ninocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: murencek Sem mislila, da se s to bakterijo lohk okuži (če jo mamica ima), ko gre skozi porodni kanal. A zgleda ni čisto tko. Tako da hvala za inf. Tud jst sem mislila, pa mi je P pol v porodnišnici razložila, da se je okužil, ker je šlo za razpok mehurja, pa od razpoka pa do poroda je minilo 8 ur in je pač tista "kokica" priplavala nekak do njega navzgor. No, zdaj vsaj vem, da jo imam, da jih lahko že takoj opozorim, in da se tudi oni pripravijo na to. IZVIRNO SPOROČILO: kanarka No, mislim, da vsi vemo, h komu je boljše, da sta prišli tvoji Sofija in Isabella. Se ne bi mogla bolj strinjat z napisanim Imam sošolko, kateri se je pred pol leta rodila punčka z velikimi težavami (otrok s posebnimi potrebami). Boljše mamice si ta deklica ne bi mogla želeti. Toliko optimizma, ljubezni, pozornosti in na koncu znanja, kot ta mamica posveča tej deklici, še nisem videla. Mamica verjame, da bo s trdim delom, deklico spravila na povprečen nivo in ta deklica je točno to potrebovala. Pri nam na faxu je bila profesorica, ki je imela hčerko z multiplosklerozo. Ona se je tolk ukvarjala z njo in jo spodbujala... da je na koncu puncka normalna - hodi, normalno je v šoli... Mi je blo pa ful hudo, ko je govorila, kako ji študenjte grozijo, da bodo njeno hči porinli po stopnicah.... Je bla res bolj stroga, ampak tega si pa ni zaslužila. IZVIRNO SPOROČILO: Mamathea Ce se ne motim je se ena novembrka napisala, da ima 20.8 3D v Dravljah, jz ga imam ob 9.30 in mogoce se celo srecava. Jst mam, samo sem pozabila ob kateri uri (zmedenost, preobremenjenost ), pa jih moram poklicat. Ampak se mi tud zdi da zjutraj. naraščaj - pomoje so mravljinci in mrtvenje roke povazani z nosečnostjo. Pr men je isto, se mi zgodi to tud, ko nisem noseca , ampak med nosečnostjo je pa še bolj izrazito 8skoraj vsako noč, večkrat na noč), da o krčih v mečih sploh ne govorim. Se samo ml narobe pretegnem, pa ga takoj fašem... V prvinosečnosti some pa na koncu še zapestja ful bolela in to tolk, da sem se ponoči zbujala zarad tega. Po rojstvu pa je čudežno vse izginilo Sterilizator sem mela jst sposojen od sestričen od aventa (sam ne unga za v mikrovalovno) in je v 8 min steriliziral vse. Men je bil ful fajn, za sterilizacijo sem rabla destilirano vodo (1l je nisem porabila ne vem kolk časa). Sam ga pa na tvojmu mestu ne bi kupovala, ker ne veš - če boš dojila, flašk ne boš rabila, še manj pa pol sterilizator. Še vedno ga lahko dokupiš al pa sterilizraš v loncu vrele vode (pri men je to dopadlo, ker ima naša voda ful kamna in so ble flaške po sterilizaciji polne kamenčkov). Široko povijanje - našga so že takoj v porodnišnici slikali in je imel kolke 1A - 1A. Kljub temu (pa čeprav mi ga ne bi blo treba), sem ga do 2 meseca še previjala na široko (čez dan in ponoči): Pri 2 mesecih smo imeli ponovno slikankje kolkov, še zmeraj je bilo vse OK, tko da so rekli, naj ga povijam samo še čez noč, čez dan pa ni treba. Ko smo ga nehali previjat, pa našo štruco nisem mela več za kaj prijet Sej čez zimo ni taka kriza s previjanjem, jim je bolj toplo, poleti je pa hujš, ker jim je že tko v pleničkah vroče, pol pa še široko povijanje. Ne vem pa, kakšna je zdaj politika pediatrov in porodnišnic - aje široko povijanje še potrebno, če takoj slikajo kolke in so OK? martita, ko je šla od mojga kolega punca na ta glukozoni test, je tud ena tam skup padla in so ji potrdili slakorno. Sej te nočem strašit, samo možno pa je, da je kaj povazano. Al pa samo nisi navajenja tolk sladkega? Jst sem šla pa danes spet na brazilsko depilacijo, pa mi kozmetičarka lih povleče vosek dol, v tem me pa tamal ful brcne. In paravim jst AU, ona pa: a ful boli? Jst pa: ne, sam tamal brca Sva se pol ful režale. Vete kaj vas pa jst skoz pozabim vprašat - a si kera kaj masira presredek? Jst si ga sicer v prvi nosečnosti nisem (sama nisem dosegla, ko mi ga je pa 1x moj, sem pa skor skup padla od bolečin), ampak mi tud ne bi nucal, glede na to, da sem mela CR. Baje je to v tujini praksa, ker ful zmanjša možnost prereza oz. strganja. Tolk na hitrco od mene, vas še zvečer prečekiram, če bo kaj novega.