eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: atena777 Eva01 tvoja pripomba mi ne da miru in to predvsem iz enega razloga. Kaj bi naredila jez, ce bi bila na Meleckinem mestu. Tudi sama sem slisala ze nestetokrat (med drugim na soli za starse) ne voziti otroka z visoko vrocino k dr. ampak mislim, da je pri Malecki drugace. Njej se zadeva vlece ze vec kot 6 dni!!! Temperatura veckrat presega 40 C!! Posteno povedano jaz ne bi odlasala, klinc pa priporocila pa soljenje pameti, a ves kolikokrat se dohtarji zmotijo. Saj ne, da bi razpihovala strah ampak Previdnost ni NIKOLI ODVEC! Prevec primerov poznam, ki so obzalovali, da iso bili se bolj vztrajni, previdni. Me pa zanimajo tvoje osebne izkusnje, ko so bili otroci bolani, koliko dni so bili najvec bolani, kako visoko vrocino so imeli, ali je bilo kdaj tako hudo kot pri Malecki. Zanima me predvsem zaradi tega, da se bom znala orientirati, ko bomo mi na tem vlaku. In hvala za info! Lahko noc. malecka v mislih z vama , drzim pesti, da prezivite mirno noc in da boste jutri nasli odgovor! Se najbolje bi bilo, da bi antibiotik prijel in bo ok. saj ce je bakterijska okuzba bi moral prijeti, samo ce je pravi! atena-ne vem, če si spremlajla kašne 10 dni nazaj, mi je Alja kuhala neprestano na 39-40 stopinj 5 dni skupaj, izkazalo se je za 6 otroško bolezen(malo hujša oblika)! No ja sej po eni strani vas razumem, imate prvega otroka, ker pri 2 se že malo navadiš...sploh ko ga daš 1x v vrtec(sploh jasli) je več bolan kt zdrav! sicer vrjetno pomaga tudi to da že kar nekaj let delam v zdravstvu in so mi določeme stvari bolj jasne kot drugim, pa vendrar... A ti bi boščka z 40 vročine napokala v avto in peljala k zdravniku...mu nebi raje prej zbila temparature(svečka, sirup), ga okopala v kopeli, zbila vročino in nato šla k zdravniku(bi ga pol manj matrala)...in tako viskoka vročina je ponavadi pri virozah...pri bakterijskih zadevah ponavadi ni nad 39! Vročine se ni treba bat-je odziv organizma na viruse/bakterije, in ni nič nevarnega...edino kar je lahko pride do vročinskih krčev(tega se seveda vsi bojimo), zato smo z Ajo 32 lepo napisale, da je Voltaren zakon(res zbije temparaturo)...lepo 1/2 svečke Voltarena na 8-12 ur(če je temparatura nad 39.5), vmes po potrebi Paracetamol svečka! Sej nekaj že vem, vrjemi mi! Samo ne panike zganjat, ker takrat pa človek ne razmišlja več trezno...treba je skrbeti, da otrok ne dehidrira, da pije, ni važno če ne želi jesti...samo da pije, pa da ni videti preveč prizadet! Seveda pa na 2-3 dni na preglede k zdravniku! Lahko da se prvi dan še ne pokaže prava slika bolezni, ker je ta šele v razvoju, čez 2 dni pa je jasno da gre za kakšno ventje(seveda pa je takrat zdravnik kriv, ker ni prej ugotovil, čeprav nebi mogel)...no zdej grem pa spat! Mateja-predvsem tebi želim mirno noč!!!
|