|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI, majčice, junijčice
6.6.2007 11:17:29   
citrončica
Mijavček,
tud jaz sem vesela,da skušaš s pozitivno mislijo it naprejuser posted image ,a tu se vseeno strinjam z Bety,da je žalost treba ven dat iz sebe,to vsakogar prizadane,in prav je,da se izjočeš,daj si še malo časa zato,potem pa le nadaljuj pozitivno naprej!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
6.6.2007 11:19:01   
Sulfinija
Punce bližajo se vaši dnevi za teste.Vsem in vsaki posebej držim ogromne,močne in debele pesti.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
6.6.2007 11:20:03   
MARTINŠČICA
Hojla vsem klepetuljam,
ker se mi zdi, da bi bilo dobro vsaj malo odklopit od "trepetanja", morda ne bi bilo slabo spremenit teme. Ker sem nova, praktično nič ne vem o vas, pa me mal zanima, kaj poleg otrok še počnete (študij, služba, prosti čas ...).
Pa še to. Ali ste ve vsej svoji okolici povedale za zdravljenje neplodnosti? Jaz se o teh stvareh nekako ne pogovarjam rada s svojimi bližnjimi in daljnimi znanci, ker so vsi tko pametni. Takole z vami, je to čist neki druzga. Smo vsaj na isti vlovni, ne pa da komu razlagaš potek IVF, potem te pa vpraša: "Kaj pa je to folikel?"
Ste v službi povedale, da ste šle na umetno?

Upam, da se vam moja vprašanja ne zdijo čudna.

LP Martinščica

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
6.6.2007 11:56:23   
citrončica
Martinščica,
jaz sem povedala svojim bližnjim in v službi,da imam mir,sicer ne skrivam,kar okrog pa tud ne govorim.....Sicer pa zdaj doma počnem vse mogoče,da se zamotim,1 film sem pogledala,pa na msn-ju malo čvekam....da dam trepetanje malo ven iz glave!!!!

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
6.6.2007 12:09:11   
MARTINŠČICA
Hojla,
jaz tudi nič kaj dosti ne paničarim. Se mi zdi, da po 4 letih postaneš že kar odporen na vsakokratne user posted image . Zdaj se šele zavedam, da imajo stari ljudje prav, ko pravijo, da "otroke bog da".

Sicer pa imam sedaj končno možnost pregledati vseh 150 TV kanalov, si ogledovati fasade in notranje stopnice na internetu (jeseni bo akcija), sodelovati na različnih formih (še najdlje se zadržujem na tistem o rastlinah), neomejeno brati brez slabe vesti, da nisem nič naredila po hiši. Skratka uživam v 3 tedenskih počitnicah. Včasih pa še na daljavo kaj malega naredim za službo. Tako da ta brezskrbni čas še prehitro mineva. Edino zoprno mi je, ker ne smem na vrt, ker bi rada kaj malega postorila, pa sem na bolniški in če bi me kdo videl ...

Zdaj grem pa kuhat kosilo.

Čuabau
Martinščica

Neposredna povezava do sporočila: 1280
6.6.2007 13:12:10   
Shuka
Le kje je naša tršica sayuri? user posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

Neposredna povezava do sporočila: 1281
6.6.2007 13:37:56   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

Le kje je naša tršica sayuri? user posted image

Evo me user posted image user posted image user posted image . Danes sem si vse knjige prinesla domov, da bom pripravo doma napisala. user posted image  Ponavadi jo v šoli in imam potem mir.user posted image   Danes sem pa prav čutila, da me pogrešate in sem mogla po hitrem postopku domov. user posted image user posted image   Uf, so me mulci danes izmozgali. user posted image   Kot sršeni v osjem gnezdu so bili. user posted image   Ampak bo tud tega kmalu konecuser posted image .

