Arabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu A nas vrnem malo nazaj, na resnejšo temo. Jaz sem pa danes razmišljala tole. A kdaj opazujete vaše malčke, kako prijemajo, s katero roko, že opazite, bodo morda levični ali desnični? Jaz sem pri Emi to začela zelo pozno opažati in tisti prvi občutek je bil, da bo morda levičarka. Recimo: žlico je prijela v levo roko, barvico tudi, tudi predmete je prijemala precej z levo. Nisva imela nobenega namena zavirati, če bi se izkazalo, da je levičakra, sva jo pa vseeno nenesilno začela usmerjati na desno. So me tudi drugi recimo opozorili, da naj ji vedno oblečem prvi desni rokav, da naj ji stvari podajam z desne in podobno. Sem opazila, da sem res večino stvari počela z njene leve strani, ker je bilo pač meni lažje z moje desne. Pa sva se res začeli oblačiti z njene desne, obuvati najprej desni čevelj in drugo. Zdaj mislim, da že lahko rečem, da bo desničarka, sama od sebe prime žlico v desno, riše z desno, meče kamne sicer z obema. Pri Maksu sem imela pa to že čisto v zavesti in sem ga avtomatsko oblačila z njegove desne, podajala stvari z desne in podobno. Pa sem ga ravno danes opazovala, kako on vse prijema z desno roko, večino stvari, ki jih zdaj počne, počne z desno. Pri Emi tako zgodaj res nisem bila pozorna na to, mogoče sem pri Maksu, ker se spomnim, kako je bilo pri Emi. Kako je pa kaj pri vas s tem? Ste kaj pozorne na to? Pa kaj ni že z rojstvom določeno ali je levičar ali desničar... saj ga ne moreš priučit. ali ne? Jaz sem levičarka. edina v familiji.. pa na trenutke res ni prijetno, sploh ni bilo prijetno v šoli ker sem vedno v zvezek packala.... Naša zaenkrat vse prijem z levo in z desno rokico enako...
< Sporočilo je popravil Arabela -- 6.6.2007 21:06:32 >