|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
7.5.2007 18:10:31   
lumpa6
OJLA

mi gremo na dopust od 23 junija pa do 7 julija v Pulo, to mislim da ni predaleč , imam tudi prepoved letovanja za zadnjih 6 tednou, ker kao tiste ki imamo diabetes naj bi prej rodileuser posted image user posted image

(odgovor članu katjuša79)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
7.5.2007 19:02:50   
Anonimen
Kaj čmo, faks je treba končat, sem v zadnjem letniku, še 1 mesec do konca in moram zdržat v tistih blesavih klopeh. Imamo namreč večinoma obvezna predavanja, vaje so pa itak obvezne in če jih nimaš opravljenih in če nimaš prisotnosti ne moreš na izpit in lahko hodiš na vaje spet drugi leto. Ja, pa kaj še, jaz imam za drugo leto druge plane in ne sedenje v šoli. Bom na sprehode hodlauser posted image .

Kako kaj čutite user posted image  sedaj ko že pošteno brcajo? Meni se mi zdi da mi kar cel trebuh valovi, pa vsakič je na drugem mestu, se mi zdi da se mi kar cel trebuh not napne kot da bi me zelo na vetrove tiščalo. Resno se sprašujem kaj počneuser posted image . Pa tudi po pol ure skupaj zna zganjat norčije, kak dan je pa prav mirno in samo tu pa tam malo premikanja. Pa opažam, da se nekje pol ure po jedi najbolj prevrača, cele prevale dela po meni. Pa zelo nizko spodaj je, tako da nikoli nič ne čutim pri popku, samo spodaj. Včasih dobim tudi kakšno brco v črevo ali v vagino. To so ti šele občutkiuser posted image .

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 2827
7.5.2007 19:36:18   
Anonimen
Ja srček, moja mala je danes že cel dan živahna, se hecam, da ima fešto. Je pa prav fajni občutek, da se ti non stop nekaj dogaja v trebuhčku. Moj je že tudi tako napet, da sem videt, kot da bi žogo pojedla, pa popek se mi tudi že boči ven.
Midva z mojim pa sva včeraj bila v jakuziju v Termah Zreče in na večerji. Pravi luksuz, katerega nisem niti približno navajena. Bilo je ful fajn, dobila pa sva to za darilo za r.dan, sama si itak tega ne bi mogla privoščit. Pohvalno tam je bilo to, da so vodo menjali celo pred nama, ker res ne bi rada, da je bil nekdo not pred mano pa pol kake dlake al pa še kaj druga not plava, ko ti prideš. Ker sva bila tako sita že od same večerje sva se odpovedala sladici in so nama jo dali cel paket za domov. Tako, da so te terme kar fajn, sem bila res prijetno presenečena.
No, lepo se imejte, uživajte v sončku!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2828
7.5.2007 19:50:56   
dorotea
Waw kako dobro, mala! Res lepo darilo! Jaz bi tudiuser posted image . Tko sva bila midva enkrat za njegov rojstni dan, sam da sva bila v termah Dobrna in res je fajn to ko vidiš da ti napolnijo vodo samo zate, pa še termalna je, pa evkaliptus al kakšno drugo eterično olje dajo not, in če hočeš dobiš zraven še sadje in šampanjc...pol pa imaš se mi zdi eno urco cajta( al pol se ne spomnem natančno), si v svoji kabinci in ... je zaaaakon! Naju so pol kar pustili, ker nisva tela ven pridet...hi, hi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
7.5.2007 20:20:42   
aljab
Punce , sam iz radovednosti sprasujem ce ste ze slisale za shranjevanje izvornih celic in kako mnenje mate o tem? Jih bo katera dala shranit in ce katera ve kolk to stane.... Me je nek znanec z levkemijo mal sprovociral...user posted image
Pozdravcek vsem!!

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
7.5.2007 22:25:05   
guppy
Ojla, punce!

