|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
13.5.2007 7:59:29   
Anonimen
Še nekaj: včeraj sem bila opozorjena, da nosečnice ne smemo jagod jesti....jaz sem čisto pozabila zadnjič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2951
13.5.2007 8:27:24   
Anonimen
Jutro!

čestitke Buškica tudi tebi in en objem!

Najprej za vid: jaz itak nosim očala / leče. Ampak je pa res da se mi je v 1. user posted image vid kar precej pslabšal, potem pa vrnil v normalo po rojstvu (no normala pri meni pomeni nazaj na ista očala / leče). Sedaj zaenkrat ne opažam nobenih sprememb.

Kopalke sem do sedaj imela še "tastare", je kar šlo, vendar se bojim da jih od pred 2 tednov ne spravim več čez trebuh in joške - bo treba kaj kupit. V Quelle katalogu majo kar poceni več zanimivih modelov, tako da tam poglejte! 

Pa še nekaj:
posebej za Jacklyn:

ne ga lomit "stara bajta"user posted image ! Jaz tudi nisem v dvajsetih letih, pa občutljiva sem ko hudič, pa včasih nobena nič ne odpiše ko kaj napišem, ampak sekiram se pa tudi ne! Zakaj bi pa se, koncukoncev? Važno je, da dete raste, da je familija srečna ker bomo imeli novega člana, da včasih pokukam semle in prečitam kako je našim sonosečkam - predvsem pa: VIDIM DA SEM V 1. NOSEČNOSTI TUDI JAZ KOMPLICIRALA ZELO, SEDAJ PA NITI NE. SKORAJ NIČ. Mogoče je pa treba misliti takole, draga Jacklyn - da si veteranka (in mimogrede - vsaki mami ki je v tretje oz. četrto noseča ji jaž že v startu vzklikam svojo podporo in simpatije, da o občudovanju hrabrosti in očitnem optimizmu sploh ne govorim - in ker si veteranka lahko marsikdaj ženskam, ki so prvič noseče POMIRIŠ strahove, pred neznanim; postaviš na realna tla ko želijo kupovati tone nepotrebne opreme, daš kak EKSTRAPRAKTIČEN nasvet o temah nosečnost in dojenček, saj si, draga moja, iz tega že DOKTORIRALA! Skratka tvoja "starost" in izkušnje nas lahko samo naučita, obogatita! Verjemi, da bo tak nasvet iz tvojih ust cenjen in spoštovan! Je pa res, da se forum vrti okrog najbolj rednih pisateljic, kar pa, hej, če ima kdo čas, pač lahko to počne, ti verjetno s svojimi obveznostmi ne moreš kar naprej tu viset, ne?
Samo se ne preveč sekirat!

Objemam te in ti želim vse dobro!  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2952
13.5.2007 8:31:42   
Anonimen
eh vidite, sem takoj še nekaj pozabila napisat:

nefretiti ZAKAJ pa ne smemo jagod?????? Kot jaz vem je to lahko problem samo za tiste ki so alergični nanje!

Drugače pa ne vidim popolnoma nobenega razloga zakaj ne! V 1. nosečnosti sem jih pojedla na tone, pred porodom in po porodu, ko sem dojila, ni bilo problemov! Sedaj enako - jem jih z veseljem in z neizmernim užitkom!

Jagode vsebujejo veliko mineralov (železo, natrij, kalcij, kalij, fosfor), različne sadne kisline, provitamin A ter vitamine B1, B2 in C. Hranilna vrednost: 100 g sadežev ima 36 kalorij/150 kJ.

user posted image

user posted image

user posted image

NASVETI ZA ZDRAVJE
Jagode veljajo za staro preizkušeno domače zdravilo proti slabokrvnosti in bledici. Nekateri ljudje so alergični na jagode in dobijo koprivnici podobne mehurjaste izpuščaje, ki pa kmalu izginejo.

