mml
|
Živ žav, Manca je v reji . Je šla do sobote na počitnice k babici na Štajersko, upam, da ne bo že zvečer doma, ker no hotela sapti. To je prvič, da bo sama (brez mamice in očija mislim) kje prespala. Po svoje mi paše, da bo tale dva dneva malo več miru, po drugi strani mi bodo pa manjkali objemi in stiskanje in poljubčki in seveda nerganje in nagajanje . Včeraj sva jo budila ob 6.40, ker je spala kot polh, danes ko bi lahko spala, se je pa zbudila ob 6.10 in začela prepevati v postelji, kdo bi jo razumel . Po tem je pa celo dopoldne počea neumnosti in vragolije. K omari si je privlekal škatlo s kockami in zlezla na televizijsko omaro in po tem s TV vzela školjko, ki si jo rada da na uho in posluša . Sicer pa čez dan pridno lula na kahlico in si zadnje čae upamo tudi ven brez plenice, sicer se občano zgodi kakšna lužica, ampak upam, da vedno redkeje. Osvojili smo tudi lulanje na travo in rožice iz maminega naročja cuma pri nas kakšnih večjih problemov s komarji ni, ker imamo klimo, tako da je zvečer komarjem vstop več ali manj onemogočen . Sicer je pa problem, ker Manca zelo burno odreagira in ima še več dni rdečino in zatrdlino, ki si jo po možnosti še spraska . Upam, da kmalu dobite klimo in da se tale vročina umiri. Pobožaj Emo in Tinkaro v mojem imenu jaz se še nisem čisto navadila, da sem spet , pa saj imam še dovolj časa . Če ne bi bilo slabosti, bi se počutila čisto OK. Trebuh se še nič ne pozna, kile stojijo, pa saj imam tako ali tako zadosti rezerve še od prej, tako da bi lahko šel tudi v minus Vsake toliko pravi Manci, da imam jaz v trebuhu dojenčka in po tem me čudno gleda, prav dosti si pa s tem ne da opravka in mi še naprej veselo poskakuje po trebuhu Zadnjič si spraševala, če je Manca še vedno tak knjižni molj...po moje je še večji , knjigice so pač zakon in jih ne premaga nobena risanka, igrica,...Samo dosti bolj zabavno kot branje je pri nas še vedno gledanje slikic in mamicino opisovanje oziroma skrajšana verzija zgodbice . Če berm celo zgodbico, gre dosti prepočasi . Znese tako 2 do 3 stavke na stran arielca za tvoj seznam: PDP zaenkrat 27. januar 2008 Nekam znana mi je Brinina oblekca NRMM pri Manci smo iemli dve varianti: krči od 18. do 21. ,kjer ni pomagalo nič in je kričala in jokala, da jo je bilo prav težko gledati, minili so v 10. tednu. Poleg tega jo je pa še napenjalo, to je bilo pa odvisno od tega kaj sem jedla, tako da sem bila prehodno na krompirju, korenju, testeninah in perutnini, ker po vsem ostalem jo je napenjalo, tega je bilo pa tudi konec nekje po dopolnjenem 3. mesecu. Tako da upam, da se pri Maši tele tegobe čim hitreje končajo, ker bo življenje takoj lepše in lažje sonček balonček jaz sem imela krvav izcedek samo 2 dneva in na UZ ni bilo nikjer videti krvavitve, tako da je G rekla ,da če sem sicer OK, da sem mirne duše lahko v službi, sicer jo pa naj poiščem. Sem bila pa tako vmes na dopustu in po tem na bolniški, ke mi je bilo zoprno slabo in mi ni zneslo bit 8 ur v službi in po tem še 5 ur divjat in zabavt Manco. Zdaj mi pa dan hitreje mine, če sem v službi, kjer se malo izmikam večjim obremenitvam, vsaj dokler ne povem, da me od decembra spet ne bo . Me prav malo daje zloba, ker so računali, da bom jaz pokasirala vsa nadomeščanja od dveh kolegic, ki sta oz. bosta na porodniški . Se že prav veselim, da bom pokvarila načrta stari vešči, ki dela razporede . Sva se namreč ravno zadnjič skregali zaradi nečesa podbnega,...sicer mi je bilo pa pri Manci tudi slabo do enega 18. tedna, tako da sem že čisto pripravljena. Slabosti so me minile, ko sem začela konkretno čutit njene premike HIMH sem se pozanimala...v KC LJ uporabljajo pri negi opeklin najprej samo obkladke, po tem pa Bepanthen plus (mislim, da je to tisti z oranžno črto) in nič drugega, tako da ti v prav hudo pomoč nisem bila. Upam, da je Hana že dosti boljše in se koža lepo celi Nana Liza mogoče bova pa rs uspeli na kakšno skupno čofotanje naslednje leto, samo tvoj bo že pravi korenjak v primerjavi z mojim, ker bo vsaj 2 meseca starejši/a pegica zdaj je pa že skoraj konec tedna...to se pa res ne spodobi, da nas takole pustiš na trnih!!!! Sem danes v službi popoldan, kar pomeni, da je pred mano še 6 ur dela . Ampak je obljubil, da me zvečer pelje ven na pijačo, jutri greva pa ven na pozno kosilo. Se bom še razvadila Spet sem se razpisala... ...lepo se hladite v kakšni senci in uživajte