|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
3.7.2007 21:40:55   
DeMer
Visnjaaa, hvala za nasvet. Bomo jutri sporbali. Da bi se samo se dojili, mislim da ne bo slo, ker Mark je lacen kot volk in poje res veliko. Se pa zvecer napenja, pol pa ni nic. Bomo jutri dal kaksen Frutek.

Aja, a daste vi svojim sveze sadje al prekuhano?

LP

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 876
3.7.2007 22:32:38   
LuLu
Ženske, mene nekaj zanima. Zakaj jim dajate GH v tej starosti, a ni glede na njegov razvoj organov in alergije priporočljivo, da dobijo GH od 6 meseca dalje?

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 877
3.7.2007 22:36:54   
LuLu
Pa še to:

DeMer pozdravljena in dobrodošla!user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 878
   [Brisano sporočilo]
4.7.2007 0:52:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 879
4.7.2007 7:53:54   
malecka_mateja
dobro jutro!

lulu to majo pediatri finto ker prej je bilo vedn0 od 3 meseca naprej ali 4 meseca!in tudi vse hrane so tako delane!za tako starost!nič ni to za njegov organizem!čist ok da se navadijo!glede alergij se pač izogibaš tiste hrane ki alergijo ponavadi povzroča(jagode,marelice...)
tak da meni je to čisto ok!
amapk vsak posvojem!

torej kolumbo uživate!user posted image user posted image user posted image

demar tako kot višnjakako kašico slivovo ali jabolko od je kakca!pa majo telovadbe!prdka pa tak nonsto!user posted image

papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 880
4.7.2007 10:22:05   
ribicau
Dobro jutro!

Naša Eva spi. Ja ne boste verjele, zdej spimo tud v stanovanju, v vozičku sploh ne več tolk. Sej se ne upam preveč hvalit, ker se bo prehitro pokvarila.

Ponoči ga pa zdej nekej serje. Zaspi malo čez osem zvečer in danes je imela prvo rundo že ob 1ih, pa potem ob 5ih, pa 6.30, no potem ob 7.30 sva pa ustali. Sej zadnje dni sem mal mislila, da jo luna meče, ampak zdej je pa že mim, ona pa še kar user posted image user posted image user posted image . Ah enkrat bomo že spal.

Glede GH pa....mi smo zdej tri dni na korenčku. Sem kupila kar Hippovega, ker iz samega korenčka ne morem take fine kašice naredit, al pa ga moram en kg skuhat user posted image . No danes pa probamo jabolko. Ga bom kar skuhala, ker ji bom potem še kompot dala za popit. Sva pa končno dobili datum za testiranje na alergijo....imava 16.7.! Po eni strani komaj čakam, da vidim kje smo, po drugi strani se pa kar bojim, kaj bo test pokazal. Joj, ko bi bilo samo na KM, ne še na kakšne jajca ipd. Že tko se moram ful pazit kaj jem, pol pa sploh ne vem kaj bom. Mam pa vsega skup 57kg, pa skoz jem. Zdele sem glih eno banano, pa dve kajzarci z marmelado....pa čez kakšno uro bom spet kakšne piškote user posted image ! To je čist začaran krog. Me že skrbi kaj bo, ko bom nehala dojit, ker jest se moram vse življenje pazit kaj jem, ker se mi takoj pozna. Nikoli nisem smela večerjat, mogoče samo kakšno jabolko.

....še nekaj.....s čim vi spravljate madeže od sadja in zelenjave iz otrokovih cunj? Joj jest mam vse od korenja, pa me skrbi, da ne bo šlo ven!

...aja še to user posted image ....GH naj do 6. meseca ne bi jedli zato, ker bi se s tem izognili alergijam v prihodnosti ?!?!? To je meni pediatrinja rekla.

Cao

< Sporočilo je popravil ribicau -- 4.7.2007 10:24:58 >

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 881
4.7.2007 10:26:53   
visnjaaa
Oj!

DeMer jaz sadje obvezno prekuham, ker je boljše - lažje za prebavo.
Samo moj noč jest GH, tako, da se smo dojima. Vsak dan probavam in se vsak dan bolj davi.user posted image  Upam, da bo začel jest....me je kr mal strah.

Lulu priporočljivo je že, da do 6 meseca dojimo, samo potrebe naših malčkov so pa čisto druga stvar. Sej če je zadovoljen in sit je o.k., samo ponavadi nimajo več dovolj. Ti dodajaš umetno mleko...to je druga stvar....samo dojenje pa ponavadi ne zadošča....oz. odvisno od otroka.
Moj Nejc bo 9.7. star 5 mesecev in mu do sedaj ne fali čisto nič, pa se samo dojima. Redi se odlično - zaenkrat....tak da je o.k.
Sej probavam in mu dajem vsak dan sadje in žitne kašiče, samo ne morem rečt, da imamo obrok, ker  ne poje ma tud 3 žličke ne.
Pa tako rad je jedel na začetku....sva že mela skor 2 obroka.....zdej pauser posted image
Pa ne vem kaj mu je??????