Malo za lahko noč vam še povem, da sem danes res "svašta" naredila. Z možkom sva šla v Šolo za starše. Ufff, kakšna gneča je bila ob 18h!!! Dobili smo urnike in ta teden se že resno začne! Na začetku bomo baje obravnavali opremo za novorojenčka, da gremo lahko čimprej po nakupih. Danes pa smo se naučili dihat med popadki in za domačo nalogo moramo vaditi user posted image

Poleg tega sem začela po oglasih iskat lupinici za tamaladva in v petek poklicala eno gospo. Je imela dve lupinici Maxi Cosy Cabrio in nama jih je danes PODARILA. Ja, prav ste slišale... jaz še zdaj komaj verjamem, pa ju imam doma. Še so ljudje, ki ti pomagajo, čeprav te ne poznajo. Res lepo! Lupinici sta kot novi, danes sem samo par muck pobrala dol in prevleko bom oprala.... pa ni razlike med novo in rabljeno!

Joj, kok sem srečna user posted image

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
8.5.2007 0:34:22   
nana 27
Guppy, jaz sem na koncu čisto pozabila na pravilno dihanje user posted image  Aljab, jaz sem malo skeptična glede izvornih celic. Mogoče bo Dorotea znala kaj več povedat user posted image  Mene moti veliko stvari. Naprimer podjetje iz Avstrije naj bi shranjevalo za veliko krajđe obdobje kot je to navedeno v reklami od Neocelice, kjer naj bi se celice hranilo 20 let v Belgiji. Kolikor berem na raznih forumih so te zadeve đe v povojih. Dejansko so do sedaj na ta način pomagali malo ljudem. Tudi jaz ne vem, kako se odločiti. Glede na vso "drago" opremo, ki jo kupimo, je to malo, če otrok zboli. Malo sem pobrskala đe po internetu. Je kar nekaj kritik na račun tega, da podjetja oz banke celic izkoriđčajo naivnost starđev, da bi moralo izvorne celice jemati izkuđeno osebje, da ni znanih postopkov, kako prilagoditi te celice odralsemu organizmu in kako jih le to sprejme itd... Puđenjak je eni nosečki odgovoril takole: 
Re: izvorne celic Napisal: Stanko Puđenjak Datum: 06.04.2007 17:00

Spođtovani,

včasih se vprađanje izmuzne urejevalniku in se kar "samo objavi" mimo mene....:-)
No, na kratko menim, da je za zdaj shranjevanje matičnih celic iz popkovne krvi đe precej "tvegana naloţba", ker ima đe zelo malo konkretne uporabne vrednosti, res pa je, da se obetajo đtevilne nove, za katere pa nihče ne more jamčiti. Zlasti sta dva pomembna problema, ki đe nista razjasnjena:
- kako dolgo lahko zamrznjene celice ostanejo vitalne oziroma uporabne
- če je teh celic iz popkovnice dovolj tudi za odraslega človeka ali samo za otroka
Glavno prednost ta oblika "naloţbe" predstavlja osebam, ki imajo v druţini povečano pojavnost rakavih obolenj krvotvornih organov, za ostale je to čista loterija, saj je verjetnsot da naključno osebo doleti takđno obolenje v otrođtvu manj kot 1:5000. Pa đe: 

Umbilical Cord Blood Stem Cell TechnologySoren Müller Bested, CordLife, Singapore

Chris - What's the motivation behind banking umbilical cord stem cells?
Soren - We learnt a few decades back that developing babies do not have any bone marrow, and that all of the stem cells that are responsible for producing bone marrow later in life are found circulating in the blood. So the blood of a new born baby has about ten times the concentration of stem cells that you find in the bone marrow. The idea is that if we can collect umbilical cord blood (after the baby is born), we can harvest the stem cells in the blood and use them as a replacement for bone marrow in a transplant situation. The blood is collected after the baby is born from an umbilical cord that would otherwise be thrown away. We cryogenically preserve the cells at minus 196 degrees Celsius under liquid nitrogen. Evidence suggests that if stored in this way, the stem cells should last indefinitely, although this is hard to prove. Researchers have shown, however, that, when stored in this way, the cells are just as viable after 15-20 years as the day they were first collected.
Chris - Say I have a condition that stem cells can treat. How would you treat me with your stored stem cells?
Soren - We would treat you in a similar way to how we treat a patient with bone marrow stem cells. You would undergo a course of chemotherapy to get rid of the diseased bone marrow in your body. We would then take out the umbilical cord cells that were stored earlier in life and infuse the cells into a vein. The cells circulate in the bloodstream for a short while before they home in on the bone marrow cavity, settle, and begin to produce a new bone marrow. This is exactly the same as in a new born baby. It also means that if you had cells from a female umbilical cord, you would have a female bone marrow for the rest of your life.
Huseyin - People are making huge claims about umbilical cord stem cells. It sounds like Cord Life is a big business and is sincere in what it is doing. What's your current thinking that we could take umbilical cord stem cells and make any tissue you like in the body?
Soren - I think it has a higher potential than we ascribe to it today. However, I don't think cord blood cells will make everything. We restrict ourselves to heart disease and bone marrow disease at the moment.
Chris - One of the constraints is that you only get a small number of stem cells from each umbilical cord. It's not enough to cure an adult. What technology do you have to help solve that problem?
Soren - We realise that this is a problem. We are currently about to start clinical trials on trying to grow umbilical cord stem cells. We are using what is known as the Cytomatrix technology. This technology was originally developed by NASA and is a material with a very large surface area to volume ratio. It was being used in space shuttle catalytic converters. When we looked at the material, we realised that the matrix looked very much like human bone marrow. The thinking was that if we could put the cells in an environment like they are used to, we might be able to expand the cells. We found that it worked. Laboratory and animal tests have been done and we are now at the point where we about to enter human clinical trials. We hope the clinical trails will finish in the next two years, so it will probably be about three to five years before this will become a standard therapy.

