mamuška
|
Punce, dobro jutro! Jaz sem včeraj samo še skupaj padla ob 21h in sem se samo pospravila v posteljo, danes ob 8,30 pa sem prišla nazaj med žive Možu je ostalo vse domače delo-priden je vse naredil. Že domov sem prišla čist zmatrana, nato je prišla še kolegica, ki mi že kak mesec obljublja, da bo tamaumu poslikala steno z otroškimi liki - no, včeraj je res prišla in narisala s svinčnikom, jaz pa sem zabavala njenega 6-mesečnika, ki je tako, zlato detece, mu je vse prav, en sam smehec ga je, ampak jaz sem čist iz kondicije. Grem zdaj po vrsti, upam, da ne bom kaj ven spustila. Žirafca - ime Sofia pomeni modrost in kdor je moder, je vedno močenjši, tudi če se na prvi pogled zdi, da ni. Tvoja Sofia BO ZMAGALA, in vsi ostali z njo vred! Pri toliko pozitive enostavno druge možnosti NI! Vzemi to za še ene dokaz več, da monoamnijski dvojčki res morajo bit skupaj in daj princeski skupaj v eno večjo posteljico in ne vsako posebej. Tantra - nizka posteljica je vse prej kot konec sveta, te pa res prestrašijo, če nisi vajen. Tudi meni je včeraj Pušenjak rekel, da je posteljica še vedno zelo nizko, da se je treba pazit, ne dvigovat, se naprezat, kopanje in sp. odnose pa odvsetuje, če se je krvavitev že kdaj pojavila. Pri meni oboje itak odpade zaradi e-colli. Če posteljica prekriva mat. vrat, potem je CR seveda nuja. PA tudi CR ni nobena taka groza, vedeti moraš, da v takem primeru reši 2 življenji in da si lahko samo srečna in vesela, da živiš v okolju, kjer je to možno, Kje drugje mati s tako diagnozo pač umre - pika. Tako da se lepo potolaži, skušaj sprostit živčke in sprejmi situacijo, kakršna je z optimizmom. Konec koncev poznam vsaj 5, 6 kolegic z enako diagnozo, pa je samo 1 na koncu res imela CR in zaplete v zadnjih tednih nosečnosti. Verjemi, da pred CR vse še najmanj 1 x, če ne večkrat, temeljito pogledajo, kolegica je še v 36. tednu imela hčerko na noge obrnjeno in posteljico čez cerviks, ko je prišla na posvet za CR en teden kasneje, je bila tamala na glavo, posteljica pa za 2 dlani visoko - in je normalno rodila. Vse bi raje videle, da bi nosile brez težav in rodile brez težav, pa včasih tako na žalost ne gre. Bistveno je pa še vedno, da sta na koncu mati in dete - zdrava. Tudi meni CR verjetno ne uide, enega imam že za sabo, pa se s tem niti najmanj ne obremenjujem. SKrbi me samo ta bakterija, tako da upam, da bodo tokrat veliko bolj pozorni, kot so bili prvič. Midva z možem sva narazen slabih 5 let, skupaj sva 8. leto, poročena 4,5. SVa si zelo različna, v bistvenih zadevah pa vedno najdeva stične točke. Jaz hodim v Avstrijo na koroško stran v Beljak (Villach), zdaj so odprli ogromen center po vzorcu Gracerjev. Not je vse od C&A, H&M, Thomassserja in še cel kup drugih štacun, ki jih na začetku nosečnosti še niti približno nisem uspela oblezt. Poleg tega sem jaz naravni sovražnik šoping-centrov, še sploh če so polni Ker večino oblačilc za itak že imamo, bom verjetno zakretila v kakega Toy'sa, pa bolj zaradi ta večjega, malo mi gre namreč na jetra, da pridem na Cicibanove urice in vidim v isti skupini 5 mulcev, pa so vsi enako oblečeni, kot manekeni za H&M. Poleg tega razmišljam, če vrečo za v voziček sploh rabim , glede na to, da za dete imam zimsko nosilno košaro, ki je toplo podložena in se jo čist na izi vzame ven. Ne vem, moram še poštudirat, če ne bodo kaka topla jakna in tople hlačke boljša rešitev, ki je uporabna tudi za lupino, recimo pa potem na spomlad, ko bo junak tudi že kako minuto izven vozička. Ne vem, no. Oh, o kakem novem avtu lahko samo sanjava, oba. Imava 4 leta starega stila karavana in mojega una izpred najine skupne dobe, letos je dopolnil 11 let. Res, da je bil od tega 8 let minimalno rabljen, ima manj KM kot stilo, ker sem imela skoraj ves čas služben avto, ko sva se z možem spoznala, pa sva rabila v glavnem njegovega, eden kot drugi še brezhibno delata, imata poceni vzdrževanje, uno ima spoštovanja vreden prtljažnik za "mali avto", za njega pa ne dobim 100 EUR, če se ga lotim prodajat . Torej bo do nadaljenga pri hiši. Bomo malo manj moderni, pa bolj racionalni pri vozičku, ki ne bo izpolnjeval zadnjih krikov mode, ne bo ne 3 kolesnik, ne jane in ne quinny, pač pa priročni Peg Perego, ki se res maksimalno zloži in gre b.p. v unotov prtljažnik. Po dosednjih izkušnjah pa je itak tako: toliko velik prtljažnik kot imaš, toliko velikega zapolniš ali povedano drugače: ga ni tako velikega, da ga ne bi uspeli zatrpat z (večinoma povsem nepotrebnimi!!) stvarmi. Edina slaba stran moje "starine" je, da nima klime. Po tej se mi pa resnično kolca. Danes čakam tole kolegico, da pride svoje umetnine še pobarvat, pokuhat moram goro zelenjave, ki nam gnije v shrambi, kar mi hodi odveč, naseckat za v skrinjo, bo pomladi malemu jedcu hudo prav prišla (je le "bio" z maminega vrta) -lena sem pa gnoj, pod nebom nič se mi ne da . Imejte se lepo in uživajte!
|