Pikabu
|
OK, pa gremo še enkrat. Stanje pri nas: Maks je postal pravi plezalček, pride res čisto povsod. Tudi vstaja zdaj že zelo stabilno. Posteljo smo spustili že čisto do dna, ker je zdaj največje veselje vstajati v postelji. Spat je začel dvakrat čez dan po minimalno dve uri, večinoma pa dve uri in pol. Očitno ga tole plazenje kar utrudi, ker res ni čisto nič pri miru. Zdaj je najbolj vesel, da lahko takoj pride povsod za menoj. Prej je bil namreč vedno jok, ko sem ga pustila v dnevni, pa sem šla kaj delat v kuhinjo, zdaj je pa takoj za menoj. Kakor pa obvlada tole plazenje, pa drugih stvari noče. Ne da papa, ne pokaže velik velik, ne da živjo, ne zaploska. Ko ga to učim, se mi samo smeje. Če pa v rokah drži dve kocki, pa že udarja z eno ob drugo. Najbolj zanimivo mu je, da se dere AAAAAAA in zraven maha z rokami vzporedno gor in dol. Danes sem ga opazila, da roke že rahlo obrača za plosk, a mu še ni uspelo. Pa indijanec je zelo rad, si udarja po ustih in se zraven dere AAAAAA. Danes smo imeli zanimivo izkušnjo: vstal je ob zaboju z lego kockami (je kar velik). Ob njem se je igral, delal korake v levo in desno, se stegoval za kockami in padel noter. Direktno na obraz. Poznalo se na srečo ni nič, je bil pa hud jok. Najbolj zanimivi so pa vsi kabli. Pa kako je užaljen, če mu česa ne pustiš ali da mu kauj vzameš? Za kable je jasen in glasen NE, on pa v jok in na drevo. Ampak to je res tisti pravi, užaljeni jok. Še hujši pa je, da mu kaj iz rok vzamem in sploh ne pomaga, da mu dam kaj drugega v roko. Pa spet smo nekaj pojedli, en papirnat krogec. Je bilo danes v drekcu. Včeraj sem si vzela čas, ko sta oba spala in temeljito pregledala vse Emine igrače in odstranila nevarne. Če se spomnim od Eme, je bilo vse drugače. Če je nekaj slabega doživela, nekaj časa tistega ni več poizkusila. Maks pa v jok, ko se pa pomiri, pa spet v akcijo. Trenutno pa probava, kako se preide pragove med sobami. Našega res ne smemo čisto nič puščati samega kje.