ronja
|
ma kaki postelja, jaz sem že ob pol petih pekla fantu mini mafine za sabo, za na teren, zdaj pa sem ravno iz materinske, kjer smo meli 2 in 3. fazo poroda. Predavala je ful faca babica, hehe, se je jezila, da ne zaupamo dovolj babicam, da bi vse mele zraven zdravnike, čeprav so tudi one visokošolsko izobražene No, zase vem, da si želim zdravnike čim dlje stran oz. bi rada, da bi vse skup lahko speljala ena babica in to je to (oz. na koncu še ena pomaga) glede obiskov: po moje je težko krivit sestre, da jih not spustijo, navsezadnje sestra ne more vedet, v kakem razmerju sta si obiskovalec in porodnica... Pa tudi jaz bi recimo veliko rajši videla tam svojo prijateljico kot svojo sestro... Tako da je to po svoje dvorezen meč... Tudi ne moreš prepovedat taščam, hkrati si pa lahko misliš, da si jih dosti porodnic ne želi videt... (jaz recimo si svojo želim) Mene obiski drugih porodnic ne motijo, vsaj po operaciji me niso, pa verjetno to ne bo prav dosti hujše... Naj se majo fajn, vsaj malo življenja prinesejo Sicer se mi zdi, da je v lj. porodnišnici omejeno samo na ožje družinske člane, spodaj je varnostnik, vendar pa seveda nima pooblastil, da bi te pregledal oz. legitimiral, tako da - kaj pa lahko še več naredijo? PO moje moramo bit vsi skup malo bolj tolerantni... Pač ne vabiš lih kogarkoli, to je to. Kot je rekla drnula, za to moramo poskrbet same! Ali res lahko očki pridejo kadarkoli v LJ. porodnišnici??? Ker kolikor vem, so lahko samo od 15 do 18! Tako sem tudi danes razumela, ko je o tem govorila... Bi bilo super, da bi bilo drugače, ampak mislim, da ni... No, jaz bom šla kar sama ven, če bo še zvečer prišel, hehe, saj zapret me verjetno ne morejo Ne vem pa, zakaj bi morala met nadstandardno sobo, pa bit sama v sobi, pa ne vem kaj še vse komplicirat, če se mi zdi pač ok, da so obiski... Saj pravim, da sprejmem, da so omejitve, ker jih pač večina želi, tiste 3 dni se bom že prilagodila, čeprav mi je 3 ure videt mojega srčka res premalo... nogica, ti si pa prava razvajenka! ne moreš met vsega , super taščo, pa še super mami, hehe. Sicer pa malo dvomim, da bi moja tašča hotela zamenjat, se je nekak navadila oz. navezala name, se mi zdi... no, včasih si napisala, da danes ona kuha, pa se mi je zdelo, da je to že parkrat bilo in sem te samo hotela spomnit, da kdaj tudi kaj dobrega naredi... Ampak to mi je pa čudno - ne od tašče, ampak od tvojega dragega! On gre k njej jest, ti pa ne ali kako??? ne vem, mogoče sem kaj narobe zastopla, ampak saj ti si doma in lahko gresta skup jest k njej ali pa si sama kaj naredita, ne? Malo razloži, ker mi res ni jasno... obiski doma: to bo moja prva pikica, tako da nimam pojma, kako bo, verjetno prehudega navala ne bo, ker bom tak fajn čas rodila, da so ljudje že počasi v odhajanju na dopust... Če pa bo, bom pa že nekak, še vedno sem, zakaj pa zdaj ne bi... Ne vem, to me sploh ne skrbi, jaz se hitro regeneriram, ne rabim dosti spat, imam precej kondicije in sem navajena precej sfolgat, tako da me počitek ne skrbi kaj preveč... če je res tu mač, pa pač rečeš, kaj pa je to takega... Saj koliko pa traja, max 14 dni, da te vsi pridejo pogledat, pol maš pa mir Otrok se kar lepo navaja name že vseh 9 mesecev, tako da jaz tega rojstva ne gledam tako kot da bi zdaj pa nekega vesoljčka spoznala in se morava ful navajat in privajat itd... Saj malo je verjetno res tako, ampak po drugi strani pa - saj že zdaj vem, kdaj spi, kdaj brca, kaj ji je všeč, kaj ji ne paše... No, po porodu bo to seveda precej bolj glasno povedala, ampak ne vem, hočem rečt, da mi ni tak tuja... nogica, meni tudi ne pustijo na češnjo lest, no, na tanajnižje veje bom verjetno vseeno šla, če bo šlo, seveda, hehe. Po onih drobnih, ki so bile prej moja specialiteta, ker sem pač najlažja v družini in ena redkih, ki je ni strah višine, no, tiste bo pa letos samo moj lubi obiral (češnja raste pri mojemu bratu, skrbi pa zanjo moj oče in je letos ful polna in seveda so to najboljše češnje na svetu!) mela, hvala za namig, saj jaz bi tudi vse tu nabavila, če bi dobila... Pa sva malo zamudila, kaj čmo... bajčibajči, pejdi k moji g. - ona ni prav nič panična, njej je vse še čisto ok, pa če ma mami pljučnico, pa če plod zaostaja