gruška
|
Ojla, evo še najina zgodba...... Midva sva pa narazen 1 leto, 2 meseca, 1 teden in 2 dni .......Moj je starejši...... Spoznala sva se pred 8 leti na konjskih dirkah, kjer sva oba sodelovala in pomagala prijatelju pri organizaciji le-teh. Čez dva dni sva bila že par in čez dobro leto sva se poročila. Na poročni dan bi morala dobiti menstruacijo, pa sem se odločila, da jo bom prestavila in začela 4 dni prej jemati tabletke. V petek, dan pred poroko sem vzela zadnjo in v ponedeljek sem pričakovala, da jo bom dobila. Pa je ni bilo, pa v torek tudi ne, v sredo sem šla po test in ga v četrtek zjutraj naredila...... POZITIVEN JE BIL !!!!!!!! Malo sem se ustrašila, ker sem jemala tabletke, pa me je moja dr. Geršak (a ne Mamuška, da je malo tudi moja ) pomirila, da ni panike...... Maja 2001 se nama je rodil sin. Ko je bil star 9 mesecev, sem zanosila dvojčke (to sem vam že enkrat pisala), pa sem na žalost v 13. tednu izgubila enega, v 27. pa sem drugega (tudi sina) zaradi sepse, ki je bila posledica streptokoka, rodila predčasno in je po treh dneh zaradi zastrupitve (sepse) umrl. Zdaj počiva v Parku zvončkov na Žalah. Potem sem februarja 2004 spet zanosila in novembra 2004 rodila hčerko, zdaj pa sem že tretjič zapored novembrka in se veselim in delim izkušnje z vami...... !!!!!!!!!!!!!! Srečo sva pa imela, da nisem nikoli čakala več kot 2 meseca, da sem zanosila.... Mogoče katera ne bo razumela, kar bom povedala (nekateri me namreč čudno gledajo, češ kaj je hujšega kot, če ti umre otrok), ampak sem že velikokrat rekla: ko sva midva izgubila sina, je bilo hudo, to vem da verjamete, ampak smo šli čez, postali smo še močnejši, ker spremeniti tako nismo mogli ničesar. Mislim pa, da je veliko huje tistim, ki iz meseca v mesec, iz leta v leto čakajo na čarobni črtici, pa jih ni...... Imava prijatelja, ki se že 7 let trudita in ko gledam njiju si rečem, da kar je bilo pri nas, je bilo, ampak z njima pa ne bi zamenjala............ Tko da, kar se tiče raznih UR+SA in podobnih - v mojem življenju ni prostora za njih, pa tudi energije mi je škoda, da bi ji karkoli napisala....... raje vso energijo spremenim v pozitivno in se ta čas igram z mojima sončkoma....... Glede streptokoka, ena je spraševala..... Jaz sem imela streptokok tipa B (baje so različni). Bris mi stalno kontrolirajo, ko sem bila noseča tretjič, sem bila celo nosečnost negativna, pa vseeno bi mi morali dati ob porodu zaščito (antibiotik), pa mi ga niso dali, ampak je na srečo s hčerko vse uredu. Zdaj imam v materinski z rdečo napisano: ATB zaščita ob porodu, čeprav so tudi v tej nosečnosti vsi bakteriološki izvidi negativni. Res je, da ko enkrat imaš streptokok, si potem nosilka tega, ampak ni nujno, da ti izbruhne, zato dajo ob porodu preventivno zaščito...... Joj, Ninocka, tole sladico pa moram iti probat.............. Scubadiver, tudi jaz ne bom imela pralnih, da te potolažim..... Pa povijat bom tudi mogla na široko, ker sem se že jaz rodila z izpahnjenimi kolki in imela šince: baje so težave s kolki pri punčkah dedne, tudi hčerko sem mogla povijat dlje časa, zdaj pa bomo imeli še eno punčko......... Žirafa, tudi mi držimo pesti, da bo vse uredu ! Uf, zdaj pa grem, da bom šla še danes spat !!! NOČKO!!!!!!!!!!!!
|