|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December (ke/čki) 2006
27.6.2007 14:43:56   
petri85
Ojla!

No, sem odremala svojih 5 min in se takoj bolje počutim.user posted image
Lovro, super za spanje!user posted image user posted image user posted image  Naše pa ni najboljše.Se kar nekaj zbuja ponoči, ampak noče jest, sam mal bi se crkljaluser posted image

Moj_moj, Saj ne vem ali naj ti napišem v tolažbo ali veselje, da ima naš že kar nekaj čez 10 kg, ampak za v tabelco bom sporočila uradne mere iz cepljenja.

Tudi nama sedaj uspe pojesti največ en obrok GH, kak dan imava zelenajvo, drugače sadje. No sedaj, ko že poje za cel obrok, mu bom začela dopoldne pripravljat kosilo, pop. pa sadje. Zvečer pa smo tudi pri nas ugotovili, da še najbolje spi, če se samo ziza.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
27.6.2007 15:44:31   
crci06
IZVIRNO SPOROČILO: petri85

Moj_moj, Saj ne vem ali naj ti napišem v tolažbo ali veselje, da ima naš že kar nekaj čez 10 kg, ampak za v tabelco bom sporočila uradne mere iz cepljenja.

Definitivno v tolažbo in v veselje, da bom vsaj videla, da ga ne fotram tri much.
V bistvu me bolj kot +kg skrbi to, ker nič kaj veliko ne raste. Bo pa drug mesec bolje. Čez 1 imamo cepljenje in upam, da ne bo spet imel istih cm.

Fru_fru: mi smo se pa pozabili dogovoriti, če prideš danes v LJ?

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
27.6.2007 16:15:44   
Naja30
Vidim, da se kar podobno hranijo naši user posted image  Tija je zjutraj, ko se zbudi od 7-9h, potem okoli 10h sadna kašica, okoli 14h joška ali zelenjavna kašica, okoli 17-18h joška in zvečer rižolino in kasneje še malo joška, ker tako tudi zaspi. Sma se pa ravno danes z mojim pogovarjala, da bo treba uvest nek ritem. Ga je že imela, ampak se je ravno tako podrl, kot pri mnogih user posted image  Ker pri nas je spanje čez dan kriza. Dopoldan ji še rata za max 1 urco zaspat, popoldan pa včasih za pol ure, včasih 2 ure, včasih pa NIČ! In potem je zvečer že ob 19h gotova. In vsak dan je drugače, sploh ne vem kdaj bo kaj sledilo. Tako da jo bom poskusila navadit, da bo po popoldanskem obroku, okoli 15h zaspala, ne glede na to ali boma doma ali vzunaj. Ker v vozičku še gre, doma pa nikakor. Danes sem jo že dala ob treh spat, je visela na joški, jokala malo, se prevračala naokoli. Komaj gleda, ampak do zadnjega odpira oči kot da ji bo kaj ušlo.user posted image  Že zdaj taka radovednost, kaj šele bo!user posted image  Pa sem jo h sebi stiskala, božala, lubčkala, pela, tresla narahlo... nič ne pomaga, samo joška.user posted image  Bo že. Meni ni težko dat joške, ampak kaj bo, ko mene ne bo zraven?

No, sem pa spisala eno klobaso user posted image  Se vidi, da tamala spi, moj je šel nekam, jaz pa na netu. Ja, da se pohvalim, včeraj sem vse zlikala - KONČNO! In pospravila, tako da lahko po dolgem času rečem, da sem zadovoljna s stanovanjem.user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
27.6.2007 16:57:03   
frufru
Moj-moj moj ni šel v LJuser posted image , tako, da kdaj drugič,  pravuser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
27.6.2007 17:09:48   
crci06
Naja3, svaka ti častuser posted image user posted image user posted image
Jaz imam še od morja kaos.

