|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 10:37:45   
queen_gb
Sama sem kadila  cca.20 let od cigaret Astor,Milde Sorte,F 57,Camel,Winston,Marlboro po več kot škatlico na dan...kot da bi slutila,da bom kmalu zanosila sem štiri mesece pred potrditvijo nosečnosti končala s to grdo razvado in to z danes na jutri...sanjala sem cigarete,ko sem zavohala vonj cigarete bi najraje skočila k sosedi na čik,ampak sem s trdo voljo prenehala s tem...vse je v glavi in nobena mi ne bo rekla,da se ne da prenehati s kajenjem na en dva tri...če tega ne morete storiti,potem si tega tudi ne želite - mogoče navzven za ostale-za sosede,globoko v notranjosti pa si nočete priznati,da nočete prenehati s to razvado.
Če že sebe ne marate,imejte rade vsaj svojega otroka ki preko vaše posteljice dobi vsa hranila ki jih potrebuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 10:40:59   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: queen_gb

Sama sem kadila  cca.20 let od cigaret Astor,Milde Sorte,F 57,Camel,Winston,Marlboro po več kot škatlico na dan...kot da bi slutila,da bom kmalu zanosila sem štiri mesece pred potrditvijo nosečnosti končala s to grdo razvado in to z danes na jutri...sanjala sem cigarete,ko sem zavohala vonj cigarete bi najraje skočila k sosedi na čik,ampak sem s trdo voljo prenehala s tem...vse je v glavi in nobena mi ne bo rekla,da se ne da prenehati s kajenjem na en dva tri...če tega ne morete storiti,potem si tega tudi ne želite - mogoče navzven za ostale-za sosede,globoko v notranjosti pa si nočete priznati,da nočete prenehati s to razvado.
Če že sebe ne marate,imejte rade vsaj svojega otroka ki preko vaše posteljice dobi vsa hranila ki jih potrebuje.


sama ne bi mogla bolje napisati...

se podpišem user posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu queen_gb)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 11:28:11   
queen_gb
IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28

Oj!

Sama nisem redna kadilka (vsaj ne več), razen, če sem ravno v družbi skadim tja do 5 cigaret, približno škatlica na teden. Rada bi se odvadila tudi tega, ampak ob kavi mi kar nekaj manjka, če ne kadim. Prej sem kakšne 5 let kadila kar redno (v času študija). Sedaj še nisem noseča, delamo pa na tem približno 2 meseca, tako da mogoče sem (user posted image  4.8. torej jutri, če bo). Rada bi se odvadila tudi jaz tega, pa je res kar težko. Še posebej zdaj, ko imam počitnice (delam v šolstvu) in je dosti prostega časa, ne gre ravno po načrtih. Sem pa odločena, da če zagledam user posted image , preneham takoj.
Poznam osebe ko so kadile med user posted image , pa so rodile čisto zdravega user posted image  tako, da je to stvar lastne presoje, predvsem pa moralne moči.
Ker zaenkrat še samo poskušamo  na dojenčku tako čisto neobremenjeno, nimam še tako žive predstave o dojenčku. Se pa večkrat zamislim, ko sem v kakšnem lokalu na kavici, pa vidim koga ali ketro z vozičkom v totalno zakajenem prostoru, tam me pa mine vse...
Nisem te hotela prestrašit, ampak če bi se rada odvadila in si že user posted image , si predstavljaj to sliko, ki ni nič drugeče kot se dogaja v telesu, pa te mogoče odvrne od kajenja.
Brez zamere, če sem ti priskutila kakšno cigareto. Bila sem samo odkrita, da sem tudi sama grešnica, pa na kakšen način mislim temu narediti dokončen stop.


Čudi me,glede na to,da delaš v šolstvu,da ne veš,da nikotin tudi zbija možnost zanositve.Torej - zakaj čakaš s prenehanjem,naj ti bo današnja cigareta zadnja.user posted image user posted image

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 12:11:21   
mamuška
Če katera misli, da RES ne more nehat, naj skoči na en obisk na Golnik, kjer se zdravijo med drugim odrasli bolniki z rakom pljuč ali še huje, kronično obstruktivno pljučno boleznijo, ker na obroke umiraš več let skupaj, vsako leto te malenkost bolj duši.  Če je še to ne bo prepričalo, naj gre na Pulmološki oddelek PK v LJ, kjer za isto boleznijo vsako leto zboli vedno več otrok, ko gledaš 5, 6-letnike, ki brez dodatnega kisika ne morejo niti koraka naredit; za te bolezni je dokazano soodgovorno kajenje. Če vas to ne prepriča, vam ni pomoči.