Kolumbo praviš da so stare čist divje????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Malecka_mateja kaj pa že ve jeste? Že imate kak obrok?

lp

Neposredna povezava do sporočila: 882
4.7.2007 10:58:43   
malecka_mateja
višnja ja imamo že en obrok !kosilo okoli dveh!to kašico od milupe ali pa bebi vite!in je sueper!pa tudi mala rada je!
tako da sedaj imamo samo enega!tam nekje še en mesec potem bom probala dva!

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 883
4.7.2007 12:54:51   
ribicau
user posted image user posted image user posted image  uspešno jedli jaboko. Fino sem ga skuhala, spasirala, pol sem ji pa najprej malo kompota dala po žlički in je kr cmokala zraven, pol pa še jabolko in ga je pojedla cca 50ml....to je za začetek u redu a ne? Zdej je pa vsa zadovoljna v moji postelji in spančka!

Neposredna povezava do sporočila: 884
4.7.2007 13:00:36   
atena777
No mi smo končno nazaj z morja. Nisem imela še nič časa brati. Zdi se mi, da je našemu Davidu mleko premalo-se mi zdi, da je prav shujsal na morju, ker je bil skos aktiven... Riževe kašice rad je, tudi po 130 ml.
Prenehala sem s pitjem kave (salica zjutraj), ker sem zadnjic povohala blazinico za dojenje in je imela vonj po kavnem sladoledu.Sem ze dva dni cist brez energije, ker imam nizek pritisk.
Kako kaj kaze Beverly hills srecanje?
Dokoncno  sem se odlocila, da izgubim se viska 8 kg, ker me podplati ful bolijo - kosti v petah. Fizioterapevtka je rekla kolegici, da je to obremenoitev zaradi +kg v nosecnosti...Mene sedaj vedno bolj boli...
Vceraj se mi zdi sem imela skisano mleko - a katera pozna to?

Neposredna povezava do sporočila: 885
4.7.2007 13:08:28   
DeMer
A je tle kaksna iz okolice Kranja?

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 886
4.7.2007 14:17:47   
visnjaaa
Atena777 pozdravljena....dolgo te ni bilo!

No za skisano mleko še nisem slišalauser posted image , sorry. Bom mal pogledala, pa javim.
Si se odločla, da boš shujšala 8 kg?user posted image user posted image user posted image
Jaz grem s tabo hujšat...v dvoje gre lažje....samo povej kako se misliš tega lotit?
A še dojiš?

lp

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 887
4.7.2007 14:32:39   
Anonimen
Helou lejdis! user posted image

Kako smo kaj? Mi smo tudi drugo pikico včeraj preživeli brez reakcije! user posted image user posted image user posted image Mal je bil sam tečen - verjetno ga je bolelo, ampak hvala bogu nič vročine in vse je ok. Tehtamo 8kg, veliki pa smo 68,5cm! Pravi velikanček! Je rekla sestra da smo na zgornji meji. user posted image user posted image user posted image

Aja, pa mi smo tudi nehali z GH. Noče več jesti - pa kako smo štartali, mi je prov čudno... Ga ne bom silila, ko bo hotel, bo že jedel, bom pač 1 teden al pa dva imela pavze, pa pol spet probala. Enkrat bo že jedel... Itak pa se ful fajn razvija ob moji zizi, pa mleka je za 3 user posted image (morm potrkat)

Paaaa šeee neeekiiiii: že 2 noči spimo ko polhi (trkam!!!) da se slučajno nebi preveč hvalila, upam pa da bo ostalo isto! user posted image user posted image user posted image Višnja kako je pri tebi? Kej boljše? Moj mali tudi zaspi okoli 19h, ampak ga ne pustim dlje kot 30 min. Pol mamo akcije do 21h-21,30h, nato kopanje in okol 22h enkrat zaspi. Pa pol brez problema zdrži do 4-5h, ko je dojenje. Majka!

Mateja naš ati je zdej izvohal neke Recaro sedeže (od 9 do 36kg) in so oh in sploh, sedeži so delani tudi za dirkače, bla bla bla...user posted image Zdej se je sam treba v Žiri pelat pa kupit... Kje hudiča je to sploh? Morm na karto pogledat... user posted image

Punce a vas še kr boli user posted image ? Pr nas je katastrofa... user posted image Kdaj se to izboljša?

Kolumbo tvoja babi je pa faca! Se mi kr zdi, da bo moja mama ista... user posted image user posted image user posted image

Demer welcome!

Vreme je pa spet kislo... Bljak. user posted image

Grem neki skuhat, se slišimo! Čaau!