Frufru: nič hudega, pa drugič, samo bala sem se, da še čakaš moj odgovor glede avta, da sem te zafrknila...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
27.6.2007 19:47:45   
TanjaS
Mi tudi nimamo nobenega ritma. Ponoči je cca 2x, zjutaj zdaj dobi med 8 in 9 kako mlečno kašico, danes je bila pirina z banano in hruško (kar notri vmešam), potem dojenje, pa danes je bilo pol še eno dojenje, pa zelenjavnakašica (cvetača, korenček in krompirček), ki mu je šla kar v skast, pa popoldne dojenje, zvečer je pa danes dobil mlekeca po flaši in tri piškote notri (toste, ki se raztopijo v steklenički). Ampak je res vsak dan drugače, včasih se samo doji, če kam greva dobi Hippovo sadno kašico, ampak smo še daleč od ritma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prej sva z Maksom spekla štrudelj, pa smo ga s tastom in taščo že skoraj celega zmazali.

Maks je v potelji, spi sicer še ne, niti ne zgleda, da bo prav kaj kmalu, zunaj se je po popoldanski nevihti lepo shladilo, možiček ima še en kup dela za službo, ker gremo v nedeljo na dopust, jaz grem pa pod tuš in s prijateljico na kavo.

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.
Antoine de Saint-Exupery, "The Little Prince"

http://tancid.moj-album.com

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
28.6.2007 6:51:28   
TanjaS
Jutro,

evo nas že v polnem pogonu user posted image user posted image user posted image

Maks mislim, mami še sanja o postelji.user posted image user posted image user posted image

Grown-ups never understand anything for themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
28.6.2007 7:16:44   
klavdijak1
No včeraj je tud Tristan dobil norice upam da ne bo prehudo bomo pa vsaj še 14 dni skoz doma res bo treba bazen kupit.
Kar se pa ritma tiče se je tud pri nas vse podrlo in je čist nepredvidljiv in tud vožnja z vozičkom ne pomaga več uspavat, Za jest je pa res priden in imava mleko samo še zjutri in zvečer.
moj-moj tud jest od morja ne uspem pospravit sploh ne zmanjka cunj!

Tile decemberski fantje so res korenjaki naš kar bol k puncam paše.

Pri nas smo se pa spravli otroško igrišče delat imamo zdej nov peskovnik 200 x 200cm dedi je pa še hiško za plezanje obljubil pa še jest bom končno prisla do svojega kotička za kofetkanje zunajuser posted image  vsaj neki dobrega je ratal iz tega ker smo mogli prej iz morja.

LP 

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
28.6.2007 8:25:58   
emaa
mi kar imamo ritem, vsaj kar se nočnega spanja tiče. POdnevi pa kakor kdaj, gresta pa enkrat dopoldne, po kosilu (odvisno kdaj sta dopoldne spala) in mogoče enkrat popoldne. Ponavadi spita ekje pol ure do ene ure. kar je več je luksus. prejšnja dva dni sta več spala, samo ju tudi zobki zelo dajejo in sta tečna, tako da ni čudno da sta zmatrana. 

(odgovor članu klavdijak1)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
28.6.2007 8:31:48   
crci06

Uf, norice... čim bolje se rihtajte... kaj nas še vse čaka...
Zaenkrat še pojma nimam, kako to gre. Norice srbijo, ane? Brr..

meni je pa včeraj uspelo polikati vse 3 stroje cunj iz morja: sem kar mojega prosila, da mi je pomagal, jaz sem likala, on pa zraven na mizi zlagal majce, servete itd... Še nikoli nisem bila tako hitro konec, pa še malo sva tekmovala ali jaz prej zlikam majico ali jo on zloži... Noro hitr.

Kako pa pridete do tega da se dojite samo še zjutraj in zvečer? Kaj pa prsa pravijo?
Nejc je včeraj čisto malo pojedel za kosilo in tako ga je moj po 2h urah še enkrat nafutral, kasneje pa smo poskusili rižolino pred večerjo in ne pred spanjem... posledica - premajhen modrc. Celo noč sem ga po malem imela na prsih, da me ni bolelo, kar seveda ne bo rešilo situacije. Danes kosilo odpade user posted image  Saj do večera bo verjetno že zmanjkalo zaloge. Če se dojite le zjjjutraj in zvečer  - ali se takrat doji(jo) iz obeh prsi??