pa tole:

Stem cell bank may hold cures of the future

By Roger Highfield, Science Editor

Last Updated: 12:35am GMT 04/02/2007

• Video: Virgin stem cell bank
    A bank to store stem cells from newborn babies was launched yesterday by Sir Richard Branson.

Flexible cells from umbilical cord blood can already provide life-saving transplant treatments for blood cancers and immune disorders.
    The thinking behind the Virgin Health Bank is that developments in tissue regeneration technology in the next decade may also allow the use of an individual's stored cord blood stem cells to grow replacement cells and tissues if and when they are needed.
    Sir Richard's scheme is a radical venture for his business empire. It will provide a dual private/public service from its own freezers set up at an existing bank run by the company BioVault in Plymouth.
    Each stored sample will be divided and placed in two banks, one (20 per cent of the blood) for the child's personal use, which is unlikely to be used in the short term, and the remaining 80 per cent used in a public bank to make donated cells freely available to anyone who needs them.

advertisement

Parents will be asked to pay Ł1,500 to collect their child's umbilical cord blood stem cells, which is competitive with the cost of the handful of existing private cord banks. In return they will have a store of cord stem cells as an insurance policy that might benefit their child in the future.What is unique is that other patients worldwide will also have access to banked, tissue-matched stem cells. The only charge will be for transport, since it is illegal to charge for human tissue.
    "Virgin Health Bank has an important role to play in making more of these special cells available," said Sir Richard.
    "We all know that the NHS has limited funds and can only do so much – in fact I was visited by a senior professor who is very involved in the NHS collection service and it was clear that the main problem is the lack of stem cells." He added that he wants to launch similar banks worldwide.
    The scheme is funded by around Ł10 million from Merlin Biosciences, the venture capital fund set up by Sir Chris Evans, the scientist/entrepreneur who sits on the board of Virgin Health Bank.
    The Virgin brand is considered to be worth the same, so half the profits will go to Virgin. Sir Richard said he would give his profits to charities such as the Anthony Nolan Trust involved in treating leukaemia. But the chief executive officer of the bank, Andrew Davis, emphasised:"This is a business. We are not saying we are a charity."

