Pikabu
|
Lep pozdrav še iz našega konca. Najprej hvala vsem za čestitke. Res hitro mineva tale čas, komaj dojemam..... Poroka je mimo.... Moj dragi brtec je poročen, bom kar rabila, da se navadim na njegovo novo vlogo. Bilo je pa res super, enkratno, nepoznabo, res lepo. A na kratko opišem? Zjutraj smo mi vstali že malo čez šest, pa smo se komaj pravočasno spravili od doma. Na cesti nas je presenetila še ena gužva, pa verjetno nesreča, smo bili ravno tako, da smo zavili dol in šli po stranskih cestah. Ko smo prišli k nam domov, je šofer in nevestina priča že čakal, da gremo. Malo je bilo joka, na hitro sem razložila, kako in kaj morajo otroke rihtati in smo mi šli. Do cvetličarne po nevestih šopek, potem pa k nevesti. Tam smo na hitro malo pojedli in se odpravili. Na mojo veliko srečo ni bilo šrange, tako da smo imeli veliko časa. Smo se odšli slikat, pa na atov grob, pa spet slikat, pa lulat in na civilno poroko. Vzdušje je bilo res super, sproščeno, jaz sem pa pošteno podoživljala najino poroko, ker sta se porčila na istem mestu kot midva. Mi je bilo žal, da mož ne sedi ob meni, da bi se lahko stisnila k njemu. Možek je med tem časom lepo porihtal oba otroka. Emi se je ful dogajalo. Že zjutraj je bila vsa navdušena, ker sem ji dala verižico in zapestnico, je hodila vsa ponosna okoli, ko je pa prišla še tako lepo oblečena, je bila pa itak vsa navdušena. Pa dobila sem ji lakaste črne čevlje, z dvignjeno peto in je bila res krasna. Najbolj jo je navduševalo na koncu metanje riža in rožic, jih je potem še po tleh pobirala in metala naokoli. Maks je bil pa pravi doborovljček, se je vsem smejal, čebljal, vse ga je zanimalo. Po civilni poroki smo bili malo frej, smo šli še na eno pijačo, mož se je pa šel vozit z obema, da sta v avtu malo zaspala, potem je pa sledila cerkvena poroka, ki je bila res lepa. Glasba itak krasna, mladostna, smo skoraj plesali zraven. So jima pripravili presenečenje. Želela sta pesmi od ene skupine, da jih poje ta zbor, oni so pa pripeljali prav pevca s tiste skupine, da je sam zapel par pesmi, sta bila res preseenečena, nevesta je pa jokala ko dež, ko je slišala, da pravi pevec poje. Maša je bila res lepa in doživeta, meni je pa spomin ves čas uhajal na najin poročni dan. Takole čisto drugače vse sprejemaš, ker veš, ker si znaš predstavljati, kaj vse pomenijo besede, ki jih izrečejo. Po poroki je sledilo slavje in čestitanje. Vrsta za čestitke se kar ni in ni končala, daril pa skoraj nismo imeli več kam dajati. Ema in Maks sta nato odšla z mamo in atom od moža domov, mi pa na ohcet. Sta tudi imela krasno skupino, igrali so res pestro glasbo, vse, kar hočeš. Nama z možem je bilo res všeč. Vmes je nevesta ženinu pripravila presenečenje, je pripeljala dva žonglerja. Moj bratec se tudi malo s tem ukvarja in mu je šlo res dobro, ker sta potem pripravila naloge še zanj. Je odlično žongliral s tremi jajci, pri štirih mu je pa tudi dobro šlo. To je pa bila paša za oči. Sicer se je pa ves čas kaj dogajalo. Midva drugače nisva kaj preveč navajena dolgega žuriranja, zato sva kar hitro omagala. Sva šla domov ob dveh, malo čez tri sva že bila v postelji. Kakšen luksuz zjutraj, da naju nihče ni budil. Sva se naspala, obnovila poročno noč... in se imela lepo. Malo sva pospravila, nato pa odšla na kosilo k moževim in po otroka. Oba sta zvečer kar pridno zaspala, Maks je verjetno pogrešal joško, bolj crkljanje, je malo jokal, ampak ni bilo hudega. Zdaj itak že toliko goste hrane poje, da me ne rabi več, edino za crkljanje. Je bil pa res vesel, ko me je zagledal. Zdaj smo pa doma. Jaz sem malo utrujena, malo spanja mi vseeno še manjka. Pa kar paše tole vreme, je primerno za lenarjenje. To je na kratko to. Res je bilo lepo. Zdaj nas pa čez 14 dni čaka še ena poroka, od sestrične, tja bomo pa verjetno šli kar vsi tudi na ohcet, oz. mi bomo ostali samo na večerji in potem vsi skupaj odšli domov. Je malo daleč, da bi moževe starše lahko vključili, pa želiva imeti otroka s seboj. Grem zdaj Maksu narediti večerjo, pa se kasneje še kaj oglasim.