Shuka, še enkrat čestitke za dva user posted image user posted image . Nor občutek, a ne? JAz se vsake tolk časa malo med oblake zapeljemuser posted image  in sanjarim. In potem se zavem, da sta v meni dve pikici in kar ne morem verjet.... Uf...že skoraj en teden je minil od ETja - madona gre hitro user posted image .  Lepo se crkljaj in se vidiva v kratkem user posted image  

Bety upa user posted image , tako mi je všeč tvoja pozitivna energija user posted image  Veliko bolj ti pristaja in vesela sem, da razmišljaš bolj optimistično. ej, pa ful hvala za un link. Je dost stvari not user posted image

Martinščica men je prav zanimo tukile na tej temi - se mi zdi, da kar vse punce poznam user posted image   Prav o tem sem enkrat že razmišljala. user posted image  Druži nas ista usoda, gremo skozi podobne postopke, vszpodbujamo se, bodrimo, tolažimo, se smejimo..... Vsekakor so naše misli in srca zelo podobna in vemo, kaj je naša želj, kam želimo, da nas pelje pot. Čeprav smo iz različnih koncev, smo enkako povezane. Se vam ne zdi? user posted image  Bluzim spet user posted image user posted image user posted image   Drugače pa pri emni ožji sorodniki vedo za oBMP, pa šef tudi, pa sem mislila da sam 2 sodelavki, pa sem včeraj od najmanj 10 dobila lepe misli in lepe želje user posted image user posted image . Tako da....ve že pol Slovenije po moje. user posted image

Aja Shuka, sem se spomlna, kaj mam 19.6. Končni izlet. Celodnevni.user posted image  To pomeni, da spet ne bom ažurna na RRju cel dan in da boš morala spet ojre kurit in mi sms poslat user posted image

Mijavček, vem, da boli srček in prav j,d a svojo bolečino daš ven z jokom. Me smo te vedno pripravljene poslušat, pa karkoli napišeš - veselo ali man veselo stvar. user posted image

alia, jst sem tud imela vse drogiranje v ta zadnjo. Tud stopko.  Dobro jo zapiči. user posted image
Zalazoya tud tebi hvala za uno stran. Je tud zelo fajna user posted image . Kako se kaj počutiš?

Punce, kolk časa niste po ETju user posted image  ?  Pa čist resno vprašam.user posted image

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
6.6.2007 13:47:44   
Shuka
No končni izlet pa ni kr tko a ne user posted image , bi blo sicer še bolje, če bi se šla ti spočit ne pa mulciuser posted image user posted image user posted image

ojrote pa na tebi rade volje porabim, ker se mi vsekakor zdi, da si vredna vsakega centa.user posted image user posted image user posted image user posted image

Še malo pa pride dan D, mislim nate vsak dan in pobožaj svoj buši v mojem imenu. user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
6.6.2007 13:57:45   
sayuri
Shuka, kok si pa ti eno prijazno bitje user posted image user posted image user posted image  Bom kar zardela. user posted image user posted image user posted image
No, saj jaz moram pa telefon napolnit, da ti bom lahko nazaj sms poslala. user posted image

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
6.6.2007 14:14:12   
Shuka
Vsaj do naslednjega četrtka si ga nafilaj, da mi boš lahko sporočilauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
6.6.2007 16:00:35   
Staša1
Evo še jaz! Toliko govorite, da sem komaj uspela vse prebrati!user posted image user posted image user posted image  Vsem trepetalkam ponovno user posted image user posted image !!! V petek upam, da se vam pridružim!!!

Martinščica - moja okolica ve za kaj gre. Sploh pa je bil moj neposredni šef na istem, tako da ni potrebno preveč razlagati!

Drugače pa a mi katera pove recept za začetek pisanja magistrske (komaj komaj sem še na zadnji izpit šla, zdaj pa še to)!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
6.6.2007 16:27:46   
Mijavček
Oj,

ma kok ste ve prjazne. Hvala za vse lepe besede.

