|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
3.7.2007 11:08:50   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

A potem prve mesece otroka samo prenasate???
Saj je ja premajhen za sportni vozicek... Tako pa klik in lupinica je na ogrodju user posted image , pa gres lahko v trgovino ali kak krajsi opravek, ce pa gres na obisk ali daljsi sprehod pa spet klik in na ogrodje pritrdis kosaro...

Res ne vidim razloga zakaj bi sli clovek krivil hrbtenico in prenasal otroka v lupinici, ko pa jo lahko pritrdis na vozicek.

Seveda je nismo samo prenašali  oziroma tudi druge ne bomo samo prenašali. Lupinico smo večji del uporabljali le v avtu, če pa smo šli po nakupih pa smo lupinico enostavno pritrdili ali pa položili v nakupovalni voziček... Po večje mesečne nakupe pa smo se v prvih mesecih odpravili brez novorojenke. Za sprehode imam pa sestavljiv voziček z globoko košaro, ki jo kasneje, ko otrok sedi sam zamenja športni del.
Je pač naneslo tako, da sem voziček dobila za darilo od babi, lupinico pa smo kupili sami in seveda ni pasalo skupaj... 

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
3.7.2007 11:55:28   
ajtak
Ne, seveda je to popolnoma razumljivo, da ce dobis vozicek, da pac kupis lupinico (ceprav bi jaz izbrala tako ki pase na ogrodje). Se mi pa zdi, da ce kupujes vse sam, da pa ni butasto kupit vse od istega proizvajalca, oz da je vsaj kompatibilno, ker si mnogo stvari prihranis...

To je pac moje mnenje.

Bozajte busije, vse z bolecinami v hrptenici pa pridno pocivajte, vsake toliko pa kaka vaja za nosecnice in bo minilo.
Vsaj meni full pomaga.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
3.7.2007 14:36:52   
nicolina
O, ste kar veliko napisale o lupinicah in vozičkih.
Saj je res vse lepo in prav, če pašeta lupinica in voziček skupaj. Je pa res, da veliko teh lupinic, ki se dajo montirat na voziček in so od istega proizvajalca sploh ni testiranih ali pa so se slabo odrezale na testih.
Meni je pa zelo pomebna varnost otroka v avtu.

Zadnjič sem brala eno raziskavo, kjer piše, da veliko staršev dela napake, ko montirajo še te lupinice na voziček, ker je otrok preveč v sključenem položaju in je to zadnje čase bolj neka modna muha. Lupinica naj bo izključno samo za prevažanje v avtu, ter tu pa tam za prenašanje, če ti otrok zaspi. Tudi jaz sem takega mnenja.
Sicer ima pa vsak svoje mnenje in se bo odoločil po svoji presoji...user posted image  

< Sporočilo je popravil nicolina -- 3.7.2007 14:37:44 >

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
3.7.2007 15:10:30   
mamuška
Jaz sem kupila voziček kot voziček in lupino kot avtosedež. Kajti samo to bo. S prvorojencem imam obupno izkušnjo s pretirano uporabo lupine, kamor so ga tlačili (no ja, tlačila sem ga jaz, na "strokovna" pirporočila razvojne pediatrinje) zaradi razvojnih težav. Prvih 5 mes lupinca pa lupinca in lupinca, pa tle podložit, pa tam zalagat - otrok gibalno kljub vsej terapiji ni napredoval, se mu je pa zato ukrivila hrbtenica. Katastrofa! Ko sem na to opozorila RA ped., se je čez noč obrnila plošča: NE v lupinco, NE v lupinco, NE v lupinco!!! Ko sem otroka končno začela odlagat na ravna (obložena) tla, je bil njegov gibalni razvoj bliskovit, v 2 mes je dohitel in prehitel vrstnike, medtem ko je pri 5 mes samo ležal, niti nogic ni dvignil pri previjanju.  Pri nas deformacij zaradi lupine ne zdravi nihče, prepuščen si sam sebi, mi smo šli v sosednjo Avstrijo, kjer sem videla deformacije, ob katerih se vpršaš, zakaj za hudiča je uporaba lupine izven avta sploh dovoljena in zakaj proizvajalci celo reklamirajo uporabo lupine namesto vozička.  Najhuje jo odnesejo dojenčki, ki imajo že tako razvojne težave, za nameček jih pa starši namesto v vozičkih prevažajo v lupinah. Njihova skrivenčen hrbtenica, ki nosi vso njihovo težo, kasira še vse vibracije krajših in daljših sprehodov. Ne vsak, približno 15-20% otrok pa ima zelo hude posledice zaradi tega. Pri nas so bile do 3. leta potrebne 3 terapije po 14 dni, na 4. naj bi šli letos, pa zaradi moje patološke nosečnosti ne moremo, bomo prestavili za pol leta. In če vam kdo kdaj prodaja teorije o "identičnem" položaju kot v maternici - ja, je res. Samo v maternici otroka obdaja PLODOVNICA, ki prestreže vse tresljaje in tudi otrokova hrbtenica ne nosi nobene teže. V tujini uporabo lupin izven avtov odsvetujejo že 7 let in terapije, kjer skušajo sanirat deformacije hrbtenic, so polne po 6-9 mes vnaprej.