(odgovor članu klavdijak1)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
28.6.2007 8:38:28   
emaa
Jaz sem najprej ukinila en obrok po kosilu, dala flaško, pa se dojke prilagodijo. Pol enega dopoldne, pol še zajtrk, tako da smo ostali na večerji (no to smo eksal tri tedne nazaj). Ampak vsako ukinitev tam nekje dva tedna. Da se dojke navadijo in da se ne povesijo preveč. Tako se polgoma vse prilagodi. Imam pa še vedno nekaj melka, tako da če bi spet začela dojiti, bi se začelo proizvajati. Lepo počasi, da se navadijo in ja jaz sem ga podojila malo na eni in malo na drugi, da ne bi katera preveč trpela. 

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
28.6.2007 8:38:36   
frufru
Moj-moj pri nas je ziza še vedno najboljši soseduser posted image user posted image user posted image  In to 5x-6x na dan. Ob 2h in pred spanjem dobi še GH v obliki kašic in je pol ob 3h (podnevi in ponoči) nevarnost, da bubise raznese. Takrat sem kot Helena Blagne v številki 38user posted image user posted image user posted image Evo, naša trnuljčica se zbuja. Je šel spat ob 8h, jedel ob 3h in pol7h, pa spal do zdaj. A je možno, da tolk spi zaradi zobkov?

< Sporočilo je popravil frufru -- 28.6.2007 8:40:36 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
28.6.2007 9:54:09   
Strawberrie Cherrie
Frufru, naš škrat tudi bolj spi...user posted image user posted image user posted image Evo, zdaj že od 9h...
Seveda vedno takrat, ko se mi nekam mudi in bi mogla že pri 20minutami na pot. Sedaj pa sedim vsa opedenana pred računalnikom in bulim, ter čakam, da se gospod zbudi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
28.6.2007 9:54:43   
Strawberrie Cherrie
Vampirka, vidim te user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
28.6.2007 13:54:45   
frufru
Naš čuko je pojedel cvetačo. Sicer zapakirano v gemišt korenčka, brokolija in koruze, ampak je jedel z velikim tekom. Mu je zgleda koruza všeč. Se vidi da smo koruzniki user posted image user posted image user posted image  Vampirka se je pa zgleda ustrašla, ko ji user posted image  kažešuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3140
28.6.2007 14:31:24   
TanjaS
Koruze pa mi še nismo probali. Evo mam idejo za jutri, se mi že zdi, da je bolj ali manj eno in isto.

Meni so se pa bubisi kar navadli na totalno zmedo. Enkrat se doji na dve uri, včas po 6 ur nič, ker je vmes GH, pa spet po eni uri. Skratka kr neki. Pa sem ter tja mal tišči, drugače je pa kar ok. na začetju me je pa tudi vse bolelo, če je kak obrok spustil ali eno uro potegnil.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
28.6.2007 15:21:32   
frufru
TanjaS samo koruzo moraš kar oreng s paličnim, jaz sem najprej premalo, pol je pa kožico od koruze ven pluval. Po moje mu bo všeč, ker je malo sladkasto. Meni je še za jutri ostalo.

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
28.6.2007 16:09:55   
crci06
kakšno koruzo pa to jeste? tisto vloženo v zrnju ali katero? firma?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
28.6.2007 16:20:15   
frufru
Jaz sem mela še malo zmrznjene, samo je je bilo premalo, pol sem pa tisto od valfrutte, ki je v sopari kuhana vzela.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
28.6.2007 16:38:18   
Strawberrie Cherrie
Mi2 z Ožbejem greva jutri zjutraj za podaljšan vikend v toplice. Lepo se imejte, pa ne preveč čvekat, da vas bom lahko v pon prebrala! 