Me pa ne ki skrbi, a mi lahko kera pomaga? Prejle, ko sem šla na WC sem na papirju vidla, med običajnimi menstrualnimi koščki-jetrci tud dva, ki nista bla rdeča, ampak taka belkasto-rumenkasta, pa bolj kompaktna.

Če je kera že mela IVF, kakšna je vaša M potem? Moja se je začćela s tri dnevnim rjavim izcedkom, ki se je po prenehanju utrogestana pordečil in okrepil in je nastala običajna M, danes pa nenavadno velik jetrc, pa še te beli koščkiuser posted image user posted image user posted image  
A mislite, da je to pač neprekrvavljena sluz, al čem it raj do G? Al je pa kej blo, pa ni večuser posted image Sem Pušenjaku pisala, pa odgovora verjetno ne bo do jutri.

Svašta, še to se je mankal.

Drugač pa martinščica, jest sem bla tud po ET doma, oz. sem še zdej. Se mal razvajam. Naredila sem si cel plan, kaj bom počela, pa sem bolj mal uresničla; pucanje stanovanja, presajanje rož, šoping pohištva... V prvem IVF sem povedala preveč ljudem. V službi, kolegicam... Ker sem si mislila, pa kaj, sej to ni nobena sramota, če bi mela kero drugo bolezen bi tud povedala, ane? Pa se ni izkazalo za najbolj pametno, ker te potem vsi sprašujejo kako je blo, pa razne podorbnosti in ja, vprašanja tipa kaj je folikel, al pa še hujš. In se mi res ni dal vsakmu razlagat.
Zdej drugič sem povedala samo res najbližjim, ostali si pa itak mislijo, saj sem že 3. teden na bolniški. Kako bo z vprašanji pa še ne vem, zaenkrat še ne odgovarjam na telefone.

Staša1, za magistrsko ne vem, jaz sem diplomsko začela tko pisat, da sem najprej prebrala vso literaturo in si delala izpiske, in označevala odseke, ki so pomembni zame. Potem sem pa nekak v glavi izoblikovala ogrodje, kaj bi rada povedala in poskusal dat to na papir, ko sem pa enkrat začela, je pa steklo. Pa ni nujno, da začneš na začetku, jest sem najprej delala jedro pol pa okol. Ne vem, če sem ti kej pomagala, ker je čist odvisno kaj študiraš, pa kakšno temo maš... naravoslovno... družboslovno.... Pri men so priprave trajale ene 3 mesece, ampak to je bla diplomska. Za magisterij ni blo motivacije.

No evo, cel roman, se vid da mam preveč časa.user posted image

(odgovor članu Staša1)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
6.6.2007 17:06:27   
Staša1
Mijavček, žal mi jeuser posted image user posted image  meni se je v prvem postopku tudi začelo z rjavim izcedkom, ene dva dni, potem pa se je vlilo, da sem mislila da bo kar konec (vse kar sem videla je bilo ogromno krvi). Izcedek pa se mi je začel že 6. dan po ET. Upam, in verjamem da bo tokrat drugače!!

Hvala za nasvet (imam že literaturo, pa kaj ko se mi ne da nič brat kaj šele pisat). Imam občutek, da bodo pri meni priprave trajale kar veliko dlje!!user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
6.6.2007 17:20:26   
Mijavček
Staša1, tud men se je začel izcedek že 6.dan po ET. Močno držim pesti, da pr teb tokrat ne bo tko.

