|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
11.8.2007 23:26:23   
kanarka
Hvala Mamuška za res izčrpno razlago. Sem si v Word skopirala, pa juter bom vse za nazaj pogledala in preštudirala. Ostale pa brez zamere, ker sem še enkrat prvlekla na dan.

Samo še eno vprašanje. Kako je s temi kolki ko pravite? Je to nujno oz. priporočeno? Samo ponoči ali skoz? Ti to povejo na materinski? Če ja, potem bom še izvedela.

Zdej pa res lahko noč. Se vidi, da nimam dragega ob sebi in da mi je dolgčas, pa visim na računalniku.

Lepo nedeljo vsem skupaj

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
11.8.2007 23:28:03   
gruška
Ojla,

evo še najina zgodba...... Midva sva pa narazen 1 leto, 2 meseca, 1 teden in 2 dni user posted image .......Moj je starejši...... Spoznala sva se pred 8 leti na konjskih dirkah, kjer sva oba sodelovala in pomagala prijatelju pri organizaciji le-teh. Čez dva dni sva bila že par in čez dobro leto sva se poročila. Na poročni dan bi morala dobiti menstruacijo, pa sem se odločila, da jo bom prestavila in začela 4 dni prej jemati tabletke. V petek, dan pred poroko sem vzela zadnjo in v ponedeljek sem pričakovala, da jo bom dobila. Pa je ni bilo, pa v torek tudi ne, v sredo sem šla po test in ga v četrtek zjutraj naredila...... POZITIVEN JE BIL user posted image  user posted image user posted image user posted image !!!!!!!! Malo sem se ustrašila, ker sem jemala tabletke, pa me je moja dr. Geršak (a ne Mamuška, da je malo tudi mojauser posted image ) pomirila, da ni panike...... Maja 2001 se nama je rodil sin. Ko je bil star 9 mesecev, sem zanosila dvojčke (to sem vam že enkrat pisala), pa sem na žalost v 13. tednu izgubila enega, v 27. pa sem drugega (tudi sina) zaradi sepse, ki je bila posledica streptokoka, rodila predčasno in je po treh dneh zaradi zastrupitve (sepse) umrl. Zdaj počiva v Parku zvončkov na Žalah. Potem sem februarja 2004 spet zanosila in novembra 2004 rodila hčerko, zdaj pa sem že tretjič zapored novembrka in se veselim in delim izkušnje z vami......user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!! Srečo sva pa imela, da nisem nikoli čakala več kot 2 meseca, da sem zanosila.... Mogoče katera ne bo razumela, kar bom povedala (nekateri me namreč čudno gledajo, češ kaj je hujšega kot, če ti umre otrok), ampak sem že velikokrat rekla: ko sva midva izgubila sina, je bilo hudo, to vem da verjamete, ampak smo šli čez, postali smo še močnejši, ker spremeniti tako nismo mogli ničesar. Mislim pa, da je veliko huje tistim, ki iz meseca v mesec, iz leta v leto čakajo na čarobni črtici, pa jih ni...... Imava prijatelja, ki se že 7 let trudita in ko gledam njiju si rečem, da kar je bilo pri nas, je bilo, ampak z njima pa ne bi zamenjala............

Tko da, kar se tiče raznih UR+SA in podobnih - v mojem življenju ni prostora za njih, pa tudi energije mi je škoda, da bi ji karkoli napisala....... raje vso energijo spremenim v pozitivno in se ta čas igram z mojima sončkoma.......

Glede streptokoka, ena je spraševala..... Jaz sem imela streptokok tipa B (baje so različni). Bris mi stalno kontrolirajo, ko sem bila noseča tretjič, sem bila celo nosečnost negativna, pa vseeno bi mi morali dati ob porodu zaščito (antibiotik), pa mi ga niso dali, ampak je na srečo s hčerko vse uredu. Zdaj imam v materinski z rdečo napisano: ATB zaščita ob porodu, čeprav so tudi v tej nosečnosti vsi bakteriološki izvidi negativni. Res je, da ko enkrat imaš streptokok, si potem nosilka tega, ampak ni nujno, da ti izbruhne, zato dajo ob porodu preventivno zaščito......

Joj, Ninocka, tole sladico pa moram iti probat..............

