogla k zdravniku? Ginekolog pa je na dopustu še ta teden!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
14.8.2007 7:45:10   
Tanayya29
Jutro punce..
Debeluška jaz ti svetujem,da odideš k zdravniku!Pa čeprav zaradi prehlada..
Mene so tut včeraj iz službe poslal(sem že napisala zakaj),pa sta na dopustu G. in moja osebna zdravnica!Glede tvojegauser posted image brcačka pa ni nič narobe...mene tudi velikokrat zbudi,sploh, če popoldan zaspimuser posted image

Jaz se bom tudi, kar odločila za pleničke za enkratno uporabo,če le ne bo imel user posted image kakšnih problemov z njimi(tako kot je pisala mamuška)...

no,sedaj pa grem si skuhatuser posted image pa z kužkom na sprehod....

aha punce,jaz sem sedaj prvič na bolniški v nosečnosti,pa me zanima naslednje:
oba moja zdravnika sta na dopust(klicala sem nadomestnega zdravnika) in si je zabeležil datum...
moj G. pride v torek(imam tudi pregled),pa me zanima,če lahko da bolniško še za ta teden, ko sem doma(za nazaj),ali bom morala dati dopust? Če ima katera podobno izkušnjo?

lp.

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
14.8.2007 9:08:49   
potepinka
Dobro jutro!

nayya-Glede bolniška je pri nas tako da ti osebni tudi če je nadomestni lahko odpre bolniško.Fino bi bilo če ti nadomestni G napiše kakšno potrdilo in ga neseš k splošnem zdravniku oz.si pa lahko tako 30 dni brez komisije na bolniški

No spala za silo,sam nekaj se prebujam,pa hodim na wc in potem da zaspim nazaj traja.Ne vem kdaj se bom naspala.

Debeluška 30-Po mojem zuser posted image  ni nić narobe.Hvala bogu da je aktiven,glede prehlada pa lahko samo lekadol vzameš.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

Neposredna povezava do sporočila: 2967
14.8.2007 9:46:49   
pikapikica
Hej Debeluška 30 - jaz sem ravno pojedla orehov zavitek, ker sem bila sestradana kot le kaj in ima moj otročiček očitno celo zabavo v trebuhu - se človek kar sprašuje, če je sam ali sama, ali je še kdo zraven... človek še delat ne more user posted image !

Ja pri nas imamo pa sramežljivko ali pa sramežljivčka - nogice preveč skupaj drži... Upam, da bomo izvedeli na naslednjem pregledu...

Cau user posted image ...

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
14.8.2007 9:54:26   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: kanarka

Aja, Ninocka,...s čim ti pa je masiral tvoj dragi presredek? Bi prej mislila, da paše in ne boliuser posted image

Mislilm, da mi je z mandeljevim oljem uh, res se ne spomnem. Drugace imajo pa v DM od Wellede prav olje za masazo presredka. Jst sem tud mislila, da bom uzivala , pa ni blo tko. Samo ne se zdej zarad mene ustrasit - jst sem zgleda med nosecnostjo spodi ful obcutljiva, ker tud zdaj, ko sem mela pregled in me je pregledala zarad izcedka, sem mislila, da ji bom kr s stola dol padla. Pa tud pri porodu, ko so me sopali z umetnimi popadki, ker nisem mela svojih, me en popadek ni tolk bolel, kot takrat, ko so mi preverjali, kolk sem odprta. Tist mi je blo najhujs, pa se mi je pol se zdel da me na 10 min poreverjajo. Pa vsi so mi govoril naj se sprostim, pa sprostim misice, men je slo pa po glavi samo Kako naj se sprostim, ce pa tolk prekleto boli

IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

Ninočka luškan sinček sem si pogledala tvoj albumček..koliko je sedaj star?

Hvalauser posted image V soboto bo star 2 leti. Sploh ne morem verjet, kolk gre cajt hitro. Men se zdi, da sem sele z njim noseca, ne pa da ze drugega cakam...

Punce Ljubljančanke res bi se lahko dobile kje na kakšni kavici?
No,sporočite,če ste katere za...

Jst sem za, samo zment se mormo. Najboljs da ena doloci datum,  uro in kraj in potem samo potrdimo tiste ki pridemo. Ker ce se bomo dogovarjala kdaj in kje, se ne bomo nikoli zmenile.

IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Koliko pa kaj veste o čaju iz malinovih listov, ki naj bi se tudi začel piti šele 4 tedne pred porodom in baje pomaga pri lažjem porodu, kaj pravite

A se ne pije ta caj tud zato, da se porod sprozi in da se hitreje odpiras? Drugac je blo pa o tem ful velik napisanga  ze na RRju, samo jst takrat nisem brala, ker je blo to ze po mojmu porodu, tko da me ni niti zanimalo.
Zato pa nic ne vem user posted image

Debeluska, jst tud mislim, da ni nic narobe. Mogoce ga zdaj samo bolj cutis, al pa si bla lih v takem polozaju. Ce te pa skrbi, se pejt pa vseeno pokazat k zdravniku.

Plenicke - jst bom mela tud te za 1x uporabo. Pri tamalmu sem uporabljala najprej DMove, potem pa Mullerjeva do cca. 2 meseca nazaj, ko je fasal ful hude glivice. Sicer niso ble krive plenicke,  glivice bi lahko tud prej pozdravli, ce bi bla njegova P kolkrtolk sposobna in me ne bi krivila, da mu dajem za jest ne vem kaksno hrano, na katero je alergicen (BTW na nic ni alergicen). Takrat smo presaltali na ene Pamperske, ki so mal bolj tanjse, zdej mam pa spet DMove. Mi tud nismo meli nikoli vnete ritke, razen lani enkrat glivice in zdaj to, ko se je tolk zakompliciralo.

Nayya - sej verjetno ti je ze nadomestni zdravnik odprl bolnisko, vazno je samo, da sporocis, da si doma in da si oni zabelezjo datum.

Jst moram pa zdaj na zavod za transfuzijo kri dat in potem v cetrtek it iskat injekcijo in jo odnest k G, da mi jo dajo. Ne vem, zakaj ne more za to ZD poskrbet, ne pa da se jst s tem trebuhom setam po pol LJ?

Joj, kaksen dan sem mela jst vceraj v sluzbi - sef je bolan, se en sodelavc bolan, en na dopustu in sem potem sama s studenti (pa se en mi je zahinavu, ker se ga je nazgal). Guzve na polno, mene pa ful dol tisci in sem ful tezko delala. S tem, da smo ble popoldne samo 3 (pa jst bolj nedejavna). Je pol lih sefe prodaje uletu in ga je skor kap, ko je vidu kaksna guzva in kolk mal ljudi in je celo paniko zagnal. Pol je klicaru, da so nam folk od drugje potegnili in mi je blo najbolj smesno, ko je razlagal, kako je moj sef bolan, pa sodelavc bolan, jst pa noseca user posted image user posted image   No nekak smo pol zgural vcerajsnji dan skoz, upam da bomo tud danasnjega. Ko sem prisla domov sem samo na kavc padla. Sva ze v nedeljo z mojim zacla gledat Ocean's 13, pa ga vceraj spet nisem do konca pogledala. Sej zdej itak vse filme gledam kot nadaljevanko user posted image user posted image user posted image

Porocam kako je blo, ko bo kaj cajta.
Lep dan vam zelim, ceprav je tak smotan user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
14.8.2007 10:23:16   
murencek
Živjo!
Ja, glede čaja iz malinovih listov: Kolegica mi je rekla, da se ta čaj pije zato, da se porod sprozi in da se hitreje odpiras.
Aja, drgač jst uporabljam Weledino olje za mazat po trebuhu, prsih in stegnih. sm kr zadovoljna. No, ampak, verjetno bi bil isti učinek pri drugih mažah.
Weledino olje za masažo presredka pa začnete mazat v 34t  - se pravi 6t pred rokom. Jst bom kr probala, pa bom videla, kako in kaj!
LP

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
14.8.2007 10:54:02   
naraščaj
Dobro jutro. Danes sem pa spala ko tom. še na WC sem šla sam 2x. To se pa spočiješ. Ko bi ble vse noči take.

Gruška, hvala, se bom pozanimala.

Mamuška, hvala. Jaz tut razmišljam v tej smeri, da si ga nabavim.Pa še v BC ga imajo v akciji cca 25 eur Skupaj z dvema stekleničkama in dudo). Lahk pa še kaj druzga notr vržeš- seveda od velikosti in materjala odvisno, a ne???