Kot ubrisana sem kadila dobrih 5 let., od 16. do 21. leta Tik preden sem nehala, "šteka" cigaret ni več pokrila tedna od pon-ned. Če smo šli v soboto zvečer ven, je bilo pnavaid že treba dokupit. Za nameček sem bila astmatik praktično od rojstva.  Če se mije pred kajenjem astma skoraj povsem umirila, so se kmalu po začetku kadilske kariere začeli pojavljat bronhitisi, napadi, slaba kapaciteta, obupne spirometrije, angina na angino na angino, pela sem v zboru in kar lezla, v 1 letu šla iz 1. soprana v 2. alt, pa še to s težavo - ampak sem rabila 5 celih let (danes se ne razumem!!user posted image ), preden sem dojela, kje je vzrok mojim vedno večjim težavam. Ko sem dojela, sem nehala čez noč, z danes na jutri, za sabo pa sem potegnila še celo našo družbo in hkrati nas je nehalo kadit 14 kom, 15. pa kadi še danes. Ko sem čez približno slabo leto obiskovala staro mamo na Golniku in gledala trpljenje ljudi in njihovih družin, sem preklela dan, ko sem prvič prižgala cigareto. Ko sem ob svojem sinu na pulmološki gledala otroke, ki so se kot živi mrliči borili za vsak dih posebej, ki jim medicina ne more nikakor več pomagat, medtem pa starši vlečejo dim pred PK, me je popadel tak bes, da sem se morala z vso silo držat za sinovo posteljo, da nisem koga na gobec.

Ali je dobro ali ne nehat na začetku nosečnosti, je dobro vprašanje, zagotovo pa je dobro vsaj zminimalizirat toliko, da ne pride do sindroma odtegnitve. Vsekakor pa po korakih čimprej nehat.  Bilo bi idelano, če ne otem ne bi razmišljale samo matere, ampak tudi očetje!!

(odgovor članu queen_gb)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 12:26:40   
solinar
Da se še jaz malce vključim v to debato o kajenju.Kljub temu,da sem vedel,kaj vse povzroča kajenje sem v adolescenci pričel z to razvado,saj so vsi okoli mene puhali v zrak ta vražji dim.Kadil sem predolgo,dosti cigaret na dan,na koncu pa sem počasi reduciral cigarete na minimalno tja do 5 kadečih paličic.Če so bile dolge noči,se je število drastično povečalo....nato pa klik preko noči oz.preko Novoletnih praznikov...od takrat bo letos minilo 3 leta in ponosen sem nase,da mi je uspelo,priznam pa,da mi ni bilo lahko:sanjal sem da kadim,če sem gledal film in v njem kajenje,bi najraje skočil na bencinsko po škatlico,po hrani je bila tudi močna kriza, ampak trma je opravila svoje - resnično sem si želel prenehati in uspelo mi je.
Torej vsem polagam na dušo:Če se hoče, se to tudi naredi - bolje danes kot jutri.

PS:Če me kdo vpraša,če mi je žal ker sem kadil,mu vedno odvrnem:"Prekleto mi je žal za vsako pokajeno cigareto,kljub temu,da zaenkrat še nimam nobenih težav z zdravjem.

_____________________________

NAJINA NEŽA
Kdo ve...Blog moje ljubezni

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 13:30:29   
tejč29
Tudi jaz sem "ex" kadilka...leto in pol je mimo od kar sem nehala in moram priznati da sem sedaj presrečna da sem se rešila te grde razvade...
Sama vem, da je težko...meni osebno je bilo najtežje ko sem bila v družbi, ko smo ga malo spili....komaj sem se zadržala (no, tu pa tam sem ga tudi prižgala)....zdaj mi pa cigaretni dim tako smrdi - očitno se je samo telo navadilo na spremembo.  