upam da je ta "nasvet" zrasel na zeljniku kake babnice ki "vse ve" in nima pojma!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2953
13.5.2007 9:03:52   
Anonimen
Meni je to rekla G, da naj se raje izogibam jagod, ker če jaz nisem alergična nanje še ne pomeni da moj otroček ni, ozioma ne bo. Pa še nekaj mi je razlagala, da se po porodu sproži neka reakcija, pa je nisem čisto zbrano poslušala. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2954
13.5.2007 9:28:53   
Anonimen
Jagode: jaz sem jih v zadnjih dveh tednih pojedla ogromno. Pa mi ni bilo nič. Tudi moj G mi ni nič rekel, da ne bi smela jest jagod ali kateregakoli drugega sadja in zelenjave. Rekel je samo, da naj jem po pameti in občutku ter da naj vse dobro operemuser posted image . Po tej logiki ne bi smele jesti tudi ananasa, pa češenj in breskev oz. vsega pečkastega sadja... Ne vem no...

Zaradi ekstremne preobčutljivosti (hude alegične reakcije) na kakršnakoli zdravila in dodatke moram pazit, da s hrano vnesem v telo vse potrebne snovi. Od dodatkov lahko pijem samo magnezij, da nimam krčev. Zato moram pojesti veliko sadja in zelenjave in si ne predstavljam, da bi imela še tu omejeno izbiro...user posted image
Priznam pa, da pazim pri sladoledih in vseh stvareh, ki vsebujejo jajca. Od sladoledov kupujem samo jogurtne, ali si jih pa doma sama delam - brez jajc seveda.

Važno je, da smo zdrave, da naši user posted image  brcajo in da gnezidmouser posted image . Lepo, sončno nedeljo vsemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2955
13.5.2007 10:27:06   
LINA31
Tudi jaz jagode na veliko jem. Kljub temu, da sem prvič noseča, full nič ne kompliciram, tako da se včasih kar malo zasekiram, da vse skupaj na easy jemljem.

Glede kopalk: tudi jaz bom imela dvodelne. Si bom kupila eno številkovečje in to  je to. Enodelnih tudi slučajno ne nameravam imeti, saj mi bodo potem prsa visela do nevem kje dol, pa zakaj bi svoj trebušček skrivala - majčko čez, ko bo treba in to je to.

Tudi jaz imam ta teden morfologijo, in sicer v torek v Ljubljanski porodnišnici. Komaj že čakava, saj me res zanima kako se razvija in kaj bomo imeli.
Ali mogoče katera ve kako je z materinsko šolo v Ljubljanski porodnišnici? Vem, da moraš dvignit neke nalepke, ampak kdaj pa je prvo predavanje v bližnji prihodnosti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
13.5.2007 10:41:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LINA31

Ali mogoče katera ve kako je z materinsko šolo v Ljubljanski porodnišnici? Vem, da moraš dvignit neke nalepke, ampak kdaj pa je prvo predavanje v bližnji prihodnosti?

Prepisujem z letaka, ki sem ga dobila pri mojem G:
Šola za starše: 4. 6., 2. 7. in 6. 8. Začetek tečaja je vsak prvi ponedeljek v mesesu ob 10h v predavalnici Šole za starše, Šlajmerjeva 3a; ob 16h ali 18h v predavalnici Ginekološke klinike, Šlajmerjeva 3 (stara porodnišnica). Nadaljevanje tečaja je možno obiskovati ob 9h, 16h ali 18.15.
Informacije: 01/522 60 48 od ponedeljka do petka od 13h do 15h
Prijava: Sprejemna pisarna v porodnišnici, od ponedeljka do četrtka od 8h do 15h, v petek od 8h do 14h s kartico zdravstvenega zavarovanja. Takrat tudi dobiš nalepke.