(odgovor članu visnjaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 888
4.7.2007 14:33:44   
Anonimen
Aha - včeraj zjutraj smo dobili še enega dojenčka! Ena kolegica je rodila punčko Tajdo, veliko 52cm in težko 3800g! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 889
4.7.2007 15:06:33   
ribicau
DeMer, jest sem iz Tržiča 

< Sporočilo je popravil ribicau -- 4.7.2007 15:07:46 >

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 890
4.7.2007 18:27:15   
visnjaaa
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81

Paaaa šeee neeekiiiii: že 2 noči spimo ko polhi (trkam!!!) da se slučajno nebi preveč hvalila, upam pa da bo ostalo isto! user posted image user posted image user posted image Višnja kako je pri tebi? Kej boljše? Moj mali tudi zaspi okoli 19h, ampak ga ne pustim dlje kot 30 min. Pol mamo akcije do 21h-21,30h, nato kopanje in okol 22h enkrat zaspi. Pa pol brez problema zdrži do 4-5h, ko je dojenje. Majka!

Ja pri nas je isto kot pri vasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Dve noči zaporedoma je spal do 4-ih. Ne bom se hvalila, da ne bo že danes po starem.user posted image user posted image user posted image Tud men noče jest....no ampak sma danes probala novo žitno kašico od DM in je pojedu cca 100 ml.....tako, da sem bla prav presenečena.
Je pa res da je full dobra...se milupa skrije 100x. Ta milupa je samo draga, dobra pa ni tako.
No jaz mam zdaj tak ritem, da mu dam okoli 18,19 zizo pol pa v voziček in na sprehod. Nejc v vozičku lepo zaspi do 20.30, potem pa sledi kopanje....jošk in spanje. Zaenkrat deluje.
No zdej mu bom devala nekaj dni samo kašico od DM, pol pa bom spet začela s sadjem.

lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 891
4.7.2007 20:09:41   
malecka_mateja
ojla!

jasna ta tvoj pa je taprav za sedežeuser posted image user posted image user posted image jasna mene tudi ffffuuuull boli še pri slončaknju!in res zelo!da kar zmaknem ojemu ker res ful boli!Pa nevem zakaj  mogoče ker nisem sprošečna ker imam v glavi že vnaprej da bo bolelo!sam če pa boli!

višnja super da jo je!sej pravim da meni je tudi milupa user posted image  in mam od bebivite in dm in še ena nevem kak se ji reče!in so boljše!pa še cenejše!user posted image user posted image naša ima svoj obrok!sam jaz ji kašico naredim bolj gosto tako da po žlički je in ne po flaši!

no morem it!gremo se kopat počasi pool pa ajatutaja!

papa

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 892
4.7.2007 22:01:27   
visnjaaa
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja

ojla!

mene tudi ffffuuuull boli še pri slončaknju!in res zelo!da kar zmaknem ojemu ker res ful boli!Pa nevem zakaj  mogoče ker nisem sprošečna ker imam v glavi že vnaprej da bo bolelo!sam če pa boli!

Namaži se dol spodaj z olivnim oljem preden user posted image , men pomaga. Sej se čudno sliši, ampak pomaga. Jaz sem se mazala po celem telesu cel mesec, ker sem imela  zelo suho kožo in morem rečt, da je olivno olje res super. Zdej mam kožo ko baby-ritka....pa še boli me nič več ko user posted image .

Tud mene je bolelo, zdej pa je o.k.
Probat ni greh....probaj....pa sprosti se....user posted image user posted image user posted image user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 893
5.7.2007 8:44:33   
Anonimen
Ojla februarčki in februarčice! user posted image  Pa mamice, seveda. user posted image

Mi tudi lepor astemo, v sobot bomo stari že 5 mesecev. user posted image  Drug teden pa imamo cepljenje, je malo zamaknjeno, ker smo tudi prejšnjega prestavili za dva tedna. In mora med enim in drugim miniti polnih 6 tednov. Me prav zanima koliko bo Ela težka in velika. user posted image
Midve sva seveda še vedno izključno na dojenju in tukaj se kr strinjam z Lulu, tud meni je čudno kam se vam tok mudi z GH. In popraviti moram tebe, višnjaaa, da otrok ne dobi dovolj z dojenjem. Do prvega leta starosti otrokove potrebe po hrani zadovolji materino mleko v kar 75%. In kar se tiče alergije, se res splača počakati vsaj do 6. meseca, saj se nikamor ne mudi. Še vse življenje bodo jedli GH, če se pa lahko na ta način celo kakšna alergija prepreči, pa itak super.
Midve bova definitivno počakale do polnih 6 mesecev ali celo malo dlje. user posted image  
Tdui tekočine druge kot mojega mleka še vedno ne pijemo, čaja noče, vode tudi ne, ne po flaški, ne po žlički. Tudi prav, saj je ne rabi. Pa dude tudi nimamo. user posted image
Je pa kr neverjetno kako opazno se spreminja in razvija. Vedno bolj jo vse zanima, vedno bolj opažam, kako me prepozna že po glasu, smeji se čedalje bolj in to na glas ipd. Komaj čakam, da bo znala sedet, da se bomo v ta veliki banji kopali v fliperju. user posted image
Sicer pa sva vsak dan zunaj, na svežem zraku, le včeraj sva bili cel dan notri, ko je bil dež. Sva bili obe tečni. user posted image  Danes pa greva ven, vsaj na eno kavico! user posted image