Scubadiver, tudi jaz ne bom imela pralnih, da te potolažim..... Pa povijat bom tudi mogla na široko, ker sem se že jaz rodila z izpahnjenimi kolki in imela šince: baje so težave s kolki pri punčkah dedne, tudi hčerko sem mogla povijat dlje časa, zdaj pa bomo imeli še eno punčko.........

Žirafa, tudi mi držimo pesti, da bo vse uredu user posted image user posted image user posted image !

Uf, zdaj pa grem, da bom šla še danes spat user posted image user posted image user posted image !!!

NOČKO!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2902
11.8.2007 23:38:11   
scubadiver
Alina_alin sem iz Ljubljane, tako da je med tednom žal neizvedljiv skok do avstrije. Ni daleč, ampak po službi se pa vseeno ne da. Ker po omaro bo pa očitno kar treba v Ikeo. Sva danes našla eno super v lesnini, pa so nama povedali, da je na zalogi ni, da ne vejo kdaj jo bodo dobili. mogoče čez en teden, mogoče čez dva meseca. Ali pa nikoli mogoče... To se nama je zdel tako neresen pristop, da se seveda nisva odločila. Ker rabiva pa bolj prehodno omaro. Se namreč namerava preseliti ko bo to mogoče in ne bova investirala v to stanovanje preveč denarja. V hiši si pa oba želiva garderobno sobo, tako da se omara ne bo selila z nama. no ja bova videla kaj bova..
zdaj pa je res skrajni čas, da se tudi jaz preselim v posteljo.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
12.8.2007 8:10:02   
ajtak
user posted image  Uf, ste pa natipkale...

Kar se tice plenic bomo mi tudi v tistih za enkratno uporabo.

Moram pa priznat, da sem sele ob prebiranju vasih zgodb videla kako zlahka sem pravzaprav zanosila...
Decembra 2005 sem prenehala z jemanjem tablet. Nato sva bila vec kot pol leta na kondomih, ker sem cakala, da se mi uredi cikel... Vmes sem vstrajno jedla folno.
No, ko je septembra se zadnja kolegica oznanila da je noseca sem imela pa vsega dosti user posted image
(jaz sem si user posted image  namrec strasno zelela ze vec kot 3 leta, moj pa nikoli ni bil dovolj pripravljen- premajhna placa, stanovanjska stiska, jaz studentka...).
Tako sva zacela vedno manj pazit (beri: kot po cudezu sva user posted image vedno okrog ovulacije in vedno brez zascite). Morda sem imela vcasih kar slabo vest, da user posted image  zavajam, dokler nisem ugotovila, da pravzaprav tudi on racuna kdaj priblizno imam O. user posted image .
No, pa ni bilo prvic nic, drugic nic... In po 4ih mesecih sva se ze sprasevala ce je vse OK, vedela pa sem, da me ginekologinja ne bo jemala resno ce ne bova poizkusala vsaj eno leto... Tako sva veselo user posted image dalje (ceprav je bilo vedno manj veselo, vedno bolj po koledarju in z vedno vecjimi pricakovanji). Vsi so mi govorili, da moram enostavno odmislit, pa bo... Vmes so pa kolegicam rasli trebuhi, govorilo se je samo se o plenicah in vozickih in kamorkoli sva sla sva videla le se user posted image  ali pa mlade mamice... In jaz sem bila vedno bolj obupana.
No, 26. februarja sem spet dobila user posted image - posledicno sem bila povsem zamorjena... In tisti dan sem dobila SMS, da je kolegica povila sinka! Nisem vedla a naj se user posted image  al user posted image .
Tako, da sem se odlocila za user posted image  in s user posted image  sva rekla da bova dala user posted image  na stran do poroke (2 meseca) in ga bova naredila na medenih tednih...
Pa nama ni bilo treba dolgo cakat... test je 26. marca pokazal en veeelik + user posted image user posted image user posted image

Tako, da je bilo res to, kar vsi ponavljajo, ko sva se sprostila in odmislila user posted image  se je pa prijelo.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

Neposredna povezava do sporočila: 2904
12.8.2007 8:12:57   
ajtak
Sem vedla, da bom nekaj pozabila...
Celjanke vse ki se se niste pofockale poglejte tole temo... http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1731360&mpage=1&key=&#1764576

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
12.8.2007 8:35:14   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

za vse, ki se odpravljate cez mejo..definitivno se splaca, seveda je se boljse, ce si naredite seznam, da je vec..po eno stvar glih ni smtrno iti, ampak trgovine za obiskat pa so Toys"r"us, Lutz, Kika,Ikea, Baby1One, H&M.