(odgovor članu LINA31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2957
13.5.2007 11:03:29   
Zoya27
mala, jaz sem že pred nosečnostjo videla slabše (nosim očala, občasno) sedaj pa sem opazila, da se mi je vid še poslabšal. po nova očala ne bom šla, ampak bom počakala, da vidim, če se mi bo stanje po porodu kaj spremenilo.

na dopust grem definitivno z dvodelnimi kopalkami (enodelno se mi zdijo obupne).

glede kompliciranja mislim pa enako kot  lina 31

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
13.5.2007 12:20:01   
cuma
Čau punce!user posted image

Kopalke: že v prvi nosečnosti sem imela dvodelne in tudi sedaj jih nameravam imeti. Enodelnih kopalk nikoli nisem marala.

Nefretiti: jagode: jaz jih jem! Sicer pa me čudi tale nasvet tvoje G user posted image , sploh če nimaš v družini alergije na jagode. Jaz sem recimo alergična na gobe(dežnike), akacijo in kiwi. Tega se izogibam in moji hčerki tudi ne dajem nič od tega ... Glede pogostih alergij pa je tako, da bi se potem user posted image  lahko izogibale tudi kravjega mleka, glutena, jajc ... ker so to tudi pogosti alergeni user posted image ... kaj pa bi naj potem jedle? Potem pa pravijo, da se dandanes user posted image  vedemo kot bi bile bolne .... user posted image  ... saj ni čudno, če pa  nekateri G strašijo na vsakem koraku user posted image !  

srček: morfologija : jaz se spomnim, da mi je (tako kot so že punce zgoraj napisale) naredila zelo podroben uz in vse vrednosti zapisala v materinsko knjižico, pregledala vse notrenje organe in morebitne nepravilnosti v razvoju le teh. Na morf. nisem bila gin. pregledana, kri pa so tudi meni vzeli samo 3x ali 4x v celi nosečnosti. Vodo boš pa dala po tehtanju in merjenju pritiska. Tako je pri najini G user posted image .

Guppy: user posted image user posted image user posted image  za uspešen nakup! Jaz se sedaj najbolj veselim selitve in uživanja z mojo punčko na plaži ... potem avgusta pa priprav na prihod Tinkare user posted image . Oblekice in opremo že imam od Eme, le kako malenkost bom še morala dokupiti.

mala: mislim, da z mojim vidom ni bilo nič kaj dosti slabše ... Se pa lahko zgodi v nosečnosti in se potem popravi. Sicer pa že od nekdaj nosim očala user posted image .

Mi smo se pa ravno vrnili iz plaže user posted image . Nekateri se že pošteno namakajo, mi smo pa samo nogice tunkali in metali kamenčke user posted image . Ema je prvič tekala bosa po plaži ... no, ni ravno tekala, ker jo je baje pikalo user posted image .

Lepo se imejte!

Cuma

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 2959
13.5.2007 13:05:46   
lemavrica
Ojla,

se vam malo javljam. Poroka je šla fino čez, vreme je kar zdržalo, vendar pa sva imela obred notri. Kljub temu pa je bil sam obred res čudovit in vsakomur priporočam poroko na Otočcu. Pooblaščenec g.Kukec in matičarka sta krasna in data obredu neko osebno noto. Tudi sama pogostitev po obredu je bila super. NAsplošno moram pohvaliti osebje na gradu in pa najinga fotografa g.Roberta iz NM ki je naredil super slike in jih razvil v najkrajšem  možnem času.

Kar se pa nosečnosti tiče user posted image  že kar dobro brca. Ful mi je smešno gledat kako se mi premika trebuh ko začne z brcanjem. Zredila sem se za cca. 2 kg kar je čist ok in tudi trebuh še ni tako zelo velik. Še vedno nosim svoje kavbojke. Mi pa gredo malo na živce komentarji o trebuhu, nekaterim se zdi velik, in babica in stara teta sta ugotavljali kako sem se že kar malo zredila. Pa sploh ni res, no vsaj vidno se nisem.