(odgovor članu solinar)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 17:31:30   
Anonimen
No, sedaj pa vse tiste, ki ste pametne in niste pametne in ste anonimne in niste anonimne...
Sama sem v drugi nosečnosti prenehala kaditi in nekje 6 tednov nisem kadila... Vse dokler naenkrat iz čistega miru nisem imela pritisk 180/105 in nihče v bolnišnici ni vedel zakaj - jaz pa tudi ne. Šele ena babica se je spomnila - pritiska mi namreč niso mogli zbiti - v nevarnosti pa je bil tudi user posted image , saj je vse kazalo na infarkt - in me vprašala, če sem prej kadila. Ko sem pritrdila, da sem, mi je dala cigareto in me poslala ven. In pritisk se je čudežno umiril. Ja,abscinenčna kriza se lahko pokaže tudi na tak način. Zato pa strastnim kadilkam G. svetujejo, da naj popolnoma ne opustijo kajenja, saj to predstavlja veliko nevarnost za user posted image  in user posted image . Vsaka naj dela po svoje, kakor želi. Jaz sedaj raje pokadim 3-4 najlažje cigarete na dan in vem, da ne bom imela ponovno pritiska 200 kot pa da trepetam, kdaj me bo spet zvilo, ker bom doživela abscinenčni šok. No, po vrhu vsega sem bila na koncu še kregana od G., če želim s fiksnimi idejami o prenehanju kajenja v  user posted image  ubiti user posted image .

Ja, pa še eno vprašanje: A vse, ki tako strastno zagovarjate nekajenje in vsako, ki si med nosečnostjo tu in tam prižge kakšno cigareto malodane pribijate na križ, mislite, da v nosečnosti ne škoduje nič drugega? Vprašajte se malo, kakšno hrano jeste (paradižnik, ki ga kupite v trgovini, ohrani prvotno stanje še najmanj en mesec), kaj vse vdihujete, koiko ste se zredile...
Ja, v prvi nosečnosti sem se zredila 33 kg in verjamete ali ne - zaradi rejenja sem bila definitivno bolj kregana kot zaradi kajenja.user posted image

Vsak pa naj dela po svoje, kakorkoli želi. Mi pa gredo na jetra takšne izjave kot ste jih dale nekatere tukaj od Anonimne naprej... Vsak živi tako kot želi.

(odgovor članu tejč29)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 17:44:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Ko sem pritrdila, da sem, mi je dala cigareto in me poslala ven.

No, po vrhu vsega sem bila na koncu še kregana od G., če želim s fiksnimi idejami o prenehanju kajenja v  user posted image  ubiti user posted image .

sem bila definitivno bolj kregana kot zaradi kajenja.user posted image




super propaganado delaš,pa ti nisi pr sebi, res ne......user posted image

dej raj zadrž take izjave zase....

ja ja definitivno je bolš kadit kot karkol drugega-ja halooo-dej ne me basat!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 17:49:04   
Anonimen
A si res nihče več ne upa povedati pod nickom?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 17:51:05   
Anonimen
Anonimen, jaz se popolnoma strinjam z Raho! Tudi meni je moj G rekel, naj raje kadim, vendar zmanjšam število cigaret... Pomislite, kaj bolj škoduje otročku?? Cigareti ali to, da si skoz nervozen, ker ne moreš nehati misliti na cigaret?? Jah, vi ki se skrivate pod anonimnostjo, nimate dovolj pameti, da bi pisali pod svojim nickom, kot se spodobi..

Mimogrede, zakaj je na nosečnost sploh dovoljena anonimnost?? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 18:02:32   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Šele ena babica se je spomnila - pritiska mi namreč niso mogli zbiti - v nevarnosti pa je bil tudi user posted image , saj je vse kazalo na infarkt - in me vprašala, če sem prej kadila. Ko sem pritrdila, da sem, mi je dala cigareto in me poslala ven. In pritisk se je čudežno umiril. Ja,abscinenčna kriza se lahko pokaže tudi na tak način.



Ne bi verjela, če ne bi nekaj podobnega doživela, ko sem sama že na koncu nosečnosti ležala na oddelku, pa so nekaj podobnega izvedli z 10-tednov noseči "heavy smoker"-ko, ko jo je Cerar poslal dobesedno na recept kadit - 3 na dan. Pokazala se je tako huda abstinenčna kriza, da je ogrožalo tako njo kot user posted image . Ženska je vse življenja pokadila med 40 in 50 cigaret dnevno, zraven potankala eno galono kave, ob tlaku 160/110 pa so ji, logično, oboje prepovedali in jo dali na oddelek.  Cerar ji je dovolil 2 kavi in 3 cigarete dnevno. Brez metil-dope, kljub kavi,  ji je pritisk padel na normalnih 120/80, Je pa komentiral, da upa, da se vsaj zdaj zaveda, kako hudo, celo bolezensko, je odvisna od tega strupa in da tudi upa, da bo se bo čimprej otresla te odvisnosti.