A ti pa se kr sred postopka obremenjuješ z magistrskouser posted image  Pust mal zdej to, kak teden gor al pa dol, zdej je čas za uživanje in razvajanje!user posted image

(odgovor članu Staša1)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
6.6.2007 17:20:32   
MARTINŠČICA
Kar se moje magistrske tiče, sem temo že imela, nato sem preštudirala gradivo, ki sem ga dobila od somentorja (mentor se je itak samo podpisal in si nabral nekaj točk za napredovanje) sestavila kazalo (če imaš že na začetku vsaj približno začrtano, kaj misliš delat, imaš že več kot pol narejenega), sestavila anketni vprašalnik, sprogramirala rač. program, izvedla anketo med cca 500 ljudmi, obdelala in vnesla podatke v program, ki mi je podal rešitev. Največ časa mi je vzelo izvajanje anket, ker moraš loviti ljudi. Pa še to, več, ko je mentorjev, težje se je usklajvati z njimi. Če bi imela le enega, bi sigurno vsaj en mesec prej končala. Tako mi je pa šlo pol leta v žažmole. Ampak se nisem dala motit. Zdaj sem že 3 leta magistrica znanosti. Ti pa če pohitiš, lahko že jeseni zagovarjaš (odvisno od tega, kdaj imate katedre). Pa uspešno pisanje!

LP Martinščica

(odgovor članu Staša1)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
6.6.2007 17:54:21   
citrončica
Kako ste vse pridne z učenjem..user posted image user posted image ,
zdaj vsem privoščim čimprej user posted image user posted image ,potem bo pa vsaj nekaj mesecev čas za študij....

Zgleda,da smo pri nas malo pregnal oblake,se je celo sonček pokazal,tako da grem kako češnjo odtrgat ven,preden se spet ulije!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1291
6.6.2007 18:09:06   
sayuri
Punce, kako ste pridne s študijem user posted image . JAz sem nekaj časa tud razmišljala o magisterskem študiju, ampak je samo pri razmišljanju ostalo user posted image . Uf, držim pesti Staša, da dobiš zagon in potem se bo kar prašilo user posted image  

Ja, to je pa res, da te ljudje potem ful zaslišujejo.user posted image   No, eni so pravzaprav tudi zelo previdni in ne upajo nič vprašat. user posted image  Predvsem pa si ne predstavljajo, kaj pomenijo vsi ti postopki, izrazi.... Mene je sodelavka tkole gledala: user posted image , ko sem ji rekla, da moram zdaj 14 dni počakat do testa. user posted image  Je mislila, da ti enostavno not vstavijo in potem si že user posted image   user posted image .

Staša in Mijavček, 6 dan po Etju že izcedek?user posted image Uf, sem zdajle takoj na wc letela, ker je danes ravno moj 6 dan. Pa je vse v najlepšem redu user posted image

Punce, vem da sem tečna user posted image , ampak res me zanima in bom tečnarila še naprej, dokler ne dobim odgovora user posted image  : koliko časa po Etju ste se zdržale spolnih odnosov?user posted image  

Zdajle zvečer pride večerna smena, a ne? Kaj se je gold fish kaj javila user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1292
6.6.2007 18:18:09   
MARTINŠČICA
Hojla,
kar se bonge tiče, sem jaz sestro vprašala, kdaj lahko, pa nama je rekla, da do krvnega testa nič in naju resno pogledala skozi očala. Tako da od ET 14 dni nič, potem je pa rekla, da bo še povedala. Še dobro, da obstajajo drugi načini ...

LP Martinščica

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
6.6.2007 18:25:02   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Tako da od ET 14 dni nič

user posted image                      user posted image                     user posted image                user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1294
6.6.2007 18:30:54   
zalazoya
hoj

kako ste kej vidim, da pridno čeblate. Pri meni nič novega se kar v službi zadržujem, da čimprej mine, vsake tok cajta grem na net mal pogledam, če je kej novega sam ne morem v službi nič napisat mam glih tko računalnik, da vsak vidi v monitor.
Jaz sem povedala bližnjim, da sem v postoku, prvič sem bila tiho pa me je skoz neki v prsih tiščalo, ker nisem mogla z nobenim o tem govoriti, pol sem pa odkrila tale forum in sem se kar malo sprostila, ker lahko z vami malo poklepetam, drugi itak ne razumejo. Najbolj sovražim, če kdo reče sprosti se ne mislit na to sej bo, bla bla, bla... Mijavček jaz tudi sovražim glupa vprašanja, kar mozolje dobim. Sam po drugi strani blagor nevednim.
Moja user posted image  se je po postopku začela z rjavim izcedkom 8 dan, ko sem nehala jest prometrium sem dobila normalno menstruacijo, samo čist brez bolečin. pri eskimčih je nisem dobila, dokler nisem nehala s prometriumom. Ma vsakič je drugač user posted image .