Včeraj sva bila malo na morju in je bilo prav fino. Voda je bila kar topla, tako da sem lahko vsaj noge namakala. Kopalke bom imela pa kar lanske dvodelne, ker me v enodelne sigurno noben ne spravi. So mi grde za znort, pa tud ne vem zakaj bi skrivala trebuh. Malo ga moram pa tud posončit.

Imejte se lepo.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
13.5.2007 13:10:13   
nora
lina31, pri kateremu G si naročena na morfologijo? Jaz grem v torek k dr.Kavšku. Upam da je v redu.
Jaz sem tudi ful jagod pojedla. Danas sem jih zamenjala s češnjami, ker sem se jih naveličalauser posted image ne vidim razloga da jih ne jem. Jem vse kot sem pred nosečnostjo. Mogoče če bi me G opozoril, bi kaj spremenila v prehrani. Žabonka a zakaj se izogibas jajc?
oh cuma kolk lepo! jaz bi se tudi ob morju sprehajalauser posted image bom zdrzala se malo. Danes pa je ful vroče, nisem mo0gla niti kavice spiti na balkonu, sem se zaprla not, pa se rolete dala dol. user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
13.5.2007 15:07:59   
nana 27
Punce, jaz pa včeraj nisem bila nič za računalnikom in zdaj še za nazaj berem user posted image  se malo bojim, da katere ne izpustim user posted image

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
13.5.2007 16:51:59   
dorotea
Ojla punce!
Evo me nazaj iz Ljubljane...vidim , da ste se veliko načvekale in tudi jaz ne bom mogla vsem odpisat...ampak hvala za podporo...izpit sem NAREDILA!!!!! (aljab -imela sem ga pri dr. Pustu, kardiologu, ki je bil simpatičen ampak ne preveč radodaren pri oceni:( ) No, ampak jaz sem SREČNA!!! N
Je morem verjet, da zdaj vsaj nekaj časa ne bom sedela za knjigo in da se bom lahko posvečala vsem drugim stvarem, predvsem naši mali pikici.

Buškica, vse najboljše!!!

Jacklyn, upam da se nam boš ponovno pridružila...verjetno se je res zgodilo, da smo spregledale tvoj post in ti slučajno ni nobena odpisala...oprosti...ampak včasih smo tako potopljene v stvari ki so v zvezi z nami samimi, ali pa imamo manj časa , pa se zgodi da gre kaj mimo. Mislim, da se je vsaki, kdaj kaj podobnega zgodila.

Sandra, tudi meni se zgodi, da imam občutek, da mi pritiska dol dojenček, pa da bo kar ven padu. Sem bila včeraj na žuru in sem plesala kot nora, pol pa sem dobila tak občutek in sem se mogla usest, čeprav se mi je še full luštalo plesat...tko, da sem samo na stolu migala. Danes pa jo moram pikico malo pocrtat in pobožat, ker je bilo včeraj verjetno res prehudo zanjo, preveč šundra, miganja in bučne glasbe. Pa saj od zdaj naprej bom bolj pridna, ampak mal smo se le mogli poveselit ob takem izpituuser posted image .

Aja,Nefretiti, za jagode jaz mislim, da se ne bi preveč sekirali, za otroke res niso preveč dobre...možnost razvoja alergije, ampak sedaj ko so malčki še v nas pa te eventuelno alegogene(take ki povzročijo alergijo) snovi pridejo do nas mamic, preko posteljice( ki je tudi naravna prepreka) v plod pa dvomim...bom probala kaj pobrskat po knjigah...ne verjamem pa da bi bilo prav pogosto. Ker bi se drugače morale pazit tudi vseh drugih takšnih snovi: kravjega mleka, čokolade in še in še. Mogoče lahko še enkrat, tudi za nas, povprašaš ginekologinjo, kako natančno je s tem.

Sigurno sem kaj pozabila, ampak zdaj moram šibat, sem ravno prišla domov in že moram šibat, ker ima tašča rojstni dan. Jutri zvečer pa grem na morje za en teden, tako da se spet en čas ne bom oglasila. Bodite pridne!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
13.5.2007 20:17:11   
LINA31
Jaz imam morfologijo pri dr. Cerarju, oz. tam bo en mlad praktikant, dr. Cerar pa ga bo nadzaroval.

