Solero
|
Izkušenj z ginekologi je toliko kot pacientov x ginekologov + subjektivnost in osebne poteze enega in drugega. In to je zelo težko posploševat. Eni imajo več takih kvalitet, ki ugajajo večini, drugi so spet zelo specifični in posebni...ampak take smo tudi me. Meni se zdi popolnoma razumljivo, da moj ginekolog ne bo z mano čutil mojega navdušenja nad rastočim bitjecem, da ne bo ob vsakem pregledu ves vshičen kot jaz ipd. Konec koncev gremo pred njim kot po tekočem traku, njemu se zdijo te stvari dosti bolj vsakdanje kot nosečnicam in važno je, da je strokoven in profesionalen pri svojem delu, ne glede na njegov ali moj karakter. Seveda je fajn, da se trudi vzpostaviti s pacientko prijazen in topel odnos, ni pa to za nas in naše otročke sploh relevantno. Ne smemo pa pozabiti, da so tudi zdravniki ljudje, ljudje pa smo zmotljivi in vsaka napaka ni nujno malomarnost. Seveda so njihove napake lahko dosti bolj tragične kot npr. napake čistilke ali kuharja, ampak tako pač to je. Za večino težav, ki nas v nosečnosti (in tudi sicer) pestijo, je "kriva" narava in tudi ona odloča o marsičem tistem, kar kar nekako pripisujemo zdravnikom. Konkretneje pa moja osebna mnenja o naslednjih: - dr. Zver-Skomina (Izola) je izredno natančna pri svojem delu, ničesar ne želi prepustiti naključju, vse si pogleda od zunaj in znotraj, vse si zapisuje, veliko sprašuje... Je pa za mojo nožnico daleč pregroba in prehladna. Tudi osebno ostaja na nivoju strokovnjaka. - dr. Rožičeva (Izola) je morda za odtenek hitrejša pri sklepanju in postavljanju diagnoze, vendar se zavzame za pacientko in si zapomni o njej tudi nepomembne malenkosti, ki včasih postanejo pomembne. Profesionalna pri svojem delu in v odnosu do ženske zelo materinska in zaščitniška. - dr. Naumovski (Lucija) je vsekakor nežnejši od zgoraj omenjenih, potrpežljiv, miren, vse dela z neko mirnostjo, vedno pripravljen na pogovor, med samimi postopki bolj redkobeseden, potem pa vse razloži. Kot človek rahlo odmaknjen, kot zdravnik pa zna izbrat prave besede ob pravem trenutku.
|