Otroka zato ni treba nosit, obstajajo krasni globoki vozički, ki so namenjeni prevozu novorojencev. Če ni škoda denarja za ultra moderne dizajne in zveneča imena, naj ga ne bo škoda tudi za to, da se otrok prevža zdravo in starosti primerno. Lupinca je pač samo in zgolj avtosedež!

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
3.7.2007 16:19:58   
ajtak
Mislim, da ste me narobe razumele...
Tudi sama vem, da otrok v lupinici ne sme bit dolgo, najvec 3 ure pravijo...
Zato pa bova kupila komplet z globoko kosaro. Res pa je, da ce bom na hitro skocila kam z avtom in bo sel nas dojencek z mano je najlazje ce lupinico prestavim na ogrodje in je.

Aja, in ta lupinica se je na testih odrezala vec kot odlicno...

< Sporočilo je popravil ajtak -- 3.7.2007 16:21:10 >

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
3.7.2007 16:36:50   
sonček5
Ojla

Naj se vam še jaz javim. Mali brca kot za stavo, jaz pa se zelo hitro utrudim. Če preveč hodim me zelo pritiska navzdol, sicer pa sanjam o morju, ki upam da bo  ratalo konec avgusta. Kar pa se križa tiče pa je malo bolje odkar spim z dvema blazinama pod glavo in eno med koleni oz. nogami. Kar čutim kako pritisk na križ popusti

Pozdravček vsem nosečkam
Sonček

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
3.7.2007 17:45:49   
Tanayya29
Hojla!En lep pozdravček še z moje strani..ufff, jst sm tut kr utrujena po službi, pa še v vrtcu delam..tko, da sm skoz v movingu..šele ko se usedem začutm mojga brcača...v četrek grem končno na morfologijo user posted image user posted image sm že mislila, da nebom dočakala, tok se mi vleče...komaj čakam..;)))
sicer pa moj pritisk je ok..ko si ga merim doma mam 120/70 približno, pri G. mi pa zmer mau naraste...sicer pa teli avtomatski merilci niso glih zanesljivi pomoje..;)))me je pa zadnjč skor kap zadela,k so mi srčni utrip merl..ne vem kva mam neki tok zvišanga..
glede vozičkov..jst mam za začetk Abc design,k je globok ,sicer je fulll lep,ampak nameravam kasneje kupt Quennya...kr tale je sposojen, rada bi mela pa svojga...

no,ja za danes bo to vse...držte pesti za morfologijo..kako ste pa druge opravle?
pa en lep pozdravček vsem nosečkam...bayyyyy

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu sonček5)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
3.7.2007 18:28:55   
Ilije
Itak da držimo pesti za vse tiste, ki še niste imele morfologije user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
3.7.2007 21:12:08   
hruškica84
čao vsem....ful časa že nism nč pisala sam se pripravljam na zagovor diplomskega dela....

prejšni teden sem mela morfologijo - je vse v redu, imela bom pa fantka....ga pa že kr precej čutim - skos me brca in se premetava po mojem trebuhu....zadnjič je mel moj user posted image  roko na mojem trebuhu in se je mali lih premaknu...in je bil moj čist navdušen...

drgač pa mi lahko spremenite leta...jih imam že 23..

lep večer vsem vam še naprej in čestitke vsem za lepe novice, ki ste jih izvedele.....

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
3.7.2007 21:14:36   
Tanayya29
hej hruškica!si pa pridna, se pripravljaš na diplomsko nalogouser posted image !
Čestitam za dobro opravljeno morfologijo in fantka..;))

pozdravček

(odgovor članu hruškica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
3.7.2007 21:19:45   
hruškica84
hvala nayya28...

Neposredna povezava do sporočila: 2036
4.7.2007 10:05:37   
Ilije
Dobro jutro zaspanke!