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
13.5.2007 22:32:46   
sandra85
dorotea ČESTITKE!!!!!!!! user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
13.5.2007 23:02:01   
dorotea
Hvala sandra85, kar ne morem verjet, da je mimo in da sem zdaj frajuser posted image user posted image user posted image !Super!!!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
13.5.2007 23:35:01   
sandra85
dorotea ma oglasi se kej kjer delam, če se boš po portorožu kej sprehajala-delam v trgovivi z urami in nakitom, zraven tivolija oz. lido bara...jutri delam od 14h-20h

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
13.5.2007 23:35:52   
sandra85
točno nasproti starega hotela palace

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2968
14.5.2007 1:56:47   
guppy
dorotea, čestitam!!

_mala_, drugače imam že kar precej dioptrije in nosim leče/očala, ampak nisem opazila, da bi se mi vid še dodatno poslabšal. Je pa to baje popolnoma normalno in se "normalizira" po porodu. Naj ti ne bo čudno niti to, da težje prenašaš kontaktne leče, če si jih prej z lahkoto nosila.

LINA, pojdi v porodnišnico, poišči sprejemno pisarno in tam tetici povej, da potrebuješ nalepke za šolo za starše. Dobiš jih en list in jih imej potem s seboj na prvem in drugem predavanju. Na uvodnem samo opozorijo nosečke, da jih morajo imeti naslednjič s seboj, na drugem (ko se dejansko predava o negi novorojenčka) pa izpolniš prijavnico (za skupino, ki jo boš obiskovala) in vzamejo ti vse nalepke.

Pozdravček vsem nosečkam,
malo slabše vas berem, ker nisem nič za računalnikom. Z možkom urejava najino gnezdece.

guppy & brcajoča user posted image user posted image

P.S: Jaz na veliko jem jagode (kompot, sveže, sladoled...), ker se mi zdi, da sem nekje prebrala, da so za nosečke OK, za doječe matere pa ne, ker otroček lahko razvije alergijo na njih. Nisem pa prepričana od kod mi ta "modrost" in se trenutno ne pustim motiti.

P.P.S: Jutri (danes) imam EKG, držite pesti!!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
14.5.2007 6:47:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nora

Žabonka a zakaj se izogibas jajc?

Zaradi alergij, ki sem jih dala skozi v zadnjem mesecu. Surovih jajc pa itak ni pametno jesti v nosečnosti (kremšnite, tiramisu, nekateri sladoledi...) zaradi nervarnosti okužbe s salmonelo.

(odgovor članu nora)
  Neposredna povezava do sporočila: 2970
14.5.2007 8:38:39   
Anonimen
Dobro jutro vsem!

No pa bo spet en lep dan na sporedu, baje zelo vroč, vsaj pri nas tu v Mariboru. Bogi moj dragi, ko se mora pol iz šihta peljat v avtu brez klime..bo zgorel user posted image .
Jaz pa mam danes čistilni dan, sem sama v stanovanju brez avta in tako ali tako nimam kaj delat.
Moja mala user posted image user posted image  pa zdaj že tako zelo brca, da se mi zdi, da me včasih kar premakne user posted image , ampak je to super, da vem, da je živa. Moje kilce se ful spreminjajo, v 24 urah mi teža pada oz. se dviga za cca 3 kile kar je ful čudno. Najbolj slabe volje sem seveda zvečer, ampak saj je to normalno po moje. Moram se začet manj sekirat pa bo.
Jagode pa jaz z užitkom jem in se jim ne mislim odpovedat. Včeraj sva bila na boljšem sejmu tu v Mb in prodajajo tako lepe pa vso sadje je tako dobro že na pogled, da se mu skoraj ne moreš upret. Imajo že tako lepe češnje, samo so drage pa tudi takih ne bi kupila, ko so mi najboljše, če si češnjo sama utrgam in pojem.