v rasti, pa če je trebušček z a3 tedne manjši... vse je čisto ok... KT, ja popadki so bili isti kot tisti takrat, (drugčni kot ti lažni, ti ne bolijo tok) samo precej šibkejši, hvalabogu! Taprvič jih je bilo samo ene par, ampak zelo močnih, zdaj pa šibki, čez cel trebuh in križni del, vse skup, trebušček ti zatrdi in vse skup boli, traja kako minuto, dve, pa spusti. Potem vmes, ko je mir, lahko delaš, kar ti paše, ker nič ne boli, razen če sem vstala in kaj hodila (tudi do wcja je bilo dost), potem je pač prišel naslednji popadek kar takoj... Zato sem rajši sedela pri miru - ko bo čas, se bom že sprehajala okoli, da bo porod lepo stekel, zdaj sem pa rajši probala zadevo zadržat - se mi zdi, da je tako bolj prav, je še prezgodaj, pikica moja, čeprav si te želim videt ... Ja tisto sem pa obljubila, da bom zrisala do naslednjega dne in sem pač zrisala - če obljubim, obljubo držim, pa če rodim vmes ali pa ne, hehe - fanta je skor pobralo od smeha, ko me je vidu, da grem risat - "pa ti si zmešana, popadke maš na 5 minut, pa greš tole risat! Ne seri, lubi, to je to!" Sem mu rekla, da ne verjamem, da je to že porod, ker so popadki prešibki in se bojo ziher umirili, poleg tega, da še nimam časa rodit, da mora še mal počakat, ker je še prezgodaj in navsezadnje da lih če bi to bilo to, potem moram naredit tole do konca, ker potem res ne bom mogla, vsaj par dni nič... Pa se je sam smejal in šel po kamero me snemat, kako sem usekana, hehe . Še dobro, da ni kak paničen tip, bi me res kar v porodnišnico odpeljal po eni uri rednih popadkov na 5 min . Mene je mal stisnilo samo takrat, ko je začelo grmet - saj veste tiste, ki ste brale, da se je Ronja rodila na nevihtno noč . Pa sem jo lepo prosila, naj počaka in res pridno sedela, samo lulat sem morala pa res non stop hodit, ker mi je vse ful dol pritiskalo in bolelo... No, samo da se je umirilo... Se pa premika mala ful, brca in je sploh en živahen otročiček, tako da ji očitno hudega ni... Tako vsaj pravijo, pa verjetno bo kar držalo, po zdravi kmečki pameti ... Jaz zajtrkujem ne, ker sicer zajtrk zbruham. Sva se zmenli, da je boljše, če mami ne bruha, pa dobi Ronja mal kasneje svoj obrok, hehe Če ga itak ven vržem, tak al tak ne dobi kaj dosti. Spijem samo pomarančni sok, kadar mi ga lubi stisne. POtem pa jem, kar dobim pod zobe: jogurte, sadje, sladkarije... karkoli. Tudi zvečer ne kompliciram, navadno me takrat daje kislina in malo pazim, da pojem kaj takega, kar bi jo eventuelno lahko umirilo... Pomaga, če je veliko volumna. Jaz se ponoči ne zbujam (razen zadnjič, ko sem mela popadke pač...), mogoče zato, ker spim bolj malo ur na noč... glede CTGjev nam so v obeh MŠ rekli, da je ta tehnika zelo taktak... Da naj se nič ne sekiramo, ker te naprave dostikrat fauš kažejo... Meni ni kazal utripov, takrat ko sem bila bolana in so mi ga naredili, pa je mala brcala vmes, recimo... In zdravnik je rekel, da ve, da so, ker jih vidi oz. sliši, ampak je zadeva slabo gor naštimana in jih pač ne nariše... S popadki je baje še bolj tako tako... Da babice na spl. to potem vedno na roke preverjajo, če res so, pa če so res taki, ko naj bi bili, tisto je bolj za orientacijo... nič sekirat! O slabostih pa jaz rajši ne bom, hehe, me itak že vseh 8 mesecev s tem poslušate;) Čeprav ne vem, kdaj sem nazadnje bruhala, po moje bo že skoraj 1 teden nazaj! špela, hehe, čokoladni sladoled - hm, ne vem, če ima to pri meni kaj opravit z , saj ga tudi na splošno pojem neviđene količine! Sem si pravkar naredila in maznila eno ledeno brezkofeinsko kavo s čokoladnim sladoledom - njami, ti rečem! Vroče mi pa ni še vedno nič - pa tako so mi obljubljali, kako mi bo v nosečnosti vroče! Ko mi ni bilo, so rekli, počakaj na 2. trimesečje, ko mi še vedno ni bilo, so rekli, počakaj na visoko nosečnosti, ko mi še vedno ni bilo, so mi rekli, počakaj, da bo poletje oz. toplo, ko mi še vedno ni... hm, no, zdaj pa nič več ne rečejo... Evo ga, zdaj bom pa že kmalu šibala na naslednje predavanje, vmes grem malo kitaro vadit, pa učit se za izpit za jutri in pojutrišnjem, no, držite pesti, da mi vse rata pred porodom, hehe No, prej mi ni ratalo odposlat, mi je net štekal, tako da sem zdaj že iz tega predavanja anasteziologinje.
|