r1ta
|
Punce dobro jutro! In fant seveda! Da poročam. Tale vikend je bil zame dokaj naporen. V soboto sem spekla dve torti, pospravila stanovanje v nulo, zvečer pa sma šla na beach party v Scheveningen na obalo. Najprej mi je bilo grozno. Pekla me je vest in grozno sem pogrešala Ano, plus tega me je bilo strah kako jo bo tsašča spravila spat. No, po dveh urah se mi je uspelo malo sprostiti in še celo plesala sem. Ob pol enajstih sem klicala taščo, da vidim kako je šlo uspavanje, ker bi naj dama šla spat med deveto in pol deseto uro in kaj ugotovim? Da je ura pol enajst in jo je šele takrat spravljala spat. Joj me je pogrelo... Ma sem si rekla naj bo. Itak imajo babice ponavadi malo prirejen režim in si lahko vnuki dovolijo malo več kot drugače. To se po novem imenuje babičin red. Kasneje je lepo zaspala in spančkala do pol osmih in nato še do desetih tako da sma se tudi mi2 lahko lepo naspala. Včeraj pa sma imela povabljenih 7 ljudi popoldan na tortico. Lepo je bilo. Tortice so vsi pohvalili. No, zvečer sma se z Ano skopali v ta veliki bani in jo spravim spat, nato pa še sama enkrat za spremembo zaspim ob doglednem času. Pa ne za dolgo. Ob dvanajstih slišim da se je Ana zbudila, moj dragi je že bil pri njej in me kliče naj hitro pridem. Vsa motolava grem v sobico in Ana vsa pobruhana, celo vzglavje vključno s tisto blazinico na "gajtrcah". Ji je kar v loku ven vrglo. Potem jo preoblečem in jo poskušam nazaj uspavat, pa začne jokat in se zvijat, jo na rokah obrnem na trebušček in spet izbruha ful veliko. In tako še vsaj trikrat. Na koncu je bila že čisto izmučena, samo sline je še bruhala . Potem sma jo dala spančkat na bok in je v trenutku zaspala. Ob štirih se je zbudila ker je bila lačna, pa spet ob šestih, nato je jedla malo ob osmih, zdaj pa ne more več jest. Očitno še ni v redu. Saj ne vem kaj naj krivim. Oziroma bolj rečeno koga. Sem jezna kot . Vsi ti klinčevi obiski in vsi so Ani tiščali prste v usta! Madona, saj dete ne ve da so umazanci, ona pač prime za prst in vse nese v usta, njim se pa to zdi strašno noblih! A da bi si kateri klinac umil roke preden vzame Ano v naročje pa nobenemu ne kapne! Pa grejo tu na wc, lulat in celo kakat, pa si nobeden ne umije rok! Šmiri šmirasti! Fuj! Ma, sem prepričana da je staknila kakšno bakterijo! Saj pravim, ne vem ali naj bom jezna na njih ali na sebe... In sem rekla jasno in glasno ko je ena teta vsa navdušeno tiščala Ani prste v usta, da je bolje če žveči svojo igračko, pa ni nič zaleglo. Da bom pa zradinjihove umazanije morala otroka pipat iz naročja pa tudi ne vem, no... Skratka, jezna sem tudi na sebe ker sem nesposobna biti stroga in na glas povedati kaj mislim oziroma kaj ne maram. Jezi me, da me je strah, da ne bom koga s tem užalila a ne mislim na to kako oni mene užalijo s tem ko mi obuti hodijo po stanovanju in ko si še rok ne morejo umiti. Da o lupčkanj Ane po obrazu ne govorim. Jo vso preflajsajo tak da se ti zagrauža! Ampak nekaj je zagotovo. Od tega trenutka naprej bom zahtevala da si vsak ki jo prime, prej umije roke. Kot mama ima pravico to zahtevati in naj mislijo o meni tako ali drugače.