Fajn je tudi, da si stvari ogledate na netu, ker lahko vidite kaj imajo v akciji, poiscete, nekatere stvari lahko vnapej narocite, se posebej pri pohistvu..
Za tiste z malo vec financ..Baby1One ima cudovite stvari, se posebej sobe in posamezne kose pohistva...no, saj ni tako grozno, ampak prelepe....avtosedezi so cenejsi do 40 Eur, midva rabima 2xMaxi Cosi in je tam 119 Eurx2..mislim, da so pri nas 150Eur...
Torej definitivno se splaca..pri nas enostavno moramo iskat cenejse variante, ker imamo x2....pa se izbiro imajo.....

Na temi decemberk je Raho napisala tole: Ti dve firmi sta dražji kot pri nas. Trenutno je maxi cosijeva lupinica najcenejša v Bušiju - 112 €

Morda pride kateri prav- sploh ce je inf. resnicna user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
12.8.2007 9:20:24   
TANTRA
Dobro jutro,

no, jaz pa bom imela plenice za enkratno uporabo...Če pomislim koliko dela je z pranjem ostalih cunjic, ker kaj ven priteče...pa z bebijem, pa z utrujenostjo, mi je najlažja misel pamperske ali katere druge...
Sem že dve punčki povijala, pa ni bila nikdar nobena ritka vneta. Bomo res malo več denarja zapravili...ampak saj vse pozabiš, tako kot denar za hrano...

Zdaj grem po lupinico maxi cosi, sem jo našla preko oglasa in bom lepo opremljena.... user posted image  Potem pa nekaj sladkega spečem (eno hitro pecivo z sadjem) ker popoldne dobimo obiske....
Za kosilo pa kaj slastnega....

Pozdravček in lepo se imejte v današnji nedelji...

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
12.8.2007 10:55:51   
scubadiver
Punce, a katero kdaj ful boli kot tam recimo pri jajčnikih? mene že od včeraj boli. če sedim ali ležim je ok, če hodim naokoli me pa kar solidno boli. Sedaj pa se počasi vame nasleljuje tudi strah. Razmišljam celo da bi šla na urgenco?
ne vem več če gre za kakšno raztezanje ali to ni več normalno? Res pa je, da do sedaj nisem imela nobenih bolečin, težav ali česa takega in mogoče preveč zganjam paniko. Otorčiček pa brca..

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
12.8.2007 11:11:53   
Tanayya29
živjo!
en lep nedeljski pozdravček..
no,danes sem prvič spala na dormeu,pa sm po resnici mal polomljenauser posted image ampak bo mogoče že danes bolje!
jaz sem tudi zanosila kar na lahek način,bilo pa je kr malo nepričakovano...

tako kot ajatak,sem nehala jest tabletke,potem sva uporabljala kondome,nekaj časa...zadnje 3 mesece pa nič..pa je šlo pol kr hitro.sem pa zanosila točno na 14 dan od prvege dneve zadnje menstuacije(prav šolski primeruser posted image ),saj sva v februarju mela kr mau pavze z odnosi(sm bila neki bolana),in ravno takrat sem zanosila....hihi...

eno lepo nedeljo vsem puncam!

Aja,jaz bom tudi uporabljala pleničke za enkratno uporabo!