Grem jaz papcat počasi, vsem želim lep dan! Od srede dalje pa napovedujejo dežek, tako, da zdaj izkoristite še sončne dni!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2971
14.5.2007 9:46:36   
Rožica*
Pri meni je morfologija bila zelo hitra in kratka. Vsaj kar se UV pregleda tiče, saj sem že govorila. Dobila sem napotnica za laboratorij (kri, voda) izmerili so me, stehtali in izmerili pritisk.

Nora zelo všeč mi je prva oblekica.
Tudi jaz bom morala malo v šoping, vse kar sem v tem času nosečnosti dokupila so hlače in dve majici. Sem večji del dneva oblečena v trenerko. me pa ujezi, če moram kam po opravkih, kar imam občutek, da nimam nič lepega za oblečt.

Sandra 85 tudi ta blazina je namenjena dojenju, so zraven še druge slikce prikaza uporabe le te.
Poglej: http://www.eduscho.at/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/at/-/EUR/TdAtDisplayProductInformation-Start?ProductSKU=0010162
Sicer pa je vseeno kako se jo uporablja le, da njena upopraba nudi ugodje uporabniku.
Kakšno blazino pa imaš ti, verjetno je več različnih blazin (oblik?)? In kako jo uporabljaš, si zadovoljna z njo.  Mene pri mojih vzglavnkikh moti samo to, da jih zbrcam po celi postelji in sobi... 
Verjetno da bom dnes šla pogledat blazine v pikapolonico, če jih imajo in cene. Jutri pa še v avstrijo, mi lahko katera priporoča kakšno trgovino, kje naj pogledam.

Mala jaz bom najverjetneje nosila stare dvodelne kopalke, če bodo še doveolj velike, ker so mi enodelene pre majhne, kot ugotavljaš sama. Jih zelo velče. čeprav bi imela raje pokrit trebušček. Razmišljala pa sem, da bi si kupila tiste kopalke, ki imajo zgornji del kot majčko. Nevem kako jih imenujejo. Vidi se le malo trebuščka.
Ko pa se bom sončila, se bom pač preoblekla v moderc, da bom vsaj malo porjavela, ker veliko sončit se ne mislim.

Jaz pa opažam, da se zelo hitro redim. To je lahko tudi znak za to sladkorno? A ne? Upam da je nimam. Saj veste ko gre za Kgpomislimo vse mogoče razloge. Ker jem res ne več. Zjutraj sadje, za malico kos sadja, potem kosilo in večerjo. Sladkarij ne jem, ker mi ne dišijo. Tako da mi ni jasno .
Ko pa se primerjam z nekatreim številkami, kako malo ste se zredile me še bolj za skrbi.
Zdaj sem v 24T in sem pridobila 9,6 kg,  od tega se 3,6kg pridobila od prvomajskih praznikov do zdaj. To se mi zdi preintenzivno naraščanje teže? KAJ MISLITE VE?
KOLIKO KG STE PRIDOBILE OSTALE, OD ZAČETKA NOSEČNOSTI? 

Lp, Rožica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2972
14.5.2007 9:54:43   
dorotea
Sandra85...sicer bom res na morju ta teden ,ampak na hrvaškem žal...tko da mi bo sprehod po portorožu ušel. mogoče po Poreču. Saj če bi bila sama bi se mogoče po poti tja ustavila, ma ne bom martrala sestre, ker bo že tako pasje vroče. Mogoče naslednjič...čez čas se pa res ne bomo mogli zgrešit s temi trebuhi, ki tako hitro rastejo. Moj se je res kar naenkrat napihnil., čeprav se mi še vedno zdi da je med manjšimi( če mi uspe pripopam slikco).