Anonimen, a ni fajn drugim po glavi srat? Koliko nosečnosti si dal skoz, a? Upam, da tudi sicer ješ izključno presno, doma pridelano hrano, ne piješ nobenega alkohola, nobenih col in sokov, ne ješ sladoleda, citrusov, sadja in zelenjave iz Mercatorja (&co), nikoli niti poskusiš ne dunajca s pomfirjem, vedno voziš po predpisih - še bolje, izključno kolesariš in pešačiš, ter v dobro svojega potomstva ne nosiš drugega kot boksarce in ohlapne hlače. Kajti tudi tesne gate in kavbojke zelo slabo vplivajo na (bodoče?) potomstvo. Po mobiteli v žepu in buljenje TV-ja in PC-ja tudi. Prepriana sem, da si sam bolj papšeki od papeža. Moje mnenje o kajenju sem povedala, kdor ima glavo naj razmišlja, ampak če bi meni nekdo tko najedal, kot ti najedaš tukaj, mu zakurim grmado čikov direkt pod nosom, pa naj se usmradi v dimu in svoji gorečnosti, čeprav je zame kajenje ena največjih neumnosti, ki jih človek lahko počne prostovoljno in jo še drago plačuje zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 19:10:10   
nemrak
user posted image user posted image ,
mamuška!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kajenje med nosečnostjo
4.8.2007 19:24:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: raho

Ko sem pritrdila, da sem, mi je dala cigareto in me poslala ven.

No, po vrhu vsega sem bila na koncu še kregana od G., če želim s fiksnimi idejami o prenehanju kajenja v  user posted image  ubiti user posted image .

sem bila definitivno bolj kregana kot zaradi kajenja.user posted image




super propaganado delaš,pa ti nisi pr sebi, res ne......user posted image

dej raj zadrž take izjave zase....

ja ja definitivno je bolš kadit kot karkol drugega-ja halooo-dej ne me basat!


Anonimna, da ti nimaš slučajno abscinenčne krizeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 9:41:17   
amaya
mislim, da mu posvečamo preveč pozornosti (anonimnežu namreč). Jaz ponavadi anonimnih niti berem ne, ker so brez ozadja , duše in s strupenim jezikom...en dan bodo še sebe pičli...hahahahha
BODITE V CVETJU


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 20:09:48   
Anonimen
Jaz bom pa kar pod svojim nickom povedala, ker se tega ne sramujem...

Ja, meni tudi enostavno slabo postane ko vidim nosečo žensko s cigareto v roki, ali pa žensko ki najprej pokadi cigareto, čez 5 minut pa doji svojega otročka.user posted image user posted image

Jaz mislim da otroku ne more nič bolj škodovati kot cigareta, med nosečnostjo raje jem nezdravo hrano in se živciram kot pa kadim!

Zaradi mene me zdaj lahko napadete iz vseh strani, ko je na RR že navada, ampak to je samo MOJE MNENJE in se ga niti slučajno ne sramujem, bolj bi se sramovala če bi kadila!

Lp

(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 21:23:16   
MARTINŠČICA
Hojla, no pa še moje mnenje, ki se ga ne sramujem in ga tudi dostikrat odkrito povem.

Sem proti kajenju. Kjerkoli in kakorkoli.

Fotr je kadil ko Turk, da se, ko smo bili mulci, še do TV ni videlo ... Ko sem bila majhna, sem imela stalno ene bronhitise ...

Kajenje mi je brez veze. V srednji šoli sem poskusila kadit, tako, iz kljubovanja. Po nekaj dimih sem vedela, da to ni zame. Se mi je en cmok naredu v grlu in ni šel ne naprej ne nazaj. Groza.

Se mi zdi, da so ljudje, ki kadijo, eni navadni nedonošenčki, ki imajo čik namesto dude.

