ronja
|
liona, vse najnaj z malim srckom! nikica, sem ravno iz CSDja, dobila papirje, se enkrat hvala! luckabucka, a nisi ti mela prevec zeleza nekaj casa, pa sva si nekaj delili? No,jaz moram zdaj spet jemat zelezove tablete, kar ima za posledico spet slabosti in bruhanje - grrrrr! No, upam, da si ti cimbolj ok! Danes sem sla na materinsko solo v porodnisnico Lj., ker majo ene teme, ki jih tam nismo meli - danes je bil zobozdravnik in to me zanima, bi rada, da ma Ronja lepe zdrave zobke... No in sem morala sredi predavanja ven sibat, mi je uspelo priletet do wcja, ma je bil zlomka zaklenjen in sem pobruhala cela vrata od wc-ja... Jao mene! Pa v 8. mesecu... nogica, ce neces it na pogreb, ne it, pa je. Kaj te pa briga, kaj kdo govori? Jaz tak naredim, ko se meni zdi prav, pa ce kdo opravlja okoli, pa naj ma svoje veselje. Niti ne vem, ce me kdo opravlja, ampak kar ne vem, ne boli, hehe, tak da - take it easy! drnula, bravo, mas ze vse zrihtano - no, pa saj si en mesec pred mano - jaz mam se cas... Bom te cotke oprala, ko bom na porodniski, potem enkrat, ko se popadki zacnejo pa se torbe za porodnisnico zrihtala... jaz tudi vedno zadnji dan pakiram. Pa saj 1. porodna doba traja lahko par ur, ne? medtem si pa tut spakiram za sabo sicer pa drnula in mela, pocasi, saj se ni junij! Sicer pa, ce bo pa julij, bo pa julij - no, pri vama ne, pri meni pa se zna zgodit... Sicer imam namen prej rodit (no, ne zdaj prezgodaj...), hehe, ce bo dete poslusalo, bomo pa se vidli... Sem si ze vse zracunala, kdaj bi najrajsi, hehe... Fant se mi sam smeji, ma vsako tele ma svoje vesele! hehe, sreckanosecka, dobrodosla med zivimi - vidim, da te mora ena prav fajn sprovocirat , da se mal oglasis! lunca, jaz se mazem s tistim, kar mi je pri roki, oz. kar dobim. Sem si kupila najprej kremo za strije od Afrodite in mi je bila zelo vsec, priporocam. POtem sem jo porabila in dobila od tasce naravno mandljevo olje, pa se od mami neko cudo od olja iz Maroka, baje cisto naravno in temu primerno drago in sploh in ah... No, meni olja ne pasejo, dobim pikice po njih, ocitno koza ne more dovolj dihat. Tako da se zdaj mazem kar z navadnim mlekom za telo, mislim, da tudi od Afrodite, en nas, poceni, skratka, hehe . Strij zaenkrat se nisem dobila - upam, da tako ostane. Me pa neznansko zacne srbet koza, ce se ne namazem! zrak, tiste lise po trebuhu niso bile od kreme, ker se takrat nisem nic namazala pred tem, dobila sem jih popoldne oz. proti veceru, mogoce prej, pa nisem videla. Tudi srbele niso in skratka, poznam alergije, sem jih mela malo morje in to ni bilo to. Verjetno je bil busi pregret, kaj drugega si ne znam razlozit... Glede dude pa - jaz jo bom svoji takoj po porodu zatlacila v usta in ce se bo upirala, jo bom kar naseskala, hehe . Ma, ne nori, no! Itak, da ne bo nobena dude kar tlacla frocu v usta! Lahko pa ima otrok premocan sesalni refleks in je potem non stop priklopljen nate ali pa zacne sesat prst - potem vseeno boljse duda... Lahko ga/je zaboga ne mores umirit na noben drug nacin - tezko je rect, da je zanj/o bolj zdravo, da se dere par ur skupi vsak dan al pa da ma 10 min. na dan dudo v ustih... Vidim pri tamalih na plavanju... Vseeno boljse, da se fajn in varno pocutijo, pa ceprav s pomocjo dude, saj potem, ko se umiri, ji jo vzames ven... Ene pac ne maramo prevec skakat po trgovinah - ne ves, kako bo po porodu, mogoce bom prerezana, pa mi ne bo tak na izi it v trgovino, fant pa v sluzbi in neprespan, poleg tega ne ves, a jo bos