Guppy, držimo pesti.Vse bo ok!

mala, tud jst sem se včeraj sekirala zaradi teže, no bolj to kako izgledam. Saj vem, da je full neumno in je to le trenutno občutje...ma sem se počutla kot slonček, pol ko so mi še vsi pravli, joj kako si sedaj že okrogla, ja zdaj se ti pa res pozna, pa me hecali naša debelinka, sem se kar sfrustrirala. Pa saj ne , da nisem ponosna na moj trebušček, srečna sem, da se ga končno vidi, obenem pa nisem več tko sexi, nimam več pasa, nič pametnega ne oblečem več...pa saj vem, da smo nosečnice lepe...tudi ko jaz gledam sestro al katero drugo mi je lepa...sam v kakšnem trenutku te pa malček stisne. Danes se počutim pa ok in bom spet trebušček na veliko razkazovala...tko da vse je od dneva odvisno.user posted image Kilčka, pa naj malo nihajo kar same, jaz se raje ne vagam...brez veze.

Rožica, evo jaz imam tako blazino, polkrožno. Meni je super, saj sem jo že hvalila. Kupila mi jo je mama nekje v avstriji, mislim da so različne trdote, moja je trša in večinoma to kupujejo, ker je menda bolj fajn. Ne vem pa točno kje jo je kupla, ma menda jih imajo v vseh teh trgovinah za dojenčke.
Pa glede teže, hitro naraščanje teže ni znak za sladkorno, večkrat je celo obratno...tko da se zaradi tega ne sekiraj...znaki so da si ves čas žejen, kljub temu da piješ, pa ogromno lulaš(čeprav to je pa itak značilno za nosečnice)...Če malo popaziš kaj ješ, in ti praviš da paziš, pol se sploh ne sekiraj zaradi kilic...točno v tem obdobju se največ teže pridobi, kolikor jaz vem, pa tudi voda se začne nabirat, sedaj ko je skoraj poletje, pa še bolj zastaja. Jaz do sedaj sicer nisem veliko pridobila(so me slabosti dajale)...ma v zadnjih 2h tednih od 20-22 tedna pa kar 3 kg...tko da mislim da se ne sekiraj. V bistvu sem jaz premalo dobila, ma bom že nadoknadilauser posted image
Drugače pa imamo srečo po eni strani tega poletja sedaj, ker ti itak ne paše preveč jest, pa bo bolj sadje in zelenjavčka na meniju, pa veliko veliko tekočine brez posebnega truda.

< Sporočilo je popravil dorotea -- 14.5.2007 10:08:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2973
14.5.2007 9:59:11   
lumpa6
Rožica pri sladkorni hujšaš vsaj jazuser posted image user posted image

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
14.5.2007 10:11:21   
dorotea
No, Rožica,pa ti lohko lumpa6 malo pove, kako je pri sladkorni iz prve roke. Pa se malo pomiriš, drugače pa saj bi ti pri ginekologu v urinu našli cukr.
Pa še to, verjamem ti, da je res smešno ko nekatere pišejo-mo o teh kg, ki jih je v bistvu malo...in pole se še bolj človek zasekira. Jaz te popolnoma razumem in ti najraje ne bi povedala, da sem jih pridobila tako malo...ker vem , da ni fajn, če ti kdo to pravi, tudi moja sestra je tko malček "jezna" name...Ampak to čisto nič ne pomeni. Vse smo različne! Nekatere smo imele take slabosti , da smo še hujšale, pol pa ko počasi prideš k sebi, začneš še bolj jest lahko in se še bolj zrediš, kot druge, ki niso imele slabosti. Nekaterim se voda bolj nabira kot drugim...poznam eno ki je imela pred porodom 12,5 kg več, potem pa ko je rodila pa še -2kg ...tko da je šlo kar 14 kg. A si misliš!! Tko, da smo si res različni ljudje. Če sama veš, da ne ješ veliko, se sploh ne sekiraj! pozdravček!

< Sporočilo je popravil dorotea -- 14.5.2007 10:19:48 >

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?