Kje ste vse? Na drugih temah se user posted image  že prav pridno oglašajo in pišejo, november pa sameva. Kaj ste res vse v službi ali na dopustu???

(odgovor članu hruškica84)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
4.7.2007 10:16:38   
manca
bi mi lahko katera povedala, če se ji je kaj takega zgodilo, kot se je meni včeraj....namreč ko sem pojedla nekaj fig, katere mi je tašča nabrala na morju na vikendu, se mi je zgodilo to, da me je začel peči jezik..občutek je bil tak, kot da bi jedla zelo vročo juho in se spekla zaradi tega. Stanje se je umirilo šele sredi noči...mislite da gre za nekakšno alergijo na fige? Ker do sedaj ni bilo nikoli nič narobe če sem jih jedla, včeraj sem jih pa prvič v času nosečnosti

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
4.7.2007 10:21:59   
tintin
Manca, meni se je podobno zgodilo ene 10 let nazaj na cresu, ko sem jedla fige. Peklo + otekla so mi usta...sicer pa lahko jem fige normalno...user posted image

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
4.7.2007 10:23:01   
murencek
Živjo!
Ja, očitno je pri nas res dopust v večini. Škoda, da jst tud ne morem iti malo na offuser posted image . Pa drugo leto do konca user posted image !
Hvala vsem za inf. o lupinici. Mene pa zanima še nekaj v zvezi z modrciuser posted image . Kdaj kupiti novega? No, iz knjig vem, da naj bi modrček za dojenje kupil v 36t nosečnosti. Kaj pa prej? A je potrebno prej kej kupiti in kakšni so znaki, da rabiš nov modrc?user posted image
No, jst še kr naprej nosim elastičen top, ki mi joške fajn drži gor, sam se sprašujem, kolk časa bo ta model še zdržal.
No, kakršnih koli inf. o tej temi bom tudi zelo veselauser posted image .
LP

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
4.7.2007 10:27:45   
TANTRA
Pozdravljene user posted image ....

Ravno danes sem malo brskala po forumu in našla pretresljivo zgodbo Neže, ki je izgubila dvojčke pri 24 t... Zelo žalostno in kruto...

Se moramo pazit v tej vročini!!!!!!

No, nekaj novemberk veselo uživa na morju, medtem ko se me potimo doma....
Bo pa drugo leto lepše, saj bomo celo leto na dopustu....user posted image user posted image user posted image

Manca, veš možno je, da zaradi hormonov reagiraš na hrano.....kolikor vem, so fige čisto ok, kar se tiče alergij, se pa nikoli ne ve....
Zase vem, da imam še vedno izostren okus in vonj... Prav to mi otežuje, da v nosečnosti ne uživam več tako v kuhanju....
Soncek5 ... meni so se bolečine spodaj malo umirile... Brca sicer spodaj in to vsakdan intenizivno, da mi kar trebuh premika... Sem opazila, da ob očijevi navzočnosti veliko bolj...
Je pa res, da veliko počivam, kar mi najbolj paše...

Midva greva drug teden malo nauser posted image , ker ima moj dopust.... Komaj čakam....

Včeraj sem bila malo po trgovinah...si ogledovala male cunjice...Nisem  sicer nič kupila, sem bila pa čisto raznežena...

Pozdravček vsem user posted image  in držite se....

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
4.7.2007 11:13:33   
maks
Pozdravljene!
En del dopusta je za nami; bili smo en teden v Vrsarju in je bilo super, vreme krasno, nič sparine, malo gužve..., drugi del pa nas čaka konec avgusta!
Le da že ne vemo kam bomo šli.
Mali je aktiven; ampak včasih so prav zoprne brce, bolj kot nekakšno špikanje!
Ima katera inf. kje se dobi previjalna deska( želim bolj široko), ki se da na posteljico? Hvala in lp

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
4.7.2007 11:22:25   
TANTRA
V arielu imajo kar nekaj takšnih, ki se dajo na posteljico....

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
4.7.2007 11:53:32   
Ilije
Oj!
Res je žalostna nežina zgodba user posted image . Je tudi mene zagrabila panika ob misli na to, kaj vse se še lahko zgodi do konca...
Kar se pa nederčkov tiče, pa grem jaz že naslednji teden v akcijo, ker so mi vsi premajhni, tisti od prejšnje nosečnosti pa so že precej obrabljeni. Malo sem sicer že gledala po katalogih, a nisem videla nič pametnega, upam da bodo trgovine s spodnjim perilom bolje založene. Drugače bom pa verjetno nabavila tko pol pol, se pravi pol za dojenje in pol navadnih, eno številko večje kot jih nosim običajno.
Kar se pa fig tiče, pa nimam pojma, vem samo, da sama svežih ne prenesem, ker mam vedno tko kosmat po ustih.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
4.7.2007 17:36:33   
potepinka
Dober dan!