rabla ze v porodnisnici, vcasih ti jo kar sestre priporocijo, pa da bi dragi potem letal preden pride k meni se v trgovino in sel zato prej iz sluzbe (ker to, da bi prisel kasneje k meni ne pride v postev, ze tak ne vem, kako bova zdrzala se videt samo 3h/dan) - zakaj bi ga matrala po nepotrebnem - za tisti 1 evro ali kaj, ki ga reskiram, ce jo ze zdaj nabavim? Ne vem, no, meni se to res ne zdi predmet debate, ce bi bila to zadeva, ki bi stala 10 jurjev (ex sit), bi se razumela, delat tako paniko okoli tega evra pa se mi zdi res malo trapasto... Glede steklenick je tale zobozdravnik rekel takole - ce ze, potem naj bo absolutno nesladkana tekocina, ne pa kak cokolino (sem bila cisto paf, da dajo baje kaki cokolino v steklenicko otroku, da lazje zaspi - in potem ma celo noc to v ustih...), ne gosti sok ipd... Da v principu nic ne rabi in se itak baje hitro naucijo pit iz loncka. Ampak da pa razne slamice in steklenicke s kljuncki pa niso skodljive (ce seveda ni nekaj sladkega not), ker tega otrok ne more met skoz v ustih, ker se je mal treba matrat in dejansko potem iz tega pijejo samo takrat, ko so zejni. Ker sem sama kupila tako steklenicko, sem seveda zelo zadovoljna s svojo intuicijo... Rekel je, da so slabe predvsem tiste steklenice, ki so zelo udobne za otroka - so lahke za prenasat in imajo fajn cucelj. Tak da naj majo nekaj, da se matrajo, pa je vse ok, ce sem prav razumela... N&B, ampak ves, mogoce ima tvoj srci vseeno malo prav... Prevec res ni dobro razmisljat o tem, kaj vse lahko gre narobe in ce si na vsako figo pozoren, hitro samo se to delas v zivljenju... Ne recem, jaz sem druga skrajnost - danes sem se na tem predavanju sprasevala, kaj sem tak cudna, potem pa vse pobruhala... Amapk neka zlata sredina, recimo... Fantje majo tudi svoj tempo, oni nimajo tega trebuha za okoli nosit in njim je datum poroda nekaj precej bolj imaginarnega kot nam, pa veliko bolj so sprosceni, ces, saj se vse se da kasneje... Midva se vedno nimava ne avtosedeza ne posteljice, ce te to kaj potolazi... Pa to dvoje res takoj rabis, hehe... anonimna, ni panike, pred nekaj casa je bila se ena anonimna, ki se je zgrazala nad tem, da bi ene mele s sabo svoje copate... Zato s(m)o tako burno reagirale... pa tudi porodnisnice so res razlicne, pa tu je se letni cas in guzva... Sicer mam poln kufer tega trebuha, zdaj je tako velik, da mi je v samo napoto in bi najrajsi mal shujsala, sam kaj ko to ne bi nic pomagalo - pa itak ne bi sla zdaj hujsat, brez skrbi! Samo po eni strani res ze komaj cakam, da dobim svoje telo nazaj! Mi gre na zivce, tezko igram kitaro, tezko risem, med predavanji in izpiti bruham, sklonit se moram z narazen nogami, po sprehodih moram vedno vzet kak beridual, odkar travice tako lepo cvetijo... nikica, drzim pesti zate! To bo tvoj najtezji izpit, ce tega naredis, bos tudi vse ostale na izi, hehe! No, jaz sem tisti izpit takrat / teorijo od plavanja dojenckov naredila, zdaj moram se prakso cim prej spravit pod streho, rada bi se ta teden, da bi naslednji ze izpit naredila... Pa tecaj za voditelja colnov sva ze dala skoz, caka naju se izpit, ki bo 26., pa ce mi rata zvadit kitaro in ce ne bo tamala kaj prevec prehitevala, bi se to... Sicer pa koncujem se zadnji risarski projekt - za nekaj casa, s prejsnjimi so bili namrec zelo zadovoljni, tako da so natiskali kar vec kot je bilo misljeno in me bojo baje se kdaj ponucali, jupi! Tak da sem kot vedno - polno zaposlena. V sredo porocam, ce sem naredila francoscino!
|