čaw baw

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

Neposredna povezava do sporočila: 2909
12.8.2007 11:12:59   
zirafa76
Pozdrav od nas..kako turoben dan, ampak ni panike, mogoce mi bo uspelo odcapljat v ZOO...ful rada hodim tja, ne vem...mogoce skrita povezanost????user posted image
Ajtak, za Maxi Cosi..ko sem bila v Celju pred dvem tednim sva jih vidla po tocno 150Eur..me je skor kap..pol se mi zdi, da so bile v Arieluuser posted image  nekje 125 al 130, ko pa sva bila v Austriji, pa je se vedno 119 Eur..jaz tudi vedno pregledam na internetu, kdaj imajo akcije in za nekatere avtosedeze..ni nujno, da je maxi cosi, so bile cene res nizje do 40eur..mislim da je bil Romer,.ampak to so akcije, ki trajajo, recimo en teden, pa naslednji teden drugi artikli..tako, da midva vedno cekirama, pol pa greva v nakup...
Seveda pa ne recem, da tega ni v Slo...pac kako kaj spremljas..in po en sedez se ti res ne splaca it v Gradz, tudi tu je, tako da se mi zdi, da je stvar kalkulacije...midva sva v Bratislavi in greva navadno na Dunaj,ki je pol ure stran, v SCC,ki je kao najvecji nakupovalni center v Evropi..to ne vem, je pa dosti izbire in cene so definitivno nizje..sej tud Graz ima skoraj vse te trgovine...

Me je pa razjezlo nazadnje v Arielu, to se ko so imeli akcijo lezalnikov za 20 eur, so se vedno bili na netu v akciji, ko sva pa prisla tja, pa je rekla, da enega se ima, ampak drugega pa moram kupiti ze po redni ceni,( ker pac rabim dva)user posted image user posted image user posted image ..me je skor kap...pol pa nisva nic vzela in se danes mi ni jasno, kaj za vraga je bilo tisto....user posted image

kakorkoli, ah..tudi mi bomo imeli planice za enkratno uporabo, ker ne vem, ce bi sfolgala za obeuser posted image user posted image  vso to previjanje...mogoce naslednjic, ce se bomo odlocili za se enegauser posted image , ker so mi ful lepe in fajne te bombazne...

Gruska, tudi jaz sem imela svoje kolke kaputuser posted image , ko sem se rodila, hudo siroko povijanje..to pomeni, da bosta verjetno obe nase user posted image user posted image  to tudi imele?????tudi sedaj cutim hude bolecine, zaradi pritiskauser posted image user posted image

nic, pozdravcek od nas, Sofija je v nemogocem polozaju, noge ima pod mojimi rebrami in ko brca takoooooooo boliuser posted image user posted image user posted image user posted image ..
ko se vlezem, prav cutim, kako nogice podrsajo pod rebre....ufffff

aja, Ajtak, sem se javla na tisti link...

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
12.8.2007 11:14:11   
Tanayya29
aha Scubadiver mene kdaj tkole boli,ko hodim,ampak le za kratek čas...tut jaz ne vem kaj bi bilo to..ampak upam,da ni panike...

čaw

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
12.8.2007 11:20:36   
zirafa76
Oh, ko em jaz zadnjic pojamlraa, da me vse boli, me je g."potolazil", da hujse bolecine se pridejo, ker zdajuser posted image user posted image user posted image user posted image  najbolj rastejo, tako da....pomislite pri meni x2..vcasih se zvijem na pod, ampak je boljse....sem se ze navadla....mi je povedal, da ce spremenis polozaj in se umiri, so to bolecine raztezanja, ce drzi vec cas, pa krci in slabosti, pa je ze stvar kontrole....

zdaj pa res pa pa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

Neposredna povezava do sporočila: 2912
12.8.2007 11:35:45   
Ilije
Zdravo!

Danes smo tudi mi boljše volje, saj je končno prenehalo deževati in celo sonček se kažeuser posted image .
Da še sama dodam glede pleničk... imeli bomo pamperske, izkušnje od prve kažejo, da so ji odgovarjale pa še dolgo jih nismo uporabljali, saj je že pri letu in pol pridno hodila na kahlico.
Glede odločitve o user posted image  pa pri nas nismo imeli nobenih težav, tako pri Iris ko sedaj je ratalo že v drugem poskusu. Pa tudi kakšnih posebnih nosečniških zapletov ni bilo, sploh prvič, zato me je sedaj v drugo vse v zvezi s povečano NS, AC, srčkom kar malce vrglo s tira. A mi preceje pomagajo vaše izkušnje in prebiranje vaših težav, saj v primerjavi z nekaterimi moje kar zbledijo. Res ste prave borkeuser posted image user posted image user posted image

LP

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
12.8.2007 11:50:00   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

Ajtak, za Maxi Cosi..ko sem bila v Celju pred dvem tednim sva jih vidla po tocno 150Eur..me je skor kap..pol se mi zdi, da so bile v Arieluuser posted image  nekje 125 al 130, ko pa sva bila v Austriji, pa je se vedno 119 Eur..jaz tudi vedno pregledam na internetu, kdaj imajo akcije in za nekatere avtosedeze..ni nujno, da je maxi cosi, so bile cene res nizje do 40eur..mislim da je bil Romer,.ampak to so akcije, ki trajajo, recimo en teden, pa naslednji teden drugi artikli..tako, da midva vedno cekirama, pol pa greva v nakup...