No končno da se jaz javim obiski so šli končno malo miru so bili od ponedeljka pri nas.
Punce tako čvekate da sem komaj utegnila vcse prebrat,saj ok.

No pri meni je stanje ok,mali ful brca,ponoči sploh ne spim to je bilo že v 1user posted image ,roke me ful bolijo imam same mrtvince po rokah,ne vem kakuser posted image  je zdaj to

Jutri zjiutraj pa grem v laboratorij me je G dala za toksoplazmo in sladkor

no zdaj se pa lepo imejte se še oglasim

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
4.7.2007 20:12:02   
gruška
Hello user posted image user posted image user posted image ,

mi smo bli pa mal poplavljeni....... saj ste slišale verjetno, da je bilo na Vrhniki neurje..... V torek je okoli dveh začela prvič padati toča, sicer ne velika, ampak je potem v roku dveh ur še trikrat padala..... Moji starši imajo hišo zraven naše in ker je podkletena, jim je v klet pritekla voda (15-20cm) in potem so starši in mož in sin črpali z vedri dve uri vodo ven....... Na srečo ni bilo škode, ker so povsod ploščice, sosedje imajo namreč laminat, ki jim ga je dvignilo in morajo vse zamenjati........

Manca, naj te malo potolažim glede fig..... Fige so znane po tem, da vsebujejo bel "mleček" in če figa ni čisto čisto zrela je treba pri peclju malo odtrgati stran, drugače dobiš pike po jeziku... podobno, kot nekateri dobijo po kiviju, če ni zrel..... Fige imamo na parceli na morju in tudi meni se je pred leti že to zgodilo... Tako da ne skrbi, to ni alergija in tudi nosečnost nima veze s tem...... Kar najej se zrelih, so zdrave........

Jaz se počutim super, brcamo 100 na uro, kupujem še nič, bom šele konec avgusta začela...... Pospravljam pa sobico, ki je bila do zdaj igralnica, da jo bom avgusta oz. septembra lahko opremila v otroško.......

Jaz sem med tistimi, ki imajo nizek pritisk - 110/60 v nosečnosti, drugače tudi 90/50... Kava mi škodi, ker mi potem nabije pritisk, da čutim bitje srca po celem telesu... Pijem pa veliko ribezovega soka, ki je dober za kri in se mi zdi, da mi tudi pritisk malo dvigne....

Lepo se imejte, pobožajte bušije...........

Gruška & user posted image user posted image

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
4.7.2007 21:07:38   
Tanayya29
čaw...
ja tut v ljubljani je blo danes full vode po cesti..noro!!pa te temperature en dan je plus 30, danes pa plus 12...sm skor zmrznlauser posted image !
nč, jst šibam kr spat, jutr zjutri služba, popoldne morfologija...;)))

pa pa vsem nosečkamuser posted image

< Sporočilo je popravil nayya28 -- 4.7.2007 21:08:00 >

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
4.7.2007 22:11:25   
ajtak
Tudi pri nas je bil grozen naliv! Sreci zivimo malo na hribu in hisa ni podkletena...

Vsem souser posted image  zelim eno mirno in lahko noc.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

Neposredna povezava do sporočila: 2048
5.7.2007 9:18:49   
potepinka
Dobro jutro!

Tak jaz sem nazaj iz laboratorija sem mogla pit glukozo pol še pa eno uro čakat da mi je kri vzela.oh groza.

Kje ste pa danes vse evo enauser posted image  da se zbudite.Jaz si jo bom tudi zdaj skuhala ko pojem zajtrk.Mi najbolj paše zjutraj jest kosmiči z jagodo,pol si pa še banano narežem noter je prav fino.

No se še kaj slišmo grem jest

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
5.7.2007 9:33:30   
Ilije
Hvala za user posted image !

Mi imamo pa danes atija doma pa smo poležavali nekoliko dlje. Pa še eno zanimivo knjigo berem, tako da mi je bilo kar težko vstati in pripraviti zajtrk.
Sem pa danes precej boljše volje kot včerej, ko me je še v stanovanju zeblo.

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?