• Ian Gibson MP, the former chairman of the Commons science and technology committee, gave a qualified welcome. "It sounds really good but when you get into the details there are some murky corners that need to be divulged," he said.
    Success or failure may lie in the hands of NHS managers.
    Prof Nicholas Fisk, of Imperial College London, said collecting cord blood was "a real pain", being an unwelcome distraction in caesareans and other complex births, given that collection methods vary among cord blood companies.
    To date, there has been "little scientific validity" for private banking. More than half of maternity units refuse to bank blood. Virgin should provide additional staffing to ensure success, he added.
    Prof Fisk also warned that in a child's early years their own stem cells are unlikely to help them if they have a condition such as leukaemia, unlike healthy donated cells. The chance of using cord blood for your own baby was "almost nil", he added.
    Where Virgin's plan was unusual was making some of each donation of cord blood available for use by others because, unlike bone marrow, cord stem cells do not have to be a perfect match to take.
    "Public cord banking is a very laudable aim and they are doing it in a clever way by mixing private and public usage," said Prof Fisk. Virgin said it would rely on the 20 per cent of hospitals who have an existing policy of storing cord blood for its supplies.
    A spokesman for the Royal College of Obstetricians and Gynaecology said: "It is imperative that the collection should not in any way compromise the attention of the carers to the delivery, and ideally the sample should be collected by a trained third party."
    Belinda Phipps, the chief executive of the National Childbirth Trust, said: "The evidence does not show benefits for the baby.
    "The method recommended and used by many commercial companies to collect stem cells risks interrupting the birth process."  Nađla sem zelo dober članek v nemđčini. Bom v naslednjih dneh naredila malo povzetka. Prosim ap vse, ki znate nemđko, da me popravite, če bi kaj narobe prevedla. Tule je pa povezava: http://www.eltern.de/schwangerschaft_geburt/geburt/nabelschnurblut.html ţe tolk ura...sem čisto noter padla user posted image

(odgovor članu guppy)
  • Neposredna povezava do sporočila: 2832
    8.5.2007 8:04:47   
    Pikica pokica
    A mi lahko katera pove, kje je zdravstveni dom v Dravljah? Danes sem tam naročena pri dr. Pušenjaku na samoplačniški pregled in ne vem, kako do tja. Prišla bom iz centra mesta.
    Kam pa potem? Proti Šiški??

Hvala

(odgovor članu nana 27)
    Neposredna povezava do sporočila: 2833
    8.5.2007 9:11:43   
    LINA31
    Zdravstveni center Dravlje se nahaja na ulici Bratov Babnik 10. Dol greš na izvozu podutik, prva ulica desno in nato čez 200 m na levi strani vidiš ta medicinski center. Kar nekaj lokalov je zraven.
    Veliko sreče

(odgovor članu Pikica pokica)
    Neposredna povezava do sporočila: 2834
    8.5.2007 10:08:05   
    aljab
    Nana27 ti si super! Jaz sem sla iskat na pub med, pa so sami strokovni članki, ki pri odločitvi res ne pomagajo. Mi je pa všec Pušenjakov odgovor...... to je zavarovalna polica z vero v znanost... Ampak na strani od Neocelice naštevajo cel kup bolezni, ki naj bi se jih dalo zdravit, na pubmedu pa vidis, da se vse se raziskuje. Pa tudi v praksi za to se nisem slisala.... Ocitno reklama....
    Bila sem prica le enemu odvzemu v porodnisnici in takrat so vsi izgledali bolj nezaupljivi in polni predsodkov... Mogoce ma Dorotea se kake izkusnje s tem.
    Jaz se za to sicer ne bom odlocila... z upanjem, da mojega otroka nic takega ne bo doletelo, ampak ta znanec z levkemijo se pa verjetno bi... Me pa res zanima, ce so kateri ginekologi o tem kaj povedali?

(odgovor članu nana 27)
    Neposredna povezava do sporočila: 2835
    8.5.2007 10:13:56   
    mmiro
    Gruppy,

Mojo ženo  - Biljano lahko odstraniš iz seznama.Bo imela UPN v 22tednu nosečnosti.No tako je Bog hotel in.....No vsem drugim pa želim veliko sreče in brezskrbno nosečnost!Pa pazite na vaše zaklade,ki jih nosite pod srcem!!

Lp

Miro

(odgovor članu aljab)
    Neposredna povezava do sporočila: 2836
    8.5.2007 10:20:47   
    CUKRČEK
    zelo mi je žal za vaju in za otročka, mmirouser posted image Ko že misliš, da je vse hudo mimo pa taka npvica, kajne. Tudi za vaju bo posijalo sonce, verjemitauser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
    *drugič smo naredili dvojčke
    *sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
    slučajno trojčki:))

(odgovor članu mmiro)
    Neposredna povezava do sporočila: 2837
    8.5.2007 10:54:18   
    andreja32
    mmiro, žal mi jeuser posted image .Prav hudo mi je za vaja.Želim vama čimveč moči, enuser posted image  iz srca    
    Andreja

(odgovor članu CUKRČEK)
    Neposredna povezava do sporočila: 2838
    8.5.2007 13:33:13   
    taček
    Hojla!