Jaz sem sla gledat na stran od Busija in je objavljeno tole http://www.busi.si/shop/index.php?page=3&artikel=&podskupina=0&skupina=20, nimam pa pojma a je to samo spletna cena al kako?? Itak ti pa tole v Bratislavi bolj malo pomaga user posted image

No, pri nas je danes pravzaprav prav lep dan, malo soncka, malo oblakov... Tako, da zdajle na hitro malo zlikam (dokler je moz se v sluzbi) potem pojeva kosilo in greva nekam na kak spancir user posted image user posted image

Jutri pa v Austrijooooooo user posted image user posted image user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
12.8.2007 11:55:33   
zirafa76
AJTAK, A JE TISTO SRECANJE POTRJENO V cELJU?????

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
12.8.2007 12:42:16   
potepinka
Ojla!

scubadiver-mene vsak mesec tako boli v času  ko bi morala biti ovulacija ali menstruacija.Je rekla G da je to normalno.

zirafa-Za srečanje je potrjeno,pridi še ti če boš tak čas v Celju,bi te bilo super spoznat.

Drugače pa pri nam nič novega,user posted image  aktiven 100 na uro.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
12.8.2007 15:54:34   
Špelka
Ojla, novemberke!

Jaz sem ravno s sprehoda in sem kar zmatrana...

Hvala za info o maxi cosi sedežku - jaz sem ga že naročila.  user posted image user posted image user posted image

Scubadiver - pomiri se... Tudi mene že od 17. tedna vsakič ob malo večjem naporu tako boli. To so vezi. In ko ležim je ookej, ko vszanem, pa komaj začnem hodit. Pol je po enih 8 korakih malo bolje. user posted image  Ni fino, ampak jaz sem tega že navajena.

No, zdej pa šibam - delo kliče - morm kuhat!

Aja - mamuška - hvala uzua izčrpen odgovor! user posted image user posted image user posted image

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2917
12.8.2007 17:58:35   
mamuška
Ko ste že pri lupinah: spletna trgovna BC jih ima maxi cosi-je namreč,  po 125 eur, vem pa, da je bil par tednov nazaj v njihovi dnevni akciji okoli 115 eur. Do nov. bo zagotovo še kdaj prišel v akcijo, saj se dnevno artikli menjajo. Sicer jim je (vsaj) ekvivalent Roemer, je pa nekje isti cenovni razred.

http://b2c.baby-center.si/webclassification.asp?ClassID=93&ParentClassID=86

Z ackijami v At je tako, kot pravi žirafa: danes lahko je, jutri ni več, tako da če greš po eno samo stvar, se lahko fino nategneš.  ČAsi pa, ko jebilo preko meje kaj pol ceneje kotpri nas, so na žalost že precej mimo. Še vedno pa se splača it po en koknkreten nakup večih stvari, kjer se tudi iz razlike par evrov na koncu lepa vsota nabere.