Najbolj mi je bilo grozno, ko sem videla sestro, kako svojo dojenčico drži v naročju in jo doji, v drugi roki pa čik in vleče, vleče ... Hudo! Pa celo nosečnost je vsem naokrog razlagala, da je zmanjšala z 2 škatel/dan na 5 čikov/dan, pa kadar sem jo pogledala, je imela čik v ustih. Vse to je bilo bolj metanje peska sebi v oči. Mi smo itak videli, da ni res. Če ne moreš nehat, vsaj odkrito priznaj, saj si le človek, a ne. Ampak ne morem razumet, da ne moreš vsaj v nosečnosti malo pozabit nase in narest čim več v dobro svojega otroka. Če načrtuješ nosečnost, (ona jo je), lahko že zdavnaj nehaš do zanositve. Obenem mi pa ne gre v glavo, da če ji je mož rekel, da naj neha kadit v času nosečnosti in dojenja, pa da bosta skupaj nehala ... Ona ga ni poslušala. Gonila je svoje pa konc. Nič drugega ni bilo važno, samo da je lahko kadila. Se je bila pripravljena glede tega skregati z veliko ljudmi (mamo, sestro, bratom, svojo najboljšo prijateljico in poročno pričo ...) En sam EGOIZEM.

Da sploh ne omenjam, da ima že od rojstva dalje že skoraj dve leti veliiiiiiiiiko zdravstvenih težav z deklico. So z malo več v LJ kot pa doma. Ampak to mamice-kadilke kaj posebej ne gane.

Nekatere zagovarjate vsesplošno zastrupljen svet. Se strinjam, ampak vsi zunanji vplivi (hrana, zrak, voda) so zadeve, na katere bolj ali manj težko vplivamo. Med DA in NE za kajenje pa vsekakor lahko izbiramo, mar ne?

Jaz pravim: "Trikrat hura za novi zakon!"

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 21:30:21   
Anonimen
Ko sem ob svojem sinu na pulmološki gledala otroke, ki so se kot živi mrliči borili za vsak dih posebej


Zakaj pa je bil tvoj sin  na pulmološki?

(odgovor članu MARTINŠČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 21:38:46   
Anonimen
Raho, to kar pišeš je čista resnica. Moja kolegica je pokadila 2 škatli na dan. Ko je user posted image , je omenila g, da bo nehala. Pa ji je prepovedal iz istega razloga. Njena tamala je sicer bila rojena s premajhno težo in micena je bila. Zdaj, pri 9 letih pa je pupa še preveč bajskasta.user posted image

Nobeden vam ne prepoveduje kadit, vsaj omilite za začetek. Pa se boste tud vi bolš počutili.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 21:48:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Hojla, no pa še moje mnenje, ki se ga ne sramujem in ga tudi dostikrat odkrito povem.

Sem proti kajenju. Kjerkoli in kakorkoli.

Kajenje mi je brez veze.

Se mi zdi, da so ljudje, ki kadijo, eni navadni nedonošenčki, ki imajo čik namesto dude.

Najbolj mi je bilo grozno, ko sem videla sestro, kako svojo dojenčico drži v naročju in jo doji

Nekatere zagovarjate vsesplošno zastrupljen svet. Se strinjam, ampak vsi zunanji vplivi (hrana, zrak, voda) so zadeve, na katere bolj ali manj težko vplivamo. Med DA in NE za kajenje pa vsekakor lahko izbiramo, mar ne?

Jaz pravim: "Trikrat hura za novi zakon!"


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MARTINŠČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 21:49:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *TaMiKaaaa*


Ja, meni tudi enostavno slabo postane ko vidim nosečo žensko s cigareto v roki, ali pa žensko ki najprej pokadi cigareto, čez 5 minut pa doji svojega otročka.user posted image user posted image

Jaz mislim da otroku ne more nič bolj škodovati kot cigareta, med nosečnostjo raje jem nezdravo hrano in se živciram kot pa kadim!

Zaradi mene me zdaj lahko napadete iz vseh strani, ko je na RR že navada, ampak to je samo MOJE MNENJE in se ga niti slučajno ne sramujem, bolj bi se sramovala če bi kadila!

Lp


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kajenje med nosečnostjo
5.8.2007 22:01:48   
Anonimen
Nati - to kar sem napisala, se mi je zgodilo. Ne izmišljujem si in ne lažem. Žal. Ne mečem si peska v oči in ne prirejam resnice in na veliko razlagam, kako sem nehala kaditi - ja, sem, ampak sem po 6 tenih končala v bolnišnici. Sem pa res dozo zmanjšala na max. 4 cigarete na dan.