Tudi meni je zelo žal za vaju mmiro! Me je kar strah iti naslednji teden na morfologijo, da tudi pri meni ne odkrijejo kaj narobeuser posted image user posted image user posted image !

Vam ostalim, pa kar zavidam te brcike! Jaz jih še ne čutim, ali vsaj mislim, da jih ne! Vsake toliko časa se mi zdi, da je to to, ampak ni pa še tako konkretnih kot pri vas!

LP

(odgovor članu andreja32)
    Neposredna povezava do sporočila: 2839
    8.5.2007 13:37:40   
    Zoya27
    tudi meni je hudo za vaju, mmirouser posted image user posted image . en topel user posted image obema

(odgovor članu taček)
    Neposredna povezava do sporočila: 2840
    8.5.2007 13:45:32   
    dorotea
    Tudi meni je hudo za vaju Biljana in Miro. KAR NAS NE ZLOMI NA UTRDI! pravijo in mislim, da je res. Držta se!

Glede shranjevanja izvornih celic, ne vem nič več kot ve, kar pač se da prebrat. Pa tudi nobenih izkušenj s tem nisem imela, niti nismo nič o tem debatirali. Mislim, da je to res šele bolj v povojih, vsaj pri nas, kjer traja tolko časa preden se kaj uvede...pomislite samo,kolko časa je trajalo preden se je končno razvila ta mreža o darovalcih organov..jaz sem bila darovalka pri 16 ih letih in sedaj ko je več kot 10 let mimo, me še vedno ni v evidenci.
    Jaz se ne bom odločla za shranjevanje izvornih celic, vprašanje kako pa bi razmišljala, če bi imel kdo od mojih tako hudo bolezen.

(odgovor članu taček)
    Neposredna povezava do sporočila: 2841
    8.5.2007 14:27:50   
    Anonimen
    Biljana in Miro!
    Verjetno ni besed, s katerimi bi vama bilo lahko kaj lažje, pošiljam vama pa pozitivno energijo in res iskren topel objem!

(odgovor članu dorotea)
      Neposredna povezava do sporočila: 2842
    8.5.2007 18:28:32   
    guppy
    Biljana in Miro,
    pošiljam vama topel objemček in želim vse najboljše user posted image

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 2843
    8.5.2007 18:29:37   
    guppy
    user posted image
    (PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja --> porodnišnica, spol)

27.8. tikca, 1n, Ljubljana
    28.8. surya, 1n, Posavje user posted image
    29.8. Nikki24 (25), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
    29.8. avgustovka, 1n, Ljubljana --> Postojna

1.9. CUKRČEK (27), 2n (dvojčki), okolica Vrhnike --> Ljubljana user posted image
    1.9. guppy (26), 1n (dvojčki), Ljubljana --> Ljubljana user posted image +user posted image
    1.9. Marelica, 2n, okolica Ptuja --> Ptuj/MB user posted image   
    1.9. misska, 2n, Ljubljana --> Ljubljana
    user posted image
    1.9. Lili17
    2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana --> Ljubljana
    3.9. nena80 (27), 1n, Dolenjska --> NM / LJ user posted image
    3.9. Pikica pokica (27), 2n, Celje --> Celje user posted image
    3.9. lemavrica (28), 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image

3.9. jonči (28), 1n, Kranj user posted image
    3.9. aljab, 1n, --> Celje user posted image
    4.9. bodoča (24), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
    4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
    5.9. Rožica*, 1n user posted image
    5.9. ursy, 2n, Ljubljana
    5.9. nejka7
    5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n
    5.9. lasekP, Velenje
    5.9. nana 27 (28), 2n, okolica Lj --> Postojna
    user posted image
    6.9. škorpion, 1n, Celje user posted image
    7.9. Carmy (25), 2n, Domžale --> Ljubljana user posted image
    7.9. Žabonka, Ljubljana --> Ljubljana user posted image

