Maxica
|
Sam nekaj še napišem, preden odjadramo. Čakam namreč, da se naš sedemmesečnik (hvala za čestitke, btw) zbudi. Je pojedel ta velik frutek, oh, je mamica vesela. No, včeraj so pa babice in tetke preizkušale, kako trdne živce imam. Smo po shopingu šli še na obisk k moževi stari mami. Ona je tak velik provokator in boljš, da ne nasedeš njenim foram, sicer res lahko ponoriš. Se naredi malo neumno, pa zgubljeno, ampak po drugi strani pa točno ve, kaj dela. Že pri Maxu je provocirala s to hrano in mu pri kakšne pol leta silila razne čokoladne rolade, orehovo potico ipd. In en čas sem se delala lepo in moža brcala, naj ji kaj reče, enkrat sem pa pop in rekla, da če mu v trenutku ne neha siliti sladkarij, se bomo oblekli in šli domov. Zraven je bila še njena hči (sestra moje tašče) in seveda sem vsa **** izpadla, ampak potem je bil en čas mir. Sedaj je pa Max že itak tolk pameten, da ne vzame ravno vsega, kar mu ponuja. Včeraj pa groza. Možu skuha kavo, jaz sem jo že doma pila. Nakar vzame eno majhno žličko, da kavo gor in začne ponujati Lanu. Sem mislila, da me bo kap. Ji mož zateži, naj neha, pa naredi ona, da naši generaciji so pa vse dajali, kar naj proba. Ma ni odnehala. Pri njej je bila lih slučajno tudi moja tašča, pa ji tudi ona reče, naj neha, ker sta Lanova starša rekla, da ne sme in pika. Ne, ni se dala. Pol sem še jaz rekla, da bo najprej sadje probal, pol pa kavo. Kr neki. Sploh ni odnehala. Pol je začela še v Maxa siliti s tisto kavo, ampak Max ji je ubežal. Tako da sem potem kar po hitrem postopku rekla možu, da se odpravimo. Gremo k moji teti nekaj iskat, pa prinese ravno sveže jagode z vrta. Na, Lan, boš probal. Pa spet jaz vsa tečna, da ne bo, ker jagod ne sme še. Pa spet vse razlagat, zakaj ne, mi smo pa vse jedli. Joj joj, najboljš, da smo samo doma... A imate ve tudi take probleme al je to samo pri nas?