V 1. user posted image  sem kadila - celo nosečnost - nekje do 8 na dan. Črtomir se je rodil z normalno (celo malo nadpovprečno težo) in do danes se ni pokazala nobena posledica kajenja. Sama sebi sem rekla, da kmet ima v življenju samo 1x debel krompir, zato sem v 2. user posted image  nekje v 8. tednu prenehala s kajenjem. Ja - do 16. tedna - potem pa sem končala v bolnišnici s takim pritiskom, da sem skoraj eksplodirala.

In če katerakoli na tem forumu misli, da sem neodgovorna ali da se ne zavedam posledic, se globoko moti. Z vsako pokajeno cigareto se zavedam, da škodujem svojemu otroku, vendar mu škodujem tudi z nihanjem pritiska zaradi abscinenčne krize. In vse bi dala, da bi lahko prišla do nule. Upam, da mi bo uspelo. Upam, da bo počasno odvajanje privedlo do tega, da moj pritisk po 4 tednih ne bo podivjal... Nobena ni v moji koži, zato ne ve, kaj preživljam in kako se počutim ob tem, ko si prižgem cigareto, zato naj me ne sodi po mojih grehih. Naj ne trdi, da bom zaradi tega slaba mati oziroma, da sem slaba mati. O tem bodo presodili moji otroci in tisti, ki me poznajo.
Z občutkom slabe vesti pa bom morala živeti jaz (že živim). Ne samo danes in ne samo jutri, ampak celo življenje. Zato proim vse, ki so pripravljene obdolževati, naj malce premislijo, preden na kogarkoli vsujejo plaz zmerljivk in žaljivk.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kajenje med nosečnostjo
6.8.2007 10:14:06   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: raho
In če katerakoli na tem forumu misli, da sem neodgovorna ali da se ne zavedam posledic, se globoko moti. Z vsako pokajeno cigareto se zavedam, da škodujem svojemu otroku, vendar mu škodujem tudi z nihanjem pritiska zaradi abscinenčne krize. In vse bi dala, da bi lahko prišla do nule. Upam, da mi bo uspelo. Upam, da bo počasno odvajanje privedlo do tega, da moj pritisk po 4 tednih ne bo podivjal... Nobena ni v moji koži, zato ne ve, kaj preživljam in kako se počutim ob tem, ko si prižgem cigareto, zato naj me ne sodi po mojih grehih. Naj ne trdi, da bom zaradi tega slaba mati oziroma, da sem slaba mati. O tem bodo presodili moji otroci in tisti, ki me poznajo.
Z občutkom slabe vesti pa bom morala živeti jaz (že živim). Ne samo danes in ne samo jutri, ampak celo življenje. Zato proim vse, ki so pripravljene obdolževati, naj malce premislijo, preden na kogarkoli vsujejo plaz zmerljivk in žaljivk.


Raho, čestitam! Si na dobri poti. Zavedaš se problema in ga rešuješ.

Tega, da si slaba mati, pa mislim, da ni napisala nobena na RR (ali sem pa površno brala), pač pa je to zgolj tvoja slaba vest, kot pišeš. Mislim, da to ni res, da si/boš svojima otrokoma najboljša mama, saj si otroci izbirajo starše in ne mi njih. Želim, da ti bo uspelo iti preko tega in čimprej doseči zastavljen cilj.

No, tko btw, jaz se bolj osredotočam na svojo sestro, ki v tem, da kadi in da ima tamala skoz ene zdravstvene težave, sploh ne vidi problema ... Saj mogoče  ni nič povezano, pa vendar. Če bi bila jaz na njenem mestu, bi se najbrž vsak dan spraševala, če nisem nemara jaz kriva za vse te težave.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kajenje med nosečnostjo
6.8.2007 10:42:12   
ronja
raho, saj te ne obtožujemo (no, vsaj jaz ne, pa mislim, da tudi ostalo ni letelo nate), mislim, da se obtožuješ sama (slaba vest je nekak to...) Lej, delaš kar je pač v dani situaciji najboljše, če boš pa še kdaj nameravala bit user posted image , pa boš verjetno prej nehala, ni res? Jaz navadno ne težim ljudem, ko so že v zosu, češ zakaj so not padli, takrat jim to baš dosti ne pomaga... Za naslednjič pa itak upam, da že vejouser posted image