Pri nas smo na bombažu pristali zaradi sinove do krvi razžrte ritke, ki je nobe bepanthen in noben daktarin nista pocelila. S popoline v porodnišnici smo šli na pampers, s pampersa smo šli na fixies, pa huggies, pa kaj jaz vem, kaj še vse takrat obstajalo, v glavnem, kar se je dobilo v trgovinah, smo imeli doma, stanje pa nič boljše. V obupu smo ga zavili v tetra, po 4 dneh je šlo res na bolje. Potem smo na tetra ostali, z izjemo kakih dopustov in daljših poti. Res ni tako zelo enostavno, kot ko pampersko nekam rukneš, ampak za umret komplicirano pa tudi ne. Nenazadnje pere stroj - kako so preživele naše mame in njih mame s plenicami v piskrih in izpiranju v najbližjem potoku, brez tekoče vode v hiši? PA so vsi preživeli. Precej kasneje, ko sva se z možem soočalo z našo "sekundarno sterilnostjo", mi je dr. Zorn, ki se ukvarja izključno z moško neplodnostjo, večkrat  omenil t.i. "pampers generacijo" moških, ki so iz nepojasnjenih razlogov neplodni. Vedno več raziskav kaže na to, da je temperatura podpleničnega predela v plenicah za 1 x uporabo enostavno previsoka in da se tkivo mod trajno okvari in proizvaja defektne plavače kasneje v zreli dobi. Povedano zelo po domače. Ampak ker mož ni bil "pampers" generacija, smo debato na tej točki tudi zaključili, čeprav bi me zanimalo kaj več. Kajti dejstvo je, da moška neplodnost skokovito narašča, znanstveniki pa mrzlično iščejo vzroke, saj je danes razmerje med moško in žensko neplodnostjo že 50:50. Še 10 let nazaj je bilo bistveno več "ženske" neplodnosti.  Meni je bil to dodaten argument, da bom tudi pri "naslednjem" otroku, ki je bil takrat še zelo v oblakih, vsaj skušala uporabljat bombaž. Konec koncev tudi iz neke ekološke zavesti, da otrokom pustim za črtico manj zasvinjano okolje.

Bolečin jaz niti več ne jemljem kaj preveč resno, mene vezi v dimljah pogosto bolijo, boli me okoli popka, kjer je kila, boli me dodatno ob brazgotini od CR, ki se razteza - skratka če bi vse to upošteval, lahko samo ležeš in moliš vse 4 v zrak. Tiste, ki nosmo 1. noseče pač poznamo te bolečine in nam je malenkost lažje, poznamo tudi bolečino popadka, ki pomeni alarm in pove vam, da ni podobna ničemur, kar opisujete. Bolečine, ki jih občutimo, panam govorijo, da bi me rade več, kot telo zmore - takrat se je treba ustavit in odpočit, če je le mogoče.

Spala sem za en drek in sem sama sebi odveč. Pol noči sem letala na WC, druge pol noči je pa user posted image izvajal svojo fizkluturo. Končno sem zaspala,  nekje po 4:15user posted image user posted image Uživajte preostanek nedelje, jutri načeloma pride KONČNO domov moj potepinski sin, zdajle ga pe RES že hudo pogrešam!!!

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
12.8.2007 19:39:24   
Tanayya29
Živjo!
joj mam eno vprašanje,jst mam kr mau večje sramne ustnice na eni strani... a ima še kera tko?
men je kr mau čudn,ampak sem že prebrala da je to normaln pojavuser posted image malo mi je pa vseeno čudn...no verjetno se vse mal poveča dol odspodi...user posted image
imam tudi kilo v dimljah(ravno preden sem zanosila sem bila naročena za operacijo),pa se mi zdi,da mi mal prtiska dol..no zanima me,če ma še katera podobne izkušnje?

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
12.8.2007 19:50:02   
manca
Danes ob 10ih sem imela 3d ultrazvok-sem zelo vesela, da so me nanj naročili ravno na nedeljo, saj je šel lahko tako moj mož zraven. Naj vam sporočim veselo novičko: PUNČKA JEuser posted image - odločila sva se za ime Maja. Težka je že več kot 1 kg, PDP pa naj bi bil prestavljen na 7.11.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
12.8.2007 20:06:48   
Tanayya29
user posted image bravo manca za majo...čestitke!

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
12.8.2007 22:05:36   
Mamathea
Lepo pozdravljene vse mamice