pa pa

Aja, pa slikice mam nove, če ne veste gesla, pa mi na zs pište. user posted image

(odgovor članu visnjaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 894
   [Brisano sporočilo]
5.7.2007 10:33:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 895
5.7.2007 10:43:55   
visnjaaa
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Midve sva seveda še vedno izključno na dojenju in tukaj se kr strinjam z Lulu, tud meni je čudno kam se vam tok mudi z GH. In popraviti moram tebe, višnjaaa, da otrok ne dobi dovolj z dojenjem. Do prvega leta starosti otrokove potrebe po hrani zadovolji materino mleko v kar 75%. 

Hothien ja jaz sem tudi 100% privrženka dojenja. Samo se ne strinjam s tabo, da otok dobi dovolj z dojenjem in to kar 75%.....
Moj Nejc je imel pri 4 mesecih 8150g in dolgi 62,5cm...in mi je sam pediater reku, da sigurno samo dojenje ne bo kmalu več dovolj, ker je otrok dosegel že takšno težo, da materiano mleko ne bo več dovolj kalorično...ali pa bi ga mogla res kr naprej dojiti....to pa ne predlaga, ker ni dobro za prebavni sistem.

Mam 3 otroke in vem iz izkušenj  da tako težek otrok ne more biti sit samo z dojenjem.
Morem ti pa povedat, da moj Nejc ni ravno jedec GH in se še vedno lahko rečem polno dojima, samo je dojenje pogosto in ni razmaka 3 - 4 ure, ker je že prej lačen.
Če greš pogledat malo k januarčicam imajo isti problem kot jaz....otroci tud ne jejo radi GH, ampak zato dojijo zelo pogosto.
In kaj je zdaj bolj prav????? Da je otrok zadovoljen in sit, ali da je kr naprej dojen in ima prebavo obremenjeno....?????

Sej vse skušamo narediti tako, da 100% zadovoljimo otroka...samo vprašanje je, če le delamo prav.
Včasih smo GH dobili že od 3 meseca naprej pa ni bilo nobenih alegij......ja kdo bi vedu od kod so....
Sej me doječe matere tud vse jemo, tako, da otroc že preko nas dobijo alegrene......
Jaz naprimer ne smem jesti mlečnih izdelokov, ker ga črviči in še pikice dobi.....
Če pa poje kašico, kjer je umetno mleko, mu pa ni nič.
No, kaj je zdaj prav?

lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 896
5.7.2007 12:57:47   
malecka_mateja
ojla!

višnja se popolnoma strinja s tabo!
jaz bi tudi še dojila če bi šlo!
glede alergij pa je tako kot je napisala višnja tudi preko nas jo lahko dobijo!

sicer pa vsaka nreidi po svoje!Mi pač že imamo GH eni pa še ne!in naši nič ne manjka!pa tudi bolj zadovoljna je ker nima več tako obremenjenega prebavnega sistema ker je na 4 ure in se med tem že trebušček pomiri!prej pa je nonstop stokcala ker joj je verjetnoi črvičlo!

kolumbo super da tvoj obožuje tisti stvarco!ja nam nebo uspelo prit k tebi na hills!žal pa kdaj drugič!ve pa kar uživajte!

gremo jest kašico pol pa grem čufteke kuhat!Njami!

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 897
   [Brisano sporočilo]
5.7.2007 22:29:57   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 898
5.7.2007 22:32:32   
visnjaaa
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

Aja še to Mateja: una viseča igrača z muziko in metuljčki za na voziče in lupino je d best. Maj jo ma zdej kr v rokah, samo čakam da bo metuljem tipalke potrgal, muska ga je čist zasvojila....
lp

Kako zgleda ta igračka???????
Dej mi prosim povej!

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 899
5.7.2007 22:36:20   
visnjaaa
O Kolumbo vidim, da se ti tud neki meniš od hujšanja....no atena777 tud neki sanja o 8kg....da mora shujšat.

No pa dajmo skupaj hujšat....si ti za?
Je še katera?

Maleca_mateja kako pa kaj ti napreduješ....koliko kg si že shujšala?

lp

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.