Glede tega, da pa kajenje nič ne škodi pa takole: pri nas noben ni nikoli kadil, je pa kadil en kretenski sodelavec od moje mami, ki je sedel zraven nje, celo njeno user posted image z mano. Samo jaz sem  mela pri nas doma 3 pljučnice in imam astmo in kup alergij (sem sicer vse skup precej v red spravila, ampak celo otroštvo sem mela pa totalno štalo, tudi še na faksu sem ves čas skup letela na terenskih, kjer je kaka trava cvetela - ni lih luštno)... Lahko si sicer rečete, da ni povezano, samo jaz ne verjamem... Ko sem bila user posted image , sem bila pa zelo jezna, ko so fantovi sorodniki kadili na skupnem srečanju za novo leto in sem zato spet skup padala, burhala in dobila napad - baš mi tega ni bilo treba (ja, tiste in podobne kadilce pa obsojam in to zelooooo!!!)

 hehe, mamuška, veš, da midva pa dejansko delava vse tako, kot si napisalauser posted image NO, razen, da ne jeva samo presno in ne izključno doma pridelano. Vsak ima svoje mane in ne bom drugim težila, če kadijo (razen če v moji prisotnosti tam, kjer se ne sme), jaz sem pa kolesarila in plavala še v pozni user posted image , pa eni tudi pravijo, da to ni dobro (jaz mislim, da je bilo, saj sicer ne bi nikoli zdržala naravnega poroda, ki traj 2 dni pa pol in mela na koncu še dovolj moči za pritiskanje...)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kajenje med nosečnostjo
6.8.2007 12:27:10   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: sinta

Čao,

jaz sem kadila (do max.10 cig/dan), pa se je otrok rodil 3700 g in 52 cm, tudi naprej lepo napreduje, lahko bi imel še kakšno kilo manj. To ti pravim zato, ker pravijo, da se otrok rodi z nižjo porodno težo in potem slabše napreduje. Pa menda imajo otroci kadilk večje tveganje za dihalne bolezni, vendar moja kolegica ni kadila, otrok se pa bori s hudo obliko astme.  Sedaj sem spet noseča in kadim enako kot v 1. nosečnosti. Vem, da to ni najboljše, ampak...
Odloči se pa SAMA.

Sinta

Seveda ni 100%, da bo kajenje na otroka vplivalo. Zavedati se morate, da je povečan riziko. Ne moreš ti iz posameznih primerov sklepati na splošno stanje. Npr. iz ene statistike je podatek, da se 12.2% nosečnicam, ki kadijo, rodi otrok s prenizko porodno težo, medtem ko se tak otrok rodi "le" 7.5% materam nekadilkam. Torej je pravzaprav malo verjetno, da bi se tudi kadilki rodil otrok z nizko porodno težo, vendarle pa 1.6-krat bolj verjetno kot materi nekadilki. Torej najbrž veliko kadilk oz. kar velika večina rodi popolnoma zdrave otroke, vendar pa imajo bistveno večji riziko, da gre kaj narobe, zato je smiselno ne kaditi. Ker pa gre za zasvojenost, pa lahko nenadna opustitev očitno (na to nisem nikoli pomislil) povzroči še hujše probleme kot postopno zmanjševanje, zato je najbrž bolj priporočljivo slednje ali pa da neha kadit preden zanosi. Vsakršno pretirano kritiziranje nosečnic kadilk, ki se zavedajo problema in poskušajo tudi kaj ukrenit, se mi zato zdi pretiravanje, čeprav priznam, da ob pogledu na nosečnico s cigaretom nimam nič kaj lepega mnenja.

(odgovor članu sinta)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kajenje med nosečnostjo
6.8.2007 15:26:11   
moki_c
Jaz sem proti kajenju, menda pa tudi ni dobro, da noseča kadilka kar naenkrat preneha z rauhanjem.

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




frizer
piule

Kako pogosto obiskujete frizerja?

1 tedensko (3%)

1mesečno (8%)

1 na 2 meseca (26%)

1 na 3-4 mesece (32%)

1na 6 mesecev in več (25%)

ga ne obiskujem (5%)


Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!