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice
    8.9. Ninica, 2n
    9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj
    9.9. manca79, Kranj
    9.9. LEVASI (28), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
    9.9. Emm, Velenje
    10.9. nefretiti (28), Celje --> Maribor user posted image
    10.9. _mala_ (26), 1n, Maribor --> Ptuj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
    11.9. sandra85 (21), 1n, Portorož
    12.9. jst86, Škofja Loka --> Kranj
    12.9. srček (27), 1n, Strunjan --> Postojna user posted image
    13.9. PBJ , 2n 
    14.9. duskamb (34), 3n, Maribor user posted image
    14.9. Eva*, 1n
    15.9. Taja339, 2n, Laško

15.9. ribica23, 1n, --> Ljubljana user posted image
    15.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Maribor user posted image
    16.9. cuma, 2n, Koper --> Izola user posted image
    16.9. TheAngel, 1n, Kranj user posted image
    16.9. helenav (27), 1n, Izola --> Izola

17.9. annie, 1n, Ruše --> Maribor
    18.9. ašun (27), 1n, Pirniče --> Ljubljana user posted image
    19.9. buškica (32), 1n, Medvode --> Postojna/Lj user posted image
    20.9. ana b, 2n, Ljubljana 
    20.9. Tatty (30), 1n, Ljubljana/Cerkno --> Ljubljana
    21.9. žarnica (23), 2n, --> Ptuj user posted image
    21.9. *ribica*, 2n, Murska Sobota --> Avstrija?

22.9. nora (26), 1n, Ljubljana --> Ljubljana
    23.9. dorotea (27), 1n, Severna Primorska --> Šempeter user posted image
    23.9. naja07

24.9. nova169, 1n, Velenje

24.9. tianna (22), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
    24.9. nejca79, 2n user posted image
    24.9. jota, 2n
    25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image
    25.9. upanje-upanje, 1n, Koper
    26.9. ksenija., 3n, Ptuj
    26.9. LINA31 (28), 1n
    27.9. taček (23), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
    27.9. sevenka (25), 1n, Domžale --> Ljubljana user posted image
    27.9. tanja981 (25), 2n, Mežica --> Slovenj Gradec user posted image
    27.9. katjuša79, 2n, Celje --> Celje user posted image
    28.9. jacklyn, 4n, Logatec --> Postojna
    user posted image
    28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Ljubljana user posted image
    28.9. Tanja Lina, 1n, okolica Kranja --> Ljubljana 
    30.9. taja83 (23), 1n, --> Trbovlje
    user posted image
    30.9. *tajda* (25), 1n, --> Ljubljana
    ??.9. Tadeja 1976, (dvojčki)

Trenutno dogajanje pri septembrkah: morfologija, trebuščki rastejo, gledamo vozičke user posted image

TELOVADBA
    Ljubljana - lemavrica išče družbo za Moj Fit
    Primorska - helenav išče družbo za torek 18.20 (Ogrlica; pon/čet 17.20, tor/pet 18.20)

(odgovor članu guppy)
    Neposredna povezava do sporočila: 2844
    8.5.2007 20:02:08   
    Tatty
    Pozdravček souser posted image !

Hvala za komentarje glede izcedka. Jaz sem šla v porodnišnico in so mi naredili nek hitri test in je bilo ok. Zdravnica je rekla, da če bi bila res plodovnica, bi tja sigurno prišla kra z ornk vložkom...kar pa seveda nisem. Torej tudi bolj tekoči prozorni izcedki so normalni.

(odgovor članu guppy)
    Neposredna povezava do sporočila: 2845
    8.5.2007 20:38:55   
    nana 27
    Mmiro, user posted image user posted image user posted image  hudo mi je za vaju. Ne najdem besed..Iskren user posted image Take zgodbe me tako šokirajo. Mislim, da sem prebrala, da sta imela lani že eno hudo izkušnjo user posted image  Stojta si ob strani..

(odgovor članu Tatty)
    Neposredna povezava do sporočila: 2846
    9.5.2007 7:08:45   
    Anonimen
    Mmiro tudi meni je zelo žal za to kar se vama dogaja, upam, da bo tudi vama kdaj posijal sonček in se vama ne bodo več dogajale takšne stvari. Sem bila kar user posted image  zraven, ko sem brala vajino zgodbo na drugem forumu. Res mi je žal, da se morajo takšne stvari dogajat.