Jaz mam polno teh znamenj. Sicer se ne večajo ne vem kolk, je pa res, da so izbočene in me vse riba (v predelu kjer pridejo naramnice ali pod prsmi, ena ful velka na hrbtu in ena na trebuhu) kolegica je rekla, da si jih je dala v začetku nosečnosti lasersko odstranit. Vendar ne vem kako velike so bile. Če kera kaj ve se sam pridružujem za inf.

Debeluška, jaz prejšnjo noč nisem spala, eden izmed razlog je bilo tudi tako divje brcanjeuser posted image . Kot, da je bila nogometna tekma. kdo bi si mislil, da znajo že tak fajn nacilat in tak močno brcat.

Naya, ko je mene moja g, dala na bolniško, jaz nisem imela sploh splošnega. Pol pa sem akcijo vdarla in čez dva dni imela novo splošno, ki mi je na podlagi obvestila moje G,odprla bolniško z dnem,ko me je G. predlagala. Tako da sem oradno na bolniškem od 8.8. kontrolo pa mam 5.9 zvečer pri moji g. Kako bo potem pa ne vem. Pred tem pa še nisem bila na bolniški, tako, da nimam drugih izkušenj.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
14.8.2007 11:09:37   
Tanayya29
Živjo punce!
Evo sm bila pri zdravniku(nadomestnem),in mi je brez problema odprla bolniško.Je rekla,da je kila problem splošnega zdravnika,G.pa na mi le napise svoje mnenje...in naj pridem k svoji zdravnici nazaj,ko pride iz dopusta...(konec meseca).Naj se ne matram s službo in naj počivam...

me je pa skor kap ,ko mi je merila pritisk 166/88...,ko si ga merim doma ga mam pa 120/75...
je rekla,da je pač to sindrom belih halj,in da je lahko odstopanje tudi do 70(pri tem se pač ne da pomagat,men začne vse razbijat,k vidm un aparat za pritiskuser posted image ,kakor da bo ne vem kaj)...naj drugič merilec s sabo prinesemuser posted image ...joj sm smešnauser posted image a ima še katera ta problem?

sedaj pa grem v trgovino!

lp.se tipkamo

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
14.8.2007 11:19:09   
naraščaj
Jaz mam doma zmer nižji pritisk, ko pa pridem tja je ziher za 20-30 več. Tak kot si rekla sindrom belih haljuser posted image user posted image

23.6.2010 Ajda

Neposredna povezava do sporočila: 2973
14.8.2007 11:19:48   
babsy77
Presredek - parna sedežna kopel: izvajamo jo lahko šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Priporočljiva je pri ženskah, ki rodijo prvič. Pri mnogorodnicah, pa je zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov.
Priprava, vzameš manjši kuhinjski lonec, v katerega daš gret vodo in dodaš seneni drobir (seneni drobir je rastlina, ki ima sprostitveni učinek in pospešuje ter uravnava popadke, da postanejo enakomerni). Ko voda in seneni dribir zavreta, postaviš lonec v straniščno školjko in nato sedeš na školjko. Paziti pa moraš, da se ne opečeš oz. opariš. Ne smeš pa se lonca dotikati z golo kožo.. Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati.
Kopel se izvaja 1x na teden, če pa si že prekoračil termin poroda, pa si jo lahko privoščiš, kolikokrat želimo.
Toliko o parni kopeli, ki lahko pride prav tistim, ki zaradi velike trebuščka ne pridejo zraven ali pa jim masaža ne ugaja.

Za masiranje presredka z olji pa lahko uporabite tudi naravna, hladno stiskana olja biološke pridelave. Najboljše je olje pšeničnih kalčkov ali šentjanževo olje. Če želite lahko dodate nekaj kaplic eteričnega olja maroške ali turške vrtnice.

Po zgoraj napisanem deluje že, kot da se spoznam, sem pa samo na kratko povzela iz članka. Če pa katero zanima bolj detaljno, je bila to revija Otrok in Držina, avgust 05.
Jaz bom še vidla, pri meni pridejo v poštev te masaže šele v začetku oktobra.

Toliko za zdaj, pozdravčekuser posted image

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
14.8.2007 11:42:30   
Ilije
Hvala babsy77user posted image user posted image user posted image . Sedaj pa v akcijo in iskat po trgovinah seneni drobir. Predvidevam, da bi se ga v kakšnem biotopu ali kje podobnem dalo najdit.

Drugače pa en lep sončen pozdravček za vse nosečke tudi od mene.

(odgovor članu babsy77)
Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......