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
28.6.2007 18:23:36   
TanjaS

Ojla,

evo naju od P. Tehtamo 8600 in merimo 71 cm.

Je P rekel, da zdaj je treba pa kar meso in lepo celo kosilo. Jogurtke in skutke komot, če je vse ok tudi navadno mleko 3,2, ni treba rečiti. Je rekel, da tudi v jogurtih ni razrečeno. Tiste teste s kockami, zvončki in podobno je vse ok prestal. user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa malega previjem in v pižamo in grem na depilacijouser posted image
L_P uživajta user posted image user posted image user posted image user posted image  Mi gremo v nedeljo na morje pa se beremo, ko se vrnemo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3146
28.6.2007 20:58:41   
crci06
London_Paris: uživajte!!!!
TanjaS: meni se zdi, da so tele skutke in mleko večna dilema...
Šezdaj mi ni čisto jasno, zakaj naj ne bi jedel kravjega mleka (kar ga še nekaj časa ne bo zaradi bojazni pred razvojem alergij), lahko pa je fruchzwerge...
dilema...

(odgovor članu TanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
28.6.2007 21:18:26   
Strawberrie Cherrie
Moj_moj, sicer je to res stvar osebne odločitve, ampak v Fruchtzwergih je resnično FUL Ejev. Pa nič kaj drugačna skuta ni not, kot pa kravja. Se pravi, da je veliko bolj zdravo, da mu daš skutiko s sadjem od Ljubljanskih mlekarn. user posted image user posted image user posted image Ljubljanske mlekarne menda imajo najkvalitetnejše izdelke, z najmanj Eji. So me poučile ostale RRjevke user posted image user posted image user posted image
Stvar je taka- otrok lahko alergijo na kravje mleko razvije tudi pri 2letih. Sem se mal pozanimala, ker me ful zanima, kdaj mlečne izdelke. Večinoma pediatrov prej priporočajo navadne polnomastne jogurte in skuto, kravjega mleka pa do 1leta ne. Zakaj? Si še nisem prišla gor user posted image -> če pa že kravje mleko, pa menda samo sveže (tisto ko se tako hitro pokvari user posted image user posted image in pa seveda zopet polnomastno). Zakaj polnomastno, mi je uspelo naglumit user posted image -> ker pri 1,6 in manj vsebnosti maščobe, je mleko ful 'popucano' in zgubi veliko vrednosti kalcija in ostalih vitaminov, ki jih tako otrok pridobi preko mleka, jogurtov, skute itd. Sploh Ohne fett (brez maščobe), je ful delikatna zadeva, ker potem maščobo nadomeščajo s sladkorjem (sladili) in pa ti izdelki ponavadi vsebujejo ogromno Ejev, kar zopet ni dobro.
Aja, pa še to -> zjutraj in zvečer (če ne dojite več), je pametno otroku ponudit adaptirano mleko, ker ima kar nekaj dodanih stvari, ki jih otrok ne pridobi preko kravjega mleka - vitamin D, železo ...

Alergijo na kravje mleko ima dejansko ogromno odraslih, pa sploh ne vedo-> najbolj tipični pokazatelji so slaba koža (aknavost, mozoljčki, izsušenost, namaščena koža) in  slaba prebava (trd kakec user posted image ).

No, lče ktreo zanima, ker sem ful filozofirala zadnji teden, kdaj mlečne izdelke Ožbeju. Jaz mu jih bom počasi ponudila, pa bomo videli.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
28.6.2007 21:19:26   
Strawberrie Cherrie
Madona sem se razpisala user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3149
28.6.2007 21:21:14   
Strawberrie Cherrie
Še enih par linkov, če bi ktera rada več prebrala:

http://www.aljosajerovsek.com/Kozmetika/Dojencek.html

http://www.plivazdravje.si/?section=stanja&section_menu=majka

moj_moj, čestitke za 1000objav user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?