ronja
|
Andreja, čestitke! NO, saj glede na to, da sta dva, sta še dolgo zdržala! Kati, drži se! Zaupaj, da si v dobrih rokah, saj kaj dosti več itak ne moreš naredit... nikical, glede izpita se nisem zmotla, vem, da ma "tapravi" izpit nogica, samo ti maš pa kmalu rok, če se ne motim... to sem mislila, da bo tvoj najtežji izpit v življenju... nogica, saj tisto ni letelo samo na pogreb - na splošno, kaj se toliko obremenjuješ, kaj drugi pravijo o tebi - njihov problem! Seveda si vse želimo, da nas majo ljudje radi, ampak so meje, kok se je dobro s tem ukvarjat... Jaz se nič ne sekiram glede tega, dokler pač ni kakih konkretnih problemov, če pa so, jih pa probam konkretno rešit. Pa se mi zdi, da to kar laufa... Jaz sem spet 100/h na spidu -what a surprise, a ne? ja, predvčerajšnjim sem malo pretiravala , priznam (ok, vem, da boste zdaj vse vedele, da sem fejst, če še sama priznam ), sem mela zjutraj zobozdravnico, mi je zamenjala še tisto plombo, ki je bila iz leta 98 in zdaj sem čisto super. Je bil prav tak dober občutek, ko mi je gledala pa gledala v usta, pa pravi, pa kaj mam že tu za naredit, saj maš vse tako lepo . No, pol je pogledala, kira plomba je že tak stara, da me je naročila in našla trik, hehe:) Tak da mam vsak dan že ob 9h nekaj, ko da bi hodla v službo;), potem sem šibala dalje kupit strune za kitaro in potem na prakso za plavanje dojenčkov. POtem sem šibala domov, vzela zadeve za plavanje, šla plavat in potem me je klicala ena kolegica sopraktikantka, s katero sva se menili, da bi šli skup na Rožnik (zaključek majskih iger) in sem si rekla, to so mogoče moje zadnje majske igre, vsekakor pa zadnji žur za plesat za nekaj časa, potem sem še Lovšina slišala in sem seveda šla... No, potem sem šla peške gor, gor sem se naplesala (bilo je super ), potem še peške dol, pa ob 3h domov, oz. prej sem še njo odpeljala... potem sem doma še izpolnila papirje za csd in dala dol stune od kitare in je bla ura pol petih... Drugi dan pa spet dojenčki ob 9h... Sem bila kar podrta in ker mi je nekam prevečkrat otrdeval trebušček, rajši nisem več štela teh lažnih popadkov, ker sem itak vedla, da je preveč, ko sem začela štet... In sem bila potem malo bolj previdna... Sem šla po dojenčkih z avtom v službo, da ne bi bilo kaj narobe, ker vse ostalo grem z biciklom. Tam sem rihtala papirje za porodniško, potem sem šla še na francoščino, zadnjič, smo dobili rezultate izpitov - naredila z 92%, kar je kar ok za nekoga, ki je skoraj cel tečaj manjkal in še nikoli ni mel nič s francoščino, a ne? Potem sem celo šla počivat za pol ure pred plavanjem, a nisem pridna? po plavanju sem mela še par mailov za napisat, pa strune za napet, pa kitaro za vadit, pa še kaj bi se našlo... Ampak danes sem spala celih 7 ur in sem ko rožica . Mam pa res rada to svoje telo, da se tak hitro sestavi, rabi pol ure, da dam mir, pa sem ok - če nisem bolana, seveda Sem ravno iz šole za starše. POvzetek: - na sprehod lahko gremo že prvi dan, za 10 min - poleti dovolj 1 plast obleke, malo več kot smo mi - če sem jaz v kratkih, je mala v dolgih, če sem jaz v majčki na trakce, je mala v kratkih,... - nič ni narobe, če damo v vročini otroku tudi kaj tekočine po žlički ali iz kozarčka, tudi če ga dojimo. Je lahko boljše za oba. Stekleničke s sladko pijačo odsvetujejo, pa seveda naj je ne nosi ves čas v ustih. - dude ne odsvetujejo - če ima otrok močan sesalni refleks, jo celo priporočajo. Pa po novih raziskavah naj bi pomagala pri razvoju dihalnih mišic. Tka da... ni glih vse samo slabo... Čeprav je silila otroku gotovo ne bom - če moja ljuba ronja ne bo mela nič pogriženih prstkov in ne bo ničsar sesala niti mene non stop grabila za bradavice, potem naj bo lepo brez dude, če se le da. - priporočala nam je še porod v tišino in kengurujčkanje. - pri lupinici, je zelo odsvetovala kakršnokoli daljše bivanje v njej, nič prenašanja v njej, samo za v avto in konec. Pravi, da za hrbtenico je vse ok, samo da otrok not ni dobro predihan, ker mu glavica naprej visi. Boljše so tiste, ki se jih da dat v vodoravni položaj - a mogoče veste, a Peg Perego SIP je taka?Mislim, da naj bi bila, nisem pa ziher. Kar je najhujše je to, da se te zadeve ne pokažejo takoj, ampak se vidi to šele, ko gre otrok v šolo, da se možgani niso dovolj dobro razvijali... Tako da jaz jo bom mela čim manj v lupinici, če si kaj res želim, je pa to to, da je moj otrok pameten in vesel! Sicer sem ok, v pon. sem sicer šla na materinsko šolo v porodnišnico (to smem it, kolikor vem:) in sem tam sredi predavanja letela ven in ker je bil wc zaprt, sem pobruhala cela vrata... Ne vpraši! Groza - si že kdaj bruhala skozi nos hkrati? Na srečo nisem jedla prej, ampak sem samo pila - pomarančni sok in vodo... Tak da vsaj smrdelo ni, ampak zgledalo je pa krasno... Ronja brca ko utrgana. Ne vem, kje so dobili, da moraš jest zajtrk, da otrok miga, moja začne telovadbo takoj ko se zbudim in je nič ne moti, da ne jem, se mi zdi, da ji celo paše, če ne bruham (če zjutraj jem, potem bruham, tako da sem naredila kompromis, da zjutraj ne jem in potem v principu ne bruham, jem pa malo kasneje) Upam, da nisem preveč zamorila s temile slabostmi, hehe:) Danes mi je na materinski tok brcala v trebuh, da mam celo beležko počečkano, ker nimajo miz tam, sedimo in pišemo na stolih (zelo udobnih, moram pohvalit!) Glede Ronje kaj prav dosti več ne vem, ker mi moja ginekologinja še vedno daje preglede na 5 tednov (sicer bi jih morala zdaj met na 2-3)... Ampak glede na to, kje ji zdaj noge ven pogledajo, bi rekla, da je kar zrasla;) Ker moj trebuh se definitivno ni skrčil;) Je pa smotano, ker ne morem normalno jest, pa vso želodčno kislino mi dobesedno zbrca gor... Sicer pa vsi pravijo,d a mi je ful zrasel trebuh, ap tudi jaz čutim maternico lepo že čez rebra, če se usedem... Tak da me kaj fejst ne skrbi:) No, zdaj bom šla pa še bolezni dojenčkov poslušat, potem greva z lubijem posteljice gledat in zvečer spet plavanje , moram izkoristit, dokler še lahko...
< Sporočilo je popravil ronja -- 17.5.2007 13:32:26 >
|