Pikabu
|
Pa še malo bolj na dolgo. Danes imam trenutno čas, ker je možek na pevskih, oz. danes verjetno bolj na pivskih. Za nami je en lep dan. Na srečo smo preživeli brez nesreč. Dopoldne smo oddali dohodnino in se kar malo načakali. Nihče se ni usmilil mamice z dvema otročkoma. Potem smo šli na sprehod z eno prijateljico in nato hiteli domov, ker smo bili dogovorjeni z drugo, da pride na klepet in po cunjice. Ima tri otročke, večji dve sta punčki in so se z Emo prav lepo igrale, mali je pa fantič, komaj dva mesea star. Joj, kako je še majhen, jaz sem že spet pozabila, kako je držati tako majhno štruco v rokah. Maks je bil dopoldne neverjetno priden. Po popoldanskem spanju se je zbudil s kričečim jokom, potem je pa kar nekaj tečkal ves čas, ampak se je dalo preživeti. Danes so prišla oblačila, ki sem jih narčila pri Quellu in sva z Emo imeli modno revijo in zraven animirali Maksa. Zdaj zvečer sva revijo ponovili še za moža. Vse bi bilo super, če ne bi bilo tega trebuha. Glede spanja: ne vem, kaj je pri nas vplivalo, da se je uredilo, sem prav razmišljala. Ena od možnih varinat, ki mi hodi na misel je ta, da sva z Maksom uredila obroke. Maks ima zdaj šest obrokov, danes sva enega kar zamenjala, tako da se zdaj tri obroke dojiva, tri pa je GH. Zgleda pa to takole: 7.00 - dojenje 10.00 - sadje 13.00 - zelenjava (kosilo) 16.00 - dojenje 18.00 - riževa kašica 20.00 - dojenje Pri urah so odstopanja +/- 15 minut. Se mi zdi, da od kar sva to uredila, je tudi spati začel celo noč. Mi zdaj res spimo od 20.00 do 6.00. Ampak zjutraj pa ne zaspi več nazaj, do ene pol sedmih čeblja sam ss abo in se igra v posteljici, potem ga vzamem k sebi, se še malo igrava, ko me začne vleči za majico, se podojiva, potem pa vstaneva. Okoli devetih gre pa ponovno spat. Gaya, pri meni se ni nič napovedovala, prva se je itak nadaljevava kat s čišče naprej, vse naslednje sem pa opazovala možne znake O in potem ugotavljala, kdaj mora priti, me pa prej nič ne boli in špika. Mogoče imaš O, če te špika, takrat zase vem, da me. Arabela, nič ti ne vem pomagati, če je to običajno pri zobkih. Pri našidveh je bilo pri obeh tako, da sta bila kakšne tri tedne, 14 dni prej bolj sitna, vročine nikoli, potom se je pa zadnji teden čisto umirilo, sta bila prava sončka, pa samo naenkrat zobek zunaj. Maxica, mi Maksa že dolgo nisemo dali v ležalnik. Pa ne zato, ker bi kaj takega počel, v bistvu sploh ne vem, kaj bi zdaj delal, če bi ga dali, ampak on veliko raje sedi v trip trapu in ga za čas kosila, oz. ko smo skupaj za mizo, zdaj dajemo kar v stolček. Na noge se pa tudi naš fant hoče postavljati, jaz ga dam raje na kolena, ker ima tako veselje skakati, sicer se pa zelo trudimo, da mu to preprečimo. Če se otrok res sam od sebe dvigne, pomojem ni panike, če ga pa starši postavljajo, pa ni v redu. Pri nas je podobno, kot je Tasha napisala, povsod išče oporo, v voziček ga včasih težko dam, oz posedem, takrat mu dam voziček kar v ležeči položaj in njega noter, pa je hitro dobro. Sem pa tudi že sama doživela, da je otrok imel pri šestih mesecih prave čevlje gor, ker tako lepo stoji in ima dobro oporo. Hrana: nam je takole rekla: - meso, mlečni izdelki: po 8. mesecu - gluten: lahko po 6. - rumenjak: lahko po 6. - mleko: po enem letu Pri Emi sem jaz kasneje začela dajati gluten, skute pa že po šestem mesecu. Maksu sem prej gluten, skute še čakava, meso pri Emi po 8. mesecu, zdaj tudi še čakam. Mi je pa danes ta kolegica rekla, da ji je pediater rekel, da če prezgodaj začnemo z navadim mlekom, da le to lahko sproži eno sladkorno kasneje, ne vem točno, katerega tipa. To ne pomeni, da bi vsak dobil sladkorno, če dobi prezgodaj navadno mleko, je rekel, da če je otrok nagnjenen k temu, če so dedne zasnove take, lahko to še dodatno povzroči, da se še prej pojavi oz. da se res pojavi. Glede na moje stanje med nosečnostjo imam kar razlog, da pri tem bolj pazim, če je res kaj na tem. nanica, čestitke za izpit. moci, ti že kaj veš? Beki, pridna, le vztrajaj, da ti čim prej uspe narediti, da boš potem frej in boš uživala. vava, super, da je vse v redu. Še naprej mislimo na vas in držimo pesti. borovnicka, atinav, dobrodošli spet med nami, vaju pogrešamo. Piskot, za nov voziček. Naj vam dobro služi. muki, uživajte, uživajte, uživajte, uživajte, uživajte,.... Te bom zelo pogrešala. Zdaj grem pa pogledat, koliko ste vmes napisale.