Sicer pa sem jaz danes kar zgodnja. Za mano je bolj ali manj naporna noč, ob polnoči me je tako zgrabil krč (spet) v nogi, da me še zdaj noga boli in hoto popustit, me zanima, če so takšni tudi popadki pri porodu, ker zgleda prav tako, kot da bom umrla, ko me zgrabi krč. Pijem magnezij pa kalcij ampak očitno v premalih količinah. Že prej so me krči dokaj pogosto zgrabili, zdaj, ko sem noseča pa je tega še tri krat večuser posted image . A katera ve kako si naj pomagam proti krčem v nogah? Noč mi dodatno popestri tudi skakanje na wc, ko mi mala očitno pritiska na mehur, da moram nujno it, pol, ko pa pridem iz wc-ja pa mi še začne veselo brcat, tak, da bolj slabo spim. Aja, a katera še spi na trebuh? Meni še kolkotolko uspeva, samo tudi zadnje čase vedno težje, a mogoče škodi spanje na trebuh? Kako ve spite, mene ubija to, ko moram bit skoraj ves čas na stran ali pa hrbet obrnjena. No pa bomo že zdržali še te štiri mesece koliko imam še do konca.

Lep dan želim vsem, danes bo baje sonček sijal, tako, da ga izkoristite!

(odgovor članu nana 27)
      Neposredna povezava do sporočila: 2847
    9.5.2007 7:42:16   
    lumpa6
    Mmiro tudi meni je zelo hudo za vajuuser posted image user posted image , vsaj približno vem kako se počutita saj smo tudi mi izgubili našega angelčka 27.9.2006 ,v 17 tednu.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 2848
    9.5.2007 7:43:31   
    lumpa6
    spanje na tebuhu kaj je že to?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lumpa6)
    Neposredna povezava do sporočila: 2849
    9.5.2007 8:26:16   
    Pikica pokica
    Miro, tudi meni je zelo žal za vajino pikico in upam, da se zadeve kmalu obrnejo na bolje in da tudi za vaju posije sonček user posted image .

Sicer pa sem jaz ena od tistih, ki še vedno spim na trebuhu. Drugače sploh ne morem zaspati, res pa je, da imam zdaj eno nogo pokrčeno in pod njo blazino, da imam trebušček vsaj na eni strani malo privzdignjen.

Včeraj sem bila pri dr. Pušenjaku in me je popolnoma pomiril. Moja g. me je prestrašila z obliko mojega materničnega vratu, ki naj bi bil v obliki Y.. kar bi lahko pripeljalo do predčasnega poroda... prepovedala mi je hojo, jaz pa sem se do takrat  odlično počutila. Po tem sem začela opažati vse znake, za katere se je čudila, da jih nimam - pritisk navzdol, otrdevanje trebuha, bolečine v nožnici...
    Dr. Pušenjak mi ga je včeraj izmeril in dolg je celih 35 mm in sploh nima oblike Y!!! Mogoče le malo zavije v Y, ampak je rekel, da bi morala biti ena stranica krepko krajša, da bi lahko govoril o tej obliki. Poleg vsega imam zgornji - notranji del zelo odebeljen in tesno skupaj, kar lahko ima za posledico počasnejše odpiranje user posted image  in tako je bilo tudi v prvi user posted image , ko sem imela celo noč svoje popadke zelo močne in na 2 minutki, pa sem bila zjutraj odprta le 2 cm user posted image user posted image user posted image  in poleg teh, zelo močnih in pogostih svojih, so mi našopali še umetne, tako da si takšnega poroda res ne želim več. Zdaj razmišljam o epiduralni oz. vsaj o akopunkturi, ki jo opravljajo v Dobrni in  baje ravno pomaga, da se prej odpreš.
    Ja, tale Pušenjak je res fajni in me je zelo pomiril. V smehu je še rekel, da lahko počnem čisto vse - tečem, skačem, hodim, sexam user posted image  (za kar mi je prek foruma odgovoril, da naj se mu izogibam do pregleda).

KRČI - tudi mene grabijo ponoči v nogi - pomagale naj bi magnezijeve tabletke ( recimo Magnesol), ki pa jih jaz pijem  - šumeče tablete - in imam krče vseeno.. Tako da žal ne vem za kaj drugega..

Pobožajte trebuščke in PA PA

(odgovor članu lumpa6)
    Neposredna povezava do sporočila: 2850
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
    Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
    Top ideje za nosečniške pustne maske
    photo
    Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
    Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?