Po zelo, zelo dolgem casu se spet malo oglasam. Letos sva si z mozem privoscila res zelo dolg dopust in tako smo bili na morju kar 4 tedne. Plavanje v morksi vodi mi je koristilo tako dobro, da mi je se danes zal, da se je dopust koncal. Ker se zelo prehitro redim, pridelala sem ze plus 8 kg pa sem v zacetku 26.tedna, mi je plavanje se dodatno pomagalo, da sem vsej malo ostala na svoji kilazi in da niso sle kilce prevec hitro navzgor. Morfologijo sem imela pred morjem in na zalost se spet ni videlo spola, ceprav bi midva zelo rada vedela, kaj se skriva v trebuscku. Sicer je popolnoma vseeno in vesela bova tako user posted image kot user posted image , ampak firbcek pa vseeno deluje. No 20.08 imam 3D v Dravljah in upam, da se bo takrat kaj videlo, ce ne bo pac presenecenje se toliko vecje. Ce se ne motim je se ena novembrka napisala, da ima 20.8 3D v Dravljah, jz ga imam ob 9.30 in mogoce se celo srecava.
Sicer sem brala nekaj tem nazaj, vendar se je v malo vec kot enem mesecu nabralo toliko novosti, da sem mogoce spregledala, ce je ze bilo kaksno srecanje novembrk v Lj in ce se ni bilo, sem interesentka za to, da ga organiziramo.
Sicer imam tudi jaz bolecine v spodnjem delu trbuga, kot da bi se nekaj raztezalo (no ja pa sej dejansko se) in kadar se mi to dogaja se ulezem, spremenim polozaj in cakam na izboljsanje. Kupila sem si blazino za spanje in dojenje v BC in moram rect, da je to res ena zelo, zelo super stvar. Noci so mnogo lepse sedaj ko imam tako dobro podporo. Drugace pa sem na morju, v Zadru kupila nekaj malega oblekic za bodocega clana/ico, nekaj bodyjev, majck, pajackov, copatk... Ostalih stvari se ne kupujem, bom pa kmalu zacela s tem. Tudi glede plenick se se nisem odlocila, tetra, ali pampers. Bomo videli, kaksno kozo bo imel otrocek in ce le ne bo prevec obcutiljiva bomo najverjetneje pristali na plenickah za enkratno uporabo, vsej za potovanja... Za doma pa bomo najbrz uporabljali bombazne, bambusove, ali pac nekaj kar bo ta cas na trziscu in se bo obneslo kot dobro.
Pocasi se odpravljam v posteljo, saj me jutri tako kto veliko vecino ostalih caka nov delovni dan. Detece je pa tako zivahno, da je kr veselje. Gremo se mal pogovarjat.

Pobozajte busije in pocartljajte svoje partnerje.
Nocko

Neposredna povezava do sporočila: 2922
12.8.2007 22:49:07   
Alina_alin
Kanarka, v MB že na materinski šoli (tudi prvi dan po porodu sestra previja in ti pokaže) pokažejo široko povijanje, ki je "v uporabi" prve tri mesece za vse dojenčke - ne glede na izvid UZ kolkov. Po 3 mesecih je pregled kolkov - UZ. In če je ok, ni potrebno več široko povijat.  Tako je bilo pred 2 letoma, predvidevam, da je še sedaj enako. Res pa je, da sem slišala, da istega leta nekatere porodnišnice niso svetovale širokega povijanja.
Tako, da mi smo potrebovali kar veliko teh tetra plenic.

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
13.8.2007 8:20:49   
TANTRA
Pozdravljene,

žirafa, tisti ležalnik Lemi sem jaz kupila, ko je bilo že konec akcije v Arielu. Mogoče bi še kam vprašala, se še dobi tudi po akciji...Je pa prav luštkan...

Sem slišala od sosede, ki je rodila lani, da so tamalemu delali ultrazvok  že drugi dan v bolnici... Govorice so, da ni treba na široko povijat....te so bile tudi pred 13 leti... Je pa dobro vsaj ponoči povijat, tudi fantka...

No, jaz lupinico zdaj že imam, prevlekco sem oprala, tako, da smo prevozno opremljeni...
Zdajle greva z mojim v Leclerc, bom mal očke napasla za bebija.... Ta teden ima dopust ...user posted image

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
13.8.2007 8:28:27   
TANTRA
Glede bolečin, jaz sem v petek o tem vprašala ginekologinjo, saj imam občasno kakšne krče, bolečine, tudi sramna kost me na trenutke neznosno boli...Rekla je, da so to raztezanja vezi, včasih pa kakšen pritisk na živc...
Ne preostane drugega kot počitek...
Na svoje izkušnje lahko rečem, da čez kakšen dan mine.. Tako nič panike,
se pač pripravljamo na veliki dogodek...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?