Sayuri jaz se kar držim, mal so me bredavičke začele boleti, tko da zdej bo al pa ne bo user posted image . Še malo.
Uf sem se razpisala, V glavnem držim pestke za vse.

se še kaj javim.

Neposredna povezava do sporočila: 1295
6.6.2007 18:38:07   
zalazoya
Meni je Reš rekel naj normalno živim nobenih prepovedi, je pa res da nisem nič spraševala glede user posted image . Sam  tud jaz rajš abstiniram. Se mi zdi, da sem nekje prebrala, da je treba zdržat kak dan po ET , samo ni glih preverjena informacija. Se bi pa moj sigurno strinjal z Martinščico.

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
6.6.2007 18:52:22   
Mijavček
Oj, ja res blagor nevednim. Pa najhuj je, k ne moreš nič zamerit, al pa zabrusit nazaj, sej ti itak vsi hočjo sam dobr. Moje najljubše vprašanje, ki sem ga dobila je bilo 2 dni po ET; a si že dobila menstruacijo? No takrat se nisem mogla zadržat in sem kar ven padla. user posted image user posted image

Drugač pa sayuri sorry, jest sem ti že hotla napisat, pa sem pozabila; eni G pravijo 3 dni po Et lahko delaš kar češ, kot da ni nič, eni pa da do testa raj nič hopacupa. Na netu je ena fajn stran www.ivf.com, sicer v angleščini, tam piše tud da nič sexa do testa, no heavy lifting, pa ne vem kaj še. Piše tud, da je fajn, če se sexa med punkcijo in ET, da se kao maternica pripravi... buče, če mene vprašate, ampak ok, tud to bi probal, sam škoda, ker sem šele včeri odkrila to stran. Sam bejbe, ki ste v tej fazi, jaz bi enga G vrašala pred takim podvigom, ker punkcija tud ni krnekej, pa če se kaj vname pa to... pa joj če se spomnim, kok sem bla napihnjena takrat, sej sploh ne vem, če bi bil kakšen gušt.user posted image

Midva sva se držala načela zihr je ziher in abstinirava... 1, 2, 3....o hudiča že 18 dni.!!!!.. ja sej ni čudn, da se mi že sanja ponoč o... user posted image . Komi čakam, da se mal tale user posted image  umiri.

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
6.6.2007 18:57:46   
Mijavček
Aja martinščica, o drugih načinih.... po tisti internet strani, naj bi bli problem ženski orgazmi, ki jih spremljajo krči v rodilih, kar naj ne bi blo fajn za zarodek.... tako da drugi načini.. vidva kr, sam teb ne sme pasat  user posted image  
Kje pa je smisel pol ? user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
6.6.2007 19:08:21   
MARTINŠČICA
No, potem bosta pa moja dva user posted image user posted image  malo bolj utrjena. Men je namreč tud pasal. Tko kot praviš, v čem je pa sicer smisel? Jaz še vedno mislim, da bomo kljub kakšnemu orgazmu ob nepravem času vse kmalu videle user posted image  ali user posted image .

LP Martinščica

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
6.6.2007 19:31:14   
Mijavček
Itak martinščica, sej sem že gor napisala, da buče prodajajo. Stran je ameriška od ene privat klinike, pomojem morjo to napisat, drugač bi jih sigurn kdo tožu. Tko je to tam. Aja za informacijo; na tej kliniki stane IVF postopek okol 13.000 USD.user posted image  in to brez zdravil.

Ne vem, ti dajo zlata jajca, al kaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.